דילוג לתוכן

ספרים מומלצים - השקעות / שוק ההון / נדל"ן

שוק ההון והשקעות
53 24 1.9k 20

נושאים מוצעים

• 15 הצבעות
    12 פוסטים
    196 צפיות
    מ
    @צמיחה כתב בשוק ההון ופורים... - טור לפורים בלבד!!: אז למה אתה כותב את זה? לא יודע, התחלתי אחרי שיחה עם חבר, וקריאה ממושכת בפורום... היה לי רעיון וזה זרם... @בן-עליה כתב בשוק ההון ופורים... - טור לפורים בלבד!!: קראתי נהניתי נראה לי שאתה יכול לכתוב גם בצורה רצינית על כלכלת הבית הכתיבה שלך קולחת וברורה תודה רבה! לא למדתי משהו באופן רשמי רק לימוד עצמי. לא נראה לי אחראי לכתוב על דברים רציניים כך. אבל בהומור הכל טוב...
  • 3 הצבעות
    65 פוסטים
    3k צפיות
    רואה את הנולדר
    שוק השבוע – מה קורה ולמה זה משנה לך? השבוע היה סוער בשווקים – S&P 500 והנאסד"ק איבדו כ-1%, בעיקר בגלל חששות ביטחוניים וקפיצה במחירי הנפט. כשהנפט מתייקר, האינפלציה מרימה ראש – וזה מגיע בסוף לארנק של כולנו. בחזית הטכנולוגיה, Nvidia הפתיעה את השוק כשהודיעה שהיא מפסיקה לספק שבבים ל-OpenAI ול-Anthropic – שתי החברות המובילות בתחום הבינה המלאכותית. השוק הגיב בחדות, מתוך חשש שהן יאלצו לרכוש שבבים בדרכים עקיפות ויקרות יותר. גם לגיאופוליטיקה יש מחיר: הקשר בין מלחמות לשוקי הון ולאנרגיה הוא ישיר – כשהמתחים עולים, הנפט מתייקר, הריבית נשארת גבוהה, והמשקיעים נזהרים יותר. מה צפוי? ביום שישי יתפרסם דו"ח התעסוקה האמריקאי – אחד המדדים הכי רגישים לשוק, שכן נתון חזק יכול לדחות הפחתות ריבית ולהמשיך ללחוץ על השוק כלפי מטה. פרופסר גיל מגלים את שוק ההון
  • 1 הצבעות
    24 פוסטים
    750 צפיות
    ד
    @שלמה-ק חישבת בסימולטור גם 40 שנה אחרונות ?
  • 0 הצבעות
    95 פוסטים
    3k צפיות
    שמיל שמילש
    צירפתי מדריך סיכום, מקוה שיהיה לתועלת סיכום אופני ההשעות לאזרחי ארה"ב
  • 2 הצבעות
    11 פוסטים
    369 צפיות
    צ
    @טריידר הרעיון נכון, אבל אם זה נמצא באג"ח אז זה לא מיועד לטווח הארוך, וכפי הנראה שאם יש משכנתא שהריבית עליה יותר גבוהה מהתשואה של ההשקעה לטווח הבינוני, לכאורה המשקיע עשה את הדברים לבד בלי להתייעץ...