דילוג לתוכן

התחלתם עבודה חדשה? ייתכן שמועד ההפקדה לפנסיה תלוי דווקא בכם

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
24 7 226 7
  • @רחל-עומסי
    ברור שזה תלוי במגוון רחב של משתנים.
    אבל אבנר סטפק בהרצאות שלו כן המליץ על הגדלת ההפקדות בצורה גורפת,
    כנראה שהוא הבין שלרוב האנשים זה לא יגרום תשלום מס.

אולי אפשר לומר בצורה כזאת,
    אם אתם בני 35 ומעלה ויש לכם צבירה בפנסיה פחות מ-300,000 ש"ח,
    כנראה שכדאי לכם להגדיל את ההפקדות לפנסיה.

ברור שזה תלוי בגובה התשואה - שזה מרכיב שא"א לצפות אותו מראש.

@צמיחה
    הואיל ואני גם מתכננת פרישה הראיה שלי היא גם עם הסתכלות לפרישה.

• @רחל-עומסי

@צמיחה said:

@רחל-עומסי

ממש לא נכון, אנו מבצעים במשרד כל פעם תכנוני מס לפורשים.

אלו לא המרכיבים היחידים

לא רק בתשואה

• @צמיחה said:

@רחל-עומסי

ממש לא נכון, אנו מבצעים במשרד כל פעם תכנוני מס לפורשים.

אלו לא המרכיבים היחידים

לא רק בתשואה

@רחל-עומסי said:

אלו לא המרכיבים היחידים

מה עוד יכול להיות , הרי לא יגיע לחבות מס ?

• @רחל-עומסי said:

אלו לא המרכיבים היחידים

מה עוד יכול להיות , הרי לא יגיע לחבות מס ?

@998877
    רושמת כאן חלק מהנקודות:
    שכיר / עצמאי
    גובה שכר
    אחוזי הפקדה
    מסלולי השקעה

• @998877
    רושמת כאן חלק מהנקודות:
    שכיר / עצמאי
    גובה שכר
    אחוזי הפקדה
    מסלולי השקעה

@רחל-עומסי
    אבל דיברו על מי שיש לו פחות מ--300 אל''ש בגיל 35 ???

איזה סכום בגיל כן תוכלו להסכים שאין עניין להמנע להוסיף ?

• @רחל-עומסי
    אבל דיברו על מי שיש לו פחות מ--300 אל''ש בגיל 35 ???

איזה סכום בגיל כן תוכלו להסכים שאין עניין להמנע להוסיף ?

@998877
    זה נוגע אליך?
    רוצה שאחשב זאת?
    תשלח לי במייל באישי נתונים מדויקים

• @998877
    זה נוגע אליך?
    רוצה שאחשב זאת?
    תשלח לי במייל באישי נתונים מדויקים

@רחל-עומסי
    התלבשתי על השאלה של @צמיחה אני לא בנתונים הנ''ל הרבה פחות מזה
    בכל זאת הייתי שמח לשמוע קווים כללים ואני מבין שכנראה לא שייך
    תודה על הנכונות לעזרה

וחשוב ליידע את הציבור שהיום פרסמתם טור המשך לזה בנקודה הזאת של הגדלת הפקדות

• @רחל-עומסי
    התלבשתי על השאלה של @צמיחה אני לא בנתונים הנ''ל הרבה פחות מזה
    בכל זאת הייתי שמח לשמוע קווים כללים ואני מבין שכנראה לא שייך
    תודה על הנכונות לעזרה

וחשוב ליידע את הציבור שהיום פרסמתם טור המשך לזה בנקודה הזאת של הגדלת הפקדות

@998877
    לגבי בקשתך לקווים כלליים
    אני מבינה לחלוטין את הרצון לקבל כיוון ראשוני, אך כיועצת בעלת רישיון, חשוב לי להסביר מדוע מתן "כללי אצבע" בפורום עלול לעשות יותר נזק מתועלת:

עולם הפנסיה והחיסכון (ממש כמו עולם המשכנתאות או הרפואה) מושתת על ניתוח מעמיק של הנתונים האישיים. בדיוק כפי שלא היית מעלה לפורום תוצאות של בדיקות דם ומבקש אבחנה רפואית לחולה, אלא פונה לרופא מומחה שיבחן את התמונה המלאה, כך נכון לנהוג גם בניהול הנכסים הפיננסיים והפנסיוניים שלך.

