דילוג לתוכן

האם אני המשקיע הנכון

הועבר שוק ההון והשקעות
27 12 998 11
  • @ניסן-עציוני כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

הזמינות היא סכנה גדולה למעבר למסחר אקטיבי ופעיל, בכל רגע תוכלו למכור ולקנות, בשונה משאר אפיקי ההשקעה.

הפתרון >>
    לפתוח חשבון מסחר עצמאי בבית השקעות,
    התומך בהו"ק בנקאית ופקודת רכישה חודשית,
    (כמו אינטראקטיב ארה"ב ואקסלנס)
    ולמסור את הסיסמה של החשבון לאשה/אמא/דוד/חבר...
    (ליתר ביטחון, להסתיר מהם לאיזה אתר/חשבון הסיסמה משמשת)

@טריידר כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

@ניסן-עציוני כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

הזמינות היא סכנה גדולה למעבר למסחר אקטיבי ופעיל, בכל רגע תוכלו למכור ולקנות, בשונה משאר אפיקי ההשקעה.

הפתרון >>

למסור סיסמה, לא מוסרים, ודאי לא של חשבון שלך, יש טריקים נוספים, כמו לשמור את הסיסמה במקום חבוי, אבל בסופו של יום, מי שקשה לו ברגעי משבר, שום דבר לא יעמוד בדרכו, לא אמא, לא דודה, ולא מחבוא.

בנוגע להצעה שלך עם ההוראת קבע, היא לא מושלמת בגלל הבעיה שאין מסחר בשברי מניות, ולכן לעיתים קרובות יתכן שהפקודה פשוט לא תתבצע, כך שכן צריך מעקב לראות שהפעולה עברה, או לסחור בקרנות ישראליות שהם בדרך כלל נמכרות בחבילות קטנות יותר

• @טריידר כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

הפתרון >>

למסור סיסמה, לא מוסרים, ודאי לא של חשבון שלך, יש טריקים נוספים, כמו לשמור את הסיסמה במקום חבוי, אבל בסופו של יום, מי שקשה לו ברגעי משבר, שום דבר לא יעמוד בדרכו, לא אמא, לא דודה, ולא מחבוא.

בנוגע להצעה שלך עם ההוראת קבע, היא לא מושלמת בגלל הבעיה שאין מסחר בשברי מניות, ולכן לעיתים קרובות יתכן שהפקודה פשוט לא תתבצע, כך שכן צריך מעקב לראות שהפעולה עברה, או לסחור בקרנות ישראליות שהם בדרך כלל נמכרות בחבילות קטנות יותר

שאין מסחר בשברי מניות,

באיביאי יש מסחר בשברי מניות כמו שכתב כאן @ה-שלמה .
    אלא שלכאורה אין שם אפשרות להו"ק.

שאין מסחר בשברי מניות,

@סייעתא-דשמיא כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

שאין מסחר בשברי מניות,

רק במניות אמריקאיות
    ואין שם כרגע אפשרות להוק
    רק באקסלנס ובפייר

הפתרון >>

@טריידר כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

אבל שיזכרו את זה בתוך כל הלחץ בזמן שמחתנים ילדים...

הפתרון >>

@טריידר
    זה מזכיר סיפורים קדומים על ילדים שחיפשו אחד את השני אחרי השואה
    בשביל לדעת את החצי השני של הקוד של הכספת בשוויץ
    בהצלחה!!!

• @טריידר
    בהצלחה!!!

@רואה-את-הנולד כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

הכל טוב, אני משער שבכל בית השקעות ישראלי ניתן לשחזר את הקוד...

• @שואף-ליותר זה שאלה נהדרת, נהוג בדרך כלל לפזר בכמה מדדים מצומצמים ולא להניח הכל על סקטור אחד.

אני באופן אישי מפזר על 3 מדדים שונים, פלוס נגיעה מאד קטנה לאפיק נוסף.

@ניסן-עציוני

תוכל לשתף באיזה 3 מדדים ?

