השקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה
-
@משהמשה
עסקאות כאלו גם הרב ברוורמן היה מתיר, כמובן אחרי שהיה שומע את הפרטים@יושב-בגנים
כנראה שאתה צודק, כי האשכול שלי כאן שהוא מסוכן עוד יותר רק קיבל אזהרה ולא נחסם, ואם הרב ברוורמן היה חושב שזה מסוכן הייתי מורחק מזמן. -
@יושב-בגנים
אין לאף אברך שבקושי למד ושנה, סליחה
לדבר מילה על רב חשוב בישראל שיש לו שיקול הדעת וניסיון יותר מלכולם פה יחד.
זה שהוא המליץ על אישיות המשקיע, זה בדיוק מה שבאתי להסביר שהיה מקובל בכל הדורות שיש את הסויחר המוצלח והאמין שהיו עושים איתו שותפות...
אני לא שמעתי שהוא חזר בו.@משהמשה
תקרא מה שכתבתי, הוא המליץ גם על ההשקעה
ונא לא לחלק הוראות לא במה להשקיע ולא על מי יש זכות לדבר.
הכל תכתוב כהמלצות -
@יושב-בגנים אז תעדכן את הרב @הקול-השפוי שלא חזרתי בי... מההמלצה לנדלן.
כאן יש הרבה שבטוחים שזו עיסקה מסוכנת כי נדלן זה מפחיד
אפילו שחוק המכר שומר עליך...
הרבה הרבה יותר ממה שהכסף שלך שמור בשוק ההון, שיש לך סיכון על הקרן, כמו שאמר הרב ברוורמן בעצמו.@משהמשה כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:
הרבה הרבה יותר ממה שהכסף שלך שמור בשוק ההון, שיש לך סיכון על הקרן, כמו שאמר הרב ברוורמן בעצמו.ברור שבנדל"ן בצורה מסודרת אין אפשרות להפסיד את כל הקרן,
אבל בהחלט יכולה להיות ירידת מחירים או לעיתים עלייה איטית מדי שיחד עם ההוצאות תוביל להפסדים.בנוסף בשביל להגיע לרווחים הגדולים שאתה מבטיח חייבים לסמוך על עלייה חריגה,
ובזה אין שום מקום שיש בו בטחון מוחלט. -
@משהמשה
תקרא מה שכתבתי, הוא המליץ גם על ההשקעה
ונא לא לחלק הוראות לא במה להשקיע ולא על מי יש זכות לדבר.
הכל תכתוב כהמלצות@יושב-בגנים יש לך זכות לדבר על המלצות וכו אבל לא על רבנים.
-
@משהמשה כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:
הרבה הרבה יותר ממה שהכסף שלך שמור בשוק ההון, שיש לך סיכון על הקרן, כמו שאמר הרב ברוורמן בעצמו.ברור שבנדל"ן בצורה מסודרת אין אפשרות להפסיד את כל הקרן,
אבל בהחלט יכולה להיות ירידת מחירים או לעיתים עלייה איטית מדי שיחד עם ההוצאות תוביל להפסדים.בנוסף בשביל להגיע לרווחים הגדולים שאתה מבטיח חייבים לסמוך על עלייה חריגה,
ובזה אין שום מקום שיש בו בטחון מוחלט.מה זה אומר שאתה מצביע בעד הפוסט?
-
מה זה אומר שאתה מצביע בעד הפוסט?
@הקול-השפוי שנהניתי ממנו
-
@יושב-בגנים
למה ?
לי יש דרך עם 0 סיכונים ועשיתי את זה עם אחיין שלי...
וב"ה אחד הרוויח הרבה והשני ירוויח בע"ה הרבה.
לפני שהרב @הקול-השפוי יכתוב שיש כלל שאין דבר כזה בלי סיכונים.
אבהיר שיש בזה הרבה סיכונים, רק שאני מודע להם מראש ויודע איך לפתור אותם.
ולכן מבחינתי זה 0 סיכונים או איך שתקראו לזה בכללים שלכם.@משהמשה
אני יודע שיש אשכול ארוך בנושא,
אני צריך רק שורה סופית כמה אחוזי תשואה היו לך? -
@הקול-השפוי שנהניתי ממנו
-
@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@משהמשה
קשה לי להאמין שעשית עיסקה למישהו על ההון העצמי שלו, שהיה שלב מסוים שהיה סיכוי שכל הקרן תאבד.ברור שלא, כי בנדלן אין כזה סיכוי חוק המכר שומר לך על הקרן.
