דילוג לתוכן

אחיסמך בשערי עכו

נדל"ן
278 46 21.7k 42

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    50 פוסטים
    722 צפיות
    חופש כלכליח
    @סמארט-הון כתב בהשכונות החדשות לציבור החרדי בקרית גת: בנווה יעקב זה לא יביא חילונים, בעיקר דתיים בסגנון אחר. דתיים זה סוג של חילונים אם בונים בניין של עשרים קומות ומגיע סוג אחר של הדתיים הסוג הנוסף של החילונים יגיע בקלות
  • 2 הצבעות
    103 פוסטים
    3k צפיות
    פשוט יהודיפ
    @אלון-דוד כתב בהאם ניתן לשכנע זוצי"ם לעבור לחריש?: אף פעם לא הבנתי למה מקשרים את חריש לעפולה עילית (30 קילומטר) ונוף הגליל וטבריה לדוגמא זה מקום אחר. ההשוואה הנכונה של חריש צריכה להיות לפרדס חנה, חדרה, אור עקיבא, מקסימום כפר יונה יוקנעם. ההשוואה של עפולה היא לטבריה, נוף הגליל, בית שאן. יש צדק בדבריך
  • 1 הצבעות
    14 פוסטים
    505 צפיות
    ה
    יש הרבה מה להרחיב בזה (הכסף שלנו מתגלגל בארץ ומשלמים מע"מ וגורמים לרווח ממיסים למדינה, משא"כ הציבור הכללי שלוקח את הכסף ומוציא אותו החוצה ומעשיר את מדינות חו"ל, ועוד שלל טענות שאין מה להשיב עליהם) רק נראה לי שאחנו כבר סוטים מהנושא אני רק דיברתי נקודתית לגבי האיום של החרדים שהוא לא נראה לי שהוא מאיים על מישהו כנ"ל
  • 4 הצבעות
    88 פוסטים
    3k צפיות
    ו
    א. מנסיון, הקהילות מתפתחות בעיקר בשיטת חבר מביא חבר, הראשונים שבאים סומכים על היזם שמוכר להם רעיון, וזה השלב הקשה, אבל כשכבר יש משפחות שגרות במקום ומארחות חברים וקרובים, הם מגדילים באופן ניכר את ההכרות עם המקום ואת האמון, ומשם זה מכפיל את עצמו, כל 2 משפחות חדשות שמגיעות עכשיו, שוות עוד כמה משפחות שבאות לאורך השנים. ב. אין דומה משפחה שעוברת למקום שאין בו מנין, למקום מסודר, ככל שהקהילה גדלה ומספקת יותר שירותים ויכולות, נכנסים למעגל המצטרפים הפוטנציאלים יותר משפחות.
  • האם באמת מחירי הדיור עלו ב-2024?

הועבר נדל"ן מחירי הדיור
    2
    3 הצבעות
    2 פוסטים
    124 צפיות
    טריידרט
    ידוע שמדדי הלמ"ס מעוותים, וצ"ע על בעלי תואר שני ושלישי שאינם יודעים חשבון, אבל תכל'ס, גם אם עקרונית חל ירידה במחירי הדירות החדשות עקב הטבות מימון, בפועל זה מחזיק את המחירים הריאלים בשוק ברמה הקודמת ואף מעלה אותם, (כמו שצויין בכתבה, ואכן גיס שלי לדוגמה רכש דירה במימון 10/90 לפני היתר בנייה במחיר גבוה יותר מדירה מוכנה יד2) כך שעם ירידת הריבית, ייבוא פועלים זרים, עליית שכר המינימיום, ושיקום שוק העבודה אחרי המלחמה, המחירים רק יעלו מכאן והלאה. ואכן, הקולר נמצא בעיקר בהלמ"ס, אך כמדומני שגם אם מדד הלמ"ס היה מורה על ירידת מחיר הידורת, הציבור מודד מחירים בריאלי, כלומר שגם אם הציבור היה מודע שהטבות מימון פירושו הורדה של 5%, הם לא היו רואים או חשים בהעלאת מחיר הדירה ב5% וביטול הטבות מימון עלייה של 10% שלא מקובל עליו. כך שהלמ"ס אכן אשם הלחצת אנשים לרכוש דירה כאן ועכשיו, אבל בעיקר בנק ישראל אשמה המאפשרת הלוואות קבלן ומימון 10/90 הזויים. כן נלענ"ד.