דילוג לתוכן

התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא

נדל"ן ומשכנתאות
563 50 45.6k 41
  • 1 עמלה של 60 שקל עמלה תיפעולית
    2 עמלה של 0.1 במקרה שלא הודיעה מקודם אם הודיעה מקודם מ 10 ימים אחרי שהודיעה עד 45 יום אם הוא פורע הוא לא משלם את העמלה הזאתי כלל
    ולדעתי שווה למחזר דווקא בתקופה הזאתי כי דווקא עכשיו מקבלים מרווחים נמוכים אם לא תמחזר והריביות ירדו לא תקבל המרווחים שאפשר לקבל היום
    לסיכום שווה לך למחזר!!!

• 1 עמלה של 60 שקל עמלה תיפעולית
    2 עמלה של 0.1 במקרה שלא הודיעה מקודם אם הודיעה מקודם מ 10 ימים אחרי שהודיעה עד 45 יום אם הוא פורע הוא לא משלם את העמלה הזאתי כלל
    ולדעתי שווה למחזר דווקא בתקופה הזאתי כי דווקא עכשיו מקבלים מרווחים נמוכים אם לא תמחזר והריביות ירדו לא תקבל המרווחים שאפשר לקבל היום
    לסיכום שווה לך למחזר!!!

@chavy7032
    תודה.
    אבל לא ענית לשאלה השניה

• תלוי משא ומתן מול הבנק יכולים להגיע לפריים מינוס 0.7 אפילו יותר תלוי כמה אתה חזק מול הבנק

• איך אפשר להיות חזקים במיחזור פנימי? הבנק די משוכנע שתישאר אצלו

• איך אפשר להיות חזקים במיחזור פנימי? הבנק די משוכנע שתישאר אצלו

@מבין-עניין למה שיהיה משוכנע שאתה נשאר אצלו אם אתה מביא בצעות מבנק אחר ומסביר לו שאתה הולך לעשות מיחזור חיצוני?

• מיחזור חיצוני זה מסובך. זה כמו משכנתא חדשה כמעט. ולכן מסתבר שהם יקשיחו

• 42ed08fa-de28-4de2-9336-8926c8eab3ce-image.jpeg

f803a126-7ba7-4c3b-9d59-03ef0341720c-image.jpeg
    איזה הצעה יותר טובה?

איזה הצעה יותר טובה?

@יענקלה השניה בחלק של המשתנה (בחלק של הקבועה אותו דבר)

איזה הצעה יותר טובה?

@יענקלה ההצעה הראשונה ממרכנתיל יותר טובה
    בגלל התוספת למל"צ הנמוכה יותר.
    בנוסף, ההצעה מלאומי היא לא מעודכנת לפי העוגן של היום, ולפי העוגן הנוכחית הריבית הנומינלית גבוהה יותר ממה שרשום כעת.
    בהצלחה

• מיחזור חיצוני זה מסובך. זה כמו משכנתא חדשה כמעט. ולכן מסתבר שהם יקשיחו

@מבין-עניין said:

מיחזור חיצוני זה מסובך. זה כמו משכנתא חדשה כמעט. ולכן מסתבר שהם יקשיחו

הבנקים אכן יודעים את זה ולכן לא תמיד יורידו לך כמו ההצעה מתחרה, לפעמים קצת פחות.
    אבל ברור שתמיד מומלץ הצעה מתחרה, ע"פ רוב זה עוזר.

• מצרף יתרות משכנתא בפאג" למיחזור
    בבנק טענו שאין מה למחזר
    הפריים פנטסטי - צודקים
    הפריים -0.2 היום נחשב לכל מטרה ולכן יהיה גרוע יותר
    הקל"צ - פנטסטי גם צודקים

כל השאלה על צמוד מדד.
    כיון שמדובר על סכום נמוך יחסית ובגלל כל ההרכב טען הנציג בבנק שאני לא אקבל משהו טוב יותר. זה עלול להיות אפילו 6%. השאלה אם יש מה להתעקש?
    מסובב אותי?
    fc04a656-b048-4ce0-924c-2c133de0689a-דוח יתרות פאגי.pdf

• עד היום בבוקר הריביות בבינלאומי היו מאוד מאוד מאוד קשוחים היום קיבלתי הודעה שהריביות השתפרו בהרבה תנסה בימים הקרובים יכול להיות שתקבל ריביות הרבה הרבה יותר טובות

• עד היום בבוקר הריביות בבינלאומי היו מאוד מאוד מאוד קשוחים היום קיבלתי הודעה שהריביות השתפרו בהרבה תנסה בימים הקרובים יכול להיות שתקבל ריביות הרבה הרבה יותר טובות

@chavy7032 ממה שיש לי? הסתכלת בדוח יתרות? הריביות באמת נטסטיות לא דומות לתקופה של היום. רק הצמודה למדד אולי בעייתית. זה סכום קטן

• עכשיו הסתכלתי אין פנימי בכלל מה לדעת ההצמדה זה לא סוף עולם בפרט שזה ריביות לא מאוד יקרות

• עכשיו הסתכלתי אין פנימי בכלל מה לדעת ההצמדה זה לא סוף עולם בפרט שזה ריביות לא מאוד יקרות

@chavy7032 לא הבנתי

• @chavy7032 ממה שיש לי? הסתכלת בדוח יתרות? הריביות באמת נטסטיות לא דומות לתקופה של היום. רק הצמודה למדד אולי בעייתית. זה סכום קטן

@מבין-עניין said:

זה סכום קטן

לא כזה קטן.

