דילוג לתוכן

האם ירוחם תעלה על מפת הדיור החרדית?

נדל"ן ומשכנתאות
8 3 183 3
  • יש בירוחם פוטנציאל גדול להתיישבות חרדית של בניה חדשה זולה
    יש כמה יזמים חרדים (וגם אחרים) שזכו שם במאות יחידות,
    ויש עוד שכונות בבניה
    וכל זה מלבד ההסכם גג של כ 6000 יח"ד
    ממה שאני מבין, זה המקום הכי זול בארץ ליחידת קרקע ואם כך מחירי הדירות שם יהיו הכי זולים בארץ
    מבחינת קהילות, כיום יש קהילה ליטאית יחסית קטנה, אבל אם מדובר על מאות יחידות חדשות זה יכול ללכת גם לקהילות חסידיות שיבואו במרוכז.
    מבחינת תעסוקה, ירוחם זה חצי שעה נסיעה מבאר שבע, שלכאורה בבאר שבע יש הכל, תחבורה, היטק, בתי חולים, קניות (לא יותר גרוע מרוב ערי הפריפריה שמרכזי התעסוקה שלהם במרחק של יותר מחצי שעה נסיעה)
    מבחינת מוסדות חינוך, כיום בקהילה הליטאית יש מוסדות גנ"י, ת"ת, בית יעקב. שזה בסיס להתחלה. אבל ברגע שיגיעו 500 משפחות חדשות, מן הסתם יפתחו מוסדות נוספים. אבל בתור בסיס להתחלה זה מצוין.
    אחד הטעויות של האנשים לגבי ירוחם, זה שבודקים את העתיד לפי הקהילה הקיימת, אבל אין שום קשר, אם תהיה קהילה צעירה וחדשה של 500 משפחות זה יבלע את הקהילה הקיימת, כלומר יפתחו מוסדות חדשים, חנויות ותחבורה.
    מה דעתכם? ירוחם תעלה בסוף על המפה? אנשים יבואו לגור שם?

ויש עוד שכונות בבניה
    ממה שאני מבין, זה המקום הכי זול בארץ ליחידת קרקע ואם כך מחירי הדירות שם יהיו הכי זולים בארץ
    מבחינת קהילות, כיום יש קהילה ליטאית יחסית קטנה, אבל אם מדובר על מאות יחידות חדשות זה יכול ללכת גם לקהילות חסידיות שיבואו במרוכז.
    מבחינת תעסוקה, ירוחם זה חצי שעה נסיעה מבאר שבע, שלכאורה בבאר שבע יש הכל, תחבורה, היטק, בתי חולים, קניות (לא יותר גרוע מרוב ערי הפריפריה שמרכזי התעסוקה שלהם במרחק של יותר מחצי שעה נסיעה)
    מבחינת מוסדות חינוך, כיום בקהילה הליטאית יש מוסדות גנ"י, ת"ת, בית יעקב. שזה בסיס להתחלה. אבל ברגע שיגיעו 500 משפחות חדשות, מן הסתם יפתחו מוסדות נוספים. אבל בתור בסיס להתחלה זה מצוין.
    אחד הטעויות של האנשים לגבי ירוחם, זה שבודקים את העתיד לפי הקהילה הקיימת, אבל אין שום קשר, אם תהיה קהילה צעירה וחדשה של 500 משפחות זה יבלע את הקהילה הקיימת, כלומר יפתחו מוסדות חדשים, חנויות ותחבורה.

@אוריאל-שורצברט הכל תלוי מה יהיה עם העיר כסיף זה יוכל להקפיץ את הדרום ואולי גם את ירוחם

• ירוחם תקדים את כסיף בכמה שנים

ויש עוד שכונות בבניה

@אוריאל-שורצברט כתב בהאם ירוחם תעלה על מפת הדיור החרדית?:

מבחינת קהילות**, כיום יש קהילה ליטאית יחסית קטנה**, אבל אם מדובר על מאות יחידות חדשות זה יכול ללכת גם לקהילות חסידיות שיבואו במרוכז.

