דילוג לתוכן

מגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן

נדל"ן
93 27 3.4k 26
  • @שעיה-שור מתנצל בפני כבודו שלא הייתה לי שהות לענות תיכף שנשאלה השאלה.
    בקהילות גבעת המורה, נוף הגליל, בית שאן, עפולה מרכז העיר יש ועדות קבלה ומומלץ לפנות אליהם (המספרים מופיעים בתחילת כל סקירה)
    בפשטות גם כאלו שאינם אברכים מתקבלים לקהילות ובתנאי שיעמדו בתנאי הסף של הקהילות.
    בהצלחה רבה!

• מה מצב הקהילה עכשיו בזמן אלול?

• מה מצב הקהילה עכשיו בזמן אלול?

@הקול-השפוי בנתיים הגיע שתי משפחות חדשות ועוד אחד בעוד שבוע בערך
    כעת עובדים על האיכלוס של אחרי החגים בנתיים שתי משפחות ודאי מגיעות ובעז"ה יהיו עוד.

• @הקול-השפוי בנתיים הגיע שתי משפחות חדשות ועוד אחד בעוד שבוע בערך
    כעת עובדים על האיכלוס של אחרי החגים בנתיים שתי משפחות ודאי מגיעות ובעז"ה יהיו עוד.

@פריפריאליסט כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:

@הקול-השפוי בנתיים הגיע שתי משפחות חדשות ועד אחד בעו שבוע בערך

בהצלחה!

• @פריפריאליסט כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:

@הקול-השפוי בנתיים הגיע שתי משפחות חדשות ועד אחד בעו שבוע בערך

בהצלחה!

רצתי לדעת מה מתקדם בבית שאן
    שמעתי שפתחו חלקים מהכביש החדש

• רצתי לדעת מה מתקדם בבית שאן
    שמעתי שפתחו חלקים מהכביש החדש

הגיעו שתי משפחות לאלול
    יש עוד כמה לחורף [לבנתים 2 לתחילת זמן ויש עוד כמה באופציה וגם להמשך החורף שיקבלו מפתח]
    הכביש בין עפולה לבית שאן שהיה פקוק נורא השעות הצהריים נפתח כמעט לכל האורך שתי נתיבים כך שתמיד הנסיעה לא יותר מ20 דקות

• א. מנסיון, הקהילות מתפתחות בעיקר בשיטת חבר מביא חבר, הראשונים שבאים סומכים על היזם שמוכר להם רעיון, וזה השלב הקשה, אבל כשכבר יש משפחות שגרות במקום ומארחות חברים וקרובים, הם מגדילים באופן ניכר את ההכרות עם המקום ואת האמון, ומשם זה מכפיל את עצמו, כל 2 משפחות חדשות שמגיעות עכשיו, שוות עוד כמה משפחות שבאות לאורך השנים.

ב. אין דומה משפחה שעוברת למקום שאין בו מנין, למקום מסודר, ככל שהקהילה גדלה ומספקת יותר שירותים ויכולות, נכנסים למעגל המצטרפים הפוטנציאלים יותר משפחות.

• לכל המתעניינים לגבי דירות בבית שאן
    יש דירות מצויינות החל ממחיר של 550,000 ש"ח.
    בית שאן אכן עיר מצויינת להשקעה וגם למגורים
    כיום יש בעיר למעלה מ250 משפחות אברכים ובני תורה והיד עוד נטויה בעז"ה
    יש לאחרונה ביקוש גדול של אברכים שמתעניינים לקנות גם למגורים.
    חשוב לי להדגיש שלא כל דירה זולה היא בהחלט מציאה וכואב לי לשמוע כל פעם מחדש, כתושב בית שאן 15 שנה,
    על האברכים שקנו כאן בלי להתייעץ ונתקעים עם דירה ללא שוכרים.
    מי שמכיר אותי יודע שאני זמין לכל שאלה ויעוץ, מוזמנים להתקשר
    058-716-5616 / 052-66-555-29