• @מבין-עניין said:

זה סכום קטן

לא כזה קטן.

@אבי-ר. said:

@מבין-עניין said:

זה סכום קטן

לא כזה קטן.

אז מה מציע? למחזר רק את הצמוד מדד? למה?

• הציעו לי במזרחי מיחזור חיצוני קל"צ 5.1 ומל"צ 4.94 ופריים מינוס 0.5 אפשר היום פחות מזה?

• וואו לפני חודשיים נתנו מל"צ 4.6 - מזרחי פנימי

• לי נתנו במזרחי לפני חודשיים מלץ 2 שנים 4.48 ושמעתי מאחרים שיכלו להגיע ל4.3
    אבל כן הריביות. במזרחי טפחות נכון להרגע מאוד מאוד יקרות

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    11 פוסטים
    119 צפיות
    הון_כשרה
    שמח לשמוע
  • 2 הצבעות
    13 פוסטים
    619 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @המוצלח באמת זה מה שאני חושבת- שבהחלט יש כאן הזדמנויות יפות. למשל הדירה בקרית גת (שנמכרה אגב, יש עוד, אבל אני מדברת על אחת ספציפית) היתה אפילו מושכרת לאדם חרדי שזו מעלה חשובה מאוד להרבה אנשים ומשמעותית. אם אתם רציניים ומעוניינים בפרטים של המתווך אפשר באישי. פעם אחרת כדאי לתייג
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    491 צפיות
    ה
    @מרים-הורביץ-נכסים ממש כך, חוץ מכאב הראש הכרוך בזה להתעסק עם זה.
  • 1 הצבעות
    4 פוסטים
    634 צפיות
    א. מבני ברקא
    אנסה לתמצת מה שהעליתי בקריאת הקונטרס. כיום הרעיון של היתר עיסקא הוא שאין הלואה ברבית אלא ניתן כסף מהבנק ללוה בתורת עיסקא, והיינו שהוא מקבל כסף לעסוק בו והרוחים לבנק, וככל והרוחים יהיו יותר מאחוז הרבית הרי שיתר הרוחים ללוה. החסרונות בזה הם שחז"ל אסרו לקצוב רוחי קבועים גם כאשר העיסקא היא פיקדון ולא הלואה, ויתכן שזה לפעמים גם מדאו'. כמו"כ יש עוד חסרונות שאין לבנק גמירות דעת כיון שהוא לא חושב שהוא יפסיד, בעוד בעיסקא אמיתית אם העיסקא לא מרויחה וכן אם היא מפסידה הרי שנותן הכסף מפסיד, וגם כאן הבנק אמור להפסיד, וזה מראה שאינם מתכוונים ברצינות. כך גם עולה מפסיקות בית משפט בקשר לכל מיני משפטים שהיו אודות היתר עיסקא, שביהמ"ש אינו מתייחס לזה כחוזה אמיתי אלא כאיזה 'פטנט' הלכתי, וכיון שהבנק עושה הכל על דעת ביהמ"ש הרי שאין גמירות דעת בכלל. הרעיון המדובר מציע אפשרות אחרת לגמרי, והיא מבוססת על היתר שכירות, ועיקרו מבואר במשנה ובגמ' באיזהו נשך שמותר להקדים תשלום שכירות בתחילת השכירות ולהוזיל את המחיר בעקבות כך, ולמשל דירה שמושכרת ב 5000 ש"ח לחודש מותר לשלם בתחילת השנה את כל החודשים ולהוזיל, דהיינו שבמקום 60.000 ש"ח לשנה ישלם רק 55.000, ואף שההוזלה היא עבור הקדמת המעות, מ"מ אינו הלואה אלא עסק של שכירות. הרעיון המדובר מציע שכך יתנהל בבנקים, כאשר חבר של הלוה (או אביו וכיו"ב) ישכיר דירה שלו לבנק בתשלום מראש, וכגון דירה ל 20 שנה בתמורה למליון ש"ח (במקום מליון ו 440 אלף שזה תשלום של 6.000 לחודש), והתשלום של המיליון ש"ח ייכנס לחשבון של הבן (מבקש ההלואה מהבנק), במקביל הבן חותם שהוא שוכר את הדירה הזו (שהבנק שכר מהאבא) מהבנק בתשלום מלא של 6.000 ש"ח לחודש, ס"ה הבנק מרויח 440.000 ש"ח, - כמובן כל זה סתם דוגמא, בעוד האמת היא שהבנק ישכיר במחיר הקרן שנתן לאבא פלוס ריבית לפי לוח התשלומים של כל משכנתא, רק שהרבית אינה על הלואה אלא כתשלום שכירות. [אח"כ יש עוד פרטים איך הבן יחזור וישכיר לאבא את הדירה שהוא שכר מהבנק, לא נכנסתי לזה, אולי בהמשך אלמד את זה ואסכם גם את זה].
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.