דילוג לתוכן

השקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית

שוק ההון והשקעות
36 6 88 6
  • וזה עדיין לא עונה על השאלה שלי....

@האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

וזה עדיין לא עונה על השאלה שלי....

אנסה לענות, בשפה פשוטה.
    מה זו בועה? - כאשר משקיעים מתמחרים את החברות ביותר מכפי שוויים. התוצאה: מחיר המניות עולה, גם אם הערך האמיתי הוא פחות.
    כאשר בועה מתפוצצת (משקיעים קולטים שהערך האמיתי הוא ממש פחות)- מחיר המניות מתרסק.
    מכיוון שהשוק עולה בעקביות (- הכלכלה מתפתחת), היסטורית, גם אם בועה מתפוצצת והמחירים צונחים- לאט לאט השווי האמיתי גדל, המחירים מטפסים בחזרה, עד שהוא מגיע למחיר שהיה לפני התפוצצות הבועה- והפעם בצדק.

לכן למרות החששות מפני התפוצצות של בועה וצניחת מחירים - לטווח הארוך המחירים יחזרו לאן שהיו ואף יותר מכך.
    היסטורית- לא היה אדם שהשקיע למשך 15 שנה ב- S&P ויצא מופסד. גם בשיא המשברים.
    השאלה היא, לכמה זמן ההשקעה שלך בשוק.
    אם היא לטווח ארוך (עשור ומעלה)- לדעתי אין מקום לחששות מבועה.

במקומך- הייתי יותר חושש מ- ל"להישאר בחוץ" בגלל חרדות בועה וכו', מאשר להיכנס בשיא, ולספוג משבר, וא"כ לעלות בחזרה.

כמובן לא המלצה לא ייעוץ וכו'.

אם אני טועה - אשמח לתיקונים.

• אוקיי עונה לעצמי:
    החברה היא Roundhill Investments
    הניהול הוא אקטיבי, לא מדובר במחקה מדד פסיבי.

זה פרטי הקרן מאתר החברה:
    dbfb8544-3372-4e45-9b6b-1038b9931264-image.png

הבורסה: ניו יורק
    דמי ניהול די יקרים כפי שניתן לראות.
    אלו החברות הגדולות שהקרן מחזיקה:
    d02f73ca-b17e-4deb-a461-1e66148283af-image.png

מענין לראות מה ההבדלים בין קרן זו לסתם מדד נאסדק... החברות נשמעות לי די חופפות...

@אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

מענין לראות מה ההבדלים בין קרן זו לסתם מדד נאסדק... החברות נשמעות לי די חופפות...

0

ההבדל שזה רק חברות AI
    לא רק אמריקאיות
    ותסתכל בתשואות

• @האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

וזה עדיין לא עונה על השאלה שלי....

אנסה לענות, בשפה פשוטה.
    מה זו בועה? - כאשר משקיעים מתמחרים את החברות ביותר מכפי שוויים. התוצאה: מחיר המניות עולה, גם אם הערך האמיתי הוא פחות.
    כאשר בועה מתפוצצת (משקיעים קולטים שהערך האמיתי הוא ממש פחות)- מחיר המניות מתרסק.
    מכיוון שהשוק עולה בעקביות (- הכלכלה מתפתחת), היסטורית, גם אם בועה מתפוצצת והמחירים צונחים- לאט לאט השווי האמיתי גדל, המחירים מטפסים בחזרה, עד שהוא מגיע למחיר שהיה לפני התפוצצות הבועה- והפעם בצדק.

לכן למרות החששות מפני התפוצצות של בועה וצניחת מחירים - לטווח הארוך המחירים יחזרו לאן שהיו ואף יותר מכך.
    היסטורית- לא היה אדם שהשקיע למשך 15 שנה ב- S&P ויצא מופסד. גם בשיא המשברים.
    השאלה היא, לכמה זמן ההשקעה שלך בשוק.
    אם היא לטווח ארוך (עשור ומעלה)- לדעתי אין מקום לחששות מבועה.