• לכל המתעניינים לגבי דירות בבית שאן
    יש דירות מצויינות החל ממחיר של 550,000 ש"ח.
    בית שאן אכן עיר מצויינת להשקעה וגם למגורים
    כיום יש בעיר למעלה מ250 משפחות אברכים ובני תורה והיד עוד נטויה בעז"ה
    יש לאחרונה ביקוש גדול של אברכים שמתעניינים לקנות גם למגורים.
    חשוב לי להדגיש שלא כל דירה זולה היא בהחלט מציאה וכואב לי לשמוע כל פעם מחדש, כתושב בית שאן 15 שנה,
    על האברכים שקנו כאן בלי להתייעץ ונתקעים עם דירה ללא שוכרים.
    מי שמכיר אותי יודע שאני זמין לכל שאלה ויעוץ, מוזמנים להתקשר
    058-716-5616 / 052-66-555-29

@מתווך-מבית-שאן ראיתי שמישהו סימן לך 👎
    גם אני חשבתי כך בשנה האחרונה על בית שאן עד שהייתי שם.
    אני מזמין גם את ה"מסמן" לבוא לבקר ,הוא יהיה מופתע לטובה...
    אם הסימון הוא על המתווך עצמו איני מכיר מספיק בשביל להביע דעה.

• @תיווך-בית-שאן
    כי כל העיר במרחק של 10 דקות הליכה מישורית...
    אז רוצה להשוות את זה לכל ירושלים ק"ס בני ברק ובית שמש..?
    זה כמו שבמושב המכולת דקה הליכה וגם הדואר ....
    [בהשוואה כמובן...]

פוסט זה נמחק!
  • @תיווך-בית-שאן
    [בהשוואה כמובן...]

@ia90990 כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:

@תיווך-בית-שאן
    [בהשוואה כמובן...]

הוא מדבר אתך על ארבעה סופרים [ויקטורי ,שופרסל ,יוחננוף וברכל ורמי לוי שכבר שם את שלט ה"משולש" המפורסם ובשלבי בנייה].
    אז נכון זה לא בית שמש ,אבל ,אל תזלזל...
    בדוק בעצמך בAI

• @חיים-טובים
    וודאי שאסכים!!
    כי יש תשתית אמיתית ולא סתם דמיונות של בית שאנים..
    אין לי אינטרס שזה לא יתפתח אדרבה הלוואי ויהיה עוד מקום תורה בארץ!
    רק שאני מודע שבדר"כ חן המקום על יושביו ולפעמים יותר מדי ולא תואם מציאות קרה...
    הלוואי ואטעה..
    אבל כרגע אין יותר מדי תשתית ללכת לשם חוץ מזה שזה זול..
    יבוא מחר מקום זול יותר אז ילכו לשם..

כי יש תשתית אמיתית ולא סתם דמיונות של בית שאנים..

אבל כרגע אין יותר מדי תשתית ללכת לשם חוץ מזה שזה זול..
    יבוא מחר מקום זול יותר אז ילכו לשם..

יש בבית שאן אפשרות לביקורים וסקירה על המקום ,כמעט כל מי שחווה את זה ,הבין למה יש שם פונצייאל נדיר:

@פרנסה-משמים כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:

א. סגנון הקהילות ,הבסיס(החרדי)-כ200 משפחות אברכים ,ספרדיות חלקם יוצאי ישיבות ליטאיות ,פתיחת הקהילה הליטאית התחילה בהתייעצות אם הגר''י סילמן ולאחר ביקורת עמוקה של הרב רוטשילד רבה של גבעת המורה ,הקהילה החדשה מונה מניין אברכים בשטח ועוד מעל 40 קניות נוספים יש כבר מזמן הרב ש"ך (על ידו) נציגות של ''דגל''.
    ב. סגנון האנשים ,לפחות 70% מסורתיים ומעלה ,מרוקאים מאד אוהבים אברכים ודואגים להם.
    ג. תח''צ ירושלים-קווים ישירים 961 966 967 943 כל היום (באזור השעתיים) תל אביב-843 832 כמה פעמים ביום עפולה-כל רבע שעה 411/412 (או או) וכעת בקידום קו ישיר לבני ברק (קו קיים שבע''ה ישנה מעט מהמסלול) וכמובן תחנת רכבת.
    (ד.** יחסי חרדים חילונים**,לפחות 70% מסורתיים ומעלה ,מרוקאים מאד אוהבים אברכים ודואגים להם. כנ''ל אות ב)
    ה. מחירי הדירות ממוצע של 650,000 דירת 4 חדרים (היצע גדול וגודל {עקב בניות חדשות}).
    ו. למה סיכוי כ''כ גבוה להתפתחות מתוך שקלול הנתונים ,השתדלתי מאד לדייק ,אכתוב הלאה בצורה של תשובות על השאלות לפי הסדר שנשאלו ובסוף אם נשאר מה להוסיף ,אוסיף בלי נדר.
    ז. (1 ברשימה של ''פלוס'') טווח המחירים קנייה-מ500,000 עד 700,000 דירת 4 חדרים השכרה-מ1500 עד 2500 דירת 4 חדרים.
    (ח. כמה המשפחות החרדיות בעיר ,הבסיס(החרדי)-כ200 משפחות אברכים ,ספרדיות חלקם יוצאי ישיבות ליטאיות ,פתיחת הקהילה הליטאית התחילה בהתייעצות אם הגר''י סילמן ולאחר ביקורת עמוקה של הרב רוטשילד רבה של גבעת המורה ,הקהילה החדשה מונה מניין אברכים בשטח ועוד מעל 40 קניות נוספים יש כבר מזמן הרב ש"ך (על ידו) נציגות של ''דגל'' כנ''ל אות א.)
    ט. כוללים ספרדים יש באזור החמש ,שש ,כולל ליטאי חדש מפתיחת הקהילה אם מבנה שהושאל בשבילו שיעורים- האברכים המקומיים מביאים מכל רחבי הארץ רבנים מכל הסגנונות ,חינוך-המוסדות נבדקו והומלצו ע''י הרב רוטשילד רבה של גבעת המורה וע''י הקהילה החדשה נפתח בינתיים רק מעון אבל ב''ה הוא מלא ומראה פנים לעתיד.
    (י. המוסדות החינוך הקיימים חוץ מסמינר וישיבה גדולה הכל ,ספרדיים לקהילה יש רק מעון אבל ב''ה הוא מלא ומראה פנים לעתיד כנ''ל אות ט).
    יא. אפשרויות הפרנסה והתעסוקה בעיקר בהוראה ,קיים שם צורך אדיר וחוסר גדול ,אבל קיימים ממש בכל התחומים ,מה שאין בבית שאן יש בעפולה (העיר ,וכן בעפולה עילית) הסמוכה וכרגע נבנים עוד משרדים בבית שאן.
    יב. לגבי החסרונות כמובן שיש ,אין מקום מושלם ,בעיקר לא בתחילת התפתחות ,אבל כיון שאין לי איזו רשימה בראש יהיה לי יותר קל בצורה של תשובות לשאלות ובגדול אני חושב שדי כתבתי הכל חוץ מנקודה אחת שלא שאלו פה עליה שזה החום בבית שאן ,אם זאת מעדות אישית כיון שהמקום לא לח ויש רוחות מהר הגלבוע הסמוך אז החיסרון אינו גדול ומומלץ למתעניינים לבקר ,לבדוק את המקום.