כמה משפחות ליטאיות יש היום בקהילה ״הקטנה״?

• בני כמה שנים הבניינים בירוחם?
    כי אם הרבה אז כסיף יותר אטרקטיבי

• כמו שכתבתי בהתחלה, אני מדבר על בניה חדשה, בניה חדשה של מאות יחידות דיור, שבעצם תהווה שכונה וקהילה חדשה.
    ולכן אין להשוות את הקהילה הקיימת לזאת העתידית.
    עדיין אין בניה חדשה לחרדים בירוחם. מאמין שבשנה הקרובה יתחיל לזוז משהו.
    אבל כסיף, גם אם יצא לשיווק תוך שנה, פיתוח יקח שם כנראה 3 שנים, כי זה פיתוח הכל מ0 אין תשתיות אין כלום.

• @אוריאל-שורצברט כתב בהאם ירוחם תעלה על מפת הדיור החרדית?:

מבחינת קהילות**, כיום יש קהילה ליטאית יחסית קטנה**, אבל אם מדובר על מאות יחידות חדשות זה יכול ללכת גם לקהילות חסידיות שיבואו במרוכז.

פוסט זה נמחק!
  • @אוריאל-שורצברט כתב בהאם ירוחם תעלה על מפת הדיור החרדית?:

@בניהו-לוי כתב בהאם ירוחם תעלה על מפת הדיור החרדית?:

@אוריאל-שורצברט כתב בהאם ירוחם תעלה על מפת הדיור החרדית?:

בערך 180-200

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    16 פוסטים
    477 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @אפ_על_פי_כן בדיוק כמו ש@מבין-עניין ו@השומר רשמו זה מאוד משתנה ותלוי בביקושים והרבה פעמים גם במתווכים. יצא לי לראות 2 דירות באיזור חיפהןהקריות, לדוגמא, אחת- יש תהליך מעשי בעירייה אחרי בחירצ יזם וחתימות שכנים ועדיין אין עליית מחיר כלל, ודירה ברחוב סמוך- נמכרה במחיר יקר בהרבה בשל האיזור עם הפינוי בינוי.... לפעמים בשביל להעלות את הערך מספיק לשלם כמה אלפי שקלים לשלט מרשים עם שם היזם.... אבל באמת תלוי בהרבה גורמים, השלבים, התמורה הצפויה במטרים, השווי שלה, שיתוף הפעולה של היזם והעירייה, שכנים מתנגדים/ איזור של משקיעים, רמת הביקוש וההיצע, ברכישה- המטרה שלכם- פליפ קצר וודאי בזמן קצר או אורך רוח לרכוש ולהמתין? במכירה- אתם הולכים לרכוש נכס יקר יותר או זול יותר- כי אם אתם הולכים להגדיל משמעותית את שווי הנכס, אם תהיה עליית ערך היא עלולה למחוק לכם את פוטנציאל הרווח.
  • 4 הצבעות
    101 פוסטים
    5k צפיות
    מ
    בבית שאן יש קהילת בני תורה ספרדים מצוינת ומוצלחת, מה זה נבחנת הקמה?
  • 6 הצבעות
    50 פוסטים
    2k צפיות
    ו
    החבר שעבר לקרית גת ליטאי? אשמח לעדכון על התפתחות קהילה במקום, לתועלת הציבור.
  • קובץ גליונות על הפריפריה

נדל"ן ומשכנתאות פריפריה
    3
    2 הצבעות
    3 פוסטים
    269 צפיות
    ש
    אפנה בזאת לבעל ידע שיהיה לי לעזר, כיצד לפתור את הבעיה שכתב @שבתי-בבית-ה , אציין שאין סימון של נטפרי בעת העלאת הקבצים, וגם הקבצים 'החלקים' - במקור הם עמודי צבע ולא טקסט שחור לבן אולי זה קשור לזה? וכן אחרי ההורדה למחשב זה מראה את כל הדפים, ואילו כמו שטען @שבתי-בבית-ה כשמעלים את הקובץ לפורום הזה זה מתעוררת לה הבעיה הנ"ל.
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.