דילוג לתוכן

דירה בעפולה עילית: חדשה או ישנה?

נדל"ן
5 4 179 4
  • אני מתכוון לקנות בעפולה עילית. אממה, שהפער הטכני בין דירות חדשות לישנות הוא מאד גדול.

דירה ישנה:
    הדירות הישנות רובן 3 חדרים, אין מרפסות, חדרי אמבטיה קטנים, אין מרפסת שרות, בחלק די נכבד מדובר בבניינים צפופים עם חדרי מדרגות צרים וכו׳, דירות מיושנות (אמנם ניתן למצוא משופצות ברמה יפה), ויחסית קטנות (70 מ״ר פלוס מינוס).
    מחיר ממוצע לדירה משופצת הוא בסביבות 1050.000 - 1100.000.
    הדירות שכן עם ארבעה חדרים (שברובן הרביעית לא בטאבו), מחירן כמאה אל״ש יותר בממוצע.
    כל זה בלי מחיר תיווך של כ 25.000 ש״ח (אין כמעט דירות הגיוניות בלי תיווך.)

דירה חדשה:
    לעומת זאת דירות חדשות, הן כמובן חדשות עם כל המעלות של חדשות, מרווחות (כמאה פלוס מ״ר חוץ ממרפסת), מרפסות סוכה די גדולות, ממ״ד, מעלית, חלק מהן מוצעות בבנייני בוטיק.
    מחיר כ 1450.000 לדירת ארבע חדרים.
    כשמדובר על דירות בנות כמה שנים ולא מקבלן, כך שכבר יש בהן מזגנים/סורגים/שיפור מטבח וכו׳, כך שאין את ההוצאות הרגילות של דירה חדשה.

הנדון:
    כמובן על שאלה של עדיפות אישית לא תוכלו לעזור לי.
    אך ברצוני לשמוע כיווני חשיבה נוספים, הן מבחינת הכדאיות הכלכלית של הנכס ביד, איפה תיתכן יותר התייקרות באחוזים, ועוד כידכם הרחבה.
    מבחינת מחיר למ״ר המחירים ממש דומים.

ייש״כ!

• תבדוק את הנושא של השכירות
    הבנתי שבשכונות הישנות הם לא משהוא.
    אין ביקוש, המחירים ברצפה, והאוכלוסיה לא משהוא.
    אם אתה מכיר אזור עם דירות ישנות, שיש ביקוש לשכירות
    אשמח שתפרט לי מה הרחובות.

• תבדוק את הנושא של השכירות
    הבנתי שבשכונות הישנות הם לא משהוא.
    אין ביקוש, המחירים ברצפה, והאוכלוסיה לא משהוא.
    אם אתה מכיר אזור עם דירות ישנות, שיש ביקוש לשכירות
    אשמח שתפרט לי מה הרחובות.

@סמארט-הון אני מחפש למגורים לא להשקעה

• אני מתכוון לקנות בעפולה עילית. אממה, שהפער הטכני בין דירות חדשות לישנות הוא מאד גדול.

דירה ישנה:
    הדירות הישנות רובן 3 חדרים, אין מרפסות, חדרי אמבטיה קטנים, אין מרפסת שרות, בחלק די נכבד מדובר בבניינים צפופים עם חדרי מדרגות צרים וכו׳, דירות מיושנות (אמנם ניתן למצוא משופצות ברמה יפה), ויחסית קטנות (70 מ״ר פלוס מינוס).
    הדירות שכן עם ארבעה חדרים (שברובן הרביעית לא בטאבו), מחירן כמאה אל״ש יותר בממוצע.

דירה חדשה:
    לעומת זאת דירות חדשות, הן כמובן חדשות עם כל המעלות של חדשות, מרווחות (כמאה פלוס מ״ר חוץ ממרפסת), מרפסות סוכה די גדולות, ממ״ד, מעלית, חלק מהן מוצעות בבנייני בוטיק.
    כשמדובר על דירות בנות כמה שנים ולא מקבלן, כך שכבר יש בהן מזגנים/סורגים/שיפור מטבח וכו׳, כך שאין את ההוצאות הרגילות של דירה חדשה.

הנדון:
    אך ברצוני לשמוע כיווני חשיבה נוספים, הן מבחינת הכדאיות הכלכלית של הנכס ביד, איפה תיתכן יותר התייקרות באחוזים, ועוד כידכם הרחבה.

ייש״כ!

@איש-גמזו
    כדאי לך לבדוק מבחינת אוכלוסייה‚ וגם מיקום (הרבה מהבנייה החדשה שם יותר מרוחקת)

דירה ישנה:

דירה חדשה:

הנדון:

ייש״כ!

