מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
@יושב-בגנים
אם מטרת האשכול לא להגיע למסקנות, מה כן, לטחון מים?
אם כן חותרים למסקנות, חוזרת שאלתי בדבר הרבנים שחושבים שכרגע לא נכון לפרסם מסקנותמסיום דבריך נראה שאתה לא חושב שמאמצי הרבנים כרגע מספיק מועילים
א. תעדכן את @איצ-ה-דז-אלובסקי בכך, כי נראה שהוא כן סומך עליהם
ב. תאגד את אותם רוכשים שאתה מכיר ופנו לרבנים שכן יועילו, הדיון כאן וודאי לא יועיל להם@שמח-לעזור
אם קראת את דברי מתחילתם הם אינם מיועדים לסיפור ספציפי זה, אלא הלקח שניתן ללמוד ממנו,
בנוגע לסיפור הזה לא הובאו מסקנות שאותם אינני יודע אלא לגרום לאנשים להסיק מסקנות לבד כאן ובכל סיפור דומה.א. הוא יודע שהמאמצים אינם מספיקים והוא עובד על זה.
ב. אלה שאני מכיר מעדיפים להתלות בקש הדיון כאן אם הם קוראים אותו יכול לעזור להם לרצון להתאגד וא"כ שיפנו ל@איצ-ה-דז-אלובסקי. -
@שמח-לעזור
אם קראת את דברי מתחילתם הם אינם מיועדים לסיפור ספציפי זה, אלא הלקח שניתן ללמוד ממנו,
בנוגע לסיפור הזה לא הובאו מסקנות שאותם אינני יודע אלא לגרום לאנשים להסיק מסקנות לבד כאן ובכל סיפור דומה.א. הוא יודע שהמאמצים אינם מספיקים והוא עובד על זה.
ב. אלה שאני מכיר מעדיפים להתלות בקש הדיון כאן אם הם קוראים אותו יכול לעזור להם לרצון להתאגד וא"כ שיפנו ל@איצ-ה-דז-אלובסקי. -
@שמח-לעזור
ב. אלה שאני מכיר מעדיפים להתלות בקש הדיון כאן אם הם קוראים אותו יכול לעזור להם לרצון להתאגד וא"כ שיפנו ל@איצ-ה-דז-אלובסקי.@יושב-בגנים
ועל זה כתבתי שלצורך הלימוד לקח אפשר לחכות מעט עד שיתפרסם המסקנות
והדיון פה יתייתרואם יש משקיעים שחושבים שדיון בבנקל יכריע להם על חצי מיליון ש״ח
באמת שאין מילים -
@שמח-לעזור
אני מאמין שאין כאן אחד שסומך על @איצ-ה-דז-אלובסקי במאה אחוז,
הנושא הוא רק איזה דברים נכרים כאמת ואיזה דברים לא,
ועל כך היו הדיונים.@שמח-לעזור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
שיש סיבה טובה למה לא לפרסם מסקנות ברורות
איש לא פרסם מסקנות כאלו מלבד אדם אחד שטען בוודאות שאין זהב. רוב אלו ש"הסיקו מסקנות" היו דווקא אלו שקבעו בנחרצות שיש זהב, מבלי להציג לכך סימוכין כלשהם.
@שמח-לעזור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
שכו״ע מסכימים שכל עוד אין משקיעים חדשים אפשר לחכות
מי שעוקב מקרוב אחר הפרשה ורואה את תרבות ההסתרה והשתקת המידע – כולל הבטחות חוזרות ונשנות על מכתבי תמיכה שעתידים להתפרסם (כמו הטענה המופרכת שהרב ברוורמן חזר בו) – מבין שישנם בעלי עניין שמעוניינים בטיוח הסיפור. החשד מתחזק נוכח העובדה שעל אף הניסיון להציג מצב של "המתנה", נודע לי על אברכים שקיבלו הצעה להשקעה רק לפני שבועיים.
