השקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה
-
@משהמשה
וביחס להשקעה שהשקעת כמה סיכוי היה שהמחיר ירד רק בחמישים אלף ולא יעלה ב400 א' לא היה סיכוי כזה בכלל? -
@משהמשה
האם יש אפשרות לחזות מראש מתי זה הפעם הזאת, ואולי עכשיו עלה לרח"ק הדם לראש, לא יכול להיות?@יושב-בגנים אני לא מכיר את האיש ולא את המקרה.
-
@יושב-בגנים אז תמשיך להשקיע בשוק ההון פסיבי ולחלום על לחתן ילדים.
א סאך הצלוחה.@משהמשה
אני מבין שנושא חיתון הילדים נורא הלחיץ אותך כמו כל אברך אחר ולכן החלטת שהסיכון הגדול שלא יהיה לך אפשרות לתת כסף לחתונה גדול אצלך מהסיכון הקטן שתפסיד את דירתך ולכן יצאת לדרך, אך נא ונא לא לקרוא לזה השקעה בלי סיכון.זה טעות שאתה פשוט ללא יודעין מטעה בה אנשים. -
@משהמשה
וביחס להשקעה שהשקעת כמה סיכוי היה שהמחיר ירד רק בחמישים אלף ולא יעלה ב400 א' לא היה סיכוי כזה בכלל?@יושב-בגנים לא היה סיכוי הגיוני - קטסטרופה בינלאומית תמיד יכולה לקרות.
כמו שיכול להיות שרעידת אדמה תשאיר אנשים בלי בית ואולי גם בלי חיים. רח"ל.הסיכוי מלכתחילה לא היה רק 400 השם של האשכול הוא רווח של מיליון.
זה עלה ב400 בתקופה שבין ההרשמה לדירה לחתימה על החוזה והתשלום הראשון.
ובע"ה זה יעלה עוד הרבה בקרוב -
@יושב-בגנים אני לא מכיר את האיש ולא את המקרה.
@משהמשה
יש אשכול גדול https://forum.benakel.org/topic/805/מישהו-יכול-לתת-פרטים-על-סערת-מכרות-הזהב-באתיופיה/1139 קראת אותו מידי הרבה להגיד שאתה לא יודע כלום על המקרה. -
@משהמשה
אני מבין שנושא חיתון הילדים נורא הלחיץ אותך כמו כל אברך אחר ולכן החלטת שהסיכון הגדול שלא יהיה לך אפשרות לתת כסף לחתונה גדול אצלך מהסיכון הקטן שתפסיד את דירתך ולכן יצאת לדרך, אך נא ונא לא לקרוא לזה השקעה בלי סיכון.זה טעות שאתה פשוט ללא יודעין מטעה בה אנשים.@יושב-בגנים כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:
@משהמשה
אני מבין שנושא חיתון הילדים נורא הלחיץ אותך כמו כל אברך אחר ולכן החלטת שהסיכון הגדול שלא יהיה לך אפשרות לתת כסף לחתונה גדול אצלך מהסיכון הקטן שתפסיד את דירתך ולכן יצאת לדרך, אך נא ונא לא לקרוא לזה השקעה בלי סיכון.זה טעות שאתה פשוט ללא יודעין מטעה בה אנשים.תעשה טובה ותקרא.
אחרי מה שכתבו לי שם אל תגיד ללא יודעין...
אם אתה מושקע בנדלן אז יש לך מה ללמוד מהדיון הפורה שם. -
@משהמשה
יש אשכול גדול https://forum.benakel.org/topic/805/מישהו-יכול-לתת-פרטים-על-סערת-מכרות-הזהב-באתיופיה/1139 קראת אותו מידי הרבה להגיד שאתה לא יודע כלום על המקרה.@יושב-בגנים אין באשכול הזה שום פרטים רציניים על איך האדם מתמודד עם ההשקעה
הפוסט היחיד שנגע קצת היה של @רייזל-ה או איך שלא קוראים לדובר של הרב המשקיע...
אגב אני מבין היטב את המשפט של הרב הייזלר שלפורום לא היה את כל הנתונים.
מכיון שהגישה גם של הפורום וגם של הרב ברוורמן שיש כללים לעיסקה,
והנתונים הטובים של העיסקה היו דברים חיצוניים כמו שהוסבר בפוסט הנ"ל.
גם אני במקומו לא הייתי חושף אותם בפני הרב ברוורמן ומביא אותם רק להרב הייזלר שבודק את העניין לגופו לא לפי כללים לציבור.
וזאת עד כמה שאני מכיר את הרב הייזלר. -
@יושב-בגנים אין באשכול הזה שום פרטים רציניים על איך האדם מתמודד עם ההשקעה
הפוסט היחיד שנגע קצת היה של @רייזל-ה או איך שלא קוראים לדובר של הרב המשקיע...
אגב אני מבין היטב את המשפט של הרב הייזלר שלפורום לא היה את כל הנתונים.
מכיון שהגישה גם של הפורום וגם של הרב ברוורמן שיש כללים לעיסקה,
והנתונים הטובים של העיסקה היו דברים חיצוניים כמו שהוסבר בפוסט הנ"ל.
