דילוג לתוכן

כלכלת ארה"ב לאן?

שוק ההון והשקעות
12 6 331 1

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    4 פוסטים
    121 צפיות
    שמעון יוחאי חסןש
    @חלמיש-צור לא רק המהלכים של ארצות הברית אלא של רוב המדינות בעולם מונעות בגלל כסף ומשאבים כמו נפט וכו
  • VTI לעומת VOO

הועבר מסחר עצמאי s&p 500 מסחר מסחר עצמאי השקעה בשוק ההון
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    95 צפיות
    שמש מרפאש
    @אפ_על_פי_כן כתב בVTI לעומת VOO: שלום לכולם שאלה למומחי השקעות כאן - בתיק מסחר עצמאי שלי, רציתי לרכוש ETF שעוקב אחרי S&P. (מלבד רוב התיק שהוא VT - מדד עולמי). קניתי יחידות קרן VTI של ואנגארד. (הסיבה שאני קונה קרנות אמריקאיות - בגלל אזרחותי האמריקאית) לאחרונה הבנתי שVTI הוא לא בדיוק S&P, אלא מדד כלל החברות האמריקאיות. השאלה היא כמה קריטיים ההבדלים? אם ארצה לרכוש עוד, עדיף ללכת על ה- S&P המדוייק (כלומר VOO) ? ומה הרציונל להשקיע דווקא ב- VTI או לחילופין דווקא ב- VOO. תודה מראש לעונים... לא ממליץ על VTI. זה מדד שכולל בתוכו את כלל החברות הנסחרות בארה"ב, וזה אומר שיש בו גם הרבה חברות פח.
  • 0 הצבעות
    23 פוסטים
    410 צפיות
    אבי ר.א
    @בית-שמש עד כמה תחזית מזג אוויר מדויקת??... ברור שלא ניתן לדייק בזה, זה רק ענין של ציפיות של מומחים שבודקים את מצב המשק כרגע ומשערים לפי זה מה יהיה בעתיד, אבל אין באמת אפשרות לדעת, (אם בתחזית מזג אוויר הנתונים כבר קיימים רק רחוקים מאיתנו ורק ניתן לחזות אם הם יבואו אלינו, כאן אין נתונים קיימים ובכל רגע דברים עלולים להשתנות) בכ"א ההגדרה היא שהשוק מתמחר את האינפלציה לפי זה, ז"א שהרי א"א לדעת מה יהיה באמת בעתיד, אלא שכיום כשאדם רוצה ללוות בצמוד מדד כך זה היום מתומחר בשוק, אלא שכמו כל דבר שבשוק יש לו מחיר ולפעמים אתה משיקולים שלך יכול להחליט אם שווה לך את המחיר הזה לכאן או לכאן, כך גם בזה, תוסיף את הנתונים שלך ואת הצרכים ותשקול מה שווה לך. נ.ב. ובלי קשר או עם קשר אני חושב שבהסתכלות לעתיד (לפחות אם לטווח רחוק גם אם תהיה עליה מתונה של המדד או אפי' דפלציה פחות סיכוי שיקרה בפתאומיות ובבת אחת, משא"כ באינפלציה יותר קרוב שזה יקרה כמו בקורונה ובמלחמה וכדו' שלא נדע... אלא שעדין זה לא סותר את מה שכתבתי לעיל שכרגע זה המחיר בשוק.
  • 0 הצבעות
    95 פוסטים
    3k צפיות
    שמיל שמילש
    צירפתי מדריך סיכום, מקוה שיהיה לתועלת סיכום אופני ההשעות לאזרחי ארה"ב
  • האם שווה לסחור במט"ח?

שוק ההון והשקעות מטח מסחר אקטיבי
    50
    1 הצבעות
    50 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @הקול-השפוי תיקנתי במקור את טעות ההקלדה. ואם זה לא מספיק, אז אסביר: כתבתי 3.3 בזמן שזה היה 3.39 ומסכים שהיה יותר מדויק לכתוב "מתחת ל3.4" לדוגמא, אבל להמשיך את הספרות של המאיות והאלפיות נ"ל חסר טעם כיוון שזה כל הזמן משתנה. בכל אופן אתה תיקנת אותי בטעות (ומקוה שכך) ל3.9! שזו טעות יותר מהותית. אבל הכל שטויות:) זה רק דוגמא כמה "שכל האדם קרוב תמיד יותר לטעות מאשר לידיעה הנכונה" כלשון המסילת ישרים. העיקר החלק השני של ההודעה הקודמת מה שהשבתי ל@טריידר