אבל אם הם לא סומכים על כל הרבנים שבדקו ועדיין לא מפרסמים
הנושא המרכזי אינו עצם הפרסום, אלא היכולת של הרבנים להתערב בנעשה. לשם כך נדרשים משקיעים שיבינו שיש כאן בעיה ממשית, ובמקום להיכנע ל"שטיפת המוח" המופעלת עליהם, יקומו ויפנו לבית הדין כדי להציל את כספם. כרגע, הדיסאינפורמציה מונעת מהם לפעול, ובינתיים סכומי עתק ממשיכים להישפך באפריקה, ככל הנראה ללא תועלת.
@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
נודע לי על אברכים שקיבלו הצעה להשקעה רק לפני שבועיים.
נו, ואם אכן כך? מדוע זה כ"כ מפריע לך?
-
נודע לי על אברכים שקיבלו הצעה להשקעה רק לפני שבועיים.
נו, ואם אכן כך? מדוע זה כ"כ מפריע לך?
@שחר-עולה @שמח-לעזור
אם באמת רק 10 המגיבים הם אלו שרואים את הדיון, באמת הכל מיותר אני סבור שיש עוד הרבה שקוראים את הדברים, ולמה שנכתב כאן יש השפעה עליהם,
ועכשיו לשאלתך כי אותם שתים נגשו לרב שיש לו מספיק דעת כדי למנוע אותם מכך,
אך כיון שיש כאלה שלענ"ד הם תמימים ויכולים להתפתות מאלו שמצהירים שיוצא זהב וההשקעה היא רווחית הדברים נכתבים בכדי למנוע אותם מהשקעה זו ואחרים כמותה.
ויש חיוב השבת אבידה למנוע אותם מכך. -
@יושב-בגנים
אני יודע בוודאות! שיוצא זהב והרבה.
וכן שההשקעה ריווחית מאוד!
ואולי באמת לכל מי שיש שכל כדאי להיכנס להשקעה הזאת... -
@שחר-עולה @שמח-לעזור
אם באמת רק 10 המגיבים הם אלו שרואים את הדיון, באמת הכל מיותר אני סבור שיש עוד הרבה שקוראים את הדברים, ולמה שנכתב כאן יש השפעה עליהם,
ועכשיו לשאלתך כי אותם שתים נגשו לרב שיש לו מספיק דעת כדי למנוע אותם מכך,
אך כיון שיש כאלה שלענ"ד הם תמימים ויכולים להתפתות מאלו שמצהירים שיוצא זהב וההשקעה היא רווחית הדברים נכתבים בכדי למנוע אותם מהשקעה זו ואחרים כמותה.
ויש חיוב השבת אבידה למנוע אותם מכך.@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
ויש חיוב השבת אבידה למנוע אותם מכך.כל המדינה כבר יודעת כמה העסק הזה "נכשל", וכמה אנשים נפלו ב"נוכלות והעקיצה המפורסמת ביותר בציבור החרדי", ואם עדיין ישנם כאלה שרוצים בכח, זו המצווה שלך למנוע אותם מכך?
-
@יושב-בגנים
אם מטרת האשכול לא להגיע למסקנות, מה כן, לטחון מים?
אם כן חותרים למסקנות, חוזרת שאלתי בדבר הרבנים שחושבים שכרגע לא נכון לפרסם מסקנותמסיום דבריך נראה שאתה לא חושב שמאמצי הרבנים כרגע מספיק מועילים
א. תעדכן את @איצ-ה-דז-אלובסקי בכך, כי נראה שהוא כן סומך עליהם
ב. תאגד את אותם רוכשים שאתה מכיר ופנו לרבנים שכן יועילו, הדיון כאן וודאי לא יועיל להם@שמח-לעזור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אם כן חותרים למסקנות, חוזרת שאלתי בדבר הרבנים שחושבים שכרגע לא נכון לפרסם מסקנות
אולי עדיין אין להם מסקנות?
