מסחר יומי - למה זה לא משתלם ?
-
בנוגע לשאלה האם אני מתכוון להשקיע יותר שעות ביום התשובה יותר מורכבת. אין לי כוונה לוותר על הסדרים לצורך מסחר, בוודאי לא לפני שאני צובר הון משמעותי. מהנסיון הדל שלי זה לא באמת עוזר לשבת שעות מול המסך, ועדיף לחלק את הזמן ל׳ביקורים׳ קצרים יותר פעמיים או שלוש בזמן המסחר.
את הניתוח הטכני אני מעדיף לבצע בזמן שהשוק סגור, כשקל להתרכז בלי רעשי רקע. אני מסמן לי נקודות עניין עם התראות, ובזמן המסחר עצמו אני רק עוקב אחרי השינויים בהתאם לתכנון המקדים שלי.
אולי כשיצטבר לי נסיון אני אנסה להשריע בלמידת מסחר קצר טווח, שהוא מסוכן הרבה יותר, אבל ניתן להרוויח בו יותר בניצול הזדמנויות. אני מבין את הסטטיסטיקה שאומרת שרוב מוחלט של הסוחריים היומיים מפסידים כסף, אבל גםמכיר את האנשים שיודעים להרוויח, והם מדגישים שהתנאי הראשון הוא נסיון של שנים בשוק. אז אני מחכה בסבלנות, ומשקיע את הזמן שלי בלימוד כשאני מאמין שזה ההשתדלות העיקרית לברכה בפרנסה.אבל גםמכיר את האנשים שיודעים להרוויח, והם מדגישים שהתנאי הראשון הוא נסיון של שנים בשוק.
תוכל לשתף אותנו מי הם, ואיך אתה יודע שהם אכן מרויחים?
-
אבל גםמכיר את האנשים שיודעים להרוויח, והם מדגישים שהתנאי הראשון הוא נסיון של שנים בשוק.
תוכל לשתף אותנו מי הם, ואיך אתה יודע שהם אכן מרויחים?
@סייעתא-דשמיא אנשים מהשורה, לא משפיעני רשת למיניהם. אני בקשר די רציף איתם בקבוצה קטנה של משקיעים, והם מפרסמים בכל פעם לפני ואחרי עסקאות, בודקים רעיונות ומבצעים. יש רווחים ויש הפסדים. אחד הקשיים הגדולים במסחר בכלל ובמסחר יומי בפרט זה הצורך להמתין בסבלנות לטרייד מתאים ולא לחפש בכוח עסקאות מסוכנות
-
@סייעתא-דשמיא אנשים מהשורה, לא משפיעני רשת למיניהם. אני בקשר די רציף איתם בקבוצה קטנה של משקיעים, והם מפרסמים בכל פעם לפני ואחרי עסקאות, בודקים רעיונות ומבצעים. יש רווחים ויש הפסדים. אחד הקשיים הגדולים במסחר בכלל ובמסחר יומי בפרט זה הצורך להמתין בסבלנות לטרייד מתאים ולא לחפש בכוח עסקאות מסוכנות
אני לא הייתי מתרשם מהדיווחים הללו. השאלה לא האם הלך לכמה מהם חלק מהזמן או אפילו הרבה זמן אלא א. כמה מהם מצליחים להרוויח לאורך זמן וב. כמה זמן הם נשארים 'על הגלגל'. יש אינספור מחקרים שמראים שאחוזי הכשלון בדברים האלה הם באיזורי 90 אחוז ומעלה (וציניקים יאמרו: 90% מפסידים ו-10% שקרנים. צריך לקחת בחשבון שאנשים לא אוהבים לדווח על כשלונות). אין סיבה מיוחדת להניח שדווקא אתה תצליח להכות את הסטטיסטיקה. בסופו של דבר הפסאבדו-אומנות הזו חיזוי עתידות ע"י ניתוח טכני או אחר הוא דבר שהכשל שלו נמצא בתוכו - אם היה כל כך קל לחזות את העתיד, לא היה לזה שום משמעות, ודו"ק.