וכן אשמח לקבל הסבר על מסלול עוקב מדדי מניות

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    51 צפיות
    צ
    @SH8597 בד"כ קרן כספית יותר טובה מפק"מ, בגלל גובה הריבית של קרן כספית שהוא די דומה לריבית בנק ישראל, ואילו הריבית בפק"מ היא פחות מזה. וסיבה נוספת שבקרן כספית המס הוא בניכוי אינפלציה בשונה מהפק"מ. אם בפק"מ אתה יכול לקבל ריבית יותר גבוהה מאשר ריבית בנק ישראל, אז בהחלט ייתכן שעדיף פק"מ. ומקסימום עוד שנה תבדוק שוב. בפרט שצפוי עוד ירידה בריבית. אבל לטווח של 4 שנים אתה יכול גם לקנות אג"ח ולקבע ריבית לפני הירידות, וגם לקוות לעליית מחיר האג"ח אם יהיו ירידות נוספות בריבית בנק ישראל. אבל הכי פשוט זה קרן כספית, לא צריך להבין בזה כלום. השאלה היא מה תהיה הריבית בשנים הקרובות.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    112 צפיות
    א
    מתוך אתר "אמס": [image: 1767473362396-b0a8aa31-3247-4331-af3c-1f04c4ad8d15-image.png]
  • 0 הצבעות
    24 פוסטים
    180 צפיות
    בואו חשבון.ב
    @שמש-מרפא כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?: זו דוגמה לא הכי מוצלחת. אתה מדבר על הממונפות שצמודות לחברות ספציפיות (במקרה הזה חברה בעייתית בפני עצמה). הסיכוי שהS&P ירד במעל 60% קיים אבל לא ממש גבוה, בוודאי ביחס לתנודתיות של חברה ספציפית וספקולטיבית. זה באמת פוסט שכתבתי במקום אחר, העתקתי אותו לכאן כי הוא עם נתונים מדויקים. באתי לומר שבעוד למסיס יש צורך בעליה של 200 אחוז כדי לחזור למחקה יש צורך של הרבה הרבה יותר מפי 2. אקח דוגמא ממחקי מדדים. בעוד מדד הנאסדק (קרן QQQ) עשתה תשואה של 98 אחוז בחמש שנים האחרונות המחקה שלה פי 2 עשתה תשואה של 151 אחוז, והמחקה פי 3 עשתה רק של 141.
  • 2 הצבעות
    49 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    @לא-רק-סנופי כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: @שמח-לעזור די!!!!!!!!!!! תפסיקו להסתכל על ההיסטוריה!!!!!! באמת אשמח לשמוע למה להשקיע בסנופי אם לא בגלל ההיסטוריה? נכון שיש תאוריה / הסבר (זה לא אותו דבר!) מאחורי הסטטיסטיקה, אבל ברור לכל בר דעת שאף אחד לא היה ממליץ למשקיע הפאסיבי לסמוך על תאוריה שלא מגובה בנתונים… ואפילו האקטיביסט המצוי לא ישקיע בחיים במניה שאין שום היסטוריה מאחוריה, אם לא של החברה הספציפית הזו אז של חברה בעלת נתונים דומים. הצצתם פעם קצת מאחורי הטבלאות והאקסלים?! ברור, המון… בדקתי כל משבר (25%+) שהיה בסנופי בעבר, ומה הסיבות שהוא קרה. אין שום קשר בין מה שהיה למה שיהיה. שוב, אז למה להשקיע שם? בסופו של דבר אם הקב"ה רוצה הכלכלה יכולה להתמוטט מכל מיני סיבות לא הגיוניות ואם הוא רוצה שהיא תצליח תהיה מליונר. מי דיבר על התמוטטות? 45% מהמקרים זה נראה לך תרחיש קיצוני? אנחנו צריכים רק לעשות השתדלות ולקחת סיכונים.... תרתי דסתרי, ודו״ק סליחה שהתעצבנתי פשוט נמאס כבר לקרוא את ההשוואות הללו.... באמת מפתיע שהתעצבנת… הפוך, כל תורף דברי היה לומר שלהשקיע במדד כאילו מישהו ״יודע״ מה יהיה, זה לשכוח מזה שהקב״ה מנהל את העולם! וכמו שבעבר היו מקרים שהרוויחו הרבה, היו בעבר מקרים שהרוויחו מעט… אנחנו רק עושים השתדלות, והקב״ה היחיד שקובע מה יהיה. אבל מכיוון שאני מאמין שפותח האשכול לא חשב שיש פה נביא או לפחות בעל רוח הקודש, אפשר להניח שהוא התכוון לשאול כפשוטו ממש: @סקרן-יז כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: כיון שהלוואה במשכנתא בממוצע 5% ומשהו והתשואה הממוצעת של ההשקעה הוא 10% כולל הניהול ומכיוון שבהמשך הוא כתב שזה לתקופת השקעה של לפחות 11 שנים, אני רואה צורך להביא 2 גרפים רלוונטיים: הנתונים הם מויקיפדיה, והם כולל דיבידנדים. ואני לא לוקח אחריות עליהם, בהחלט יכול להיות שנעלם ממני פרט מידע שמשנה את התמונה לחלוטין… [image: 1763250473714-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-1970.png] [image: 1763264485748-img_0956.jpeg] שמחתי לעזור
  • האם שווה לסחור במט"ח?

שוק ההון והשקעות מטח מסחר אקטיבי
    50
    1 הצבעות
    50 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @הקול-השפוי תיקנתי במקור את טעות ההקלדה. ואם זה לא מספיק, אז אסביר: כתבתי 3.3 בזמן שזה היה 3.39 ומסכים שהיה יותר מדויק לכתוב "מתחת ל3.4" לדוגמא, אבל להמשיך את הספרות של המאיות והאלפיות נ"ל חסר טעם כיוון שזה כל הזמן משתנה. בכל אופן אתה תיקנת אותי בטעות (ומקוה שכך) ל3.9! שזו טעות יותר מהותית. אבל הכל שטויות:) זה רק דוגמא כמה "שכל האדם קרוב תמיד יותר לטעות מאשר לידיעה הנכונה" כלשון המסילת ישרים. העיקר החלק השני של ההודעה הקודמת מה שהשבתי ל@טריידר