דילוג לתוכן

האם נותן כשרות על השקעות אמור לפקח על אמינות ההשקעה?

שוק ההון והשקעות
12 6 22 3
  • זה שההשקעה הזו כושלת לא נראה לי שיש למישהו ספק
    הדבר היחיד שאני מנסה להבין זה למה כל כך חשוב לאנשים מסויימים שלא ידברו על זה
    יש משהו שמישהו מנסה להסתיר וזה נהיה מסקרן מאוד.
    שבסדנו קרסה אף רב לא אמר שאסור לדבר על זה.

@חופש-כלכלי לצערנו גם אף רב לא התריע לפני, סתם שאלה מעניין איך אף פעם לא שאלו איך ההכשר המפורסם נתן הכשר לבסדנו אם הוא לא ידע מה נעשה שם איך אפשר לסמוך עליו הלכתית שהוא מבין בשוק ההון ואם הוא ידע מה קורה שם אז זה באמת חמור.

• @חופש-כלכלי לצערנו גם אף רב לא התריע לפני, סתם שאלה מעניין איך אף פעם לא שאלו איך ההכשר המפורסם נתן הכשר לבסדנו אם הוא לא ידע מה נעשה שם איך אפשר לסמוך עליו הלכתית שהוא מבין בשוק ההון ואם הוא ידע מה קורה שם אז זה באמת חמור.

@השומר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@חופש-כלכלי לצערנו גם אף רב לא התריע לפני, סתם שאלה מעניין איך אף פעם לא שאלו איך ההכשר המפורסם נתן הכשר לבסדנו אם הוא לא ידע מה נעשה שם איך אפשר לסמוך עליו הלכתית שהוא מבין בשוק ההון ואם הוא ידע מה קורה שם אז זה באמת חמור.

גוף כשרות לא אמור לבדוק כל השקעה האם זה השקעה טובה.
    הם נותנים כשרות על הצד ההלכתי כגון ריבית שבת וכו׳, ולא על הצד העסקי.

• @השומר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@פושט-רגל-מרמה-ד
    הציפייה של ציבור האברכים מהרבנים היא שכאשר הם מעניקים אישור או "הכשר" לעסקה, הכוונה היא שאכן ניתן וכדאי לבצע אותה גם מבחינה מעשית. אם ההשקעה אינה נכונה מהצד העסקי, הרי שמעבר לשאלות של איסור ריבית, יש כאן חשש של פגיעה ממשית בממונם של אחרים, הגובלת בפיקוח נפש כלכלי.

מלבד זאת, ברגע שהרב מודע לכך שישנה בעייתיות מובנית בעסקה, הוא מחויב מכוח הדין של השבת אבידה להזהיר את השואל ולהתריע על כך, כדי למנוע ממנו הפסד כספי ניכר.

• הציפייה של ציבור האברכים
    אכן ציפיה יש אמנם היא תלושה מהמציאות כיון שזה משום כיון לא התחום של הכשרות.

• @השומר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@פושט-רגל-מרמה-ד אם השקיעו כספים במקום אחר ממה שהובטח למשקיעים משמע שההכשר לא יודע מה באמת נעשה עם הכספים.

• @פושט-רגל-מרמה-ד אם השקיעו כספים במקום אחר ממה שהובטח למשקיעים משמע שההכשר לא יודע מה באמת נעשה עם הכספים.

@השומר
    איזה הכשר?

• @חופש-כלכלי לצערנו גם אף רב לא התריע לפני, סתם שאלה מעניין איך אף פעם לא שאלו איך ההכשר המפורסם נתן הכשר לבסדנו אם הוא לא ידע מה נעשה שם איך אפשר לסמוך עליו הלכתית שהוא מבין בשוק ההון ואם הוא ידע מה קורה שם אז זה באמת חמור.

@השומר שאלת בהזדמנויות שונות איך הרבנים נותני ההכשר לא 'עלו' על ההתנהלות הלא תקינה עם כספי המשקיעים.
    יש כאן ערבוב תחומים.
    הפיקוח שבתי ההשקעות יפעלו עפ"י הצהרתם זה תפקיד של הרשויות והרגולטורים.
    התפקיד של ההכשר הוא לוודא שהמסלול המוצהר הוא מותר עפ"י ההלכה.
    אכן אתה צודק לגמרי שבשביל לתת הכשר צריך להבין איך מתנהל שוק ההון והמכשירים הפיננסים השונים, אבל הציפיה שגופי הכשרות יתנהלו כגוף מפקח היא ציפיה שלא במקומה!!

• @השומר שאלת בהזדמנויות שונות איך הרבנים נותני ההכשר לא 'עלו' על ההתנהלות הלא תקינה עם כספי המשקיעים.
    יש כאן ערבוב תחומים.
    הפיקוח שבתי ההשקעות יפעלו עפ"י הצהרתם זה תפקיד של הרשויות והרגולטורים.
    התפקיד של ההכשר הוא לוודא שהמסלול המוצהר הוא מותר עפ"י ההלכה.
    אכן אתה צודק לגמרי שבשביל לתת הכשר צריך להבין איך מתנהל שוק ההון והמכשירים הפיננסים השונים, אבל הציפיה שגופי הכשרות יתנהלו כגוף מפקח היא ציפיה שלא במקומה!!

