דילוג לתוכן

השקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה

שוק ההון והשקעות
112 14 2.3k 8

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    3 פוסטים
    1k צפיות
    בוטח בה'ב
    @ברמיזא כן זה קורס החינמי
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    719 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    322 צפיות
    abaye123A
    @טריידר כתב בBTB השקעות והלוואות חברתיות: חתול פיננסי - חוות דעת על BTB לפני שאכתוב על החויה האישית שלי, רק יש לשים לב שהנאמר שם אמור לגבי 2 המסלולים הותיקים של BTB, לפני כחודשיים הם השיקו מסלול חדש בשם neo שמציע נזילות מיידית עם ריבית שנתית 4.7% מוצמדת לפריים (אין לי מושג מה זה אומר) - אישית השקעתי במסלול הזה 1500 ש"ח למשך קצת יותר מחודש (כלום זמן אני יודע, זה היה יותר למשחק לראות איך זה עובד מאשר להרויח משהו..) ומשכתי עם רווח של 15 ש"ח נטו, והכסף היה למחרת בחשבון הבנק שלי, כך שנראה שהמסלול הזה אכן עובד לגבי המסלולים הותיקים שעליהם אמור כל ענין הנזילות ברחבי האינטרנט - אכן זה ממש ככה משכתי ב29/05 את הכסף ממסלול המאצ' שלהם, סה"כ 100 ש"ח, וזה עדיין לא הונזל, מלבד זה קצת נשגב מבינתי המתמטיקה של הנתונים הללו, כאילו למרות הכמה אג' של הרווח אני במינוס של 0.03 כנראה בגלל ההפרשות, אבל הם לכאורה צריכות להיות מהרווח בלבד, כך שלא ברור לי העניין.. [image: 1749513045216-72eb1ea5-db29-4fe1-9784-ab20947b2d10-image.png]
  • 0 הצבעות
    54 פוסטים
    3k צפיות
    א יידישע קאפא
    יש למישהו ספרים בפי די אף?
  • היתר עיסקא בהשקעות, לכתחילה?

תורני היתר עיסקא השקעות
    16
    0 הצבעות
    16 פוסטים
    833 צפיות
    פשוט יהודיפ
    @צמיחה כתב בהיתר עיסקא בהשקעות, לכתחילה?: @מתעניין-1 יכול להיות שהגזמתי, ונכון שכך הוא כתב לבנקל. אבל תשמע את השיעור שלו בקול הלשון שיעור כא - היתר עיסקא ומחקה מדד S&P500 - הרב יעקב לנדו - טו' שבט, תשפ'ד37353077 מדקה 30:00 ואילך, זה שיעור גם על היתר עיסקא, וגם על מחקי מדד, וגם האם להחמיר לא להסתמך על היתר עיסקא בכל מצב, או שזה יוהרא. האם יש לך להעלות את זה כתוב?