-
@יושב-בגנים
ואולי באמת לכל מי שיש שכל כדאי להיכנס להשקעה הזאת...@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@יושב-בגנים
ואולי באמת לכל מי שיש שכל כדאי להיכנס להשקעה הזאת...עצה אישית להוסיף הסתייגות בסגנון "אינני יועץ ולא ממליץ" וכדומה
לכיסוי מתביעה משפטית רח"ל .. -
@יושב-בגנים
ואולי באמת לכל מי שיש שכל כדאי להיכנס להשקעה הזאת...@פייביש
יש לך סימוכין לוודאות זו? -
ויש חיוב השבת אבידה למנוע אותם מכך.כל המדינה כבר יודעת כמה העסק הזה "נכשל", וכמה אנשים נפלו ב"נוכלות והעקיצה המפורסמת ביותר בציבור החרדי", ואם עדיין ישנם כאלה שרוצים בכח, זו המצווה שלך למנוע אותם מכך?
@שחר-עולה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
כל המדינה כבר יודעת כמה העסק הזה "נכשל", וכמה אנשים נפלו ב"נוכלות והעקיצה המפורסמת ביותר בציבור החרדי
כולם שמעו על זה נכון, ועדיין יש כאלה שמנסים לשכנע כאן ומקומות אחרים שזה רדיפה של ה"פורום להגנת הצרכן" נגד קהילה חשובה בישראל ולכך כתבתי בשפת ההגיון הקרוב לליבי בתקווה שיש שישתכנעו מכך.
-
@יושב-בגנים
ואולי באמת לכל מי שיש שכל כדאי להיכנס להשקעה הזאת...@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
ואולי באמת לכל מי שיש שכל כדאי להיכנס להשקעה הזאתשתי המשפטים סותרים אחד את השני. ואם אתה לא מבין למה מוזמן לקרוא את ההודעה הראשונה מופיע בעמוד 3.
-
למה מצפצפים על רבנים??????

-
@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
ואולי באמת לכל מי שיש שכל כדאי להיכנס להשקעה הזאתשתי המשפטים סותרים אחד את השני. ואם אתה לא מבין למה מוזמן לקרוא את ההודעה הראשונה מופיע בעמוד 3.
@יושב-בגנים מבקשים לכבד את הרבנים

-
אני כותב את הדברים כתגובה עניינית ומכובדת, ומבקש מכם ומשאר המגיבים לשמור על שיח מכבד, ללא הרמת קול או הכפשות, במטרה אחת בלבד: בירור האמת.
מתגובותיכם ניכר כי אתם מחזיקים בידע רב על המתרחש במכרות ונמצאים בקשר ישיר עם בעל המכרה. משכך, ביכולתכם לברר מולו פרטים שאינם ידועים לכם. חשוב להבין: רוב הציבור המסתייג מההשקעה אינו פועל מרוע או מקנאה, אלא מתוך חשש מוצדק. הציבור החרדי סבל דיו מאנשים שנחשבו ישרים והפילו רבים בפח, לעיתים אף בגיבוי רבני.
מהיכרותי הישנה עם בעל המכרה (אין לי קשר איתו כיום), אני יודע שמדובר באדם טוב ואכפתי, ולכן רציתי מאוד להאמין שהפעם המקרה שונה. אולם, סימני השאלה הרבים גרמו לי לחשוש שגם השקעה זו צועדת בנתיב המוכר של קודמותיה.
אבקשכם להשיב לשאלות הציבור בצורה מכובדת – הן בשל העובדה ששאלת הרווחיות כבר הונחה על השולחן, והן כדי שגם אם ההשקעה תתברר כרווחית, הציבור ילמד אילו כללי זהירות ננקטו כאן, כדי שיידע להישמר בעתיד מהצעות שאינן אמינות. כליטאי, אין לי עניין אישי בהצדקת צד כזה או אחר, ולכן אבקש להשאיר את הדיון ענייני בלא לערב שמות שאינם רלוונטיים לגוף השאלות:
א. האם בטרם היציאה להשקעה היה ידוע בוודאות שהיא רווחית? אילו בטחונות ניתנו למקרה שבו לא יימצא זהב או שעלויות הכרייה יעלו על ערכו? וכיצד ייתכן שהשקעה המבטיחה כ-30% רווח בארבע שנים הוגדרה כבטוחה?