גם אני במקומו לא הייתי חושף אותם בפני הרב ברוורמן ומביא אותם רק להרב הייזלר שבודק את העניין לגופו לא לפי כללים לציבור.
וזאת עד כמה שאני מכיר את הרב הייזלר.@משהמשה
נכון אין שום פרטים, אך אתה באת להגן על השקעה זו בטענה של אידשע קאפ, ואני עניתי לך שכיון שגם לאידשע קאפ יכול לעלות הדם לראש כלשונך אל תשקיע אצל שום אדם ללא לקיחת יועץ חיצוני.
לגבי ההשקעה שלך, אני עדיין סבור שלא תתכן ההנחה שהנחת של השקעה ללא סיכון, וברור לי שיש לך טעות, אך אין לי זכות להביע דעה ללא קריאת האשכול ושאלת שאלות חדשות ואין לי כח לזה. אז נסתפק בכך שמספיק כבר הגיבו לך וכנראה שגם אני מצטרף לדעתם. -
@משהמשה ת'אמת שכבר אין לי כוח וזמן לקרוא את כל מה שנכתב כאן,
תענה לי רק על שאלה אחת, ובבקשה להתמקד.מדוע אם הרב הייזלר ראה על ק. את כל מה שכלל המשקיעים ראו, א"כ לכאו' הוא היה צריך להמליץ לכולם להשקיע דרכו, מדוע הוא אסר עליו לגייס עוד משקיעים??
@אבי-ר. כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:
מדוע אם הרב הייזלר ראה על ק. את כל מה שכלל המשקיעים ראו, א"כ לכאו' הוא היה צריך להמליץ לכולם להשקיע דרכו, מדוע הוא אסר עליו לגייס עוד משקיעים??
לא אמרתי שמותר לעשות כזה דבר, ברור שאסור כתבתי את זה במפורש
באתי רק להסביר שהרב המשקיע בראייה שלו הוא עזר לאברכים ולא הפיל אותם.
ואלו שהשקיעו אצלו הם לא בהכרח תמימים יותר מכל אברך צעיר.
מותר להבין שיש חשיבה אחרת גם אם לא מסכימים איתה.
בין השורות של הרב הייזלר הייתה משמעות לא רעה בכלל, אבל כתבתי לך שאין לי סמכות לפרש פסק בי"ד.@יושב-בגנים כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:
נכון אין שום פרטים, אך אתה באת להגן על השקעה זו בטענה של אידשע קאפ,
לא באתי להגן רק להסביר שזה לא שחור לבן ...
אני לא בעד לחלוטין -
מדוע אם הרב הייזלר ראה על ק. את כל מה שכלל המשקיעים ראו, א"כ לכאו' הוא היה צריך להמליץ לכולם להשקיע דרכו, מדוע הוא אסר עליו לגייס עוד משקיעים??
לא אמרתי שמותר לעשות כזה דבר, ברור שאסור כתבתי את זה במפורש
באתי רק להסביר שהרב המשקיע בראייה שלו הוא עזר לאברכים ולא הפיל אותם.
ואלו שהשקיעו אצלו הם לא בהכרח תמימים יותר מכל אברך צעיר.
מותר להבין שיש חשיבה אחרת גם אם לא מסכימים איתה.
בין השורות של הרב הייזלר הייתה משמעות לא רעה בכלל, אבל כתבתי לך שאין לי סמכות לפרש פסק בי"ד.@יושב-בגנים כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:
נכון אין שום פרטים, אך אתה באת להגן על השקעה זו בטענה של אידשע קאפ,
לא באתי להגן רק להסביר שזה לא שחור לבן ...
אני לא בעד לחלוטין@משהמשה
אני לא חושב שיש כאן למישהו עניין להשחיר את הרב המשקיע, ולא את המשקיעים דרכו,
אם גם אתה מסכים שדבר כזה אסור להעשות אז הכל בסדר, ותנוח דעתך,
אנו מוכנים לשמוע ולהאמין ג"כ שמדובר באדם יר"ש שמתפלל שחרית כל יום לפני סוף זמן קרי"ש מג"א ואולי אפי' בוותיקין, וכו' וכו'אישית אני חושב שלנסות להצדיק אותו ע"ג הפורום זה לא מועיל לו. בלשון המעטה.
-
@המבקר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
ה כולל גם לסמוך על אנשים שיש לך בהם אמון גבוה
@המבקר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
ולא לסמוך על אף אחד.
אתה יכול ליישב את הסתירה בדבריך.
@יושב-בגנים כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:
אתה יכול ליישב את הסתירה בדבריך.
אתן דוגמה מעולם אחר, להבדיל, הש"ך בסי' רמו כותב 'יש שכתבו שאין ללמוד קבלה לפני גיל ארבעים', והש"ך עצמו כתב את זה כשהיה בן כד, והאריז"ל, והרמ"א, ועוד רבים מגדולי עולם.