האם הוא היה יכול להפסיד את ההוצאות, כן.
אבל היה ברור שמהר מאוד הוא יכסה את ההוצאות, וב"ה הוא הרוויח המון !!!@משהמשה כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:
ברור שלא, כי בנדלן אין כזה סיכוי חוק המכר שומר לך על הקרן.
האם הוא היה יכול להפסיד את ההוצאות, כן.
אבל היה ברור שמהר מאוד הוא יכסה את ההוצאות, וב"ה הוא הרוויח המון !!!בהחלט יש סיכוי טוב להפסיד את הקרן אם לא תוכל להשלים את התשלומים/המשכנתא
ואתה בונה על תרחיש שתוכל למכור
מה שבסיכון אם יצליח -
@הקול-השפוי בהמשך הלילה בלנ
-
@משהמשה
אני יודע שיש אשכול ארוך בנושא,
אני צריך רק שורה סופית כמה אחוזי תשואה היו לך?@משהמשה
אנא גם על זה בהמשך הלילה. -
@משהמשה
אנא גם על זה בהמשך הלילה.@יושב-בגנים תעבור על האשכול ותדע
-
@יושב-בגנים תעבור על האשכול ותדע
@משהמשה
זה ארוך לי מידי. רק שורה סופית. או הפניה מדוייקת. -
שאלה: אברך שקונה מניות של טסלה הוא נורמלי או לא?
כולם יודעים שאילון מאסק לא צפוי בלשון המעטה...
או שתגידו סוף סוף איתמחי גברא....@משהמשה
אברך שמשקיע את כספו הבסיסי רק במניות של טסלה זה דבר לא נכון שיש בו סיכון להפסיד את כספו
ולכן ההמלצה הגורפת היא להשקיע בכסף הבסיסי במדדים
ולא במסחר אקטיבי
או להשקיע בטסלה כתחביב בכסף המיותר
מלבד זאת ובעיקר חברה מפוקחת שיש לך עליה את כל הנתונים ותחזיות וצמיחה, ואתה יודע נתונים ברורים על הסיכונים של הצמיחה שלה, אינה דומה לאישיות מיוחדת שאתה מרגיש שיש לה האידישע קאפ. -
@משהמשה
אברך שמשקיע את כספו הבסיסי רק במניות של טסלה זה דבר לא נכון שיש בו סיכון להפסיד את כספו
ולכן ההמלצה הגורפת היא להשקיע בכסף הבסיסי במדדים
ולא במסחר אקטיבי
או להשקיע בטסלה כתחביב בכסף המיותר
מלבד זאת ובעיקר חברה מפוקחת שיש לך עליה את כל הנתונים ותחזיות וצמיחה, ואתה יודע נתונים ברורים על הסיכונים של הצמיחה שלה, אינה דומה לאישיות מיוחדת שאתה מרגיש שיש לה האידישע קאפ.@רק-יגיעה-בתורה נורמלי או לא?
לא שאלתי מה ההמלצה. -
@רק-יגיעה-בתורה נורמלי או לא?
לא שאלתי מה ההמלצה.@משהמשה
אם הוא משקיע יותר מחמש אחוז מהתיק שלו, או לחליפין כסף שהוא אינו מוכן לזרוק בשום אופן, הוא לא נורמלי.
ואם הוא עושה זאת עם ההון העצמי שיש לו לדירה הוא פושע. -
@רק-יגיעה-בתורה נורמלי או לא?
לא שאלתי מה ההמלצה.הרב @משהמשה
בהחלט לא נורמלי להשקיע במקום בלתי מפוקח, ושאין לך עליו נתונים מדויקים ומלאים שבררת אותם אצל יועץ חיצוני, על סמך הרגשות ואימון.
וכפי שכתב הרב היושב בגנים - לא נורמלי בכל מצב להשקיע את ההון העצמי שלך או כסף שאתה לא מוכן לזרוק בשום אופן בסיכון כזה. -
הבהרה ראשונה:
הכוונה שלי בפוסט הראשון הייתה להבהיר שהעולם לא שחור ולבן לפי הכללים שלימדו אותכם.