מה שמתאים לאדם אחד (בהתאם לגילו, רמת הכנסתו, מצבו המשפחתי, מיסוי, ומסלולי ההשקעה הקיים) יכול להיות שגוי לחלוטין עבור אדם אחר, גם אם הנתונים נראים ממבט ראשון דווקא די דומים.

החלטות פיננסיות, גם בסכומים קטנים יותר, מלוות אותנו לאורך שנים רבות. כדי להגיע לתוצאה הנכונה ביותר עבורך ולא להפסיד זכויות או כספים, הדרך הבטוחה והאחראית היא כשיש צורך לבצע בדיקה פרטנית מול איש מקצוע שרואה את מלוא התמונה.

ישנם מקרים שבהם, לאחר בדיקה מקיפה, נמצא כי קצבת הפרישה הצפויה כבר עונה על יעד ההכנסה המבוקש. במצבים כאלו, נבחן האם נכון להגדיל את ההפקדות הפנסיוניות או שעדיף להפנות משאבים חופשיים לאפיקי חיסכון נזילים יותר עבור יעדים משפחתיים (כגון חתונות ילדים או הוצאות משתנות). גם החלטה זו חייבת להיבחן באופן אישי ולא ככלל גורף.

• @998877
    לגבי בקשתך לקווים כלליים
    אני מבינה לחלוטין את הרצון לקבל כיוון ראשוני, אך כיועצת בעלת רישיון, חשוב לי להסביר מדוע מתן "כללי אצבע" בפורום עלול לעשות יותר נזק מתועלת:

עולם הפנסיה והחיסכון (ממש כמו עולם המשכנתאות או הרפואה) מושתת על ניתוח מעמיק של הנתונים האישיים. בדיוק כפי שלא היית מעלה לפורום תוצאות של בדיקות דם ומבקש אבחנה רפואית לחולה, אלא פונה לרופא מומחה שיבחן את התמונה המלאה, כך נכון לנהוג גם בניהול הנכסים הפיננסיים והפנסיוניים שלך.

מה שמתאים לאדם אחד (בהתאם לגילו, רמת הכנסתו, מצבו המשפחתי, מיסוי, ומסלולי ההשקעה הקיים) יכול להיות שגוי לחלוטין עבור אדם אחר, גם אם הנתונים נראים ממבט ראשון דווקא די דומים.

החלטות פיננסיות, גם בסכומים קטנים יותר, מלוות אותנו לאורך שנים רבות. כדי להגיע לתוצאה הנכונה ביותר עבורך ולא להפסיד זכויות או כספים, הדרך הבטוחה והאחראית היא כשיש צורך לבצע בדיקה פרטנית מול איש מקצוע שרואה את מלוא התמונה.

ישנם מקרים שבהם, לאחר בדיקה מקיפה, נמצא כי קצבת הפרישה הצפויה כבר עונה על יעד ההכנסה המבוקש. במצבים כאלו, נבחן האם נכון להגדיל את ההפקדות הפנסיוניות או שעדיף להפנות משאבים חופשיים לאפיקי חיסכון נזילים יותר עבור יעדים משפחתיים (כגון חתונות ילדים או הוצאות משתנות). גם החלטה זו חייבת להיבחן באופן אישי ולא ככלל גורף.

@רחל-עומסי
    תודה על ההסבר ועל האריכות,
    אני ממשיך לשאול - כדי להבין.

המרכיב העיקרי זה התשואה,
    ותשואה זה דבר שא"א לדעת.

זאת ועוד,
    המס שיש על הקצבת פנסיה הוא בהתאם למדרגות המס כמו המשכורת הרגילה.
    ומדרגות המס יכולות להשתנות במהלך השנים.
    ולכן גם התכנון שאפשר לעשות הרבה שנים קודם, הוא רק בערך.

ברור שצריך לעשות את התכנון הזה, וגם אני שולח אלייך לקוחות.
    אבל אם אפשר לבקש מהמעסיק הגדלת הפקדות ל-7.5% מחלק המעסיק לתגמולים, זה הרי עוד כסף שהמעסיק מפריש, מדובר על סה"כ עוד 1%.

