דילוג לתוכן

הצהרה על יותר מעבודה אחת בטופס 101.

כלכלת המשפחה
5 4 79 4
  • שלום אשמח לדעת
    מה ההשלכות למי שלא מדווח בטופס 101 שיש לו עוד מעסיק?
    והאם מישהו שמע שתפסו דבר כזה?
    תודה מראש.

• שלום אשמח לדעת
    והאם מישהו שמע שתפסו דבר כזה?
    תודה מראש.

@מישהו1 כתב בהצהרה על יותר מעבודה אחת בטופס 101.:

ההשלכות יהיו ניכוי חסר של מס הכנסה ודמי ביטוח לאומי, משום שכל מעסיק מנכה כאילו הוא המעסיק היחיד.
    כתוצאה מכך נוצר חוב שמתגלה בדיעבד (גם אם לאחר שנים), וכולל הפרשי מס בצירוף ריבית והצמדה. כיום הדבר מתברר בקלות יחסית באמצעות טופס 126 וסנכרון המערכות בין הרשויות, בעוד שבעבר היה קל יותר “לפספס” את זה.

לי עכשיו שלחו חוב על דמי ביטוח לאומי (המעסיק לא הפריש מספיק) מלפני שנתיים...

• @מישהו1 כתב בהצהרה על יותר מעבודה אחת בטופס 101.:

ההשלכות יהיו ניכוי חסר של מס הכנסה ודמי ביטוח לאומי, משום שכל מעסיק מנכה כאילו הוא המעסיק היחיד.
    כתוצאה מכך נוצר חוב שמתגלה בדיעבד (גם אם לאחר שנים), וכולל הפרשי מס בצירוף ריבית והצמדה. כיום הדבר מתברר בקלות יחסית באמצעות טופס 126 וסנכרון המערכות בין הרשויות, בעוד שבעבר היה קל יותר “לפספס” את זה.

לי עכשיו שלחו חוב על דמי ביטוח לאומי (המעסיק לא הפריש מספיק) מלפני שנתיים...

@מחשב-מסלול-מחדש כתב בהצהרה על יותר מעבודה אחת בטופס 101.:

אתה בטוח שזה מתגלה?
    אני הבנתי שיש פספוסים וחסר סנכרון
    ולאחר שנים יש התיישנות לא?

• @מחשב-מסלול-מחדש כתב בהצהרה על יותר מעבודה אחת בטופס 101.:

אתה בטוח שזה מתגלה?

@בוטח-בה כתב בהצהרה על יותר מעבודה אחת בטופס 101.:

אתה בטוח שזה מתגלה?

זה נכון, אבל היום זה כבר יותר מסונכרן בגלל טופס 126.
    חוץ מזה נניח והשנה ה7 התיישנה ואז תפסו, עדיין יש להם 6 שנים שעוד לא התיישנו...

• מהנסיון בשטח, בביטוח לאומי על פי רוב כל עוד שלא תוגש בקשה להחזר ביטוח לאומי לא יקרה שום דבר.

אין באמור לעיל המלצה לדווח משהו שאינו נכון

וכאן המקום להזהיר את כל מי שרוצה להגיש בקשה להחזר ביטוח לאומי רטרואקטיבי, שיבדוק היטב האם מגיע לו החזר או לא.
    מכיוון וההגשה הינה פשוטה וקלה ללא מסמכים וכו', רבים מגישים על 7 שנים רטרואקטיבי בלי לבדוק האם אכן הם שילמו דמי ביטוח ביתר.
    הכרתי מישהו שהגיש החזר עברו 280 ₪ שגבו לו, וקיבל חיוב של 35,000 ₪.

אחת הסיבות היא שבביטוח לאומי (בשונה ממס הכנסה) בודקים פר חודש ולא בממוצע שנתי, ואין אפשרות לקבל החזר על תרומות, נקודות זיכוי, מגורים בפריפריה וכד'

להלן שיעורי דמי הביטוח של השנים האחרונות

• 2022 | נמוך עד 6,331 ₪ | שיעור דמי הביטוח | נמוך 3.5% | גבוה 12%
    • 2023 | נמוך עד 7,122 ₪ | שיעור דמי הביטוח | נמוך 3.5% | גבוה 12% (סיבת הקפיצה - הקפאת המדד עקב הקורונה)
    • 2024 + 2025 | נמוך עד 7,522 ₪ | שיעור דמי הביטוח השתנו | נמוך 4.27% | גבוה 12.17%
    • 2026 | נמוך עד 7,703 ₪ | שיעור דמי הביטוח ללא שינוי

