כלכלה נבונה לזוג צעיר
-
הטיפ שלי הוא
הכנסות =להכניס כמה שיותר
הכוונה היא שכל אחד צריך להבין שחשוב להכניס יותר כסף בכל חודש ביחס להוצאות.
יש חודשים עם חגים שבהם העלויות גבוהות יותר. יש גם טיפולי שיניים זה לא סוד . צריך גם לחסוך לחתונות הילדים.
וכמובן תמיד יש הוצאות בלתי מתוכננות שצצות פתאום.הוצאות = להוציא כמה שפחות הכוונה היא לקנות רק מה שצריך ולא מה ש"אלי יצטרכו".
כלומר, לא לקנות דברים מיותרים, אלא להתמקד בצרכים האמיתיים של ההווה.כמו שלחתן בר מצווה יש שיעורים איך להתנהג אחרי הבר מצווה, אני מחכה לראות שאחד הארגונים יפתח מסלול של פעם בחודש, לזוגות שמתחתנים באותו חודש שיעור אחד או שניים איך לנהל כלכלית את משק הבית בצורה נבונה. אפילו בעלות סמלית.
@איציק-התותח
אני לא מכיר כאלו שיעורים לחתן בר מצווה. -
@איציק-התותח
אני לא מכיר כאלו שיעורים לחתן בר מצווה.@צמיחה כתב בכלכלה נבונה לזוג צעיר:
אני לא מכיר כאלו שיעורים לחתן בר מצווה
הכנה לבר מצווה בנושא ההלכתי
בר מצווה כהלכה וכו' -
@צמיחה כתב בכלכלה נבונה לזוג צעיר:
אני לא מכיר כאלו שיעורים לחתן בר מצווה
הכנה לבר מצווה בנושא ההלכתי
בר מצווה כהלכה וכו'@איציק-התותח
זה שיעורים פרטיים או קבוצתיים?
איפה זה? -
@איציק-התותח
איפה זה?@צמיחה כתב בכלכלה נבונה לזוג צעיר:
איפה זה?בביתר יש שתי ארגונים
שמוסרים שיעורים קבוצתיים לכל הילדים שמתברמצים באותו חודש כולל להכין לו דרשה
כפי ידיעתי יש גם באלעד -
@איציק-התותח כתב בכלכלה נבונה לזוג צעיר:
אני מחכה לראות שאחד הארגונים יפתח מסלול של פעם בחודש, לזוגות שמתחתנים באותו חודש שיעור אחד או שניים איך לנהל כלכלית את משק הבית בצורה נבונה. אפילו בעלות סמלית.
יש מסלול של מסילה בישיבות
כגון פוניבז' תפארתה ארחות, וכמדומני גם סורוצקין ועוד
ללא עלות
ושיעורים מורחבים יותר לאחר החתונה בעלות של 50 ש"ח
מפגשים בב"ב וירושלים -
@איציק-התותח כתב בכלכלה נבונה לזוג צעיר:
אני מחכה לראות שאחד הארגונים יפתח מסלול של פעם בחודש, לזוגות שמתחתנים באותו חודש שיעור אחד או שניים איך לנהל כלכלית את משק הבית בצורה נבונה. אפילו בעלות סמלית.
