האם שווה לסחור במט"ח?
-
תמיד היה לי בראש ברשימת הרעיונות הלא מעובדים לסחור במט"ח כלומר שקלים ודולרים.
ואסביר את ההגיון הבוסרי שבזה: הרי אני גם בקונצנזוס שלא לסחור אקטיבית, אך אולי כל זה דווקא במניות וכדו' שע"י המסחר האקטיבי אתה מפספס את התשואה של המדד או המניה ולכן בסופו של דבר במקום להכות אותו אתה מפסיד חלק גדול מהתשואה שלו (מה שקורה בד"כ).
משא"כ בדולר שקל שאין לו תשואה כלשהי לטווח ארוך שאפשר לפספס, הרי יש לו כמין רצועה שנעה למעלה ולמטה ללא מגמה הנראית לעין. עם ממוצע של 3.65 -,+ שקלים לדולר וא"כ אפשר לקנות דולרים כשהוא מתחת לממוצע ולמכור כשהוא מעל.
וגם הקטע הפסיכולוגי לא כ"כ משחק כאן כמו במניות כי אין את הפחד של התרסקויות וכו',
(אני אישית לא הולך לעשות את זה מבחינה השקפתית- זה יתפוס לי מידי את הראש, ואת הזמן אבל מבחינת הרעיון)
מאד מעניין אותי מה אומרים על זה, על פניו זה נשמע לי ממש סולידי ומעניין. -
@אמת-מארץ-תצמח כתב בהאם שווה לסחור במט"ח?:
מקובל
לא מעניין אותי "מקובל" אם לא עומד מאחורי זה משהו.
מה מסוכן פה אתה יכול להסביר לי?
תן לי אופציה ריאלית להפסיד. -
@הגיוני כתב בהאם שווה לסחור במט"ח?:
הרי יש לו כמין רצועה שנעה למעלה ולמטה ללא מגמה הנראית לעין. עם ממוצע של 3.65 -,+ שקלים לדולר
איזה תקופה ? איזה טווח בנרות יפניים ? איזה נקודות כניסה ויציאה ?
תבדוק כאן, על פניו אין כאן טווח מספיק קבוע ועקבי עבור מסחר "סולידי".
בנרות 4 שעות היו לך על פני שנת 2024 שמונה כניסות ויציאות בין 3.61-3.76, ברווח של 30% סה"כ,
יפה מאוד, אבל את רמת הטווח הזו אתה מכיר רק עכשיו בראייה לאחורה, לך תדע מה טומן העתיד בתוכו.
וכמו שכתב @אמת-מארץ-תצמח הרי יש סיכוי די סביר שהדולר יחזור ל-3.1 או קרוב ל-4 ש"ח, זה עדיין בטווח הרחב (בפרט עם המדיניות של טראמפ).
ובכלל, הגרף של 2023 הרבה פחות עקבי, ושנת 2022 בכלל לא עקבי.
ואגב, כן קיים סיכון קיצוני של התרסקות, כמו EURCHF (אירו ופראנק שוויצרי הסולידים) בשנת 2015 שצנח ביום אחד עם פתיחת השוק ב20%, והשתקם עד היום רק לרמה של10%- !
-
מקובל שסחר במט"ח הוא הרבה יותר מסוכן.
מקובל לסחור מט"ח במינוף גבוה עד מטורף (סביב פי 50 עד פי 500...)
אם הבנתי נכון, @הגיוני מתכוון ללא מינוף.
-
@טריידר כתב בהאם שווה לסחור במט"ח?:
מקובל לסחור מט"ח במינוף גבוה עד מטורף (סביב פי 50 עד פי 500...)
כי אחרת התשואה היא דלה ביותר.
-
@אמת-מארץ-תצמח @טריידר
תרחיש של התרסקות נדיר מאד! כמו להכנס לממ"ד בגלל אזעקה של טיל של החות'ים...
תרחיש שירד ל3.1 או4- לכמה זמן אתם מתכוונים שהוא ישאר ככה? לא סביר שיישאר כך לתמיד!
אמממה?@אמת-מארץ-תצמח כתב בהאם שווה לסחור במט"ח?:
מה תעשה עם במשך כמה שנה + זה ישאר מתחת לשער הקניה?
זה גם הפסד תשואה.זה נכון! אמנם לא הייתי קורה לזה "סיכונים רבים", אלא "יתכן שזה לא יהיה הרבה יותר טוב מאשר בעו"ש".
ולגבי טראמפ לדעתי כל עוד טראמפ יושב שם, הרווחיות גדולה יותר בגלל התנודתיות המובטחת, ויותר נקודות כניסה ויציאה לדעתי. -
תרחיש שירד ל3.1 או4- לכמה זמן אתם מתכוונים שהוא ישאר ככה? לא סביר שיישאר כך לתמיד!
