הקיפול ה 42
-
@דוד-ק כתב בהקיפול ה 42:
אפשר גם את זה לעשות בדפים יחידים
דף 1
2 דפים
4 דפים
8דפים
זה יוצא אותו דבר גם כך נגיע לאותו כמות [הבנתי נכון]לא, זה תרגיל כפל פשוט.
כאן מדובר על גידול מאריכי (כלומר אקספוננציאלי), עובי הדף בחזקת 42.@אפ_על_פי_כן כתב בהקיפול ה 42:
לא, זה תרגיל כפל פשוט.
כאן מדובר על גידול מאריכי (כלומר אקספוננציאלי), עובי הדף בחזקת 42.למה לא?
1
2
4
8
16
32
64
128
וכו'...
אין באמת הבדל אם מקפלים או מכפילים את הדפים כל פעם. -
@אפ_על_פי_כן כתב בהקיפול ה 42:
לא, זה תרגיל כפל פשוט.
כאן מדובר על גידול מאריכי (כלומר אקספוננציאלי), עובי הדף בחזקת 42.למה לא?
1
2
4
8
16
32
64
128
וכו'...
אין באמת הבדל אם מקפלים או מכפילים את הדפים כל פעם.@מחשב-מסלול-מחדש
נכון...
פשוט חבל על הדפים..
אפשר את אותו דף...
-
אז למה בונים חלליות? אפשר פשוט לקפל נייר 42 פעמים? התשובה כמובן פשוטה, אי אפשר לקפל נייר כל כך הרבה.
ועכשיו השאלה שמתעוררת היא האם גם את שוק ההון אפשר לסחוט כל כך הרבה?
הפתגם הידוע אומר "ריבית היא הפלא השמיני מי שמבין זאת מרוויח, מי שלא משלם". ומה יקרה כשמי לא מבין זאת יפשוט סוף סוף רגל? ולא יהיה לו מאיפה לשלם?
אם אלון מאסק יממש את כל הנכסים שלו וישים את הכסף ב"אסאנדפיחמשמאות" יכול להיות שתוך 10 שנים יהיה לו 2.05 טרליון? אני חושב שלא. ואם זה לא אלון מאסק אחד אלה המון אנשים שכל אחד שם את השקל שלו וביחד יוצא להם 800 מליארד, אז הם כן יקבלו את התשואה הזו? -
אז למה בונים חלליות? אפשר פשוט לקפל נייר 42 פעמים? התשובה כמובן פשוטה, אי אפשר לקפל נייר כל כך הרבה.
הפתגם הידוע אומר "ריבית היא הפלא השמיני מי שמבין זאת מרוויח, מי שלא משלם". ומה יקרה כשמי לא מבין זאת יפשוט סוף סוף רגל? ולא יהיה לו מאיפה לשלם?
אם אלון מאסק יממש את כל הנכסים שלו וישים את הכסף ב"אסאנדפיחמשמאות" יכול להיות שתוך 10 שנים יהיה לו 2.05 טרליון? אני חושב שלא. ואם זה לא אלון מאסק אחד אלה המון אנשים שכל אחד שם את השקל שלו וביחד יוצא להם 800 מליארד, אז הם כן יקבלו את התשואה הזו?@זוטו-של-ים כתב בהקיפול ה 42:
ומה יקרה כשמי לא מבין זאת יפשוט סוף סוף רגל? ולא יהיה לו מאיפה לשלם?
שיקח גמ"ח...
-
אם אלון מאסק יממש את כל הנכסים שלו וישים את הכסף ב"אסאנדפיחמשמאות" יכול להיות שתוך 10 שנים יהיה לו 2.05 טרליון? אני חושב שלא. ואם זה לא אלון מאסק אחד אלה המון אנשים שכל אחד שם את השקל שלו וביחד יוצא להם 800 מליארד, אז הם כן יקבלו את התשואה הזו?@זוטו-של-ים כתב בהקיפול ה 42:
אם אלון מאסק יממש את כל הנכסים שלו וישים את הכסף ב"אסאנדפיחמשמאות" יכול להיות שתוך 10 שנים יהיה לו 2.05 טרליון? אני חושב שלא. ואם זה לא אלון מאסק אחד אלה המון אנשים שכל אחד שם את השקל שלו וביחד יוצא להם 800 מליארד, אז הם כן יקבלו את התשואה הזו?
כן גדול!!!
אבל לא שמת לב שאילן מאסק עשה הרבה יותר!
בתחילת 2021 היו לו 'רק' 200 מיליארד
בשנתיים שלאחר כך הוא הכפיל ל500
והיום יש לו כבר יותר מ800!!! -
@זוטו-של-ים כתב בהקיפול ה 42:
אם אלון מאסק יממש את כל הנכסים שלו וישים את הכסף ב"אסאנדפיחמשמאות" יכול להיות שתוך 10 שנים יהיה לו 2.05 טרליון? אני חושב שלא. ואם זה לא אלון מאסק אחד אלה המון אנשים שכל אחד שם את השקל שלו וביחד יוצא להם 800 מליארד, אז הם כן יקבלו את התשואה הזו?
כן גדול!!!
והיום יש לו כבר יותר מ800!!!@מחוץ-לקופסא כתב בהקיפול ה 42:
כן גדול!!!
והיום יש לו כבר יותר מ800!!!עד מתי? גידול אקספוננציאלי מגיע מהר מאוד למספרים מופרכים.
אז לא בעשר שנים, בעשרים? בשלושים? מתי יבוא הבום?
מה שאני מנסה לטעון שהגדילה המפלצתית של ריבית דריבית היא סיבה שגורמת לכך שבשלב מסוים התהליך לא יוכל להמשך.
אני מסכים עם זה זה שבשלבים הראשונים זה עובד. בשלב מסוים זה יהיה בלתי אפשרי -
ועכשיו השאלה שמתעוררת היא האם גם את שוק ההון אפשר לסחוט כל כך הרבה?כן, ההבדל הוא שהנייר הוא פיזי, ושוק ההון הוא רעיוני (בערך) זה מייצג 'ערך'. לידע וטכנולוגיה אין גבול, ולכן כל תרופה או פלאפון חדש מייצרים ערך חדש. בשונה מהנייר שנגמר בסוף. ולכן זה לא נקרא "לסחוט" את הכלכלה, כי היא גדלה.
הפלא השמיני לא אומר שפלוני משלם לאלמוני, אלא שפלוני נשאר מאחורה בזמן שאלמוני התקדם.
אם אלון מאסק יממש את כל הנכסים שלו וישים את הכסף ב"אסאנדפיחמשמאות" יכול להיות שתוך 10 שנים יהיה לו 2.05 טרליון? אני חושב שלא.
ברור שכן. (אם החישוב שלך נכון, לא היה לי כח לבדוק)
לפני 40 שנה החברה הכי גדולה בארה"ב היתה שווה כמה עשרות מיליארדים. ואם מישהו היה אומר "יום אחד תהיה חברה ששווה 4 טריליון דולר" היית כנראה (אולי גם אני) צוחק עליו, שזה בלתי אפשרי מתמטית ואין כ"כ הרבה כסף בעולם.
אבל עובדה שזה קרה, והסיבה לכך היא שהכלכלה כולה צמחה. ולכן זה לא נכון להשוות את הכסף של עוד 20 שנה להיום. -
שים לב שהכסף שיש לאילון מאסק ברובו המוחלט הוא לא במזומנים (אחרת הערך שלו היה יורד)
הוא בהחלט 'שם את זה' בחלק מהחברות שבS&P (החברות שבראשותו) וכמו שכבר כתבו הרווחים שלו מטורפים. -
@מחוץ-לקופסא כתב בהקיפול ה 42:
כן גדול!!!
והיום יש לו כבר יותר מ800!!!עד מתי? גידול אקספוננציאלי מגיע מהר מאוד למספרים מופרכים.
אז לא בעשר שנים, בעשרים? בשלושים? מתי יבוא הבום?
מה שאני מנסה לטעון שהגדילה המפלצתית של ריבית דריבית היא סיבה שגורמת לכך שבשלב מסוים התהליך לא יוכל להמשך.
אני מסכים עם זה זה שבשלבים הראשונים זה עובד. בשלב מסוים זה יהיה בלתי אפשרי@זוטו-של-ים שאל שאלה, ועדיין אף אחד לא ענה איך זה יעבוד, האם הערך האמיתי של השוק ומוצריו מסוגל באמת לצמוח באופן אקספוננציאלי ? משהו כאן נשמע מופרך.
לכאורה האקספוננציאליות קיימת רק בקצב ההשתלטות של המשקיעים על השוק, וא"כ באיזשהו שלב זה מוכרח להיגמר.
השאלה כאן כמובן היא לא מתוך פחד שזה יקרה מחרתיים, רק להבין איך זה עובד במהות. -
@זוטו-של-ים שאל שאלה, ועדיין אף אחד לא ענה איך זה יעבוד, האם הערך האמיתי של השוק ומוצריו מסוגל באמת לצמוח באופן אקספוננציאלי ? משהו כאן נשמע מופרך.
לכאורה האקספוננציאליות קיימת רק בקצב ההשתלטות של המשקיעים על השוק, וא"כ באיזשהו שלב זה מוכרח להיגמר.
השאלה כאן כמובן היא לא מתוך פחד שזה יקרה מחרתיים, רק להבין איך זה עובד במהות.@המבקר כתב בהקיפול ה 42:
שזה יקרה מחרתיים,
אף אחד לא חושב שזה יקרה לא מחרתיים ולא בעוד 42 שנה,
זה רק המחשה למושג הכפלה שאם בממוצע שוק ההון מכפיל את עצמו כל 7 שנים, אז במאה שנה הקרובות תראה בס"ה 14 הכפלות,
כך שאם תשים היום דולר ותשאיר אותו 100 שנים (בלי למשוך בירידות כמובן) עוד 100 שנים יהיה לך 8,192 דולר.נשמע לא הגיוני?
אם תשים היום 4,096 דולר הגיוני שבעוד 7 שנים יהיה לך 8,192 דולר?
ככה זה בריבית דריבית כמה שזה לא נשמע הגיוני (פלא שמיני) מה שממחיש את זה יותר זה הסיפור השני שהובא לעיל
@ביזנייעס כתב בהקיפול ה 42:
דמיינו בריכה ובה חבצלת מים אחת. החבצלת מכפילה את עצמה בכל יום. אם תוך 30 יום הבריכה תהיה מכוסה לגמרי בחבצלות והן יחנקו את כל הדגים, מתי הבריכה תהיה מכוסה רק בחציה? ביום ה-29.
כך שאם תשאיר את הדולר רק ל93 ש ולא 100 יהיה לך בס"ה 4,096 ולא 8,192,
ואם תשאיר רק ל86 שנים יהיה לך 'רק' 2,048, וכן הלאה.עדין לא הגיוני??? פלא שמיני!!!
-
ועכשיו השאלה שמתעוררת היא האם גם את שוק ההון אפשר לסחוט כל כך הרבה?כן, ההבדל הוא שהנייר הוא פיזי, ושוק ההון הוא רעיוני (בערך) זה מייצג 'ערך'. לידע וטכנולוגיה אין גבול, ולכן כל תרופה או פלאפון חדש מייצרים ערך חדש. בשונה מהנייר שנגמר בסוף. ולכן זה לא נקרא "לסחוט" את הכלכלה, כי היא גדלה.
הפלא השמיני לא אומר שפלוני משלם לאלמוני, אלא שפלוני נשאר מאחורה בזמן שאלמוני התקדם.
אם אלון מאסק יממש את כל הנכסים שלו וישים את הכסף ב"אסאנדפיחמשמאות" יכול להיות שתוך 10 שנים יהיה לו 2.05 טרליון? אני חושב שלא.
ברור שכן. (אם החישוב שלך נכון, לא היה לי כח לבדוק)
לפני 40 שנה החברה הכי גדולה בארה"ב היתה שווה כמה עשרות מיליארדים. ואם מישהו היה אומר "יום אחד תהיה חברה ששווה 4 טריליון דולר" היית כנראה (אולי גם אני) צוחק עליו, שזה בלתי אפשרי מתמטית ואין כ"כ הרבה כסף בעולם.
אבל עובדה שזה קרה, והסיבה לכך היא שהכלכלה כולה צמחה. ולכן זה לא נכון להשוות את הכסף של עוד 20 שנה להיום.@מחשב-מסלול-מחדש כתב בהקיפול ה 42:
קניתי מניה בשקל מכרתי אחרי שנה בשני שקלים, מי ששילם לי זה מי שקנה, את ההצדקה לשלם שני שקלים סיפק לו הגידול בערך.
על מנת שהוא יוכל לשלם הוא צריך כסף\אשראי, יש לו בלי גבול? הגידול בשוק ההון נותן לו יכולת תשלום? איך? -
@מחשב-מסלול-מחדש כתב בהקיפול ה 42:
קניתי מניה בשקל מכרתי אחרי שנה בשני שקלים, מי ששילם לי זה מי שקנה, את ההצדקה לשלם שני שקלים סיפק לו הגידול בערך.
על מנת שהוא יוכל לשלם הוא צריך כסף\אשראי, יש לו בלי גבול? הגידול בשוק ההון נותן לו יכולת תשלום? איך?@זוטו-של-ים
הוא יעבוד קשה בשביל שיהיה לו את השנקל האלה, ולך יש אותו כי הכסף שלך עשה לך את זה כשישנת, (עבדת על שקל וקיבלת שניים)@זוטו-של-ים כתב בהקיפול ה 42:
קניתי מניה בשקל מכרתי אחרי שנה בשני שקלים,
כנ"ל זה לא אחרי שנה אלא כשבע שנים.