יש מסלול של מסילה בישיבות
כגון פוניבז' תפארתה ארחות, וכמדומני גם סורוצקין ועוד
ללא עלות
ושיעורים מורחבים יותר לאחר החתונה בעלות של 50 ש"ח
מפגשים בב"ב וירושלים@סומכוס
במגזר החסידי לא ראיתי שיש -
@ניסן-עציוני
אפשר לשאול איך אתה מחשב בדיוק כל קל שנכנס ויוצא [לא מדבר על העיסקי אלא על המשפחתי] וכל כמה זמן אתה יושב לעדכן את זה?@שמיל-שמיל כתב בכלכלה נבונה לזוג צעיר:
@ניסן-עציוני
אפשר לשאול איך אתה מחשב בדיוק כל קל שנכנס ויוצא [לא מדבר על העיסקי אלא על המשפחתי] וכל כמה זמן אתה יושב לעדכן את זה?אני לא מחשב כל שקל לצערי
זה נקודת תורפה שלי שנדחית מפעם לפעם
במימים אלו אנחנו בקבוצת הרצה לפלטפורמה חינמית שתאפשר לכל אחד ואחד בעולם כולו חרדי כחילוני, מנוזר לגמרי מהאינטרטנט ומי שלצערו משתמש בו לחשב בצורה מדודה ומדויקת עם דוחות מסודרים את כל ההכנסות וההוצאות שלו כולל מעשרות והמסתעף, כשמהערכת תושק ותצא בצורה מסודרת אני בהחלט מקווה להצטרף לקהל המשתמשים שלה,כרגע אני בעיקר מבסס את ההוצאות שלי על האשראי ובסופי חודש אני יושב עם עצמי ולומד על מה בזבזתי יותר מידי
-
@סומכוס
במגזר החסידי לא ראיתי שיש@איציק-התותח כתב בכלכלה נבונה לזוג צעיר:
@סומכוס
במגזר החסידי לא ראיתי שישלתבונה ולמסילה יש מימונים על זה מהמדינה, והם ישמחו לארח אותך במידה ותגבש קבוצה ולשלוח לך נציג מטעמם, זה פרוצדורה פשוטה
פשוט להתקשר למשרדים שלהם ולבקש סדנה אישית -
@איציק-התותח
זה סוג הדברים שעד שאתה לא באמת צריך אותם ודשדשת בהם תקופה גם אם תלמד הרבה תאוריה בנושא זה לא יהיה יעיל מי יודע מה
כמעט כמו תאוריה לאוטו -
@איציק-התותח
זה סוג הדברים שעד שאתה לא באמת צריך אותם ודשדשת בהם תקופה גם אם תלמד הרבה תאוריה בנושא זה לא יהיה יעיל מי יודע מה
כמעט כמו תאוריה לאוטו@שמיל-שמיל כתב בכלכלה נבונה לזוג צעיר:
כמעט כמו תאוריה לאוטואבל ברור שזה חשוב. להתחיל עם כמה יסודות בסיסיים בכלכלה יכול להיות משמעותי ביותר. זה כמו עץ אם מההתחלה דואגים שיגדל ישר, הוא ימשיך לצמוח בצורה נכונה ובריאה לאורך השנים.
כך גם עם ניהול כלכלי אם מתחילים נכון, עם הבנה בסיסית של הכנסות, הוצאות, חיסכון ותכנון, אפשר לבנות חיים יציבים יותר.
-
למען האמת, ממה שאני רואה אצל חברים שלי, זה לא עוזר יותר מאשר הידיעה מה נעשה ביום שנסתבך, וקשה לומר שהעץ גדל ישר.
מקסימום יוצאים עם ספירת הוצאות והכנסות בערך לתקופה מסוימת, אבל לא ניהול מלא של ידיעה לאן כל שקל יוצא, והכנסות לפי הוצאות וכו'.
ואם יש למישהו טיפים איך לעשות את הדברים כמו שצריך, נשמח לראות. -
@שמיל-שמיל כתב בכלכלה נבונה לזוג צעיר:
כמעט כמו תאוריה לאוטואבל ברור שזה חשוב. להתחיל עם כמה יסודות בסיסיים בכלכלה יכול להיות משמעותי ביותר. זה כמו עץ אם מההתחלה דואגים שיגדל ישר, הוא ימשיך לצמוח בצורה נכונה ובריאה לאורך השנים.
כך גם עם ניהול כלכלי אם מתחילים נכון, עם הבנה בסיסית של הכנסות, הוצאות, חיסכון ותכנון, אפשר לבנות חיים יציבים יותר.
@איציק-התותח
כשהייתי בחור בישיבה היה כמה שיעורים של מסילה לחתנים
זה קיים במידה כזאת או אחרת, כמובן שיש צורך להרחיב את זה, אך זה לא באמת יפתור את הבעיה