דילוג לתוכן

התיעצות, סכומים קטנים

• יש לי סכום של כמה אלפי שקלים בודדים אני רוצה לסגור אותם ל7 שנים ואולי אפילו יותר, עם אופציה להוסיף עוד כספים בהמשך,
    איפה שווה לי להשים את הכסף
    אני לא מבין כלום כלום, ממש בור ועם הארץ, אשמח שמי שעונה שיסביר בצורה מפורטת
    כולל הכשרים כמובן!!
    יש"כ גדול

• כדאי קודם שתבין קצת מה אתה עושה
    יש לך מספר אפשרויות
    א. קופת גמל להשקעה דרך כל מיני חברות (יש גם דרך ארגון בנקל) חשוב לבדוק את הדמי ניהול ואת המסלולים- המינוס דמי ניהול יותר יקרים הפלוס אתה לא צריך להתעסק עם זה וגם ככה אתה יותר רגוע בשעת ירידות
    ב. להשקיע דרך מסחר בבנק בעקרון קרנות מחקות- המינוס יקר יותר ממסחר עצמאי וכן אתה רואה את התנודתיות ולכן צריך להיות עם לב חזק יותר
    ג. לעשות את זה דרך מסחר עצמאי- זול יותר אבל כמו במסחר בבנק צריך להיות עם לב חזק
    וכל זה עוד בלי לדבר במה להשקיע
    בגדול לטווחים ארוכים ההמלצה להשקיע בסיכון מוגבר כמובן תלוי בנתונים האישיים שלך
    לטווחים קצרים יותר מומלץ לא לקחת סיכון אלא בקרן כספית שתשמור על ערך הכסף
    זה מה שזכור לי כעת
    אבל יש כאן מומחים

• יש לי סכום של כמה אלפי שקלים בודדים אני רוצה לסגור אותם ל7 שנים ואולי אפילו יותר, עם אופציה להוסיף עוד כספים בהמשך,
    איפה שווה לי להשים את הכסף
    אני לא מבין כלום כלום, ממש בור ועם הארץ, אשמח שמי שעונה שיסביר בצורה מפורטת
    כולל הכשרים כמובן!!
    יש"כ גדול

@ב.-קונץ
    א"א להמליץ,
    ועוד למישהו שכותב שאין לו ידע בתחום,
    ועוד להסביר בצורה מפורטת.
    @בן-עליה ענה לך ממש יפה.

אם אתה לא רוצה ללמוד קורס בתחום, או לקרוא הרבה חומר כאן בפורום, הכי פשוט ומועיל תפנה לבנקל, ותפתח קופת גמל להשקעה וזהו.
    אם יש לך עוסק תוכל לפתוח קרן השתלמות.

בהצלחה

• יש בנקים שיפנו לך זמן ייעוץ של יועץ השקעות. נסה

• @ב.-קונץ דעתי היא שכל עוד לא למדת את הדברים הבסיסיים עדיף שהכסף יהיה בקרן כספית ולא יסתכן בסיכון גבוה ,
    ההבנה הבסיסית של המערכת חשובה מאוד מאוד , תחשוב על מצב שמחר אתה מקשיב להרצאה של בחור כמו הרב טופורוביץ , אתה מתבלבל ומיד מושך כסף או עושה טעויות שלא מתאימות לאסטרטגיה בה אתה מנסה להשקיע .
    אני חייב לומר שזה לא מידי מורכב ללמוד את התחום בצורה הבסיסית , דורש ממך כמה שעות בקורסים או בספרים שיש המון .

כמובן שאני לא ממליץ לשום צד

נושאים מוצעים