אמנם יתכן ולא ישאר ב-4 ש"ח, אבל מחוץ לטווח שלך, נניח 3.25-3.51 או 3.62-3.87,
אם החלטת לסחור בטווח 3.51-3.71 אתה נשאר מבחוץ.נכון, זה לא גרע מלהשאיר בעו"ש (אם תשלוט על עצמך לא להתמכר),
תנסה את מזלך, אולי זה ישאר עוד קצת בטווח הנ"ל.אבל זה לא השקעה עבור בן אדם שמחפש סולידיות,
תנסה החודש מט"ח "סולידי" ואז תעבור למתכות "סולידים" וכו',
רוב השווקים שאינם מניות (מט"ח מתכות סחורות וכו') יש להם טווחים סולידים לפעמים,
תנסה לתפוס ולתזמן את הטווח הסולידי העתידי הלא ידוע...לגבי טראמפ, זה לא יגרום רק לתנודיות יתר, המכסים ועוד (לדעתי) בטח ישנו את הטווח,
וההיזק או הרווח לכלכלת ארה"ב אמור להשפיע על כח הקניה של הדולר, ושינוי הטווח שלו. -
תרחיש של התרסקות נדיר מאד! כמו להכנס לממ"ד בגלל אזעקה של טיל של החות'ים...
ולמה באמת רוב האנשים כן נכנסים?!
למה לא?!
עכשיו סביר לך 3.7
כשאיראן תהיה גרעינית, יהיה לך סביר 4.1
וכשטורקיה תבנה בסיס בגולן, יהיה לך סביר 4.5
וכשישראל וארה"ב יצליחו למחוק את כל הגרעין האיראני ללא נזק יהיה לך סביר 3.3
וכשארדואן יפול וישראל תחתום על הסכמים שלום עם סעודיה יהיה לך סביר 3.0ולגבי טראמפ לדעתי כל עוד טראמפ יושב שם, הרווחיות גדולה יותר בגלל התנודתיות המובטחת, ויותר נקודות כניסה ויציאה לדעתי.
אתה מפספס דבר אחד.
השוק לא סתם 'מתנדנד'.
כל נדנוד - משמעותו חשש מסויים.
ומאותה סיבה שהוא יתנדנד תחת טראמפ, כך הוא יכול להתרסק/להמריא לאזור חיוג אחר. -
@אמת-מארץ-תצמח @טריידר
וואו! לא מסכים אתכם בכלל!
לא יודע מאיפה להתחיל...
לגבי למה אנשים נכנסים לממד בכל זאת- כי יש אזעקה.
לגבי איראן טורקיה וכו' עצם ריבוי התרחישים האפשריים רק מחזק את הטענה שהדולר לא ישאר כך לתמיד.
והתנודתיות של טראמפ שמוכיחה על חשש התרסקות- ממש לא. לפחות לא בתרחיש הסביר (אולי 1 ל1000000 כן).
וזה שהיתה תקופה שהיה לדולר טווח אחר כבר הסכמתי לעיל שלכן זה יכול להיות כמו בעוש אבל לא יותר מסוכן מכך. -
(אולי 1 ל1000000 כן).
סתם זרקתי...
אך התכוונתי שקריסת ארה"ב או ישראל פחות סבירה מקריסה של בנק הפועלים לדוגמא. ולכן זה יותר בטוח מבעו"ש אפי', מבחינת התרחיש הזה.קריסת ארה"ב או מדינת ישראל - פחות סבירה.
קריסת הדולר או השקל יותר סבירה. (למה יש לנו שקל 'חדש'?) -
וואו! לא מסכים אתכם בכלל!
לא יודע מאיפה להתחיל...פשוט,
תקים הוראות קניה ומכירה אוטומטיים (לא תופס לא את הראש ולא את הזמן)
בטווח הסולידי שלך, נניח בין 3.57-3.72 ש"ח לדולר,
ותעדכן כאן בעוד חצי שנה איך הלך לך - ונסיים שם... -
קריסת ארה"ב או מדינת ישראל - פחות סבירה.
קריסת הדולר או השקל יותר סבירה. (למה יש לנו שקל 'חדש'?)אני מבין שאני לא מבין בזה...
חשבתי שקריסת המטבע תלויה בקריסת כלכלת המדינה כולה, אני מבין מדבריך שלא. -
@אמת-מארץ-תצמח בכוונה כתבתי "כלכלת", כי אני חושב שקריסת הכלכלה שלהם פחות סבירה מקריסה של בנק הפועלים לדוגמה.
-
@אמת-מארץ-תצמח אוקיי