דילוג לתוכן

דירה בעפולה עילית: חדשה או ישנה?

נדל"ן
3 2 107 2
  • אני מתכוון לקנות בעפולה עילית. אממה, שהפער הטכני בין דירות חדשות לישנות הוא מאד גדול.

דירה ישנה:
    הדירות הישנות רובן 3 חדרים, אין מרפסות, חדרי אמבטיה קטנים, אין מרפסת שרות, בחלק די נכבד מדובר בבניינים צפופים עם חדרי מדרגות צרים וכו׳, דירות מיושנות (אמנם ניתן למצוא משופצות ברמה יפה), ויחסית קטנות (70 מ״ר פלוס מינוס).
    מחיר ממוצע לדירה משופצת הוא בסביבות 1050.000 - 1100.000.
    הדירות שכן עם ארבעה חדרים (שברובן הרביעית לא בטאבו), מחירן כמאה אל״ש יותר בממוצע.
    כל זה בלי מחיר תיווך של כ 25.000 ש״ח (אין כמעט דירות הגיוניות בלי תיווך.)

דירה חדשה:
    לעומת זאת דירות חדשות, הן כמובן חדשות עם כל המעלות של חדשות, מרווחות (כמאה פלוס מ״ר חוץ ממרפסת), מרפסות סוכה די גדולות, ממ״ד, מעלית, חלק מהן מוצעות בבנייני בוטיק.
    מחיר כ 1450.000 לדירת ארבע חדרים.
    כשמדובר על דירות בנות כמה שנים ולא מקבלן, כך שכבר יש בהן מזגנים/סורגים/שיפור מטבח וכו׳, כך שאין את ההוצאות הרגילות של דירה חדשה.

הנדון:
    כמובן על שאלה של עדיפות אישית לא תוכלו לעזור לי.
    אך ברצוני לשמוע כיווני חשיבה נוספים, הן מבחינת הכדאיות הכלכלית של הנכס ביד, איפה תיתכן יותר התייקרות באחוזים, ועוד כידכם הרחבה.
    מבחינת מחיר למ״ר המחירים ממש דומים.

ייש״כ!

• תבדוק את הנושא של השכירות
    הבנתי שבשכונות הישנות הם לא משהוא.
    אין ביקוש, המחירים ברצפה, והאוכלוסיה לא משהוא.
    אם אתה מכיר אזור עם דירות ישנות, שיש ביקוש לשכירות
    אשמח שתפרט לי מה הרחובות.

• תבדוק את הנושא של השכירות
    הבנתי שבשכונות הישנות הם לא משהוא.
    אין ביקוש, המחירים ברצפה, והאוכלוסיה לא משהוא.
    אם אתה מכיר אזור עם דירות ישנות, שיש ביקוש לשכירות
    אשמח שתפרט לי מה הרחובות.

@סמארט-הון אני מחפש למגורים לא להשקעה

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    1 פוסטים
    45 צפיות
    מ
    אנחנו מחפשים דירה להשכרה וראינו דירת קבלן בבניין שעבר תמ"א 38 ונוספו לו קומות. איזה דברים כדאי לדעת/לבדוק/לשאול בפגישה? יש פה למישהו נסיון בלשכור דירה ישירות מהקבלן? המתווך אומר שהוא לא מתכנן למכור את הדירה רק להשכיר.
  • 1 הצבעות
    36 פוסטים
    1k צפיות
    פ
    @שמיל-שמיל כתב בשאלת השאלות: האם לקנות דירה או לחכות?: השכירות הממוצעת יותר קרוב הל3.5 אחוז איפה?
  • 1 הצבעות
    63 פוסטים
    1k צפיות
    ת
    פעם סיפר לי אחד שלא מסכמים לו שהילדים הקטנים שלו ילכו עם כיפה צבעונית והעירו לו על כך פנתי לאחד מהעסקנים של גבעת המורה לאמת את הסיפור והוא אמר לי כך א.הבנים שלי הולכים עם כיפה צבעונית ב. אין שום אדם שמוסמך מהרב להעיר לאברכים על כיפה צבעונית אז מה כן קרה היה איזה משועמם שקשקש לו משהו וזה קורה גם במרכז פשוט לא צריך להתרגש
  • 1 הצבעות
    72 פוסטים
    2k צפיות
    מ
    אל תושבי ועסקני עפולה: כעת יש מאבק בין ליכודניקים תושבי הדרום לבין ראשי רשויות מהצפון איזה שדה תעופה יקודם קודם. השדה ברמת דוד ליד עפולה כבר עם תכנון מוכן כמעט לביצוע. לעומת זאת לשדה בציקלג דרושות עוד 4 שנות תכנון. הליכודניקים מהדרום מבינים שאם יתחילו עכשיו עם השדה ברמת דוד, בסוף השדה בדרום לא יקודם. והם דורשים לעצור את ההתקדמות ברמת דוד עד שהתכנון בציקלג יהיה מוכן. האינטרס שלכם כתושבי עפולה להפעיל לחץ על החכי"ם החרדים שלא יאפשרו את העיכוב. כמות המשרות שיהיו לנשות האברכים גדולה מאוד. ובכלל ככל שעפולה תהיה מקום מרכזי זה יפתח את הקהילה מכל זוית ויגיעו עוד תושבים חדשים. ויש גם הכרת הטוב... לראש העיר שזה כל כך איכפת לו.
  • רוצים לקנות דירה שניה?

הועבר נדל"ן מס רכישה השקעות
    16
    0 הצבעות
    16 פוסטים
    666 צפיות
    ה
    @יהודה-הצדיק כתב ברוצים לקנות דירה שניה?: ראיתי פרסום של בחור בשם אריאל רוטשטיין משכנתא 24 שפרסם הלוואה עד 250k עם ריבית פריים וזהו אני לא מבין גדול בהלוואות אבל נראה לי מחיר שפוי פניתי אליו והוא הביא לי הלוואה דרך בנק פועלים באישור מיוחד של מנהל הסניף (היה 0 התעסקות מיצידי רוטשטיין טיפל בהכלללל) רכשתי את החנות הזאת בסכום של 220k (מחיר מאוד טוב ביחס לשוק באזור) היה מס רכישה תשלום לעו"ד ותשלום לרוטשטיין על עבודה נפלאה מותר לדעת כמה שילמת לאותו בחור? מאד מעניין ואולי רלוונטי עבורי ותודה על הדברים הנפלאים