דילוג לתוכן

הזדמנות ב-S&P או מלכודת? (התלבטות לגבי הקרן השתלמות)

שוק ההון והשקעות
7 6 217 6
  • מרגיש לי שהשילוב של דולר נמוך (שפל של עשורים) והדשדוש האחרון במדדים יוצר חלון הזדמנות להפקדה לקרן השתלמות. בדרך כלל אני מחכה לדצמבר, אבל חבל לי לפספס את השערים האלה אם הדולר יתקן למעלה עד סוף השנה.

מה אומרים? לרוץ להפקיד או שאין מה למהר?

• רוב העצמאיים מחכים ליומיים האחרונים של השנה כדי להפקיד, רק בשביל ה'וי' על הטבת המס. אבל בואו נחשוב על זה רגע – אם כולם יחכו, והדולר יתקן למעלה ב-5-6% עד אז (מה שסביר שיקרה אחרי שפל כזה), הטבת המס 'תתקזז' מול שער חליפין גבוה יותר.

מבחינתי, להפקיד עכשיו כשהמדד מדשדש והדולר ברצפה זה כמו לקנות את ההטבה בנחה. אני מעדיף 'לנעול' את השער הנמוך של היום מאשר להמר על מה שיהיה בדצמבר. הרי בסוף, אנחנו קונים יחידות של המדד, וכשיש הזדמנות לקנות יותר יחידות באותו שקל – למה לחכות?"

• "לגמרי איתך בראש.
    רוב העצמאיים נזכרים בדצמבר רק בגלל המס,
    אבל שוכחים שבינתיים הם מפסידים זמן שוק ויכולים לאכול אותה בשער חליפין גבוה יותר.
    להפקיד עכשיו כשהדולר נמוך והמדד מדשדש זה פשוט לקנות את השוק ב'הנחה' כפולה.
    אם יש לך את הנזילות – לדעתי חבל לחכות ללחץ של סוף שנה,
    פשוט לנעול את השער של היום ולתת לכסף להתחיל לעבוד."
    כמובן לא מייעץ וכו'

• מרגיש לי שהשילוב של דולר נמוך (שפל של עשורים) והדשדוש האחרון במדדים יוצר חלון הזדמנות להפקדה לקרן השתלמות. בדרך כלל אני מחכה לדצמבר, אבל חבל לי לפספס את השערים האלה אם הדולר יתקן למעלה עד סוף השנה.

מה אומרים? לרוץ להפקיד או שאין מה למהר?

@רואה-את-הנולד
    זה מעניין לראות את הדעות המגוונות,
    אחד שואל האם להשקיע עכשיו כדי לנצל את זה שהדולר נמוך.
    והאחר שואל אולי לעבור למסלול אחר כי אולי הדולר ימשיך לרדת.
    אם המטרה היא טווח ארוך,
    אז גם אם הדולר לא יעלה בשנה הקרובה,
    אתה יכול להסתכל ע"ז כמבצע ארוך.

• "לגמרי איתך בראש.
    רוב העצמאיים נזכרים בדצמבר רק בגלל המס,
    אבל שוכחים שבינתיים הם מפסידים זמן שוק ויכולים לאכול אותה בשער חליפין גבוה יותר.
    אם יש לך את הנזילות – לדעתי חבל לחכות ללחץ של סוף שנה,
    פשוט לנעול את השער של היום ולתת לכסף להתחיל לעבוד."
    כמובן לא מייעץ וכו'

@דוד-גולדברג כתב בהזדמנות ב-S&P או מלכודת? (התלבטות לגבי הקרן השתלמות):

זה רק אם אתה קונה S&P500 או כל השקעה אחרת בדולרים, אם אתה משקיע במסלול מניות בארץ (כמו הרשימה כאן).

אין סיבה לקנות כעת, זה 'לקנות ביוקר'.
    אני צודק?

• אתה צודק
    אלא אם כן יתברר שזה היה עדיין בזול

• הדרך הנכונה היא להפקיד בהוראת קבע, ולא לנסות לתזמן לא את השוק ולא את הדולר,
    העליות הגדולות ביותר בשוק לא קרו לא לפני משבר ולא אחרי, הם קרו באמצע!!