ז"א יש דברים שאומרים בשביל מי שצריך לשמוע, ויש את מי שמבין שלא מדברים עליו. [וגם שם, אמנם יש את אלו שהציצו בלא עת ונפגעו, ועדיין יש את אלו שזה לא נוגע אליהם]
ואוסיף עוד על הפוסט הקודם:@משהמשה תמיד אומר שאתה צריך להבין בדיוק למה אתה נכנס, ומשני סיבות, ראשית, אם אתה לא מספיק חכם בשביל להבין את העסקה, וגם אתה מספיק תמים בשביל להיות מובל למקום שאתה לא מבין בו, אז אתה פשוט לא מספיק חכם בשביל להיות סויחער. שנית זה סימן מובהק בשביל האדם עצמו שאין לו את מידת העורמה בשביל לדעת אם עובדים עליו או ל].
@יושב-בגנים כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:
אני רוצה לשאול את שתיכם שאלה הלכה למעשה,
מגיע לך חבר שיש לו אידש'ע קאפ כדבריכם מוצלח וקומינטור, ועשה כמה עסקאות מוצלחות בחייו, ומספר לכם שיש לו עכשיו רעיון גדול להקמת עסק עם סיכויי הצלחה גדולים נכון שיש שם סיכונים אך אם נצליח נעשה מיליונים, אין לך כסף לתת לו אך מה הבעיה אתה יכול לקחת משכנתא על הדירה האם לעשות זאת או לא מה דעתכם?אתה מתכוין להקשות קושיא על @משהמשה נכון? אבל אתה הרי יודע שהוא לא מתכוין ללקיחת סיכונים במובן המילולי של הימור.
@הקול-השפוי כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:
היות והדיונים כאן הם בעיקר על השקעות לאברכים, זה לא מתאים.
מה שכן מתאים זה או השקעה פסיבית במדדים או נדל"ן סולידי.כמובן שאנשי עסקים לסוגיהם עושים את רוב כספם מהשקעות לא סולידיות אבל זה לא מתאים לאברכים ולעולם אי אפשר לקרוא לזה ללא סיכון.
נכון, אבל @משהמשה גם מסכים שזה לא מתאים לאברכים רגילים, אבל מתאים לאברכים עם חוש מסחרי [אמיתי], ובעולם של סויחרים אפשר לקרוא לזה עיסקאות בטוחות
-
מעשה שהיה באחד (אולי יותר) מהעיירות, שהגיעו סוחרים יהודים (עם אידישע קאפ) והביאו איתם מטבעות זהב שציפו אותם בנחושת,
והראו לכל בני העיירה איך שהם שמים בתוך קערת מים רותחים איזשהו אבקה, מערבבים חזק, ויוצא מטבע זהב.
כמובן שכולם התפלאו מאוד מעוצמת האבקה הסודית שהמציאו אותם סוחרים עם האידישע קאפ שלהם, וכולם רצו לשתף איתם פעולה, כך כולם רבו לקבל קצת מהאבקה המיוחדת וכל אחד העלה במחיר,
כמובן שהסוחרים נעלמו ו...אולי מדובר בעיר של אברכים צעירים. שאין להם ניסיון...
או בכפר של כפריים
אין עיירה יהודית באירופה שהייתה נופלת בכזה דבר
הסויחר והגביר וראש הקהל של העיירה היו מסדרים את העניין -
אגב מעניין שכבר לפני למעלה מיממה שכתבתי את הפוסט הראשון שלי באשכול המקורי,
(שבו אני בעצם מסביר מדוע בכלל נכנסתי לדיון באשכול הזה)
ופתאום כל הפייבישין למיניהם נעלמו כלא היו. -
אגב מעניין שכבר לפני למעלה מיממה שכתבתי את הפוסט הראשון שלי באשכול המקורי,
(שבו אני בעצם מסביר מדוע בכלל נכנסתי לדיון באשכול הזה)
ופתאום כל הפייבישין למיניהם נעלמו כלא היו. -
@אבי-ר. אציע הסבר אפשרי, כבר מישהו כינה את השושנה כדובר רשמי, אז אולי הפשט הוא שמישהו תפס פיקוד והבין שכולם גורמים נזק והזיז אותם לצד.
אבל אני פתוח להסברים נוספים@המבקר כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:
אולי הפשט הוא שמישהו תפס פיקוד והבין שכולם גורמים נזק והזיז אותם לצד.
נראה לי שהנזק הכי גדול נהיה מהפוסט שלי...
@המבקר כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה:
אבל אני פתוח להסברים נוספים
נראה לי שההסבר שיש לי בראש הוא הרבה יותר פשוט.
-
@משהמשה
הגישה שלך ל׳סויחר׳ של ה’אידישע קאפ’ היא נכונה מאוד אבל מסוכנת עוד יותר.
לאברך המצוי אין יכולת להבחין מי סוחר טוב ומי מדומיין (עוד לפני שמדברים על נוכלים).
ולכן לדעתי אסור להכנס לעסקאות בלי שמבינים בהם טוב גם אם זה הדוד שיש לו איך לחתן את בני האחיינים שלו דרך עסקאות טובות. כשהדוד ייפול לא יהיה מי שיעזור לאחיין.