במקומך- הייתי יותר חושש מ- ל"להישאר בחוץ" בגלל חרדות בועה וכו', מאשר להיכנס בשיא, ולספוג משבר, וא"כ לעלות בחזרה.

כמובן לא המלצה לא ייעוץ וכו'.

אם אני טועה - אשמח לתיקונים.

@אפ_על_פי_כן
    שוב אני מדבר בעיקר על הנושא של הבינה מלאכותית
    זה ברור שמניות יודעות לתקן את עצמם בתווך של שנים קדימה וכמו שאתה כותב ראויים את זה בהיסטוריה
    אבל אני שואל אולי בבינה מלאכותית זה קצת שונה?
    הרי אין ספק שהבשורה שהבינה נתנה לעולם היא מטורפת ואין ספק שבגלל זה אנשים נותנים לה הרבה פוטנציאל לעתיד ואלי דווקא בגלל זה שהיא נתנה בשורה גדולה לעולם (שאפשר לאומר שלא הייתה כזות בשורה בעשרות שנים האחרונות מה שאומר שלא בטוח אפשר להשוות מהשקעות אחרות...) שבגלל זה בתקופה של הבשורה נכון שהמניות עלו ואפילו מאוד אבל זה בגלל שזה היה בשורה מטורפת וכל בשורה שתהיה גדולה השוק ייתן לה שווי הרבה יותר גדול ממה שבאמת מגיע לה אפילו בטווח של שנים קדימה

• @אפ_על_פי_כן
    זה ברור שמניות יודעות לתקן את עצמם בתווך של שנים קדימה וכמו שאתה כותב ראויים את זה בהיסטוריה
    הרי אין ספק שהבשורה שהבינה נתנה לעולם היא מטורפת ואין ספק שבגלל זה אנשים נותנים לה הרבה פוטנציאל לעתיד ואלי דווקא בגלל זה שהיא נתנה בשורה גדולה לעולם (שאפשר לאומר שלא הייתה כזות בשורה בעשרות שנים האחרונות מה שאומר שלא בטוח אפשר להשוות מהשקעות אחרות...) שבגלל זה בתקופה של הבשורה נכון שהמניות עלו ואפילו מאוד אבל זה בגלל שזה היה בשורה מטורפת וכל בשורה שתהיה גדולה השוק ייתן לה שווי הרבה יותר גדול ממה שבאמת מגיע לה אפילו בטווח של שנים קדימה

@אפ_על_פי_כן

לעניות דעתי
    מהפכת האינטרנט בשנות ה-2000 הייתה בשורה לא פחות גדולה.
    הייתה אז בןעת הדוט.קום שאכן התפוצצה והביאה למשבר גדול.
    אחרי עשור השוק חזר לקדמותו.

• לא קראתי את הכתבה ואני לא מומחה לשוק ההון (בקושי מבין)
    אבל נראה לי שצריך לזכור לגבי ה-AI ושאר הדברים
    החשש שאנחנו מגזימים וזה יתפוצץ וכו'
    זה משפט של אדם חושב (יהודי) אבל לענ"ד העולם לא מסתכל על זה כך ומפתחים בזה תלות לכן אני לא חושב שיהיה פיצוץ
    מה עוד שהממציאים של הדברים גורפים כסף גדול והם לא יביאו לזה להעלם במהרה

@אפ_על_פי_כן

לעניות דעתי
    מהפכת האינטרנט בשנות ה-2000 הייתה בשורה לא פחות גדולה.
    הייתה אז בןעת הדוט.קום שאכן התפוצצה והביאה למשבר גדול.
    אחרי עשור השוק חזר לקדמותו.

@אפ_על_פי_כן
    וזה בדיוק השאלה האם באמת זה אותה בועה או שלא?

• @אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

0

ההבדל שזה רק חברות AI
    לא רק אמריקאיות
    ותסתכל בתשואות

@אנונימי2 כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

הבדל שזה רק חברות AI
    לא רק אמריקאיות
    ותסתכל בתשואות

הקרן נוסדה ב- 2023...
    התשואות הן של שנתיים...
    לא רואה הבדל בינה לבין כל קרן השקעות, ישראלית או אמריקאית, שהביאה תשואות יפות במשך שנתיים או מעט יותר, שאינם מנבאות את העתיד (ראה את אלטשולר שחם).
    לא בטוח שזה רעיון רע,
    רק תדע למה אתה נכנס- קרן השקעות אקטיבית, אמריקאית, עם דמי ניהול לא זולים. זה לא ETF מחקה מדד.