וזה לפני המחיר שהדבר הזה גובה ממך במנוחת הנפש, בפניות ובשקיעות בבית המדרש. לצערי אני מכיר את הסיפורים על "כמה דקות ביום" יותר מדי טוב.
-
@משקיע-טכני
האם תוכל לגלות איך אתה קורא לעצמך באותה קבוצה קטנה של משקיעים, אני חושש שגם אני נמצא באותה קבוצה, ודוקא התובנות שלי שונות. -
אני לא הייתי מתרשם מהדיווחים הללו. השאלה לא האם הלך לכמה מהם חלק מהזמן או אפילו הרבה זמן אלא א. כמה מהם מצליחים להרוויח לאורך זמן וב. כמה זמן הם נשארים 'על הגלגל'. יש אינספור מחקרים שמראים שאחוזי הכשלון בדברים האלה הם באיזורי 90 אחוז ומעלה (וציניקים יאמרו: 90% מפסידים ו-10% שקרנים. צריך לקחת בחשבון שאנשים לא אוהבים לדווח על כשלונות). אין סיבה מיוחדת להניח שדווקא אתה תצליח להכות את הסטטיסטיקה. בסופו של דבר הפסאבדו-אומנות הזו חיזוי עתידות ע"י ניתוח טכני או אחר הוא דבר שהכשל שלו נמצא בתוכו - אם היה כל כך קל לחזות את העתיד, לא היה לזה שום משמעות, ודו"ק.
וזה לפני המחיר שהדבר הזה גובה ממך במנוחת הנפש, בפניות ובשקיעות בבית המדרש. לצערי אני מכיר את הסיפורים על "כמה דקות ביום" יותר מדי טוב.
@שמש-מרפא אני מדבר על טווח של שנה, לא משהו חד פעמי. אין ספק שרוב המשקיעים לא מצליחים בזה בגלל שמדובר במשמעת עצמית שמאד קשה לעמוד בה. גם משקיעים מנוסים מרוויחים רק 60% מהטריידים שלהם בממוצע. אני מכיר את הנתונים שמעריצי וורן באפט אוהבים לנפנף בהם. (אגב וורן באפט, הוא לא קנה כלום כבר תקופה ארוכה מאד 'בגלל שהשוק יקר'. בזמן הזה משקיעים אחרים הכפילו את הכסף שלהם...)
אני מסכים שלרוב המשקיעים מסחר יומי לא מתאים ואפילו מסוכן מאד, אבל אני מתחיל להבין איך יש משקיעים שכן מרוויחים.
חיזוי העתיד הוא ממש לא קל, אבל יש הבדל בין הימור סתמי לבין ניתוח נתונים שהוכחו מבחינה סטטיסטית לאורך שנים.
קשה מאד להצליח ב'כמה דקות ביום'. אבל מי שמחפש מניות לטווח בינוני/ארוך וצובר קצת נסיון לא צריך להתעדכן בכל יום ובהחלט יכול להשקיע בזה שעות בודדות בכל שבוע ועדיין לנצח את המדדים. -
@משקיע-טכני
האם תוכל לגלות איך אתה קורא לעצמך באותה קבוצה קטנה של משקיעים, אני חושש שגם אני נמצא באותה קבוצה, ודוקא התובנות שלי שונות.@צמיחה זה קבוצה שמתנהלת באפליקציית דיסקורד. לא בפורום חרדי
-
@צמיחה זה קבוצה שמתנהלת באפליקציית דיסקורד. לא בפורום חרדי
@משקיע-טכני
ויש שם כאלו שכבר במשך כמה שנים מנצחים את המדד? -
@משקיע-טכני
ויש שם כאלו שכבר במשך כמה שנים מנצחים את המדד?@צמיחה רוב החברים מנצחים את המדד בפער גדול, אבל באמצעות השקעה מסודרת. רובם לטווח ארוך או בינוני וחלקם עושים גם סווינגים לטווח של ימים בודדים. המסחר התוך היומי זה רק בודדים שמתעסקים איתו באופן קבוע ומדי פעם יש כאלה שמצטרפים בסכומים קטנים כשיש משהו מעניין.
