דילוג לתוכן

למה ה-7 באוקטובר קרה? ואיך זה קשור בכלל לוונצואלה?

שוק ההון והשקעות
4 3 258 3
  • unnamed.jpg הכל מתחיל במאבק בין שתי מעצמות: ארצות הברית, השולטת באמצעות צבא וכלכלה, מול סין, שמנסה להחליף אותה דרך השתלטות על נמלים וציי סחר עולמיים (למשל בוונצואלה).
    כדי לבלום את ההתפשטות הסינית, ארה"ב יזמה את "הסכמי אברהם" במטרה לייצר קו סחר חדש מהודו לאירופה דרך המזרח התיכון. רגע לפני ה-7 באוקטובר, היינו כפסע מחתימה היסטורית עם סעודיה – מהלך שהיה מבודד את איראן, מייבש אותה כלכלית ומחליש דרמטית את הציר הסיני באזור.
    חמאס הבין שברגע שההסכם נחתם, הצינור האיראני נסגר והוא נשאר ללא תמיכה. הוא יצא למתקפת הפתע בעיקר כדי לטרפד את הנורמליזציה ולהציל את הציר האיראני-סיני מקריסה.
    בפועל, למרות המחיר הכבד, ישראל הנחיתה מכה קשה על שלוחותיה של איראן. טראמפ שהתבשם מהנצחון של מדינתו במגרש המזרח התיכון פנה לטפל בוונצואלה שנשלטה בחשאי על ידי סין.
    כעת, הדילמה שעומדת בפני הממשל האמריקאי (וטראמפ בפרט) היא מורכבת: האם להפיל את המשטר באיראן ולרשום ניצחון מוחץ על סין? או להשאיר את האיום האיראני "על אש קטנה", כדי שמדינות מזרח התיכון הפוחדות מכוחה של איראן ימשיכו לרכוש נשק אמריקאי במיליארדים?
    ימים יגידו....
    סיכום: הבנו שהנקודות הקטנות כמו חטיפת נשיא וונצואלה התקיפה באיראן מתחברות לפאזל שהמעצמות מנסות להרכיב כבר כמה שנים. כל מהלך אפילו הקטן ביותר יש מאחוריו הגיון וחשיבה מתוכננת, הכח המניע הגדול ביותר של המעעצמות הוא ההיבט הכלכלי מה שגורם להם לצאת למתקפות ולהשקיע הון עתק.
    איך זה קשור אלינו ולכיס שלנו?
    המשוואה פשוטה: מעמדה של ארה"ב חזק, וצפוי להתעצם עוד יותר תחת כהונת טראמפ. למרות שאסור לזלזל בכוחה של סין, המהלכים הללו יעניקו רוח גבית לחברות האמריקאיות – מה שיגדיל את המכירות ויחזק את יציבותן הפיננסית. לכן, לפי הניתוח הזה, הכיוון של המדדים בארה"ב צפוי להמשיך להיות כלפי מעלה, כנגזרת ישירה מהזינוק ברווחי החברות.

• מעניין
    צריך לזכור שטרמפ לא יהיה נשיא לנצח

• בקיצור, לדעתך, מכלול השיקולים של 'ארצות הברית של אמריקה' סובב רק סביב ציר אחד, והוא הפולחן העתיק והמקודש לאליל הנצחי והנערץ - הכסף.
    (אגב, האמריקאים כותבים במפורש על השטרות של הכסף שלהם שהם בוטחים בכסף בתור האליל הלאומי...).

• בקיצור, לדעתך, מכלול השיקולים של 'ארצות הברית של אמריקה' סובב רק סביב ציר אחד, והוא הפולחן העתיק והמקודש לאליל הנצחי והנערץ - הכסף.
    (אגב, האמריקאים כותבים במפורש על השטרות של הכסף שלהם שהם בוטחים בכסף בתור האליל הלאומי...).

