דילוג לתוכן
  • נגיד שאתה צריך חבילת פיתות באופן דחוף.
    הגעת למכולת השכונתית והנה מבצע:
    חבילת פיתות ב15, 2 חבילות ב24.
    (יש לך מה לעשות עם עוד חבילה, זו לא קניה מיותרת).
    אתה יודע שמחר תהיה באושר עד, ושם חבילת פיתות עולה 10 ש"ח! בעוד שכאן במבצע זה יוצא 12 ש"ח לחבילה.
    האם תקנה 2 חבילות כאן במבצע, כי "בין כך אני קונה עכשיו",
    או שתחכה למחר ותקנה בזול באושר עד?

• ברור ששתיים כאן, כי אם לא זה ייצא לי 25 ש"ח ולא 24, אבל זה דווקא אם אתה צריך עכשיו בבית 2 חבילות ולא לכשתגמר החבילה הראשונה

• נגיד שאתה צריך חבילת פיתות באופן דחוף.
    הגעת למכולת השכונתית והנה מבצע:
    חבילת פיתות ב15, 2 חבילות ב24.
    (יש לך מה לעשות עם עוד חבילה, זו לא קניה מיותרת).
    אתה יודע שמחר תהיה באושר עד, ושם חבילת פיתות עולה 10 ש"ח! בעוד שכאן במבצע זה יוצא 12 ש"ח לחבילה.
    האם תקנה 2 חבילות כאן במבצע, כי "בין כך אני קונה עכשיו",
    או שתחכה למחר ותקנה בזול באושר עד?

@איש-בנימין
    גם מבחינתי החבילה השניה עולה 9 ולא 12 (כמובן באופן שאני קונה אחד)

• מי שעושה חשבונות כאלו - באמת לא בחידה
    עלול להגיע לדקדוקי עניות.
    לחיות עם חשבון זה לא אומר להתחשבן ככה על כל שקל
    ראה כאן

• מי שעושה חשבונות כאלו - באמת לא בחידה
    ראה כאן

@משהמשה כתב בחידה צרכנית.....:

מי שעושה חשבונות כאלו - באמת לא בחידה
    ראה כאן

זה היה מן הסתם דוגמא

• @משהמשה כתב בחידה צרכנית.....:

ראה כאן

זה היה מן הסתם דוגמא

@שמח-לעזור זה לא רק בדיחה כי אתה רואה איזה קמפיין עשו מהניוד חשמל כאילו החסכון הוא איזה 200 ש''ח בחודש וזה כולו 25 שקל גג

• @שמח-לעזור זה לא רק בדיחה כי אתה רואה איזה קמפיין עשו מהניוד חשמל כאילו החסכון הוא איזה 200 ש''ח בחודש וזה כולו 25 שקל גג

@החושב כתב בחידה צרכנית.....:

וזה כולו 25 שקל גג

25*12=300

@משהמשה כתב בחידה צרכנית.....:

לא חושב שזה דקדוקי עניות,
    זה בס"ה לא להיות פזרן,
    זה כמו שתבוא למכולת הקרובה לבית תיקח מכל הבא ליד (כמובן אתה נצמד לרשימה) ולא בודק מה המחיר של כל פריט, ואם יש מותג יותר זול, כמה שקלים זה בקניה, כמה עשרות בחודש, כמה מאות בשנה, אם לא יותר...

ברור לי שיש כאלה שזה לא מתאים להם, ואני לא חושב שזה נורא, אני בכ"א כך חונכתי.

• אני שמח שלציבור כאן זה פשוט. וזה אכן פשוט.
    אני כמעט נפלתי עם זה. כי אתה מרגיש פראייר, לשלם יותר ממה שאתה יכול לשלם.
    אבל בפועל כיון שעל חלק אתה בין כך משלם, דהיינו, לך אישית זה יוצא יותר זול.
    אני מאמין שזה יכול לבוא לידי ביטוי בדברים יותר משמעותיים.

