דילוג לתוכן

השכרת דירות לעובדים זרים

נדל"ן
14 6 128 5
  • שלום חברים, ישנם משכירי דירות או שרוצים להשכיר לעובדים זרים (ע"י חברות כח אדם) אשמח לשתף מנסיון של כמה שנים
    על הכדאיות ולמי זה מתאים.
    אני לא מתווך של זה ואדרבה אשמח שמי שיש לו מספרים של מתווכים שמתעסקים בתחום יעלה את זה לכאן כי גם לי התפנתה כרגע אחת הדירות בהצלחה.

• אני לא יודע פרטים תכנים אבל:
    א. כך בחשבון שהם יכולים להטריף לך את המטבח
    ב. כך בחשבון שיהיה לך מריבות והתנגדויות של שכנים. כדאי לברר עד כמה צריך לחשוש מהקפידות שלהם כי בודאי יהיה.
    ג. הבלאי שהם עושים הוא הרבה יותר מהשכרת דירה רגילה.

• אני אכתוב קצת מנסיון למי לדעתי זה מתאים וכדאי
    דירות שנמצאות בפריפריה או אפילו בערים מרכזיות אבל מדובר בשכונה ישנה ומעמד סוציו אקונומי נמוך (שבדרך כלל יש שם עוד דירות כאלה)
    הדירה לא מיעדת למגורים שלי וכנראה גם לא לשומרי מצוות.יש לי נכס בשכונה חרדית שהציעו לי בשביל כמה מנקים למוסדות ולא לקחתי לא כי אני צדיק אלא משתדל להיות הוגן ולהימנע ממריבות עם שכנים. מהבלאי של הדירה אני לא חושש כי הם בין כך לא משופצות ואני עושה חוזה טוב שהם מחזירים לי את הדירה במצב טוב וזה עובד לי, פעם אחת אפילו החזירו לי את הדירה במצב הרבה יותר טוב.
    אסכם את המעלות
    1.שכר דירה גבוה יותר משוכרים רגילים באזור 30% יותר
    2.אין חשש כמעט של עיכוב תשלום משכירים לתאגיד כח אדם שאין להם בעיה תזרימית.
    3.אין בקשות לתיקונים שונים ומשונים לפועלים זרים אין מושגים מינמלים כמובן חוץ מבעיות מהותיות בתשתיות.
    חסרונות או יותר נכון למי זה לא מתאים.
    1.יש שחיקה לדירה אבל עם חוזה טוב זה חוזר לקדמותו
    כמובן דירה חדשה או משופצת טוב עדיין לא כדאי.
    2.רק באזורים חלשים גם בשביל ההוגנות וגם בשביל לא לקבל תלונות.
    3.החוזים לא לשנה אלא הודעה של כל אחד מהצדדים 30 יום מראש.
    בהצלחה ואשמח לענות על שאלות אשמח עם יש למישהו מספרים של מתווכים שמתעסקים עם זה. זה יקל עלי בהשכרות.

• אשמח לעזור:)
    0504128759

• אני לא יודע פרטים תכנים אבל:
    א. כך בחשבון שהם יכולים להטריף לך את המטבח
    ב. כך בחשבון שיהיה לך מריבות והתנגדויות של שכנים. כדאי לברר עד כמה צריך לחשוש מהקפידות שלהם כי בודאי יהיה.
    ג. הבלאי שהם עושים הוא הרבה יותר מהשכרת דירה רגילה.

@חיסכון-לחתונה כתב בהשכרת דירות לעובדים זרים:

רק קפידות מעניין?
    ואם זה מזיק אבל לא יהיו קפידות?

• @חיסכון-לחתונה כתב בהשכרת דירות לעובדים זרים:

רק קפידות מעניין?
    ואם זה מזיק אבל לא יהיו קפידות?

@הקול-השפוי
    אם אין קפידה כנראה זה לא מזיק.
    ואם זה מזיק אבל הם לא מקפידים אז הם לא מקפידים.

מקווה שעכשיו יותר מובן...

• @הקול-השפוי
    אם אין קפידה כנראה זה לא מזיק.
    ואם זה מזיק אבל הם לא מקפידים אז הם לא מקפידים.

מקווה שעכשיו יותר מובן...

@חיסכון-לחתונה אני ממש לא מבין
    הסיבה שלי להימנע מלהזיק יהודי אחר, קודם כל זה כי אני לא רוצה להזיק לאחרים.
    הרבה אחר כך אפשר לדון אולי יש חשש מקפידות של אחרים,
    אבל להתחיל את הדיון בשאלה האם לחשוש מקפידות זה מוזר.