@חלמיש-צור לא רק המהלכים של ארצות הברית אלא של רוב המדינות בעולם מונעות בגלל כסף ומשאבים כמו נפט וכו

נושאים מוצעים

• 14 הצבעות
    3 פוסטים
    92 צפיות
    משה צבימ
    כל מילה בסלע אני חושב שקראתי כבר הרבה מאמרים בעניין כן גידור לא גידור אבל מה שקראתי כאן פתחת לי את העיניים ושינה לי לחלוטין את התפיסה, ואכן אין ספק גם למי שלא רוצה להודות בדברים הנכוחים שכתב כפי שתמיד מציינים התנועה בדולר שקל היא 50/50 וממילא כל עלות גידור היא כבר הימור שאינו שווה ובפרט עם הנקודה החשובה שציית שעלויות הגידור הינם עלויות ששוחקות את הריבית דריבית ואילו תנועת הדולר שקל לא משפיע על כך כלל ולצורך הדוגמא עלות המימון בשנת 2025 היה קרוב לשני אחוז משקיע לטווח ארוך של כ 30 שנה היה עושה תשואה נמוכה ב כמעט חצי ממשקיע ללא תשואה וזה עוד לפני החשיפה שלו למטבע המקומי שכפי שכתבת "הגרוע מכל הוא שגידור מט"ח עושה פעולה הפוכה לחלוטין מניהול סיכונים חכם" כל זה הוא בכלל לאילו שחושבים שכדאי לגדר חשיפה אבל כפי שכתבת והדהים אותי בנכונותו, "גידור הוא לא אי חשיפה גידור הוא ההיפך חשיפה לישראל!!!!" מה שכן חבל שהמיסוי בישראל לא מתחשב ברווח הריאלי הגלובלי האמיתי אלא ברווח השקלי מה שיכול לעוות את תשלום המס אשמח אם תפרט מעט על עלויות הגידור כתבת למשל "כשהריבית הדולרית גבוהה מהריבית השקלית, עלות הגידור יכולה להיות משמעותית מאוד לאורך זמן." ומאידך דברת על מצב של היפר אינפלציה במצב כזה לכאורה הריבית השקלית צפויה להיות גבוהה בהרבה מהריבית הדולרית מה שייצור רווח גם בגידור, לא ? תקן אותי אם אני טועה דבר שני ככל שהבנתי מהקישור שצירפת עלויות המימון הם דווקא הפוך ככל שהריבית השקלית היא גבוהה יותר כך עלות הגידור גבוהה יותר מכיוון שהרעיון הבסיסי של גידור הוא ללוות שקלים היום בריבית שקלית לקנות דולרים בשער הנוכחי היום ולקבל עליו ריבית דולרית, זאת אומרת לכאורה שמשלמים בריבית שקלית ומרוויחים בריבית דולרית והפער ביניהם הוא העלות (או הרווח לכאורה) האר את עיני בעניין זה ושוב פעם יישר כוח על המאמר המחכים במיוחד.
  • 10 הצבעות
    3 פוסטים
    190 צפיות
    מ
    @בן-עליה תודה. מחמם את הלב. צודק.. העליתי את זה בתגובות בטור על פורים. אבל זה היה בלי מסר...
  • 5 הצבעות
    4 פוסטים
    199 צפיות
    ד
    חשוב לציין בהמשך למאמר שהסיבות לירידות בדולר בטווח הקצר , הם כנראה זה שארצות הברית נתפסת כקצת פחות חזקה מול איראן וההבנה שאיראן היא מדינה שכנראה כאן בשביל להישאר לפחות בטווח הקצר . מה גם שנוצר איום חדש על ההגמוניה של הדולר מצד המפרציות , מי שמעוניין להרחיב https://www.funder.co.il/article/198867
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    556 צפיות
    צ
    @דוד-גולדברג זו שאלה באויר, מה סכום הכסף? מה מטרת ההשקעה? מה גובה המשכנתא? ובכל זאת מבלי לדעת את התשובות ומבלי להמליץ, ברוב המקרים עדיף להשקיע.
  • 0 הצבעות
    24 פוסטים
    975 צפיות
    מ
    תכל'ס מכל העליות וירידות המשוגעות שמלחמת המכסים הזאת יוצרת, מעניין אותי אם יש דרכים שאנשים משתמשים כדי למנף את זה לטובתם?