דילוג לתוכן

הסכם הסחר החדש- ואיך זה משפיע על הכסף שלנו

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
3 2 155 2
  • ארה"ב וסין חתמו על הסכם סחר חדש

מה זה אומר על הכסף שלנו?

השבוע שוב הופיעה כותרת כלכלית גדולה : ארה"ב וסין חתמו על הסכם סחר חדש.

הידיעה הזו, כמו רבות אחרות בחודשים האחרונים, הצליחה להניע את שוק ההון - עליות, ירידות ותחושת בלבול כלכלית.

וכרגיל, המשקיעים שואלים את עצמם: "האם עכשיו הזמן לפעול?"

חשוב לזכור- משקיע נבון לא אמור לנהל את ההשקעות שלו לפי הכותרות.
    השוק תמיד יהיה תנודתי, כל אמירה של נשיא ארה"ב, שמועה על מכסים או משא ומתן גורמת לתנודתיות. מי שמנסה "לרכב על הגלים" האלו בד"כ מתעייף עוד לפני שמגיע לחוף.

הדרך הנכונה להשקיע היא לא לפי החדשות - אלא לפי התכנון.
    אסטרטגיית השקעה יציבה, שנבנתה בהתאם לגיל, להכנסה ולמטרות שלכם, לא אמורה להשתנות בכל פעם שיש כותרת דרמטית.

גם כשיש הסכם סחר או התרסקות יומית אנחנו ממשיכים באותו מסלול, בביטחון ובשקט.

מתי כן כדאי לפעול?
    אם לא בחרתם אסטרטגיית השקעה המותאמת עבורכם,
    כשיש שינוי אצלכם- לא בחדשות.
    עברתם שלב בחיים, ההכנסה גדלה או מתקרבים לפרישה- זה הזמן לבדוק שהאסטרטגיה שלכם מעודכנת ומתאימה גם לשנים הבאות.

רוצה לבדוק שהתיק שלך מותאם עבורך ועבור המטרות שלך?

cosmicimg-prod.services.web.outlook.jpg

הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה

cosmicimg-prod.services.web.outlook.png

• רחל עומסיר רחל עומסי התייחס לנושא זה ב
  • ניהול תיקי השקעות בחברה מובילה
    מביא גם כן לאותה תוצאה, לא?

• ניהול תיקי השקעות בחברה מובילה
    מביא גם כן לאותה תוצאה, לא?

@אחראי
    לא הבנתי

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    11 פוסטים
    64 צפיות
    א
    @שמש-מרפא תודה! אם ככה, למה מדברים על זה כדבר כל כך מסוכן? כלומר, בהנחה שבנאדם מאמין בתוחלת חיובית לסנופי למשך עשור, למה כ"כ מסוכן שיחזיק SSO ? בגלל החשש מנפילה של 50% שתמחק את ה- SSO לחלוטין? ועד נפילה של 50%, לכאורה הוא מוגן?
  • 2 הצבעות
    14 פוסטים
    274 צפיות
    שמיל שמילש
    @שואף-לדעת כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל': 5 הטענה לפיה עדיף לחסוך באמצעות הוראת קבע ולא בהפקדה מראש כדי לצמצם את הסיכוי לנפילות היא לא סיבה לא להשקיע היא סיבה לראות כמה זה באמת רווחי הצעד שאתה מעלה מול האלטרנטיבה ולראות אם זה מצדיק את הסיכון שקיים. @שואף-לדעת כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל': אני ביצעתי עם מחשבון של השקעות לעצלנים והגעתי לתוצאה הרבה יותר חיובית. ולכן זה אומר שהמחשבון שלו מדויק יותר? @שואף-לדעת כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל': אפשר לחסוך אותם במסחר עצמאי, במסחר עצמאי יש לך שלל בעיות נפרדות הארכתי עליהם כאן בפרט כשמדובר להשקעה לטווח של כעשר שנים . איך שיהיה זה לא קשור לארגון בנקל שלא פועל ע"מ שאנשים יפתחו לעצמם חשבון מסחר עצמאי.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    260 צפיות
    א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 1 הצבעות
    16 פוסטים
    1k צפיות
    פלוספ
    ספר מושלם! פשוט תענוג לקוראו מכריכה לכריכה, ממליץ בכל פה ובכל לשון!
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    89 צפיות
    צ
    @הקול-השפוי יש הבדלים קטנים בין פנסיה לקרן השתלמות, לא יודע למה, אבל כך מופיע באתר. בפנסיה: במסלול S&P500 שיעור החשיפה אפקטיבית למניות 70.57% שיעור החשיפה אפקטיבית למט"ח 72.61% שיעור החשיפה אפקטיבית לחו"ל 67.35% לתשומת לב: יש למיטב דש מסלול שנקרא קימות שהוא S&P500 מגודר מט"ח שיעור החשיפה אפקטיבית למניות 68.34% שיעור החשיפה אפקטיבית למט"ח 3.36% שיעור החשיפה אפקטיבית לחו"ל 68.34% ודרך אגב: גם מסלול עוקב מדדי מניות של מיטב דש הוא מגודר מט"ח שיעור החשיפה אפקטיבית למניות 69.68% שיעור החשיפה אפקטיבית למט"ח 3.87% שיעור החשיפה אפקטיבית לחו"ל 65.82% במסלול הלכה שיעור החשיפה אפקטיבית למניות 45.22% שיעור החשיפה אפקטיבית למט"ח 16.03% שיעור החשיפה אפקטיבית לחו"ל 39.03% תוכל לראות את זה כאן https://www.meitav.co.il/provident_pension/pension_reports/ בקרן השתלמות: מסלול S&P500 שיעור החשיפה אפקטיבית למניות 99.5% שיעור החשיפה אפקטיבית למט"ח 99.5% שיעור החשיפה אפקטיבית לחו"ל 94.96% מסלול קימות שיעור החשיפה אפקטיבית למניות 97.74% שיעור החשיפה אפקטיבית למט"ח 4.8% שיעור החשיפה אפקטיבית לחו"ל 97.74% מסלול עוקב מדדי מניות שיעור החשיפה אפקטיבית למניות 97.91% שיעור החשיפה אפקטיבית למט"ח 5.44% שיעור החשיפה אפקטיבית לחו"ל 92.49% מסלול הלכה שיעור החשיפה אפקטיבית למניות 47.11% שיעור החשיפה אפקטיבית למט"ח 16.23% שיעור החשיפה אפקטיבית לחו"ל 39.19% תוכל לראות את זה כאן https://www.meitav.co.il/provident_pension/keren_hishtalmut_report/ אין לי מושג האם הנתונים שמופיעים באתר מעודכנים.