ב. במידה וההשקעה לא הייתה בטוחה דיה, כיצד הוחלט ליטול דירות של אברכים עבור השקעה בסיכון כזה? (הטענה כאילו אברכים התחננו שיקחו מהם את הכספים אינה מדויקת, מידיעה).
ג. האם העובדה שלאחר 6 שנים המכרה עדיין אינו רווחי אינה מעידה על רמת הסיכון? האם כיום ניתן לומר בביטחון שהקשיים מאחורינו והרווחיות מובטחת בשנים הקרובות?
ד. שאלה מצד משקיע: מתי לדעתכם המכרה יניב רווח שיאפשר להחזיר פי שניים מהקרן?
ה. האם הריביות ששולמו עד כה הגיעו מרווחים או מהקרן עצמה? במידה ושולמו מהקרן – כיצד בוצע מהלך הנוגד כללים בסיסיים של השקעות בסיכון? (מוזמנים לשאול כל מומחה בתחום עד כמה הדבר מסוכן).
ו. האם קיימים מסמכים המגבים את הטענה שיש כעת עתודות זהב גדולות, והאם ידוע לכם בוודאות שכמות הזהב המופקת רווחית ומכסה את כל ההוצאות?
ז. מדוע סירבו להציג את המסמכים ל'פורום להגנת הצרכן'? גם אם לדעתכם הם פעלו שלא כדין, מדוע לא ניתן להעמידם על טעותם באמצעות הצגת העובדות?
ח. מדוע בפגישת הרבנים הוצגו מסמכים ישנים בלבד ולא נתונים מעודכנים?
ט. לפי החוברות שהופצו, המכרה הראשון לא היה משתלם בשל עלויות שינוע (80 ק"מ), ולכן התקבל רישיון כרייה חדש. האם באתר החדש קיים דו"ח גאולוגי על תפוקת הזהב, או שהפרויקט עדיין נמצא בשלב החיפושים בלבד?
אשמח לתשובותיכם על מה שניתן. במידה ואתם מנועים מלהשיב על חלק מהדברים, אנא ציינו זאת והסבירו באופן כללי מהי הסיבה לכך שלא ניתן להעמיד את הציבור על טעותו.
א. האם בטרם היציאה להשקעה היה ידוע בוודאות שהיא רווחית? אילו בטחונות ניתנו למקרה שבו לא יימצא זהב או שעלויות הכרייה יעלו על ערכו? וכיצד ייתכן שהשקעה המבטיחה כ-30% רווח בארבע שנים הוגדרה כבטוחה?
לפני שבעל המכרה יצא להשקעה זו, הוא השקיע מאות אלפי שקלים בבדיקות בינלאומיות, ויצא שהמקום ריוחי ביותר
-
@יושב-בגנים מבקשים לכבד את הרבנים

@מתבגר-מבולבל
תיקון: מבקש, רב. -
לפני שבעל המכרה יצא להשקעה זו, הוא השקיע מאות אלפי שקלים בבדיקות בינלאומיות, ויצא שהמקום ריוחי ביותר
@שחר-עולה
שים לב ענית רק על שליש מתוך שאלה אחת מתוך 9, וגם זה אני מקווה שאתה כותב מידיעה ולא משמועות. -
אם כן חותרים למסקנות, חוזרת שאלתי בדבר הרבנים שחושבים שכרגע לא נכון לפרסם מסקנות
אולי עדיין אין להם מסקנות?
@הקול-השפוי
האמת שאין לי מושג
@איצ-ה-דז-אלובסקי ככה אמר/כתב…