דילוג לתוכן

מה הדרך לפתוח קרן פנסיה וקרן השתלמות בלי ידע מוקדם ולהיות רגוע

• אני בתחילת הדרך ניסיתי לחפש אם דיברו על זה בצורה ברורה וחד משמעית ולא מצאתי
    מה הדרך לפתוח קרן פנסיה וקרן השתלמות בלי ידע מוקדם ולהיות רגוע שעשיתי נכון
    לפי מה שקראתי יש לכל אחד רעיונות אחרים
    כאחד שלא מבין מה הדרך
    האם להתקשר לסוכן או שהוא מרויח עלי האם אני חייב ללמוד הכל כדי להיות רגוע שעשיתי נכון

• אני בתחילת הדרך ניסיתי לחפש אם דיברו על זה בצורה ברורה וחד משמעית ולא מצאתי
    מה הדרך לפתוח קרן פנסיה וקרן השתלמות בלי ידע מוקדם ולהיות רגוע שעשיתי נכון
    לפי מה שקראתי יש לכל אחד רעיונות אחרים
    כאחד שלא מבין מה הדרך
    האם להתקשר לסוכן או שהוא מרויח עלי האם אני חייב ללמוד הכל כדי להיות רגוע שעשיתי נכון

@S1252 ברוך הבא לפורום!
    אני חושב שכמו בכל תחום בחיים ודאי שצריך ללמוד קצת לפני שעושים החלטה , (למרות ששום דבר הוא לא בלתי הפיך תמיד אפשר לנייד את הפנסיה/קרן השתלמות), וכמובן שלסוכן יש אינטרס להרוויח לכן אתה לא יכול לסמוך על מה שהוא אומר לך, אני חושב שהפורום פה הוא מקום מצוין להתחיל ללמוד את הנושא!

• תודה! אבל האם לפני שאני לומד כדאי לי לפתוח פנסיה והשתלמות בכגון באינפינטי הלכה
    ואז לברר או לחכות אני משער שיקח לי זמן ללמוד
    ?

• תודה! אבל האם לפני שאני לומד כדאי לי לפתוח פנסיה והשתלמות בכגון באינפינטי הלכה
    ואז לברר או לחכות אני משער שיקח לי זמן ללמוד
    ?

@S1252
    ברור שלא כדאי לחכות,
    קודם כל תפתח פנסיה ברירת מחדל,
    שם תקבל את הדמי ניהול הכי זולים למתחילים - 1% מהפקדה 0.22% מהצבירה.

החל מיוני 2025 ניתן להצטרף לקרן ברירת מחדל ללא מילוי טפסים ושאלון בריאות, רק בהתאם ל:
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 7, 8 או 9, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אינפיניטי
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 4, 5 או 6, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מור
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 2 או 3, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אלטשולר שחם.
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 0 או 1, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מיטב.

במידה ורוצים קופה אחרת יש למלא טופס הצטרפות ושאלון בריאות (שאלון בריאות רק אם אין קופה פעילה אחרת שמניידים אליה).

קה"ש תפתח דרך בנקל - הם פותחים בהראל בדמי ניהול 0.6.

תבחר לך מסלול מנייתי כשר - לטווח הארוך.
    או מסלול הלכה של אינפיניטי.

ותתחיל להתעמק בנושא.
    כמובן שתמיד תוכל לשבת עם איש מקצוע ולקצר את הלמידה.
    בהצלחה.

נושאים מוצעים