דילוג לתוכן

הוצאות בשמחות, סביר או מיותר?!

• @פרנק-כהלכתו @שששששש @שמואל @ia90990 @יצירתי @השומר @איציק-התותח @אהבת-התורה @יהושע

הנה הפתרון של צאנז לפנינו , צריך שכל הציבור יתאגד ויעתיק את המודל בכל עיר ועיר ובכל קהילה וקהילה, לדעתי גם יהיה הרבה עשירים שישמחו לתרום למיזמים כאלו שיעשו סוף לחובות העצומים שציבור האברכים לוקח על עצמו ללא שום הגיון

תודה רבה ל-@shimon שהעלה את הכתבה המלאה https://forum.benakel.org/post/21210

• @פרנק-כהלכתו @שששששש @שמואל @ia90990 @יצירתי @השומר @איציק-התותח @אהבת-התורה @יהושע

הנה הפתרון של צאנז לפנינו , צריך שכל הציבור יתאגד ויעתיק את המודל בכל עיר ועיר ובכל קהילה וקהילה, לדעתי גם יהיה הרבה עשירים שישמחו לתרום למיזמים כאלו שיעשו סוף לחובות העצומים שציבור האברכים לוקח על עצמו ללא שום הגיון

תודה רבה ל-@shimon שהעלה את הכתבה המלאה https://forum.benakel.org/post/21210

@998877 said:

לדעתי גם יהיה הרבה עשירים שישמחו לתרום למיזמים כאלו שיעשו סוף לחובות העצומים שציבור האברכים לוקח על עצמו ללא שום הגיון

אדרבה, תביא עשירים כאלה ונתקדם
    בינתיים בשביל קרן עולם התורה שזה סכומים הרבה יותר קטנים יוצאים כל גדולי ישראל לחו"ל כמה וכמה פעמים בשנה ובקושי מצליחים להביא את הכסף

• @998877 said:

לדעתי גם יהיה הרבה עשירים שישמחו לתרום למיזמים כאלו שיעשו סוף לחובות העצומים שציבור האברכים לוקח על עצמו ללא שום הגיון

בינתיים בשביל קרן עולם התורה שזה סכומים הרבה יותר קטנים יוצאים כל גדולי ישראל לחו"ל כמה וכמה פעמים בשנה ובקושי מצליחים להביא את הכסף

@שששששש
    החסכון לאברכים עמילי התורה כדי שימשיכו לשקוד על תלמודם גם מעת תחילת חתונות הילדים יהיה פה הרב יותר ממה שחשבת
    כאן צריך קודם שהציבור יבין את זה ויכוון לכיוון הזה , אחרי שהציבור יבין וירצה - מאמין שתמיד אפשר למצוא את העשירים המשוגעים לדבר כדי להירתם לעניין, תבין שלא אצל כל העשירים מדבר 2000 ש''ח לחודש שאברך מקבל בכולל, אבל המשך חיים שלווים ללא קריסה ולהדקקות חוזרת לאותם עשירים בוודאי יכול לדבר אליהם
    וקהילת צאנז יוכיח שכשרוצים משהו כבר מוצאים תורמים

• @998877 said:

@שששששש said:

תביא עשירים כאלה ונתקדם

אתה ועוד כמה שיחתנו במודל הזה ויחסכו יכולים להיות העשירים האלו
    במקום לפרנס את העושקים בוא נבנה יחד משהו שיחסוך לכולם

• @שששששש said:

תביא עשירים כאלה ונתקדם

אתה ועוד כמה שיחתנו במודל הזה ויחסכו יכולים להיות העשירים האלו
    במקום לפרנס את העושקים בוא נבנה יחד משהו שיחסוך לכולם

@998877 קצת מוגזם
    מאה אלף לפה ולשם לא יעשו אותך מליונר
    אם כבר לא לתת כסף לילדים לדירה זה יכול לעשות אותי מליונר

• @998877 קצת מוגזם
    מאה אלף לפה ולשם לא יעשו אותך מליונר
    אם כבר לא לתת כסף לילדים לדירה זה יכול לעשות אותי מליונר

@שששששש
    לא הבנת - כל קהילה יכולה להתאגד ולבנות מודל כזה לעצמה
    זה לא ידרוש יותר מ-100.000 ש''ח מכל אחד וכמה זה יחסוך לך בעתיד . שווה אפ' להומיא משכנתא ע''ז , כמו שבקהילות עושים היום על בתי כנסת

• @שששששש
    לא הבנת - כל קהילה יכולה להתאגד ולבנות מודל כזה לעצמה
    זה לא ידרוש יותר מ-100.000 ש''ח מכל אחד וכמה זה יחסוך לך בעתיד . שווה אפ' להומיא משכנתא ע''ז , כמו שבקהילות עושים היום על בתי כנסת

@998877 אני בעד, אבל אני לא חושב שזה כזה בקלות
    כבר בקורונה חשבו שזה ישנה משהו בחתונות וראו שלא השתנה כלום, אולי קצת בעניין ההזמנות בגלל מעבר רבים למיילים

• @998877 אני בעד, אבל אני לא חושב שזה כזה בקלות
    כבר בקורונה חשבו שזה ישנה משהו בחתונות וראו שלא השתנה כלום, אולי קצת בעניין ההזמנות בגלל מעבר רבים למיילים

@שששששש
    תקרא את הכתבה בעיון ותראה למה המודל הזה בא לשנות את המצב מהשורש במקום מה שקרוי באידיש ''לאטעס'', שבקורונה היה בדיוק העניין של לאטעס
    כאן יש שינויאמיתי מהשורש בלי לרדת מהרמה

• . נדיבי עם שהבינו
    את הפוטנציאל הגלום במה שעתיד
    להיות המהפכה שתשנה לחלוטין
    את פני החתונות בציבור החרדי,
    באופן שיחוס על ממונם של ישראל,
    פתחו את ליבם בתרומות ואף רכשו
    בכך הנצחה לקרוביהם וליקיריהם.

מתוך הכתבה

• . נדיבי עם שהבינו
    את הפוטנציאל הגלום במה שעתיד
    להיות המהפכה שתשנה לחלוטין
    את פני החתונות בציבור החרדי,
    באופן שיחוס על ממונם של ישראל,
    פתחו את ליבם בתרומות ואף רכשו
    בכך הנצחה לקרוביהם וליקיריהם.

מתוך הכתבה

@998877 זה נחמד לקהילה קטנה יחסית לציבור החרדי הגדול

• @998877 זה נחמד לקהילה קטנה יחסית לציבור החרדי הגדול

@שששששש

הרעיון שאני מציע שכל קהילה וקהילה גם ליטאים גם חסידים וגם ספרדים יעתיקו ויבנו לעצמם מודל כזה

רק צריך רצון

נושאים מוצעים