דילוג לתוכן

האם הוצאה ח"פ של 10,000 ש"ח = ל 2 משכורת למי שמכניס 5 אל"ש כל חודש

• המחיר האמיתי של ה"חודשיים עבודה"
    כמה פעמים שמעתם את זה?
    "אני מרוויח 5,000 ש"ח בחודש, אז 10,000 ש"ח על פאה זה בסך הכל חודשיים עבודה".
    על פניו זה נשמע הגיוני. בפועל זו אשליה יקרה.
    כי כשאתם קונים אתם לא משלמים מההכנסה הגולמית.
    אתם משלמים רק מהכסף שנשאר לכם אחרי ששילמתם על החיים עצמם.
    הנה המספרים האמיתיים:
    הכנסה: 5,000 ש"ח
    הוצאות מחיה: 4,500 ש"ח
    נשאר: 500 ש"ח בחודש.
    10,000 ÷ 500 = 20 חודשים.
    לא חודשיים.
    שנה ושמונה חודשים של חיסכון, ויתורים והדקה של כל שקל.
    הלקח
    בפעם הבאה שאתם שוקלים רכישה גדולה, אל תשאלו "כמה חודשי משכורת זה עולה?"
    שאלו: "כמה זמן ייקח לי לחסוך את זה מהכסף הפנוי?"
    זה ההבדל בין אשליה למציאות.

• השקל שמעבר ל"פתיחת הדלת"
    בטור הקודם שברנו את האשליה המסוכנת של ה"חודשיים עבודה".
    עכשיו נגיע ישר לעיקר
    כי כאן נמצא ההבדל בין מי שרק שורד לבין מי שבאמת בונה חיים כלכליים.
    אני תמיד אומר ללקוחותי גם העסקיים וגם הפרטיים
    ברגע שסגרת את פתיחת הדלת של החודש, כל שקל נוסף הוא שלך. נקי. אמיתי. בלי מיסים סמויים של החיים.
    תיקחו את הדוגמא מהטור הקודם,
    הכנסה 5,000 ₪, הוצאות מחיה 4,500 ₪.
    עד 4,500 ₪ אתה עבדת רק כדי לא ליפול. כל השקלים האלה הם עבודה בשביל הבנק, המשכיר, החשמל ועבור יש חסד/אשר עד/רמי לוי.
    אבל מהשקל ה 4,501 זה השקל הראשון שלך. זה הכסף שיכול להתחיל לבנות לך עתיד.
    ועכשיו תעבירו את זה לעסק,
    אתה גאה במחזור של 50,000 ₪ בחודש.
    אבל אם שכירות, ארנונה, חשמל, משכורות, ספקים, פרסום וכל ההוצאות הקבועות אוכלות 48,000 ₪ =לא הרווחת כלום.
    עבדת חודש שלם רק כדי שהעסק יישאר פתוח.
    רק השקלים שמעבר ל 48,000 ₪ הם רווח נקי. רק הם נספרים באמת.
    השקל הזה, השקל שמעבר לפתיחת הדלת, הוא השקל החשוב, החזק והיקר ביותר בכל חודש.
    רוב האנשים מתמכרים למספר הגדול, להכנסה הגולמית, למחזור, ל"וואו".
    המצליחנים האמיתיים מתמקדים אך ורק בשקלים שנותרים אחרי שסגרו את הדלת.