@איש-גמזו
    תוכל לבדוק בדירות הישנות צפי לפינוי בינוי.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    6 פוסטים
    68 צפיות
    אבי ר.א
    @בן-עליה כתב באחוזי מישכון דירה ראשונה אחרי שנרכשה: לא ביטלו את האפשרות למשכן דירה בשביל לקנות דירה אחרת? נכון, היום אין אפשרות למשכן נכס ע"מ קניה של נכס אחר, אלא אם זה קניה לבן משפחה מקרבה ראשונה (כמו לבת) ניתן למשכן את דירת ההורים. @מבין-עניין כתב באחוזי מישכון דירה ראשונה אחרי שנרכשה: עד כמה שידוע לי ניתן למשכן עבור רכישת דירה ראשונה 70% מהדירה כמו שכבר כתבו דירה יחידה (לאו דווקא ראשונה) ניתן למשכן עד 75%, וכך גם בשיפוצים של דירה יחידה, רק שבבנקים הרבה פעמים ירדו ל70%.
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    61 צפיות
    הקול השפויה
    מה הכללים בזה?
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    57 צפיות
    מ
    אנחנו מחפשים דירה להשכרה וראינו דירת קבלן בבניין שעבר תמ"א 38 ונוספו לו קומות. איזה דברים כדאי לדעת/לבדוק/לשאול בפגישה? יש פה למישהו נסיון בלשכור דירה ישירות מהקבלן? המתווך אומר שהוא לא מתכנן למכור את הדירה רק להשכיר.
  • חוברות מבית דירה על הקרקע

נדל"ן קניית דירה פריפריה
    2
    1 הצבעות
    2 פוסטים
    189 צפיות
    מ
    @הדוכס ציטוט מהחוברת: פרק ה' מקומות עבודה במרכז משלמים יותר מאשר בפריפריה במרכז החיים יקרים יותר יש עבודות שאין הבדל במשכורות בין הפריפריה למרכז ואז גם אם גרים במרכז מרויחים כמו בפריפריה ומשלמים על המחיה כמו במרכז אכן יש עבודות שהמשכורות גבוהות יותר במרכז אבל מאידך משלמים יותר על החיים במרכז וצריך לעשות חישוב מה יותר רווחי האם לגור במרכז להרויח יותר ולשלם יותר או לגור בפריפריה להרויח פחות ולשלם פחות. החוברת מאוד יפה ומסבירה הכל, בכדי לתת לזוצ באמת לקבל החלטה מושכלת ולשמור על אמינות כמו בשאר הפרקים בחוברת אודה לך אם תוכל להוסיף כמה משפטים בסגנון הבא: יש מקומות בפריפריה שרק בציבור החרדי היא פריפריה בגלל המרחק מהמרכז, אבל מבחינה כלכלית הקהילה נמצאת ליד מרכזי תעסוקה, ויש תעסוקה בשפע ואין קשיי פרנסה. ויש מקומות בפריפריה שגם מבחינת המדינה זה מוגדר פריפריה כלכלית שיש שם פחות מקומות תעסוקה. הקהילות עושות מאמץ רב לדאוג לכל משפחה לתעסוקה, לעיתים בשכר נמוך יותר ולעיתים זה רחוק יותר מהעיר, אבל מאוד משתדלים לעזור ....
  • קבוצת רכישה בעד או נגד

הועבר נדל"ן קבוצת רכישה
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    243 צפיות
    אין סוףא
    @שמואל כתב בקבוצת רכישה בעד או נגד: @חושב-שאני-גאון א. התכוונתי במילה 'השקעה' לרכיב הסיכון שבקבוצת רכישה. ב. מדובר בקרקע אחרי אישורים לפני היתר, אבל היזם לא מתחייב למחיר סופי וגם לא למועד מסירה, האם יש מצב שאפסיד את כל הרווח על שכירויות במשך השנים (6-7), ואם כן אז מה כל הפאנץ' של קבוצת רכישה? מומלץ לשמוע מה יש ליעקב רייניץ לומר בעניין. חלק א' https://www.youtube.com/watch?v=-VrklBAjdbM&pp=ygUn16fXldecINeU15zXqdeV158g15nXoten15Eg16jXmdeZ16DXmdel חלק ב' https://www.youtube.com/watch?v=EGlcmSWq8LM&pp=ygUn16fXldecINeU15zXqdeV158g15nXoten15Eg16jXmdeZ16DXmdel