• @שמח-לעזור זה לא רק בדיחה כי אתה רואה איזה קמפיין עשו מהניוד חשמל כאילו החסכון הוא איזה 200 ש''ח בחודש וזה כולו 25 שקל גג

@החושב כתב בחידה צרכנית.....:

וזה כולו 25 שקל גג

מסכים איתך שזה לא סכום גבוה
    אבל 25 ₪ לחודש זה למי שמשלם חשבון חודשי של 350 ₪
    רוב האנשים שאני מכיר משלמים הרבה יותר

• @החושב כתב בחידה צרכנית.....:

וזה כולו 25 שקל גג

מסכים איתך שזה לא סכום גבוה
    אבל 25 ₪ לחודש זה למי שמשלם חשבון חודשי של 350 ₪
    רוב האנשים שאני מכיר משלמים הרבה יותר

@למען-הציבור בפרט בדירה מפוצלת… 😉

@החושב
    אני חושב שהשוואה לניוד חשבון חשמל ממש לא נכונה
    קודם כל זה פעולה טכנית פשוטה ולא להסתובב כל היום עם מחשבון כמה יעלה לך כל מוצר באיזה סופר וכמה ירד לך מהשמירת סדרים אם תעבור בדרך במכולת פלונית שעשתה מבצע וכו'
    ודבר שני זה חיסכון הרבה יותר משמעותי גם כי לזה הנחה קבועה לכל החיים
    וגם כי אדם שמתרגל לבדוק על מה הוא משלם באופן קבוע הוא גם ידאג לא לשלם עמלות מיותרות ולהימנע מכפל ביטוחי ולבטל הו"ק ישנות וכו זה להתרגל לצורת חשיבה שלא לדחות דברים בגלל ביוקרטיה קטנה

• @החושב
    אני חושב שהשוואה לניוד חשבון חשמל ממש לא נכונה
    קודם כל זה פעולה טכנית פשוטה ולא להסתובב כל היום עם מחשבון כמה יעלה לך כל מוצר באיזה סופר וכמה ירד לך מהשמירת סדרים אם תעבור בדרך במכולת פלונית שעשתה מבצע וכו'
    ודבר שני זה חיסכון הרבה יותר משמעותי גם כי לזה הנחה קבועה לכל החיים
    וגם כי אדם שמתרגל לבדוק על מה הוא משלם באופן קבוע הוא גם ידאג לא לשלם עמלות מיותרות ולהימנע מכפל ביטוחי ולבטל הו"ק ישנות וכו זה להתרגל לצורת חשיבה שלא לדחות דברים בגלל ביוקרטיה קטנה

@בוטח-בה עדיין אני מדבר על זה שעושים לך קורס על כלכלה נבונה והבשורה הגדולה הוא שאתה יכול לחסוך כמה שקלים בחשמל זה לא רציני

• אקנה היום
    כל מקרה לגופו.