ויש אנשים חכמים ומנוסים ומבינים שחושבים אחרת, ואי אפשר לקרוא להם מהמרים.
כמו שהיה מקובל כל השנים גם באירופה לפני השואה וגם באמריקה וכאן בארץ עד היום, יש סויחרים שיודעים לעשות את העבודה היטב, ואם הם אנשים נאמנים ומסבירים לך את מהות העיסקה והבנת והתייעצת, אז נכון שאמרו לכם שאסור.
אבל לא תשנו את המציאות שיש רבים שחושבים עד היום אחרת, וכן לא תשנו את המציאות שרבנים חשובים המליצו על ההשקעה הזו - ואל תהפכו אותם לטיפשים, וגם כל המשקיעים שם לא כולם טפשים ותמימים כמו שמכרו לכם.
יש מהלך כזה לראות בנאדם שיודע מה הוא עושה והוא יודע להתמודד עם סיכונים ובעיות ואיתמחי גברא ולהשקיע אצלו.שלא ישתמע שאני בעד, גם לפני מכתבי הרבנים אני נגד.
רק בא להסביר לכם שיש עוד גוונים בחיים....
זה לא נקרא להשקיע על סמך רגשות, זה נקרא על סמך נתונים, יש את הנתונים של העיסקה ויש את הנתונים של מי שמנהל אותה, כשיש מנהל טוב שיודע להתמודד חלק מהסיכונים בעיסקה לא קיימים בכלל.
עוד נקודה
אדם כמו הרב המשקיע יש לו יכולת נדירה כפי שמובן מבין השורות במכתב הבית דין, וכן בפוסטים שנכתבו כאן עם רסיסי מידע עליו.
ואדם כזה לא רק מדמיין את התוצאה יש לו יכולת לראות אותה בעיניים, וכשאתה רואה סיכונים, ולפי הכללים האונבירסיטאיים אתה רואה תהום, הוא רואה את מה שאחרי זה.
רוצים דוגמא:
ביבי אמר 3 ימים אחרי ה 7 באוקטובר שיהיה כאן מזרח תיכון חדש, כשכולם עדיין היו בהלם, הוא ראה איך הוא מפרק את הציר האיראני מלמטה למעלה, הוא נביא ממש לא, יש לו יכולת לצפות ולתכנן הרבה יותר מאדם רגיל, הוא נולד עם אייקיו גבוה מאוד.
ולכן כשבאים לשפוט את הרב המשקיע וכל דרדק שבקושי יודע כמה כללים בסיסיים בכלכלה יכול בקלות לקרוא לו נוכל/מהמר/ פושע.
אז צריך להבין שהוא רואה את התוצאה בעיני רוחו ויודע שהוא יחזיר לכל אברך עד השקל האחרון והסיכונים לא מפחידים אותו.
קחו דוגמא ממני - לא הימרתי בחיים כל העיסקאות שעשיתי היו סבירות.
חוץ מהעיסקה האחרונה שמלבד מה שהמלצתי לאחרים לעשות עיסקה סבירה.
אני לעצמי עשיתי משהו מטורף בניגוד לכל הכללים, וקיבלתי אישור מאנשי מקצוע לעשות את זה, כי אני בע"ה יודע איך להתמודד עם הסיכונים.
קניתי דירה ששווה פי שתיים מהדירה שלי, הוספתי משכנתא על הדירה שלי מלבד משכנתא לא קטנה שהייתה לי כבר, אין לי דרך פשוטה להשלים את העיסקה, שילמתי תיווך ומס רכישה גבוה כי מדובר בדירה יקרה מאוד.
איך עשיתי את זה כי אני מודע לסיכונים הגדולים הללו ויודע להתמודד איתם בע"ה.
והנה הסיכון הגדול שהיה בעיסקה שיש בה הוצאות גדולות שעברו את ה 300K !!! הסיכון הזה עבר עוד לפני ששילמתי שקל, כי מחיר הדירה עלה כבר עכשיו בסכום גבוה יותר.
נכון שיש עדיין סיכונים על המכירה וכו'. וכו'.
אם אתם רוצים לקרוא לי מהמר זו זכותכם.
רק שתבינו שהעולם לא בנוי משחור לבן וכללים.