נניח משכורת של 10,000 ש"ח זה 100 ש"ח בחודש.
    אם נלך על תקופה של בין 30 שנה ל- 40 שנה, מדובר על עוד סכום שבין 150,000 ש"ח ל-400,000 ש"ח.
    בקצבה החודשית זה בין 750 ש"ח לחודש ל-2,000 ש"ח לחודש.

בהחלט ייתכן שדוקא הסכום הזה יגרום לתשלומי מס,
    אבל אפשר לבצע החזר מס.

האם יש צד שעדיף שהמעסיק לא יגדיל את ההפרשות כדי לא להתחייב במס שאפשר להזדכות עליו.

לגבי הגדלת חלק השכיר,
    אני מסכים שיש מקרים שעדיף להפנות את התוספת למוצרים אחרים כמו קרן השתלמות וכד'.
    אבל יש כאן פן חשוב שצריך לתת עליו את הדעת, הגדלת ההפקדות לפנסיה, היא משהו פסיכולוגי, מדובר על סכום זעום, שיכול להיות מאוד שקשה להוציא אותו אחרי שהוא נכנס לחשבון בנק. אבל אם הוא יוצא להשקעה עוד לפני שהוא נכנס לחשבון בנק, א"א למשוך אותו בחזרה.
    ואולי אפילו שווה לשלם עליו מס, הפרט שבד"כ ניתן להזדכות עליו.
    כמובן שזה נתון שמשתנה בין אנשים.

• @רחל-עומסי תודה על כל הנגשת הידע המסובך לציבור בשפה מובנת. והתייחסות לכל אחד ואחד.

