דילוג לתוכן

ברשותי סכום כסף גדול אני מעוניין להשקיע!!

שוק ההון והשקעות
18 8 261 8
  • מנימום סיכון זה ק״כ
    אג״ח זה רמה מעל
    בנקים כבר זה הימור שלך אבל זה כן פחות תנודתי
    כמובן אפשר לשלב

רעיון מעניין
    אם אתה מוכן לסכן אחוז מסוים
    תוכל להשקיע במניות כנגד האחוז הזה.
    נניח אתה מוכן לאפס תשואה
    אז אתה יכול להשקיע במניות 5%
    כי אתה מקבל את זה מהק״כ
    וגם המניות לא ימחקו לגמרי.
    אם אתה מוכן לסכן יותר
    אז אתה יכול לשלב יותר.

קרדיט: אהרן זלץ

• מנימום סיכון זה ק״כ
    אג״ח זה רמה מעל
    בנקים כבר זה הימור שלך אבל זה כן פחות תנודתי
    כמובן אפשר לשלב

רעיון מעניין
    אם אתה מוכן לסכן אחוז מסוים
    תוכל להשקיע במניות כנגד האחוז הזה.
    נניח אתה מוכן לאפס תשואה
    אז אתה יכול להשקיע במניות 5%
    כי אתה מקבל את זה מהק״כ
    וגם המניות לא ימחקו לגמרי.
    אם אתה מוכן לסכן יותר
    אז אתה יכול לשלב יותר.

קרדיט: אהרן זלץ

@שמח-לעזור יש לך נייר ספציפי שאוכל לקנות שמחקה בנקים וביטוח יש פשוט המון ואני נאבד

• תמצא קרן נאמנות שעוכבת אחרי מדד הבנקים [היכן שהתה משקיע תכתוב בנקים וזב יעלה לך לבד נניח 5104922 ועוד רבות

• אלו כשרות מהרשימה של ר הון
    ת"א בנקים אי. בי. אי. 1148774 תשואה כהלכה
    ת"א בנקים קסם 1146430 תשואה כהלכה
    ת"א בנקים מור 1187764 משקל שווה תשואה כהלכה
    ת"א בנקים מור 5131966 משקל שווה תשואה כהלכה
    ת"א בנקים אי. בי. אי. 5134168 תשואה כהלכה
    ת"א בנקים הראל 5133616 תשואה כהלכה
    ת"א בנקים ילין לפידות 5137302 תשואה כהלכה

image.png
    אני וסיף שיכול להיות שהדמי ניהול יותר יקרים
    כוונתי שבאתר אחר כתבו על קרנות ת"א 125 שהדמי ניהול יותר יקרים כי הם קונים קרן מקבילה (אולי בגלל כשרות) ככה שיש את הדמי ניהול של הקרן השניה
    כנראה שגם כאן זה ככה

• אשמח להמלצות מכם על קרן סל מחקה...בנקים.. אולי ביטוחים
    ההשקעה אמורה להיות לטווח קצר אין לי בעיה להסתכן אם כי כמה שפחות אשמח להמלצתכם
    {אשמח למספר נייר של מחקה בנקים וביטוחים בדמי ניהול נמוכים...}

@יאיר-אלדרק רק שיהיה לך ברור שמה שאתה עושה זה ממש כמו לקנות כרטיס לוטו זה הימור הימור והימור .
    חברות הביטוח והבנקים עלו המון בשנה או שנים האחרונות וזה רק אומר שהם אולי בדרך לרדת .

• @יאיר-אלדרק רק שיהיה לך ברור שמה שאתה עושה זה ממש כמו לקנות כרטיס לוטו זה הימור הימור והימור .
    חברות הביטוח והבנקים עלו המון בשנה או שנים האחרונות וזה רק אומר שהם אולי בדרך לרדת .

@דוד-בן-זיקרי כתב בברשותי סכום כסף גדול אני מעוניין להשקיע!!:

@יאיר-אלדרק רק שיהיה לך ברור שמה שאתה עושה זה ממש כמו לקנות כרטיס לוטו זה הימור הימור והימור .

איך שאתה צודק,
    לפני שנתיים שכנעתי אנשים לקנות את מניות הבנקים, ואף אחד לא רצה בגלל שהם דישדשו הרבה זמן,
    כהיום את אותם אנשים בדיוק אני צריך לשכנע שאין כבר תועלת, בגלל המכפיל רווח הגבוה של המניות הללו.

• @דוד-בן-זיקרי כתב בברשותי סכום כסף גדול אני מעוניין להשקיע!!:

איך שאתה צודק,
    לפני שנתיים שכנעתי אנשים לקנות את מניות הבנקים, ואף אחד לא רצה בגלל שהם דישדשו הרבה זמן,
    כהיום את אותם אנשים בדיוק אני צריך לשכנע שאין כבר תועלת, בגלל המכפיל רווח הגבוה של המניות הללו.