אין עוד מלבדו

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    3 פוסטים
    37 צפיות
    ו
    קהילת בית ה' שכונת החורש, חריש שכונת החורש היא השכונה הותיקה, הגדולה והדתית בעיר חריש. בשכונה 1,100 יחי"ד, רובם של משקיעים שמשכירים את הדירות. העיר חריש היא העיר החדשה בישראל, עיר שכולה דירות חדשות, וככזו הסביבה יפה מאוד, פיתוח סביבתי עדכני ומזמין, ובניינים מתוכננים היטב. נמצאת 'בצפון השרון' לא רחוק מחדרה ונתניה, על כביש 6, ובקרבה גאוגרפית משמעותית למרכז ולאזורי תעסוקה גדולים. חריש מתמודדת עם סטיגמה נפוצה של מאבקי חילונים חרדים עוד קודם הקמתה וביתר שאת בתקופת כהונתו של ראש העיר הקודם שהצר את רגלי החרדים, דבר שהסתיים בסייעתא דשמיא מרובה. על הקהילה קהילת 'בית השם' בראשות הגאון ר' ראובן מירון שליט"א מורכבת מבוגרי הישיבות הליטאיות, בוגרי 'ערי המרכז' שעברו לעיר בשנתיים האחרונות, הוקמה במטרה לספק סביבה איכותית ושמורה לאברכים בוגרי הישיבות הטובות, מוסדות מפוקחים ואיכותיים, וחברה של בני עליה. רב הקהילה הגר"ר מירון שליט"א שהוכתר כרב הקהילה בתחילת חורף תשפ"ו בבתי גדולי ישראל, תלמידו חביבו של מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש שליט"א שמלווה את הקהילה מיום היווסדה ומעודד את הפונים אליו לבדוק ברצינות את אופציית המגורים בעיר. הקהילה מונה כיום כ30 משפחות כ"י, הרב והעוסקים בצרכי הציבור פועלים כל העת לספק תמיכה בכל תחומי החיים החל מהקצאות ומתן סיוע למקימי המוסדות השונים בעיקר בתי הכנסת והכוללים, ניהול צרכי הכלל מול העירייה ע"י הנציגים שיחי', הקמת 'קופה של צדקה' שכונתית, ערוב, כשרות ומקוואות. מוסדות מוסדות הקהילה מקיפים את כל תחומי החיים והגילאים השונים. כמרכז תורני משמש בית הכנסת 'בית השם' את בני הקהילה כבית כנסת ובית מדרש, ובו נמצא הכולל המרכזי 'ישיבת הר''ן' בראשות הגר"צ ויספיש שליט"א לצד כוללים נוספים בעיר כמו 'עטרת שלמה סורוצקין' ועוד. מוסדות 'עטרת שלמה' מספקים את החינוך המסור לילדי ובני הקהילה. תעסוקה התעסוקה באזור מגוונת ומספקת מגוון משרות בתחומים רבים, כעיר מרכזית ניתן להגיע בזמן קצר יחסית לערים רבות כמו חדרה, יקנעם, פרדס חנה, ועוד, כל אלו מספקים מקומות עבודה רבים בתחום החינוך ועבודה משרדית בכל התחומים, גם העיר עצמה מספקת משרות לא מעטות בתחומים כמו הנה"ח, אדריכלות, חינוך, חינוך מיוחד ועוד. קהילות נוספות בעיר לצד קהילת 'בית השם' בשכונת החורש ישנם קהילות נוספות בעיר, הקהילה הליטאית 'אהבת תורה' בשכונת בצוותא מונה למעלה מ150 משפחות ולצידם מאות משפחות ספרדיות, בעיר, הכח החרדי המאוחד גדול ומשמעותי, חברי העירייה החרדיים והדתיים מכלל המפלגות מהווים רוב בקואליציה העירונית ומחזיקים תיקי מפתח לטובת הציבור. דיור בשכונה היצע דירות גדול, במחירים שלא ישארו לזמן רב, בשילוב כמה גורמים נוצרה הזדמנות מצוינת לרכוש דירות חדשות וגדולות למגורים במחירים נמוכים משמעותית ממחירי השוק בערי האזור, מחירים שעלולים להשתנות בכל עת. בשכונת החורש נמכרות כ150 דירות בשנה, ובעקבות ריבוי המשקיעים יתכן שמס' זה אף יגדל בתקופה הקרובה, בשאיפה שהקהילה תוכל לגדול ולהתרחב בצעדים גדולים. ניתן לרכוש דירות 4 חד' גדולות עם מרפסות סוכה, מחסן וחניה ב1,300,000 ש"ח בלבד. יצירת קשר ועד דיור: 0533194561 לקהילות נוספות
  • 3 הצבעות
    13 פוסטים
    551 צפיות
    א
    @ניק200 כתב בערים חרדיות חדשות מתוכננות בדרום: @ניק100 אל המחירים כבר לא זולים, עכשיו פורסם שדירת 5 חדרים תעלה 2.22! מחיר לא זול בכלל! אבל אולי המחירים ירדו במשך הזמן בגלל שלא יהיה לזה ביקוש! או שהם ימכרו את הדירות לדתיים אפילו ברמה ה' אפשר לקנות 5 חדרים ב2.2 מיליון צריך גם לקחת בחשבון גם אפשרות של ירידת מחירים נוספת ברמה ד'
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    492 צפיות
    איש קישא
    @ה.-שלמה הי יעקב רייניץ כתב כלכלי בהמודיע מומחה בזה, פעמים רבות שמעתי ממנו שיש מלא פתרונות חוקיים בעניין
  • 1 הצבעות
    13 פוסטים
    1k צפיות
    יודה לויי
    מודעה שנצפתה השבוע בנוף הגליל אם כל שבוע בבין הזמנים זה ככה אני חושב שבסוף זה מדבר יותר מהכל [image: 1754425659472-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%A2%D7%94-%D7%A9%D7%A0%D7%A6%D7%A4%D7%AA%D7%94-%D7%94%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2-%D7%91%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%A1%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96%D7%99-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%A3-%D7%94%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%9C.jpg]
  • פרק א' - דירה למגורים