• @אפ_על_פי_כן

השאלה שלי היא אחרת: ואם זו בועה, מה אכפת לי?
    (כמשקיע ל- 15 שנה קדימה)

(כמשקיע ל- 15 שנה קדימה)

@אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

(כמשקיע ל- 15 שנה קדימה)

אם זה בועה כ"כ גדולה גם אחרי 15 שנה אולי השוק לא יתקן את עצמו (או שיתקן אבל ייקח לו הרבה מאוד שנים קדימה ו15 שנה לא יספיקו )

• @אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

(כמשקיע ל- 15 שנה קדימה)

אם זה בועה כ"כ גדולה גם אחרי 15 שנה אולי השוק לא יתקן את עצמו (או שיתקן אבל ייקח לו הרבה מאוד שנים קדימה ו15 שנה לא יספיקו )

היסטורית, לא היה משבר שמחקי מדד לא תיקנו תוך 15 שנה
    וכמעט בכל המקרים תוך עשור.

נכון, זה לא מנבא שום דבר על העתיד...

היסטורית, לא היה משבר שמחקי מדד לא תיקנו תוך 15 שנה
    וכמעט בכל המקרים תוך עשור.

נכון, זה לא מנבא שום דבר על העתיד...

@אפ_על_פי_כן
    היסטורית לא היה בעשרות שנים האחרונות משהו בסדר גודל הזה של הAI...

• @אפ_על_פי_כן

כבר כתבתי שדעתי אחרת.
    האינטרנט היה מהפכה לא פחות גדולה.
    אבל זה כבר נושא שאפשר לדון בו שעות... והאמת שאין לי כח 😊
    כל אחד יעשה כהבנתו.

• אני חושב שגם במידה ותהיה כאן בועה זה לא יגיע למצב שזה יקריס את העולם אם זה הפחד שלך כי החברות האלה הם הכלכלות והמדינות יהיו חייבות להציל אותם כפי שעשו לחלק מהחברות בסאב פריים ואם אני לא טועה סם אלטמן אמר אמר את זה או רימז לזה שהם רוצים להגיע לגודל והשפעה כזו שהם יהיו גדולים מידי מכדי ליפול .
    המסקנה היא שלטווח ארוך כנראה הכול ימשך לטובה אבל לטווח הקצר באמת קיים סיכון גדול וצריך לנסות להעריך אותו נכון .

• בכל מקרה, @האדם-חושב החשוב,
    סטטיסטית בכל 3-4 שנים יש משבר רציני בשוק ההון...
    (זה סטטטיסטיקה שביכולתי לחפש לך, אם אתה מעוניין).
    זה חלק מהרעיון. צריך להיות מוכן לזה.

• @דוד-בן-זיקרי
    אני חושב שכולם פה הסבירו מאוד יפה כמה חשוב להיזהר שמשקעים וכו'
    אבל עם משהו יכול להתייחס לתוכן העניין
    האם זה באמת בועה או שזה באמת כצעקתה הרי בסוף כולם מסכימים שמדובר על משהו ששוק ההון לא יתמודד איתו מדובר על משהו גדול ורחב כ"כ

@האדם-חושב אני חושב שקשה מאוד לענות האם זה בועה ועוד יותר קשה לענות מתי יהיה הפיצוץ של הבועה , בועות מסתברות בדיעבד ולכן מה שנותר בזמנים כאלה זה רק לנסות לתמחר מחירי החברות וכרגע בגדול הם לא בועתיים .
    מעבר לזה שהבינה מלאכותית עדיין לא הגיע לשיא היכולת שלה כרגע התקרה לא נובעת מטכנולוגיה אלא דווקא מתשתיות .
    ושוב לטווח הארוך אני לא חושב שיש איום על שוקי ההון .