@מתכנן-פיננסי
    יש להם מכפיל רוח יחסי הגיוני אולי לא עוד הרבה לעלות אך ביחס לבנקים בעולם הם עדין בסדר

• אשמח להמלצות מכם על קרן סל מחקה...בנקים.. אולי ביטוחים
    ההשקעה אמורה להיות לטווח קצר אין לי בעיה להסתכן אם כי כמה שפחות אשמח להמלצתכם
    {אשמח למספר נייר של מחקה בנקים וביטוחים בדמי ניהול נמוכים...}

@יאיר-אלדרק
    בעזרת אופציות תוכל לבחור כל רמה של יחס סיכוי/סיכון עד ללא סיכון כלל

• @מתכנן-פיננסי
    יש להם מכפיל רוח יחסי הגיוני אולי לא עוד הרבה לעלות אך ביחס לבנקים בעולם הם עדין בסדר

@ניסים כתב בברשותי סכום כסף גדול אני מעוניין להשקיע!!:

דר

תקן אותי אם אני טועה, אבל זה נסחר יותר גבוה מבנקים אירופאים ומבנקים בכל העולם,
    חוץ מארה"ב ששם תמיד המכפיל יותר גבוה (על כל סקטור אפשרי)
    וגם אם נסתכל על המכפיל ההיסטורי הוא גבוה במיוחד.
    בנוסף הורדות הריבית שבנק ישראל אמור לבצע, אמור לפגוע להם ברווחים באופן דרסטי,
    ובנוסף אם יכנס פה תחרות כתוצאה מהקלות רגולטריות הם יהיו הרבה פחות ריווחים.

• @ניסים כתב בברשותי סכום כסף גדול אני מעוניין להשקיע!!:

דר

תקן אותי אם אני טועה, אבל זה נסחר יותר גבוה מבנקים אירופאים ומבנקים בכל העולם,
    חוץ מארה"ב ששם תמיד המכפיל יותר גבוה (על כל סקטור אפשרי)
    וגם אם נסתכל על המכפיל ההיסטורי הוא גבוה במיוחד.
    בנוסף הורדות הריבית שבנק ישראל אמור לבצע, אמור לפגוע להם ברווחים באופן דרסטי,
    ובנוסף אם יכנס פה תחרות כתוצאה מהקלות רגולטריות הם יהיו הרבה פחות ריווחים.

@מתכנן-פיננסי
    יחסי ליציבות שלהם ורגולטור שלא נותן להם ליפול הם במקום מאוד טוב [הבנקים באירופה הרבה יותר מסוכנים ]
    רוב הרוח שלהם אינו מהלואות צמוד מדד כך שבקושי ירד להם רוח בשונה מהפקדנות ששם זה צמוד ממד

• @מתכנן-פיננסי
    יחסי ליציבות שלהם ורגולטור שלא נותן להם ליפול הם במקום מאוד טוב [הבנקים באירופה הרבה יותר מסוכנים ]
    רוב הרוח שלהם אינו מהלואות צמוד מדד כך שבקושי ירד להם רוח בשונה מהפקדנות ששם זה צמוד ממד

למה? בעולם ובארה"ב הבנקים הרבה יותר מוגנים אל תשווה בכלל בין תשואת האג"ח של שבנק ישראלי אמור לתת, לבין דויטשה בנק או J.P מורגן.
    ובהנחה סבירה אחרי אמיר ירון יבוא נגיד בנק שיעשה רפורמות ברגולציה הבנקאית.

רוב ההלוואות שלהם זה לעסקים בריבית הפריים כך שהרווחים אמורים לרדת בגדול.

• @ניסים כתב בברשותי סכום כסף גדול אני מעוניין להשקיע!!:

למה? בעולם ובארה"ב הבנקים הרבה יותר מוגנים אל תשווה בכלל בין תשואת האג"ח של שבנק ישראלי אמור לתת, לבין דויטשה בנק או J.P מורגן.
    ובהנחה סבירה אחרי אמיר ירון יבוא נגיד בנק שיעשה רפורמות ברגולציה הבנקאית.

רוב ההלוואות שלהם זה לעסקים בריבית הפריים כך שהרווחים אמורים לרדת בגדול.

@מתכנן-פיננסי
    אם יש כזה נגיד שיכול לעשות סדר מסתבר שהו לא ימונה
    והלואות לעסקים אם ממש לא בפריים אלא ביותר ודאי אם הפריים יתחיל לרדת

• @מתכנן-פיננסי

יש לחץ ציבורי שהעושק הבנקאי יפסק, כך שהממשלה תהיה חייבת לפתוח את השוק לתחרות.
    מספיק מונפלים שאף אחד לא חשב שיפורקו - פורקו.