נעול הועבר נדל"ן יהודה נקר
    1
    1
    2 הצבעות
    1 פוסטים
    245 צפיות
    יהודה נקרי
    הצעד הכלכלי הראשון שמשפחה תעשה על פי רוב הוא רכישת דירה,  אמנם אצל רבים מאיתנו הוא נתפס כצעד הכרחי וחלק בלתי נמנע מחיי הנישואין,  בעיקר בגלל תחושת היציבות והביטחון שהוא מעניק.  אך בסופו של דבר מדובר בפעולה פיננסית שדורשת חשיבה ותכנון מתאימים,  ישנם נקודות שכולנו נותנים עליהם את הדגש בעת קניית הדירה,  כמו הון העצמי נדרש, התאמה לאופי השכונה, קרבה למקומות לימוד ותעסוקה וכו',  בשורות הבאות אני רוצה להרחיב מעט על כך, ולהעניק מספר טיפים,  שבעז"ה יהפכו את הרכישה שלכם למוצלחת יותר. אופציות בנייה - על פי רוב רכישת הדירה נעשית בשלבים הצעירים של המשפחה, ומספר הנפשות נמוך מכפי שיהיה בעתיד,  לכן משפחות רבות מעדיפות לרכוש בשלב ראשון דירה קטנה, במחשבה שכשיגיע הצורך יעברו לדירה גדולה יותר.  אני אישית ממליץ לעיתים, לקנות דירה קטנה אך בעלת אופציות להרחבה,  אפילו במחיר גבוה יותר. כשהפער בין מחיר דירה גדולה יותר, לעלויות הרחבת הדירה הקיימת הוא משמעותי מאוד.  מה גם שבצעד כזה, לא נאלץ להתמודד עם שינוי מקום מגורים אחרי שהתרגלנו לאזור מסוים. מחיר למשתכן - המצב כיום במדינה (בצדק או שלא) שלחסרי הדיור ישנם הטבות מיוחדות, המשמעותית שבהם הינה הגרלת מחיר למשתכן, אך יש גם סיוע בשכר דירה ועוד. כדאי לבדוק לפני רכישת הדירה האם יש אופציה לנצל הטבות אלו שיכולות להגיע לסכומים משמעותיים. נוף - חשוב לדעת שישנם פעמים שבזמן הרכישה יש נוף ושטחים פתוחים, מה שיכול להעלות את ערך הדירה בעינינו,  אך רחוק מהעין, ישנם הליכי תכנון לשכונה חדשה או מרכז עסקים שיחסמו את הנוף והאוויר לדירה,  לכן מומלץ להתייעץ על כך עם איש מקצוע, שידע לבדוק דברים כאלו. כיווני אוויר - במבט ראשוני לא תמיד ברורה המשמעות של בחירה זו, אך לכיווני האוויר ישנה השפעה די משמעותית לאורך זמן.  דירה שפונה לכיוון דרום מסתבר שתסבול פחות מרטיבויות ואפלולית, מהסיבה שקרני השמש מגיעות לכיוונה הרבה.  דירה צפונית לעומת זאת, תהנה בקיץ מהצללה טבעית ופחות חום.  דירה מערבית מועדפת על רבים, בעיקר בגלל האוויר והרוח שבד"כ יזרמו בה יותר.  זו המזרחית, תתאים יותר לאנשי הבוקר שישמחו לראות את השמש בשעות היום המוקדמות. כמובן שישנם עוד נושאים שלא הזכרתי, אתם מוזמנים לכתוב על כך באשכול המתאים, ואשתדל להגיב.