• השאלה היא מה הערך הכלכלי של הבינה?
    כמה היא תחזיר למשקיעים?

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    8 פוסטים
    221 צפיות
    ש
    @צמיחה כתב בהאם עדיף להחזיר למשכנתא, או להשקיע בשוק ההון?: ללא ספק עדיף להשקיע מאשר לחסוך 50 או 100 ש"ח שיעלמו בעו"ש בלאו הכי.
  • 1 הצבעות
    6 פוסטים
    104 צפיות
    צ
    @בן-עליה הכי פשוט זה להשקיע בהו"ק לקרן מחקה מדדים, אם אתה רוצה לקחת הלוואה, אתה כבר צריך להבין יותר מה הסיכונים. אני ממליץ לך לחפש כאן בפורום ולהחכים עוד באשכולות שעוסקים בזה, או לקחת ייעוץ.
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    105 צפיות
    רחל עומסיר
    שוק ההון הישראלי מזנק - אבל מה זה אומר על ההשקעות שלנו? הבורסה לא ראתה שבוע כזה הרבה זמן: מדד ת"א 35 זינק בצורה חדה השקל ממשיך להתחזק מול המטבעות הזרים וכל זה - בצל המערכה המורכבת מול איראן התוצאה? רבים שואלים האם צריך לשנות מסלול השקעה? אולי לנצל את העליות? והתשובה שלי : דווקא עכשיו חשוב להישאר יציבים. שוק ההון בנוי מתנודות. המשקיע החכם - הוא משקיע פסיבי, זה שנשאר נאמן לאסטרטגיה שבנה מראש: מסלול המתאים לגיל לרמת הסיכון למטרות שלך שוק ההון תמיד עולה ויורד. מי שמנסה לתזמן אותו – מפסיד. מי שנצמד לאסטרטגיה – מרוויח לאורך זמן. התגובה לעליות בשוק, ממש כמו לירידות - לא צריכה להיות אימפולסיבית אלא בתבונה והתמדה. אם יש לכם אסטרטגיה - תנו לה לעבוד. אם אתם לא בטוחים שהיא מתאימה - זה הזמן לבדוק. לסיכום הזמן להשקיע- זה כשיש לך תוכנית. לא כשיש כותרת בעיתון. [image: 1750759712744-12327d71-f8cd-4281-ab28-0f49ae950f6a-image.png] הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1750759765690-%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C-resized.png]
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    263 צפיות
    א
    @טריידר כתב בנורמות בציבור החרדי - לטוב ולמוטב: הציבור החרדי נוטה להעדיף באופן מובהק את שוק הנדל"ן על פני שוק ההון – היפוכו של המצב בציבור הכללי, שבו קיימת העדפה ברורה להשקעות בשוק ההון. לא נכון. בשנים האחרונות יש מגמה של השקעה בשוק ההון על פני נדל"ן. ועדיין רוב הציבור הכללי לא כך. כלך לך אצל פורמים כלכלה ששוברים את הראש להבין למה ה'ישראלי המצוי' מעדיף קורת גג על פני השקעה.
  • הערה כללית בנושא תכנון השקעות

שוק ההון והשקעות
    3
    1 הצבעות
    3 פוסטים
    170 צפיות
    טריידרט
    @משה-חיים כתב בהערה כללית בנושא תכנון השקעות: במחיר למשתכן יש אפשרות לעיתים לקבל מחיר נמוך ממחיר שוק ב-500 אלף עד מיליון ש"ח. ואיך אומרים..? - נשמע לי טוב..!! אז אולי עבור הספק הזה, שווה לי להתחיל לעשות מאמצים מסוימים..? אציין, כמדומני עו"ד נתן רוזנבלט כתב שתקופה זו התסיימה, תקציב השתתפות משרד השיכון בהנחות אלו השתנה, ונדיר מאוד (עד בלתי קיים) לזכות כיום בהנחה מעל 600 אש"ח במחיר למשתכן / למטרה. (אכן פעם זה היה כדאי עד כדאי מאוד, חבר שלי זכה בתחנת שידור בי-ם במחיר של 2.8 מליון ש"ח מתחת למחיר השוק!)