לא בדיוק. כי קשה מאוד לבקש מהם ריבית שגובהה בהרבה מהפריים, כאשר המרווחים על אגחי"ם קונצרניים, הם נמוכים מאוד לעומת אגחי"ם ממשלתים.

• @מתכנן-פיננסי

התכוונתי לסוג הריבית שזה בעצם ריבית משתנה שכפופה להורדות הריבית של בנק ישאל, ולא לגובה הריבית.

• יש משהו שהרבה בודקים והוא מרכיב שולי ביחס לרווח.... 'דמי ניהול'
    טוב אז ברור שאם יש לך אותו הדבר עם דמי ניהול מופחתים עדיף לבחור בדמי ניהול מופחתים. אבל כשמדובר בקרנות נאמנות דמי הניהול מגולמים ברווח, לכן שורה תחתונה תבדקו מה הקרן 'יודעת' לעשות. ומצידכם שמנהל הקרן יהיה מיליונר

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    67 צפיות
    צ
    @יאיר-אלדרק אין כ"כ הבדל בין הקרנות, תעיין בקובץ המצ"ב ותבחר לך קרן. הדרכה לקניית קרן כספית בבנק הפועלים.pdf
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    200 צפיות
    צ
    @אנונימי2 א"א להמליץ לך בפורום על כזה דבר, אבל בהחלט הגישה נכונה שחברות AI הם העתיד [יותר נכון הווה, והעתיד זה בכלל אנרגיה]. מצד שני תמיד יש את החשש שרק כמה חברות מסויימות יצליחו לכבוש את השוק, וכל השאר... אם אתה עושה את זה כחלק מהפיזור שלך, אבל א"א להמליץ לך על איזה סכום וכמה אחוזים מהתיק. השאלה היא האם אתה מבין את הסיכונים, או שברור לך שרק AI ואין לך שום צד אחר בכלל. כי AI זה לא שום קוד להצלחה ועליית ערך המנייה.
  • 1 הצבעות
    64 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: איך שפתחת את האשכול היה נשמע שיש איזה טעות בעצם האסטרטגיה ועדיין! @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: עכשיו אתה טוען במקרה שאחרי כמה שנים היה כבר זינוק משמעותי אולי יש מקום להעביר את הכסף למסלול עם סיכון נמוך אני כתבתי מפורש לא רק במקרה של זינוק- כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל אם עברו כמה שנים טובות והשוק רק עלה לפי הממוצע שלו, וכ"ש אם הוא נתן קפיצה מעל לממוצע, עיקר הטענה שלי לגבי עליה ממוצעת ולא רק בזינוק רק הוספתי שאם היה זינוק כ"ש שזה כך. @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל צריך שיהיה זינוק ממש משמעותי כמו אחרי הירידה בקורונה -מרץ 2020 למה צריך זינוק? גם בלי זינוק, כפי שהסברתי, יש חשש שהשוק ירד ולא יספיק להתאושש בתקופה הקצרה שנשארה לך עד שתצטרך את הכסף.
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    180 צפיות
    ש
    @גמל-און כתב בפיילוט חדש ומעניין מזירת ההשקעות – מזהים לכם כסף פנוי בעו"ש ומציעים השקעה אוטומטית: מה דעתכם על הרעיון להרים מערכת דומה שתזהה מתי יש יתרות זמניות, תשקיע אותן בקרן כספית ישירות בבנק, ותמכור אוטומטית לפני חיובים צפויים כמו אשראי? ותצטרך לבקש את אישור המערכת במקרה של בלת"מ למכור לפני הזמן?
  • מסחר יומי - למה זה לא משתלם ?

הועבר מסחר עצמאי מסחר יומי מניות
    34
    3 הצבעות
    34 פוסטים
    1k צפיות
    טריידרט
    מצטט מאשכול אחר: @ביזנייעס כתב בהמדריך למשקיע המתחיל: הפגישה הראשונה שלי עם שוק ההון הגיעה מפרסומת,  פרסומת נוצצת ומושכת שבישרה לי על הכנסות של 20,000 ₪ בחודש, בשעתיים עבודה יומיות,  האמת הסתנוורתי, פעמוני גאולה הדהדו באוזניי, וחיכיתי בכליון עיניים לוובינר המובטח.  את הציפייה העברתי בשיטוטים ברשת, שכללו את מילת החיפוש שוק ההון.  הזמן חלף וההתלהבות שככה, כבר הבנתי שאני לא עומד לפגוש את ממציא הגלגל או את קולומבוס, אך התקווה עוד בערה בי,  כך מצאתי את עצמי מכלה את מעותי הבודדות, על שלל קורסים ממגוון מרצים ונוכלים, ועוד לא מצאתי את הבשורה.  ניסיתי לסחור מעט, אך בהתאם לכספים שהשקעתי, הרווחים לכשהיו, היו דלים. @ביזנייעס נשמח להחכים עוד !