@המבקר אני לא מבין זה בסדר מבחינתך שהכשר שמתיימר להיות מהודר לא יבדוק האם מסעדה פלונית מביאה את החומרים ממקום מסוים ורק יבדקו שם הם מביאים גוש קטיף ומשחיטה מסוימת זה טוב, אבל משרד הדתות והבריאות צריך לפקח שאמת מביאים משם זה פשוט מגוחך. כיום הכשרים מסוימים קובעים תקנות ביחס לצורת וזמן הישיבה במקום אז על מהות ההשקעה איפה היא מושקעת זה לא בסמכותם???

• @המבקר אני לא מבין זה בסדר מבחינתך שהכשר שמתיימר להיות מהודר לא יבדוק האם מסעדה פלונית מביאה את החומרים ממקום מסוים ורק יבדקו שם הם מביאים גוש קטיף ומשחיטה מסוימת זה טוב, אבל משרד הדתות והבריאות צריך לפקח שאמת מביאים משם זה פשוט מגוחך. כיום הכשרים מסוימים קובעים תקנות ביחס לצורת וזמן הישיבה במקום אז על מהות ההשקעה איפה היא מושקעת זה לא בסמכותם???

@השומר אין דמיון בכלל.
    כשרות על מאכל, ידוע לכל שאם גוף הכשרות לא יפקח שההוראות שלהם מתבצעות אף אחד לא יפקח ע"ז, וגם אחרי הפיקוח שלהם, עדיין יש נסיונות רבים לזיופים.
    ובכשרות על גופים פיננסיים זה לא המצב, גם מבחינה חוקית גם מבחינת פיקוח השלטונות, וגם מבחינת אימת הענישה, ולכן מובן מאליו שזה לא התפקיד של נותן הכשרות.

• @השומר אין דמיון בכלל.
    כשרות על מאכל, ידוע לכל שאם גוף הכשרות לא יפקח שההוראות שלהם מתבצעות אף אחד לא יפקח ע"ז, וגם אחרי הפיקוח שלהם, עדיין יש נסיונות רבים לזיופים.
    ובכשרות על גופים פיננסיים זה לא המצב, גם מבחינה חוקית גם מבחינת פיקוח השלטונות, וגם מבחינת אימת הענישה, ולכן מובן מאליו שזה לא התפקיד של נותן הכשרות.

@המבקר
    בתוך עמי אני יושבת וכאשר שומעים שיש הכשר הכוונה שהדבר נכון לעשות.

הסמכות הרוחנית הפכה מנוסה ומבינה במגוון רחב של תחומים, וסמכותה עולה על זו של הגופים האחרים שצוינו. על כן, מן הראוי שכאשר ניתן אישור הלכתי, הוא יקיף את כלל הפרטים הרלוונטיים.

חשוב לי להבהיר, שדברים נכתבו ללא שמץ של זלזול ברבותינו, כי לדעתי האחריות מוטלת על הציבור. הבעיה נובעת מכך שעל כל שאלה, במקום לפנות לגורם המקצועי המתאים, פונים לרב. במצב כזה, הרב נאלץ להשיב גם בנושאים שבהם אין לו יתרון יחסי על פני כל לומד אחר.

• @המבקר
    בתוך עמי אני יושבת וכאשר שומעים שיש הכשר הכוונה שהדבר נכון לעשות.

הסמכות הרוחנית הפכה מנוסה ומבינה במגוון רחב של תחומים, וסמכותה עולה על זו של הגופים האחרים שצוינו. על כן, מן הראוי שכאשר ניתן אישור הלכתי, הוא יקיף את כלל הפרטים הרלוונטיים.

חשוב לי להבהיר, שדברים נכתבו ללא שמץ של זלזול ברבותינו, כי לדעתי האחריות מוטלת על הציבור. הבעיה נובעת מכך שעל כל שאלה, במקום לפנות לגורם המקצועי המתאים, פונים לרב. במצב כזה, הרב נאלץ להשיב גם בנושאים שבהם אין לו יתרון יחסי על פני כל לומד אחר.

@יושב-בגנים

אולי זה קשור ישירות לתמימות ציבורית בעניני השקעות.
    אבל מה זה קשור לנותן ההכשר.
    מישהו חושב שהחותמת של הבד"ץ על הגבינה זה אומר שהם מאשרים שהערכים התזונתיים שרשומים על המוצר תואם למציאות? והתאריך האחרון לשימוש?
    ואם הבד"ץ נותן אישור שבת על מקרר, אז הם גם צריכים לפקח שהוא תקני ?