דווקא בגלל שמדובר במשקיעים עם נסיון הם מבינים את הסיכון במסחר לטווח קצר והם נותנים למקצוענים להתעסק איתו ברצינות. -
@צמיחה רוב החברים מנצחים את המדד בפער גדול, אבל באמצעות השקעה מסודרת. רובם לטווח ארוך או בינוני וחלקם עושים גם סווינגים לטווח של ימים בודדים. המסחר התוך היומי זה רק בודדים שמתעסקים איתו באופן קבוע ומדי פעם יש כאלה שמצטרפים בסכומים קטנים כשיש משהו מעניין.
דווקא בגלל שמדובר במשקיעים עם נסיון הם מבינים את הסיכון במסחר לטווח קצר והם נותנים למקצוענים להתעסק איתו ברצינות.@משקיע-טכני
במשך כמה שנים הם כבר מנצחים את המדד? -
@שמש-מרפא אני מדבר על טווח של שנה, לא משהו חד פעמי. אין ספק שרוב המשקיעים לא מצליחים בזה בגלל שמדובר במשמעת עצמית שמאד קשה לעמוד בה. גם משקיעים מנוסים מרוויחים רק 60% מהטריידים שלהם בממוצע. אני מכיר את הנתונים שמעריצי וורן באפט אוהבים לנפנף בהם. (אגב וורן באפט, הוא לא קנה כלום כבר תקופה ארוכה מאד 'בגלל שהשוק יקר'. בזמן הזה משקיעים אחרים הכפילו את הכסף שלהם...)
אני מסכים שלרוב המשקיעים מסחר יומי לא מתאים ואפילו מסוכן מאד, אבל אני מתחיל להבין איך יש משקיעים שכן מרוויחים.
חיזוי העתיד הוא ממש לא קל, אבל יש הבדל בין הימור סתמי לבין ניתוח נתונים שהוכחו מבחינה סטטיסטית לאורך שנים.
קשה מאד להצליח ב'כמה דקות ביום'. אבל מי שמחפש מניות לטווח בינוני/ארוך וצובר קצת נסיון לא צריך להתעדכן בכל יום ובהחלט יכול להשקיע בזה שעות בודדות בכל שבוע ועדיין לנצח את המדדים.@שמש-מרפא אני מדבר על טווח של שנה, לא משהו חד פעמי. אין ספק שרוב המשקיעים לא מצליחים בזה בגלל שמדובר במשמעת עצמית שמאד קשה לעמוד בה. גם משקיעים מנוסים מרוויחים רק 60% מהטריידים שלהם בממוצע. אני מכיר את הנתונים שמעריצי וורן באפט אוהבים לנפנף בהם. (אגב וורן באפט, הוא לא קנה כלום כבר תקופה ארוכה מאד 'בגלל שהשוק יקר'. בזמן הזה משקיעים אחרים הכפילו את הכסף שלהם...)
קשה מאד להצליח ב'כמה דקות ביום'. אבל מי שמחפש מניות לטווח בינוני/ארוך וצובר קצת נסיון לא צריך להתעדכן בכל יום ובהחלט יכול להשקיע בזה שעות בודדות בכל שבוע ועדיין לנצח את המדדים.שנה לעניין זה זה בהחלט "חד פעמי".
אין נתונים שהוכחו מבחינה סטטיסטית כמסוגלים להקנות יתרון מובהק, והדינמיקה של המסחר הזה מובילה בדרך הבטוחה להפסד. זו הסטטיסטיקה האמיתית כאן. כל השאר זה אותו יצרישן של רצון לגרוף הון קל.
חיזוי העתיד הוא לא כלי לא קל אלא כמעט בלתי אפשרי (למה כמעט? כי יש מליארדר שהצליח לפענח את הנוסחה בעזרת סוללה עצומה של מתטיקאים, אבל הוא לא רץ למכור קורסים אלא השאיר את הנוסחה לעצמו). מי שחושב שיש לו את כדור הבדולח, הוא עלול להתפוצץ לו בפרצוף. אין רחמים בדברים האלה.
וורן באפט לא נמנע מלקנות כי השוקיקר, זו טעות נפוצה. הוא לא קונה כי אין מספיק חברות שעונות לאסטרטגיה שלו ברגע זה.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות