דילוג לתוכן

חיוב לא מוצדק ומקומם

כלכלת המשפחה
3 2 72 2
  • חבר יקר שיתף אותי במקרה מרגיז 
    בנו רכש מנוי בבריכה העירונית בב"ב, כשהוא מדגיש בקנייה שהוא זקוק לחודש אחד בלבד,
    וברצונו לבטל את המנוי לאחר חודש,
    אחרי חצי שנה, כשהחבר שם לב שהחיובים ירדו כל התקופה,
    התקשר לבטל והנציגה הודתה בטלפון שאכן רשום לה לבטל את המנוי לאחר חודש,
    אח"כ הוא התקשר לתבוע זיכוי, הכחישו את הרישום הנ"ל,
    וטענו שמלכתחילה לא ניתן לרכוש מינוי לתקופה של פחות מחודשיים, (למרות שבפירוש הוסכם ע"ד כך בקנייה)
    וכך עוד לא מעט חילופי גרסאות.
    בשורה התחתונה, כרגע הם לא מוכנים לזכות אותו על התקופה שחויבה,
    למרות שלא נעשה כל שימוש במינוי בכל התקופה. 
    שאלתי לחברי הפורום הנכבדים,
    מה ניתן לעשות במצב כזה מבחינה משפטית או ציבורית וכדו'
    וכמו כן לפי בירורים שהוא ערך מדובר בפרקטיקה מקובלת בתחום,
    מה שמגביר את החובה להיות עירניים לחיובים כגון דא.
    יש"כ מראש

• לפנות לעסקן מקושר שיבטל את כל החיוב
    תיאורטית בבני ברק הוא יכול לבטל גם את החודש הראשון למרות שהתשמשו בו....
    וברצינות ממליץ לפנות לרלשי"ת של מנחם שפירא.
    היא עושה דברים נפלאים. סלומון שרית salomon_sarit@bbm.org.il

• לפנות לעסקן מקושר שיבטל את כל החיוב
    תיאורטית בבני ברק הוא יכול לבטל גם את החודש הראשון למרות שהתשמשו בו....

@משהמשה כתב בחיוב לא מוצדק ומקומם:

תודה רבה
    אעביר בעז"ה, ואשתדל לעדכן.

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    13 פוסטים
    170 צפיות
    אבי ר.א
    נכון, אבל כנראה שזה לא מוגדר שם כמסגרת (שנשמע כאילו הלוואה או אפי' מתנה מהבנק שניתן להשתמש בה) אלא כאפשרות למשיכת יתר (שזה כבר נשמע כסף שלא שלך אלא של הבנק) ואולי בזה טמון ההבדל.
  • 14 הצבעות
    12 פוסטים
    296 צפיות
    צ
    @דוד-גולדברג כתב בהשקר הגדול של תווית המחיר: אנחנו לא משלמים בכסף, אנחנו משלמים בחיים: בואו נעשה רגע "חשבון נפש" כלכלי. נניח שאברך שעובד לפרנסתו מרוויח 50 שקלים לשעה נטו. מה הכוונה אברך שעובד לפרנסתו?
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    238 צפיות
    ביזנייעסב
    @דוד-גולדברג אם אינני טועה ביטוח רגיל לא מכסה מפני נזקי מלחמה מה גם שהתוספת הזו ביחס לביטוח תכולה רגיל היא זולה משמעותית
  • השוואה בין קופות החולים - לא מה שחשבתי..

כלכלת המשפחה
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    394 צפיות
    ניסן עציונינ
    @i90990 באופן אישי חשבתי לכתוב על הנושא לפני תקופה בקבוצה שלי ונמנעתי. בגלל שבריאות שווה קצת יותר מכסף. בגלל שהסל המשלים שונה מאד בכל קופה. בגלל שלרבים מאיתנו רופאים ספציפים מנהלים את התיק הרפואי וזה עלול לפגוע. בגלל שיש הבדל בין משפחה שמטפלת טיפולי שניים בפרטי, למשפחה שמשתמשת בקופה. בגלל שהפערים לא מספיק גדולים.
  • חסכון הכנסות לא צפויות ומענק עבודה.

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    1
    3 הצבעות
    1 פוסטים
    151 צפיות
    נ.ר.א.נ
    התעוררתי לכתוב את הדברים אגב סכום של מענק עבודה שנכנס לי בשבוע שעבר, חלקינו רגילים בקושי לסגור את החודש, ומי מדבר בכלל על חסכונות... המעניין הוא שדוקא בזמנים שנכנסים לנו סכומים מיוחדים שאינם חלק מההכנסות הקבועות שלנו ואינם מחושבים בתקציב כגון מענק עבודה וכדו', יש לנו הוצאות מיוחדות... או שסתם מתחשק לנו קצת להתפנק, גם זה מותר : ) , בדר"כ אני שואל אנשים מה הם עשו עם הסכום הלא מבוטל של המענק עבודה שנכנס להם בשנים האחרונות וגם הם אינם זוכרים "ב"ה שהיה על מה להוציא". במחשבה שניה אפשר להבין שזה "בדיוק" ההזדמנות שלנו לחסוך עבור העתיד, זה חסכון של סכום משמעותי, שמצד אחד לא יפגע בתקציב החודשי של הבית, ומאידך אם נעבירו לחסכון, הוא ימשיך לצמוח ולהצמיח (באפקט ריבית דריבית), המנוסים אומרים שלאחר שזה עבר לחיסכון הם לא הרגישו בחסרון הכסף. כמובן שמהלך כזה צריך להעשות בשיקול הדעת ובשמחה, הדרך לכך היא "הפיכת הכאב לעונג", כלומר נכון שבזבוז הכסף כעת יגרום לי עונג, וחסכונו יגרום לי סוג של כאב, אבל במחשבה קדימה על חתונות הילדים ועל כך שרצוני לבוא מוכן עם חסכון בצד, החסכון כעת הוא זה שיגרום לי לעונג ובזבוז הכסף דוקא יוכל לגרום לכאב, כולנו לא אוהבים להחמיץ הזדמנויות ובודאי לא הזדמנויות כאלו... בהצלחה.