נושאים מוצעים

• 15 הצבעות
    26 פוסטים
    397 צפיות
    י
    תודה לכל המגיבים! התפתח כאן דיוק מרתק, וזו הזדמנות לחדד את כוונתי. כמו שכתבתי, כסף לא מהווה רשות. זה שיש לילד כסף לא אומר שהוא יכול לעשות איתו מה שהוא רוצה, והכול נשאר תחת שיקול הדעת והערכים של הבית. אני רק יקדים ויאמר שכסף לילדים יהיה בכל אופן, בין אם זה יבוא מפרסים וכדו' או דמי חנוכה ופורים, מהסבים והסבתות. כדי לעשות סדר, צריך להפריד בין הגילאים: לילדים צעירים (לפני גילאי ישיבה קטנה וסמינר) ברור שכל הצרכים באים מהבית ולא מדמי הכיס. דמי הכיס שם הם כספים קטנים מאוד, ולא מיועדים לצרכים שוטפים אלא לדברים שמעבר – ממתק פה ושם, או חיסכון עצמי למשהו גדול יותר כמו משחק וכדו', שהם שוב לא צורך בסיסי. המטרה בגיל הזה היא לא שהילד יממן את עצמו, אלא שיתנסה בקבלת החלטות קטנות. בגילאי ישיבה קטנה וסמינר הסיפור משתנה, כי הנוער ממילא מבקש ומקבל כסף (ובאמת גם צריך) עבור כל מיני צרכים. הורים רבים משתפים שבגיל הזה מתחילים הרבה חיכוכים כי אצל הנוער מיטשטש מאד הגבול בין צורך לרצון. כאן בדיוק דמי הכיס הם פתרון מצוין. משפחות רבות מכירות את זה: הנער בן ה-15 מבקש כל שבוע כסף ליציאה עם חברים לצ'ונט, והבת מבקשת כל יומיים כספים לגלידה או לבגד חדש. במקום שבכל פעם יתפתח ויכוח מתיש, או שההורה פשוט ישלוף כסף כדי לקנות שקט – נכון לשים גבולות ברורים. ברגע שיש סכום קבוע, הנער צריך לקבל החלטות לבד ולכלכל את צעדיו. ברור שההורים נשארו ההורים ולכן טבעי שהם מממנים את הצרכים הבסיסיים כמו תחבורה וכדומה, אבל המותרות נכנסות למסגרת. העיקרון הזה עובד גם בקניות גדולות כמו ביגוד לחגים. אני ממש לא חושב שהנוער צריך לממן את זה מדמי הכיס שלו. אבל גם כאן, במקום שהבת תתקשר מהחנות ותבקש פרטי אשראי או שתלווה מחברה, כי היא ראתה בגד שהיא אוהבת, או שהבן ילך לחנות יוקרתית כי "אבא ואמא ישלמו", הרבה יותר נכון מגדירים סכום הגיוני וסביר שאמור להספיק. ברגע שיש מסגרת, אין ויכוחים מול ההורה, יש שיקול דעת של הילד מול עצמו. לצערי, מניסיון עם משפחות רבות, המציאות מראה בדיוק את ההפך ממה שחלק מהמגיבים חששו ממנו: התנהלות לא טובה עם כסף, חומריות יתר ורדיפת מותגים, לא מתחילות מזה שנותנים לילד אחריות. הן מתחילות כמעט תמיד מזה שההורים לא שמו גבולות ברורים, והילד התרגל שהכול נגיש, זמין ומיידי כמעט בלי שום מגבלה. וכמובן ברור מאליו, שדמי כיס בתוך גבולות נכונים אינם מחליפים חינוך הם כלי נוסף בתוך החינוך.
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    60 צפיות
    ב
    לפי פרסום שראיתי יש הרבה חבילות שכבר הוזמנו ובכל זאת נשלחו דרישות תשלום למע"מ
  • 2 הצבעות
    6 פוסטים
    164 צפיות
    בית שמשב
    בשורה לנהגים: ביום שלישי בחצות, מחירי הדלק ירדו ב32 אגו' לליטר. בלילה שבין שלישי לרביעי יעודכן מחיר ליטר בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי ל־7.48 שקלים. מדובר בירידה של 32 אגורות לעומת החודש הקודם - ההפחתה החודשית הגדולה ביותר בשלושת החודשים האחרונים.
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    2k צפיות
    פ
    למה לא ניתן להגביל את השהייה לשעתיים בלבד ואז יוכלו לעלות יותר אנשים? ניתן לאכוף את זה באמצעות סריקה של הכרטיס גם בדרך חזור, מי שיסרוק יותר מאוחר ישלם קנס, לדוגמה על כל רבע שעה איחור תינתן קנס של 100 ש"ח.
  • 0 הצבעות
    29 פוסטים
    2k צפיות
    ש
    @י-סנדרס ברוכים הבאים לכותב המוכשר שרבים נושעו מאותיותיו! ראשית אני חופר לכולם את דברי @רחל-עומסי כבר תקופה, גם אם לא תשיג בשוק ההון את הרווחים הנדרשים באותו גובה של ההלוואה של אחד הגמחים, ההוצאות יהיו מחושבות ולא תחרוג מהם בוודאות, כי כשהכסף שלנו אין תזמורת ב18.000 שח, ונחשב על בסיס מה שיש לנו ביד כיום. ולגבי הניסים, מילותיך הרב @י-סנדרס הם בדיוק כמו של רבותינו הדיינים שליט"א, יש ניסים בדרך לארגן את הארוחות צהריים של עזר מציון בטיפול נמרץ אחרי ההתקף לב, ניסים גלויים שהגיע ארוחת צהריים מהודרת בלי שציפינו לה, זהו!