• @השומר זה שאלה הלכתית כבדת משקל בארץ ישראל.
    לכן כל מי שמסייע לכזה דבר שישאל שאלת רב אצל רבו המובהק קודם כיוון שאם הוא סבור שזה איסור יש בכך שאלה של לפני עיוור.

• @חיסכון-לחתונה אני ממש לא מבין

@הקול-השפוי כתב בהשכרת דירות לעובדים זרים:

תחליף בדבריו את המילה "קפידה" במילה "הקפדה" ויתיישב לך... לדעתי לזה הוא התכוון

• @הקול-השפוי כתב בהשכרת דירות לעובדים זרים:

תחליף בדבריו את המילה "קפידה" במילה "הקפדה" ויתיישב לך... לדעתי לזה הוא התכוון

@אפ_על_פי_כן לדעתי לא, נחכה בסבלנות.

• @השומר זה שאלה הלכתית כבדת משקל בארץ ישראל.
    לכן כל מי שמסייע לכזה דבר שישאל שאלת רב אצל רבו המובהק קודם כיוון שאם הוא סבור שזה איסור יש בכך שאלה של לפני עיוור.

@משקיע-זהיר-מידי אני ממש לא אוהב להשתלח באנשים ולכן התאפק, על סמך מה אתה כותב שזה שאלה כבדה וממשיך להגזים בלפני עיוור אם לא יודעים אפשר לשאול האם אין בזה בעיה הלכתית, ולגופה של שאלה עיין יו"ד סימן קנא סעיפים ח,ט,י
    ובנושאי כלים וכמובן עד פוסקי זמנינו ואין בזה שום בעיה,כמובן שכל הנדון מיותר כיון שמשכירים לחברת כח אדם שהיא בבעלות יהודית. אבל אם לא מבררים מה ההלכה וקובעים עובדות אני לא מתלונן שלא קראו את דברי לעיל.

• @משקיע-זהיר-מידי אני ממש לא אוהב להשתלח באנשים ולכן התאפק, על סמך מה אתה כותב שזה שאלה כבדה וממשיך להגזים בלפני עיוור אם לא יודעים אפשר לשאול האם אין בזה בעיה הלכתית, ולגופה של שאלה עיין יו"ד סימן קנא סעיפים ח,ט,י
    ובנושאי כלים וכמובן עד פוסקי זמנינו ואין בזה שום בעיה,כמובן שכל הנדון מיותר כיון שמשכירים לחברת כח אדם שהיא בבעלות יהודית. אבל אם לא מבררים מה ההלכה וקובעים עובדות אני לא מתלונן שלא קראו את דברי לעיל.

@השומר יש בזה מחלוקת הפוסקים לספרדים זה יותר בעייתי (בהנחה שזה לא פורום אשכנזי בלבד).
    להגיד שאין בזה שום בעיה לכל כלל ישראל זה קצת יותר בעייתי ממה שאני כתבתי.

ובעובדים זרים נוצרים ממדינות מסויימות שיותר אדוקים בדתם יש גם שאלה לפי פוסקים אחרים שמתירים בסתם.
    ס"ה שלחתי לשאול רב לא פסקתי שום דבר, כך שאני לא מבין מה אתה כל כך מתרגז עד כדי התאפקות מלהשתלח.

• @השומר יש בזה מחלוקת הפוסקים לספרדים זה יותר בעייתי (בהנחה שזה לא פורום אשכנזי בלבד).
    להגיד שאין בזה שום בעיה לכל כלל ישראל זה קצת יותר בעייתי ממה שאני כתבתי.

ובעובדים זרים נוצרים ממדינות מסויימות שיותר אדוקים בדתם יש גם שאלה לפי פוסקים אחרים שמתירים בסתם.
    ס"ה שלחתי לשאול רב לא פסקתי שום דבר, כך שאני לא מבין מה אתה כל כך מתרגז עד כדי התאפקות מלהשתלח.

@משקיע-זהיר-מידי אם כבר היה מקום לשאול זה על עובדים מהמזרח הרחוק כאחד שחל ניכר מתיק הנכסים שלו שייך לתחום ולמדתי את הסוגיא היטב אני עומד מאחורי מה שכתבתי שאין במציאות ההשכרה הקיימת שום פקפוק אין לי כח להתפלפל בנושא וכמובן לא להגיב לציטוטים שתרצה להביא.

• @משקיע-זהיר-מידי אם כבר היה מקום לשאול זה על עובדים מהמזרח הרחוק כאחד שחל ניכר מתיק הנכסים שלו שייך לתחום ולמדתי את הסוגיא היטב אני עומד מאחורי מה שכתבתי שאין במציאות ההשכרה הקיימת שום פקפוק אין לי כח להתפלפל בנושא וכמובן לא להגיב לציטוטים שתרצה להביא.