הלקח שכדאי לקחת הביתה,
    תדע בדיוק מהו סף פתיחת הדלת שלך.
    ואז תשנה את כל השאלות שלך,
    לא "איך אני מגדיל הכנסה?"
    אלא "איך אני מגדיל כמה שיותר את השקלים שמעבר לקו הזה?"
    כי שם ורק שם מתחיל החופש והשקט הנפשי.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    12 פוסטים
    444 צפיות
    ה
    סתם הערה שקשורה לנושא דיברתי לפני שנתים עם רב חשוב של אחד השכונות בירושלים שחתם על מכתב לאחד הקהילות על הזכות של לתרום לבנית בית כנסת וכו.. שהוא חושב שזה נצרך אבל בסוף כשאברכים מסיטים חלק ניכר מהמעשרות שלהם להוראת קבע גדולות זה יבוא על חשבון הקופת צדקה והוא צריך להתישב בדבר איך לאזן ולכלכל את המטרות.
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    415 צפיות
    הקול השפויה
    @שבתי-בבית-ה כתב בלא לעולם חוסן- רשות המיסים מודיעה כי יצאה לגל מעצרים נגד "הדרייברים": @הקול-השפוי כתב בלא לעולם חוסן- רשות המיסים מודיעה כי יצאה לגל מעצרים נגד "הדרייברים": מדובר בשוק המגלגל מאות מיליונים בשנה וכולו בשחור, נראה לי מה שחריג זה ההתעלמות שהיתה עד היום, לא האכיפה. גם אם יש דברים לא טובים באנ"ש, לא צריך 'למרקר' את החרדים. לא דנתי אם טוב או לא טוב, אני חושב שאין מה לבוא בטענות על רשות המיסים על האכיפה הזאת.
  • פכים קטנים: "מה זה כבר 15 ש"ח בחודש?"

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    8
    6 הצבעות
    8 פוסטים
    502 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @זבדיאל כתב בפכים קטנים: "מה זה כבר 15 ש"ח בחודש?": האמת שאף פעם זה לא 15 שקל זה 25 בעמלות לנבק 15 באשראי כפול 2 10 בטלפון 20 בחשמל 15 בללכת שת דקות לסופר במקום במכולת 15 בלעבור חברת גז וכו' וכו' בסוף זה מגיע ל100/150 שקל בחודש בדוק אצלי ואצל אחרים מסכים איתך לגמרי רק אוסיף ואומר שמניסיוני זה מגיע למאות ואלפי ש''ח לחודש! כן זו האמת!
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    308 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    אהבתי את ההגדרה הפלא ”תשיעי בתבל” עד לפני שנה הכרתי שבע ומאז ועד היום הכרתי שמונה היום היא השתנתה ל9!
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    455 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @ביזנייעס כתב בדיונים על מאמר - "איך מצליחים לחסוך?": @אבישי-ויינגולד באותו עניין פוסט שכתבתי בעבר, מקווה שתיהנו. "הגזלן הקדוש" אם בדרך כלל הורגלנו שמביאים דוגמאות מעולם המעשה לבית המדרש הפעם ננסה הפוך, במה דברים אמורים, ר' נחמן אמר פעם שעל יהודי לגזול מעיתותיו למען לימוד התורה, הכוונה שגם אם אתה עובד לפרנסתך וטרוד בעניינך תגזול פה חמש דקות פה עשר ללימוד תורה. ועל בשרי למדתי שהשיטה הזו יעילה למדי גם בתחום ההשקעות, כמעט כל שיחה שקיימתי על החשיבות בהשתדלות לחתונות הילדים כבר מקטנותם, הגיעה היכנשהוא לטיעון הבא "אני בקושי גומר את החודש, אז מאיפה שאני יתחיל להשקיע?" ואני חושב שזו טענה מוצדקת לחלוטין. אז מה עושים? פשוט מאוד גוזלים! טוב לא שאני מעודד פשיעה, אבל כן פשוט מתחילים לגזול מעצמכם! כן, ובנימה אישית, בבוקר בהיר אחד כשרפרפתי על חיובי האשראי גיליתי שהסכום ששילמתי בתשלומים על טיפול שיניים הגיע לסיומו והחודש התשלום האחרון ירד לי, במחשבה ראשונה אמרתי לעצמי יופי עוד סכום לחודשי, ואז הבנתי הסכום הזה הוא לא באמת משמעותי, הסתדרתי בלעדיו מצוין בתקופה האחרונה, ובמקום לבזבז אותו בלי שאשים לב פשוט כדאי לי להפנות אותו להשקעה. ואכן מאז יש לי הוראת קבע, כשמעת לעת אני מוסיף חלקיקים לחסכון שלי. אז עצתי אליכם, תגזלו מעצמכם לעצמכם, ממתנה שקיבלתם, מחיוב בתשלומים שנגמר, מהכנסה נוספת, עכשיו לא תשימו לב אבל כשתפגשו את המחותנים בעז"ה, תודו לעצמכם על כך. תודה רבה @ביזנייעס ! אשתמש בזה בעז''ה בהרצאותיי בזכותך!