• וכמובן תודה גם למאסטר @צמיחה
    על ההשקעה המרובה לטובת הכלל. עם ידע עצום אשר תמיד צומח ומצמיח.
    אני רק לא יודע היכן לכתוב את התודה הזאת כמעט בכל אשכול שמיועד לעזרת הציבור ניתן לעשות זאת.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    132 צפיות
    רחל עומסיר
    קיבלתם דוח תקופתי כך תוודאו שהכסף שלכם עובד עבורכם בערב פסח, בין הניקיונות והסידורים, נכנסו גם הדוחות התקופתיים של הפנסיה והחסכונות. אבל כמה מאיתנו באמת פותחים אותם ומבינים מה קורה עם הכסף? רוב האנשים מקבלים את המייל, רואים טבלאות ומספרים, וסוגרים. לא מתוך חוסר אחריות, אלא כי לא ברור מה באמת חשוב לבדוק. אבל בתוך הדוח הזה נמצאת מפת המצב הכלכלית שלכם. לפני שאתם ממשיכים לקרוא, שווה לעצור רגע ולפתוח את הדוח האחרון שקיבלתם. כשתסתכלו עליו, שאלו את עצמכם כמה שאלות פשוטות: האם התשואה שקיבלתם סבירה ביחס למסלול שבו אתם נמצאים? מה גובה דמי הניהול שאתם משלמים, והאם הם מתאימים לגובה הצבירה שלכם? באיזה מסלול השקעה אתם נמצאים, והאם הוא תואם את הגיל ואת רמת הסיכון שמתאימה לכם? האם כל ההפקדות שבוצעו עבורכם אכן נכנסו במלואן? ומה אומרת תחזית הקצבה לגבי רמת החיים העתידית שלכם? לא צריך להבין כל מספר לעומק, אבל כן חשוב להבין את התמונה. הדוח התקופתי אינו מסמך טכני בלבד. הוא כלי שליטה. לא פעם אני רואה אנשים שמגלים באיחור שהם במסלול שאינו מתאים להם, משלמים דמי ניהול גבוהים מהנדרש, או שלא בוצעו הפקדות כפי שסברו. בדיקה אחת בזמן יכולה למנוע טעויות שנגררות שנים. מי שלא בודק, משאיר את הכסף להתנהל על אוטומט. המטרה איננה להילחץ מכל שינוי קטן, אלא לוודא שהכיוון נכון. שהכסף שלכם לא רק מופרש, אלא גם מנוהל בהתאם למטרות שלכם. אם יש נקודות שאינן ברורות, חשוב לא להתעלם מהן. בהירות היום חוסכת אי ודאות מחר. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1776070601103-%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%94-resized.png]
  • 1 הצבעות
    4 פוסטים
    947 צפיות
    רחל עומסיר
    קשור לתחרות בתחום הקרנות הכספיות
  • 3 הצבעות
    1 פוסטים
    119 צפיות
    רחל עומסיר
    כשהמציאות משתנה האחריות הכלכלית לא יכולה להידחות האם עצרתם לשאול את עצמכם כיצד ישפיע המצב הנוכחי על ההכנסה שלכם בחודש הקרוב? הימים האחרונים מזכירים לכולנו עד כמה השגרה עלולה להשתנות במהירות. גם בלי לדעת כמה זמן המצב יימשך, אי הוודאות הכלכלית כבר מורגשת. שכיר עשוי לשאול את עצמו האם ואם כן מתי יקבל פיצוי בגין היעדרות. עצמאי תוהה האם תהיה הכנסה סדירה והאם הלקוחות ימשיכו כרגיל. אי ודאות תעסוקתית הופכת בקלות לאי ודאות תזרימית. בדיוק ברגעים כאלה מתחדדת החשיבות של קרן חירום. לא כהשקעה לטווח ארוך ולא כמנוע רווח, אלא ככרית ביטחון שמאפשרת להתמודד עם ירידה זמנית בהכנסה בלי להיכנס ללחץ ובלי לפגוע בחסכונות ארוכי טווח. אני ממליצה לנהל קרן חירום בקרן כספית, אפיק סולידי ונזיל, שמטרתו לשמור על ערך הכסף ולאפשר זמינות מיידית בעת הצורך. המטרה כאן איננה תשואה גבוהה אלא יציבות. מי שמחזיק כרית ביטחון כלכלית מקבל החלטות ממקום שקול ולא ממקום של דחיפות. ואם עדיין אין קרן חירום, זה הזמן לנהוג באחריות. בתקופה של אי ודאות נכון לצמצם הוצאות שאינן חיוניות, לדחות רכישות גדולות ולהבחין בין צורך אמיתי לבין רצון רגעי. זו אינה בהלה אלא ניהול סיכונים נכון. רבים נוטים לחשוב שהעתיד עוד רחוק ושיהיה זמן להסדיר, אך דווקא אירועים בלתי צפויים מזכירים לנו שתכנון אינו מותרות אלא בסיס ליציבות. אם אינכם בטוחים מה מצבכם התזרימי, אם אין לכם עדיין כרית ביטחון או שאינכם יודעים היכן נכון לנהל אותה, זה הזמן לעצור ולבחון את התמונה. סדר ובהירות היום יאפשרו לכם להתמודד עם התקופה הקרובה בשקט גדול יותר. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1772443671248-unnamed.png]
  • 10 הצבעות
    1 פוסטים
    1k צפיות
    רחל עומסיר