@השומר אני בכל מקרה לא ייכנס לויכוח הלכתי אני עדיין סבור שליהודי ספרדי וודאי יש מקום לשאלת רב וגם לאשכנזי ירא שמים אני לא הייתי פוסק שאין שום בעיה בלי שאלת רב.
    אני לא בא להגיד שאין התירים שהם ברמה של לכתחילה למי שרוצה להסתמך עליהם, אבל יש יהודים שלא מחפשים התירים ועכ"פ רוצים להיות מודעים לכך שיש שאלה ויש היתר.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    23 פוסטים
    173 צפיות
    י
    @משהמשה יישר כח על הדברים אעדכן בכל ההתפתחויות!!!
  • 5 הצבעות
    4 פוסטים
    159 צפיות
    מונטיפיורימ
    הקטגוריה נועדה להוסיף על הפורום ולא לגרוע ממנו, דיונים בעניינים כלכליים יש לדון במקומם בפורום.
  • וולטי יעוץ משכנתאות

נדל"ן נדלן
    4
    1 הצבעות
    4 פוסטים
    157 צפיות
    ח
    @בני-ברק-המקראית כתב בוולטי יעוץ משכנתאות: מישהו מכיר או יודע משהו על האמינות והשירות שלהם? תבדוק מה כותבים עליהם בגוגל, (קח בחשבון שחלק מהפירגונים יכולים להיות ע"י קרובי משפחה חברים או אפי' עובדים בחברה, ולכן חשוב לראות בעיקר את אלה שמאוכזבים) @בני-ברק-המקראית כתב בוולטי יעוץ משכנתאות: והאם ההצעות שלהם טובות בפער משמעותי? אני משער שלאחד שרק חשוב לו הריביות הם יהיו לו טובים, אבל לאחד שהמשכנתא שלו קצת יותר מורכבת מסתבר שפחות, (הם לא מתמקדים בזה)
  • 10 הצבעות
    9 פוסטים
    445 צפיות
    מ
    @טריידר כתב במשקיעים ! אבל שקועים בלימוד !!!!: ג] יש קצת "באג" בהפיכת העיסוק לערכי עבור "חתנין רבנן", מאחר (ולפי התרשמותי) ככל שאברך יותר רואה בעסק ענין רוחני, או אפילו קיום "חובת השתדלות שבתיירה", זה אוטומטית מוריד חלק ניכר מתחושת האחריות הכספית, וכמו שכתבת במקו"א שחונכנו לכסף קל וסייעתא דשמיא מופלגת, לכן ככל שהעסק יותר קשור להקב"ה, כך מובטחת יותר יביא סייעתא דשמיא, ובבחינת "אם נגזר עלי לחתן בכבוד, זו עסקה עם פוטנציאל מפסיקה לטשטש את הנס, ולהיכנס לפרטי פרטים ולבדוק כל האפשרויות והבטוחות זה כבר בגדר ספיקות בביטחון וכו'"... אדרבה לסוג אברך כזה זה יעזור לבדוק את העיסקה מכל כיוון, כי מקובלנו מרבותינו בעלי המוסר שרק בגשמיות יש גבול להשתדלות. אבל ברוחניות צריך לשאוף להגיע למקסימום ולעשות כל מאמץ ואין גבול להשתדלות, וככל שמתאמצים יותר הקב"ה נותן יותר. בגדר "הרחב פיך ואמלאהו". ואברך שמשוכנע [או שמשכנע את עצמו - כמוני], שכל העיסוק בהשקעות הוא נטו השתדלות לרוחניות, מובטח לנו שלא יחסוך כל מאמץ בזה, כי ברוחניות זו העבודה של האדם ולא של הקב"ה. והוא באמת יקבל סייעתא דשמיא יותר.... כמו שאמר ר' שלום שבדרון 2 אנשים סוללים את אותו הכביש, אחד עוסק במצוות ישוב ארץ ישראל, והשני עובד במע"צ - הגלגול הקודם של "נתיבי ישראל". הכל תלוי בכוונה.... [image: 1755623079861-865d5034-19e5-4478-8613-28d19baafeb2-image.png] אוצר החכמה_-_ ברכת אברהם - מאמרים והדרכות תורה א - ארלנגר, אברהם בן שמשון רפאל__ 248_249.pdf [image: 1755622759758-a95beb2a-bf52-41d6-ac43-d4ba7ac0b103-image.png]
  • 2 הצבעות
    5 פוסטים
    194 צפיות
    fishelF
    @חופש-כלכלי כתב במדוע נדל"ן להשקעה אינו תחליף לפנסיה?: @fishel כתב במדוע נדל"ן להשקעה אינו תחליף לפנסיה?: ביטוח דירה מחריג מלחמה וטרור ואין פיצוי אחר? לא...