נושאים מוצעים

• דיונים על תהליך כלכלי עם משה חיים מאיר

כלכלת המשפחה
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    135 צפיות
    מ
    ראש הישיבה שלי מספר, שכאשר הוא נוסע לחו"ל כדי לזכות את גבירי עמך בית ישראל להחזיק את לומדי התורה בארה"ק - הוא נתקל לא אחת בטענות מהסוג של 'אתם מגדלים דור של עניים!' כהשתדלות להגן על כבודם של עמליה, הוא נוהג להשיב (וכך דעתו באמת): 'אני לא אומר לכל אברך שמתחתן שיקבל על עצמו עכשיו להיות בכולל לכל החיים, אני רק מציע להשתדל לגבש תוכנית ל-5 שנים ראשונות, ואח"כ הוא יראה אם מצא ברכה בתלמודו, ואם מתאפשר לו להמשיך בכולל מבחינת כוחות הנפש, מצב הפרנסה וכו'...' פעם העיז אחד את פניו והתריס: 'נו; ובחמש השנים הראשונות - שהם יחיו עם דקדוקי עניות?!' שאלה כזו מראה על חוסר מוחלט בהערכה לעסק התוה"ק. וראש הישיבה מספר: 'אני זוכר בהיותי ילד צעיר לימים, אבי מורי שיחי' היה אז בלימודי רפואה למשך כמה וכמה שנים, כשבדעתו להפוך למנתח-מוח בכיר. השנים הללו שאבא היה עסוק בלימודים - חיינו בצמצום ובפשטות, אבל קיבלנו את זה בשמחה - מתוך ידיעה שכאשר הוא ייכנס בסוף לתחום הנ"ל, הצ'ק בסוף החודש מבית החולים יהיה מכובד בהחלט... כאשר זוג מתחיל בבניית הבית המיוחד שלהם, ההחלטה להקדיש כמה שנים ראשונות ללימוד יום שלם ויהי-מה; זו בעצם ההשקעה הטובה ביותר בבית שלהם, והדבר ישפיע להם על כל המשך החיים, על האיכות של חינוך הבנים.. ולדורי דורות!! אז כן - גם אם זה אומר לחיות קצת בצמצום לחמש שנים, העסקה משתלמת..!' במשל הזה השתמשתי בפגישה עם משפ' א., שההורים שלהם אנשים אמידים; והדבר גרם להם להתחיל את החיים בתוך כמין חלום כזה שהכל מותר והכל אפשרי--- אלא שבשנה החולפת הם התחילו לצבור חובות, והתברר שעל אף שהם מכניסים די יפה - ההוצאה החודשית שלהם היא בממוצע 4500 ש"ח מעבר להכנסה. כשהתקדמנו לחפש פתרון מעשי, הם העדיפו כמובן את הכיוון של - איך להרחיב את העסק ולהגדיל את ההכנסה באופן שיתאפשר להם להמשיך עם רמת החיים שהם מכירים, וגם להחזיר חובות + לחסוך בצד לנישואי הילדים. כיון שמדובר בשינוי של כ-6500 ש"ח בחודש, שאלתי אותם אם הם חושבים שבאופן מיידי הם יצליחו לקדם את העסק בצעד גדול כל כך, או שמא הם רוצים לשלב את המהלך של 'תקציב מהודק זמני'; דהיינו, לקחת חודשיים שלוש שבהם אנחנו קונים קצת פחות ברווחות - כדי להתאים את ההוצאה להכנסה עד שההכנסה תעלה בס"ד. [חשוב לציין, שהם מוציאים 290 ש"ח על מזון לכל נפש מדי שבוע!] האשה מאוד נהנתה מהרעיון, וכבר הכריזה במקום על קיצוצים זמניים! כאמור, הם גם נוקטים צעדים מעשיים להגדלת ההכנסות בכמה אופנים בע"ה, אך הם בחרו לשלב את הדרך הזו גם כן.
  • 7 הצבעות
    16 פוסטים
    595 צפיות
    מיסטר ועלמ
    @בן-עליה כתב בלמה לשלם יותר על אותו דבר? המהפכה שתוריד לך את חשבון החשמל+קישורים: יש למישהו רשימה מסודרת עם ההכשרים ועם אחוזי ההנחה? למה לא תעשה חיפוש "השוואת מחיר\הנחת חשמל" ותכנס לאחד מהאתרים שמשווים?
  • 6 הצבעות
    2 פוסטים
    116 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @משה-חיים אז בעזרת ה' אני גם הולך להיות מאמנים שיזכו לכתוב שם. יש למה לצפות.
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    114 צפיות
    ה
    שלום לחברי הפורום הנפלא! אני מנסה כבר הרבה זמן לקבל פיצוי "מבצע עם כלביא" לעסק ללא הצלחה הבעיה היא במעבר מסלול מהוצאות מזכות לפיצוי קבוע אם מישהו נתקל בזה ויודע פתרון אשמח מאוד אם יאיר את עיני תודה נ.ב. מי שלא מבין את הבעיה כנראה לא יוכל לעזור בזה ולכן לא ראיתי צורך לפרט יותר מזה
  • על משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    32
    5 הצבעות
    32 פוסטים
    198k צפיות
    מ
    @shimon כתב בעל משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם: יש ללמוד מהמכירות של "גור-עוצמתינו" שעושים מכירה אחת לחודש וחצי חודשיים עם סדר מופתי של שילוט ומיספור לאחרונה ראיתי שהם פתחו את המכירה לקהל הרחב איך מזמינים אצלם ???