מצרף מצגת שעשיתי על הדולר/שקל
    pdf24_converted.pdf

נושאים מוצעים

• קרן השתלמות לתושב ישראל וארה"ב

שוק ההון והשקעות @@@
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    123 צפיות
    moshe39M
    @shuki כתב בקרן השתלמות לתושב ישראל וארה"ב: כוונתי בשאלתי הייתה לעצמאי. מי שיודי פרטים אשמח שיסביר תודה @סייעתא-דשמיא כתב בקרן השתלמות לתושב ישראל וארה"ב: @shuki לעצמאי לא ברור האם זה בכלל PFIC או לא. הכוונה שיש ויכוח האם הIRS יחשיב את זה לPFIC או לא מה זה PFIC תראה [כאן] (https://forum.benakel.org/topic/659/מיסוי-אמריקאי-מהו-מס-pfic-המאיים)
  • 8 הצבעות
    4 פוסטים
    190 צפיות
    בנימין 26ב
    @בית-שמש כתב ב בדחיפות לעובדי הוראה: האם אתם מקבלים את קרן ההשתלמות המגיעה לכם?: איך עושים את זה? אפשר דרך ארגון בנקל
  • 10 הצבעות
    9 פוסטים
    551 צפיות
    מ
    @טריידר כתב במשקיעים ! אבל שקועים בלימוד !!!!: ג] יש קצת "באג" בהפיכת העיסוק לערכי עבור "חתנין רבנן", מאחר (ולפי התרשמותי) ככל שאברך יותר רואה בעסק ענין רוחני, או אפילו קיום "חובת השתדלות שבתיירה", זה אוטומטית מוריד חלק ניכר מתחושת האחריות הכספית, וכמו שכתבת במקו"א שחונכנו לכסף קל וסייעתא דשמיא מופלגת, לכן ככל שהעסק יותר קשור להקב"ה, כך מובטחת יותר יביא סייעתא דשמיא, ובבחינת "אם נגזר עלי לחתן בכבוד, זו עסקה עם פוטנציאל מפסיקה לטשטש את הנס, ולהיכנס לפרטי פרטים ולבדוק כל האפשרויות והבטוחות זה כבר בגדר ספיקות בביטחון וכו'"... אדרבה לסוג אברך כזה זה יעזור לבדוק את העיסקה מכל כיוון, כי מקובלנו מרבותינו בעלי המוסר שרק בגשמיות יש גבול להשתדלות. אבל ברוחניות צריך לשאוף להגיע למקסימום ולעשות כל מאמץ ואין גבול להשתדלות, וככל שמתאמצים יותר הקב"ה נותן יותר. בגדר "הרחב פיך ואמלאהו". ואברך שמשוכנע [או שמשכנע את עצמו - כמוני], שכל העיסוק בהשקעות הוא נטו השתדלות לרוחניות, מובטח לנו שלא יחסוך כל מאמץ בזה, כי ברוחניות זו העבודה של האדם ולא של הקב"ה. והוא באמת יקבל סייעתא דשמיא יותר.... כמו שאמר ר' שלום שבדרון 2 אנשים סוללים את אותו הכביש, אחד עוסק במצוות ישוב ארץ ישראל, והשני עובד במע"צ - הגלגול הקודם של "נתיבי ישראל". הכל תלוי בכוונה.... [image: 1755623079861-865d5034-19e5-4478-8613-28d19baafeb2-image.png] אוצר החכמה_-_ ברכת אברהם - מאמרים והדרכות תורה א - ארלנגר, אברהם בן שמשון רפאל__ 248_249.pdf [image: 1755622759758-a95beb2a-bf52-41d6-ac43-d4ba7ac0b103-image.png]
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    201 צפיות
    צ
    @רואה-את-הנולד א. נכון, הכשרות של גלאט הון היא רק על מסלול הלכה. ב. לאחר 3 שנים אפשר למשוך לצורך השתלמות, ולאחר 6 שנים אפשר למשוך לכל מטרה. ג. לא מומלץ למשוך. ד. כדאי לשקול לעבור לקרן השתלמות רגילה שיש בה מסלולים מניות עם הכשר. בטווח הארוך מסלול מניות אמור להביא תשואה הרבה יותר גבוהה גם אם משלמים יותר דמי ניהול.
  • 0 הצבעות
    33 פוסטים
    828 צפיות
    ל
    https://www.bizportal.co.il/marketopionion/news/article/20027734 נחשב אדם חכם