    כללי פיצול קרנות השתלמות: חכם או מיותר? המודל הצ'יליאני נועד לעזור לרוב האנשים. אבל האם הוא מתאים גם לכם? תיקון חשוב לדיוור הקודם + תשובה לשאלת קורא קרן השתלמות מעל התקרה – חכם או מיותר? עדכון חשוב למורות החינוך העצמאי האם חוסכי מסלולי ההלכה יקבלו יותר אפשרויות השקעה השקל מתחזק – האם הגיע הזמן לעבור למסלול מנוטרל מט"ח? עדכון מסלול השקעה עוקב מדדי מניות 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה. ואתם? האם יכול להיות שחצי ועוד חצי שווים יותר ממשרה מלאה אחת? מבנה השכר היום והביטחון הכלכלי של מחר אם שילמתם מס יתכן שפעלתם נכון תחילת שנת מס קרן ההשתלמות: ההטבה הכי משתלמת לפני סוף השנה במשא ומתן עם המעסיק - העלאת שכר או קרן השתלמות? כך תדעו שהייעוץ שאתם מקבלים – באמת משרת את האינטרסים שלכם לוח ניכויים 2025: המספרים, התקרות וההזדמנויות שמומלץ לא לפספס! השקעות משכנתא כדי להשקיע בשוק ההון מה מתאים לכם יותר - קופת גמל או קופת גמל להשקעה? מדריך קצר: כך בוחרים שילוב נכון של דמי ניהול ככה לא מתכננים מס מה ההבדל בין מדד למחקה מדד ארה"ב וסין חתמו על הסכם סחר חדש מה זה אומר על הכסף שלנו? השוק תנודתי? כך פועלים חכם - בלי לתזמן את הרגע הנכון כך פועלים חכם- בלי לתזמן את הרגע הנכון "עם כלביא" - שוק ההון הישראלי בתנופה האינפלציה מזנקת! כך תשמרו על הערך של הכסף שלכם חדש! מסלול כשר עם פיזור ברמת סיכון גבוהה האם זה הזמן הנכון להשקיע ב-s&p500? מה קורה בשוק ההון - ולמה לא להיבהל ? המשכורת נשארת זהה אבל המחירים עולים - מה עושים? השקעה פשוטה, חיסכון מניב – כך עושים את זה נכון! הזדמנויות השקעה חכמות לפניכם אם לא תתכננו, תפסידו! מסלול השקעה פאסיבי מול מסלול אקטיבי: יתרונות וחסרונות למה התשואה שלכם שונה, למרות שמסלול ההשקעה זהה? זה הזמן לנצל את הטבות סוף השנה לחיסכון האישי שלך השקעות- קרן כספית האם קרן כספית עדיין מהווה פתרון נכון לאחר ירידת הריבית? עדכון בשוק הקרנות הכספיות הכשרות קרן כספית עדכון דמי ניהול לשנת 2026 מוצר חדש בשוק ההשקעות הסולידי הכירו "קרן כספית מתחדשת איך לשמור על הערך של הכסף שלך נזיל בלי לשחוק את הערך שלו קרן פנסיה האוצר שוקל להקטין את ההפקדות לפנסיה. האם זה באמת משתלם? מתי ממשיכים להפקיד לפנסיה גם כשהעובד לא עובד בפועל? עובדים יותר שנים, אבל מרגישים פחות בטוחים כלכלית? מה קורה לכספי הפנסיה במקרה פטירה? קרן פנסיה המרכיבים שמשפיעים על הקצבה והביטחון הכלכלי שלך למה משיכת כספי פנסיה היא כמעט תמיד טעות האם המעסיק מפקיד לכם לפנסיה כמו שצריך? כמה כדאי להפקיד לפנסיה כעצמאי עצמאים- הפנסיה היא לא מותרות מ-70% ל-100% – השינוי הגדול בעולם הפנסיה האם כספי הפיצויים שלך מנוהלים כמו שצריך? דקה אחת עכשיו - יכולה לחסוך לכם הרבה עגמת נפש בעתיד עוזבים מקום עבודה? רגע לפני שאתם מושכים את כספי הפיצויים חשוב לדעת את זה מי המציא את הפנסיה? ולמה זה עדיין משפיע עלינו היום? מתחילים עבודה חדשה? מה חשוב לבדוק כבר עכשיו? כמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש? למי יש סיכוי לפרוש בראש שקט שכיר או עצמאי ? 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה - ואתם? משכת? ניידת? אולי עשית טעות? איך מחושבת הקצבה החודשית מקרן פנסיה מקיפה בגיל פרישה? הגיעו דוחות החיסכון שלכם - זה הזמן לבדוק את המצב! התנהלות כלכלית האם שינוי כלכלי משנה את הדרך שבה אנחנו מקבלים החלטות אי ודאות כלכלית בתחילת מבצע ומה נכון לעשות כבר עכשיו חינוך פיננסי מתחיל בבית אבל הפעם גם במערכת החינוך להיות מאושרים ולהרוויח יותר הרגלים כלכליים. מתי הם משרתים אותנו ומתי הם מנהלים אותנו? קרן חירום - הביטחון הכלכלי שלכם בשעת מבחן הלוואה אחרי החג? עצרו רגע לחשוב כלכלית חיסכון לכל ילד לא תאמינו כמה כסף אפשר להרוויח מחסכון לכל ילד! לא כל חיסכון חייבים למשוך ברגע שהוא נפתח
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    663 צפיות
    ה. שלמהה
    @רואה-את-הנולד כתב בעל ההבדלים בין קופת גמל לפנסיה: @י-סנדרס כתב בעל ההבדלים בין קופת גמל לפנסיה: אין כיסוי ביטוחי - יש רק בפנסיה אנחנו משלמים על הכיסוי הזה זה לא בחינם אפשר גם לעשות ביטוח בנפרד לא? אפשר, אך הביטוח הפנסיוני הוא הזול ביותר.