• @יושב-בגנים

אולי זה קשור ישירות לתמימות ציבורית בעניני השקעות.
    אבל מה זה קשור לנותן ההכשר.
    מישהו חושב שהחותמת של הבד"ץ על הגבינה זה אומר שהם מאשרים שהערכים התזונתיים שרשומים על המוצר תואם למציאות? והתאריך האחרון לשימוש?
    ואם הבד"ץ נותן אישור שבת על מקרר, אז הם גם צריכים לפקח שהוא תקני ?

@המבקר אם הכסף מושקע במקום אחר זה נוגע ישירות לעניני ריבית במיוחד שלא שייך היתר עיסקה עם מרמים את צד המשקיע וחוץ מזה אם הכסף מושקע במקום אחר המקום האחר צריך להיות מפוקח כמובן זה בנוסף ליושרה בסיסית שצריך להיות בחברה והמפקח עליה צריך להבין שאם בזה מרמים אז לא שייך לתת לזה הכשר.
    מותר לשאול שאלות גם על גופים מפורסמים הם לא יותר קדושים מקושיות שמקשים בבית מדרש על כל דברי הראשונים והאחרונים.

נושאים מוצעים

• האם המשקיעים יאבדו את הקרן

שוק ההון והשקעות שוק ההון
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    45 צפיות
    אבי ר.א
    יש על זה כבר שרשור, בהלחט בשביל לדון על דבריו שם. זהירות בהשקעות
  • 1 הצבעות
    60 פוסטים
    279 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אפ_על_פי_כן בשביל החשש שלך מספיק שתדרבן אנשים להכניס את השוטף לסיכון גבוה וחלק מהצבירה. או את הצבירה בפריסה על פני חמש שנים. ההצדקה להכניס את הצבירה בבת אחת לסיכון גבוה בזמן כזה (במקרה של צבירה משמעותית ביחס להפדות עתידיות צפויות) בגלל הטענה שלך היא לא מובנת
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    178 צפיות
    abaye123A
    @טריידר כתב בBTB השקעות והלוואות חברתיות: חתול פיננסי - חוות דעת על BTB לפני שאכתוב על החויה האישית שלי, רק יש לשים לב שהנאמר שם אמור לגבי 2 המסלולים הותיקים של BTB, לפני כחודשיים הם השיקו מסלול חדש בשם neo שמציע נזילות מיידית עם ריבית שנתית 4.7% מוצמדת לפריים (אין לי מושג מה זה אומר) - אישית השקעתי במסלול הזה 1500 ש"ח למשך קצת יותר מחודש (כלום זמן אני יודע, זה היה יותר למשחק לראות איך זה עובד מאשר להרויח משהו..) ומשכתי עם רווח של 15 ש"ח נטו, והכסף היה למחרת בחשבון הבנק שלי, כך שנראה שהמסלול הזה אכן עובד לגבי המסלולים הותיקים שעליהם אמור כל ענין הנזילות ברחבי האינטרנט - אכן זה ממש ככה משכתי ב29/05 את הכסף ממסלול המאצ' שלהם, סה"כ 100 ש"ח, וזה עדיין לא הונזל, מלבד זה קצת נשגב מבינתי המתמטיקה של הנתונים הללו, כאילו למרות הכמה אג' של הרווח אני במינוס של 0.03 כנראה בגלל ההפרשות, אבל הם לכאורה צריכות להיות מהרווח בלבד, כך שלא ברור לי העניין.. [image: 1749513045216-72eb1ea5-db29-4fe1-9784-ab20947b2d10-image.png]
  • השפעת הבינה מלאכותית על שוק ההון

הועבר שוק ההון והשקעות
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    314 צפיות
    טריידרט
    @דוד-גולדברג כתב בחדשות שוק ההון- עדכונים בלבד: • מנכ״ל הנת'רופיק: הבינה המלאכותית עשויה למחוק מחצית מהמשרות ולהעלות את האבטלה ל-10-20% בשנה עד חמש השנים הקרובות טווח הזמן מוגזם. יש צורך בלמידה ורכישת אימון בבינה מלאכותית. כמה שנים לוקח עד רכישת אימון ברכב אוטונומי (שכבר פעיל מעל שנה במערב ארה"ב) ? בטווח הזמן הקצר, המשרות הסובלות הם אלו שלא מצריכים אימון רב, כמו מתכנת ג'וניור ועורכים וחוקרים בסיסים, שממילא החומר שלהם יעבור בקרה ושדרוג ע"י המקצוענים, (רק לאחורנה פתחתי תוסף תוכנה אישי מורכב דרך הבינה, מה שבעבר שלחתי למתכנת מקצועי בתשלום מלא...) תכלת - האם יצא איזה מחקר רציני מבוסס ומאוזן על הפשעת הבינה המלאכותית לעולם ?
  • 2 הצבעות
    11 פוסטים
    313 צפיות
    צ
    @טריידר הרעיון נכון, אבל אם זה נמצא באג"ח אז זה לא מיועד לטווח הארוך, וכפי הנראה שאם יש משכנתא שהריבית עליה יותר גבוהה מהתשואה של ההשקעה לטווח הבינוני, לכאורה המשקיע עשה את הדברים לבד בלי להתייעץ...