דילוג לתוכן

איך מקבלים החזר מס לחיסכון לכל ילד - ללא עובד

שוק ההון והשקעות
5 4 114 4

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    8 פוסטים
    133 צפיות
    ס
    @א.א.פ. said: מה הכונה 'הפסדי הון'? אתה מתכוין לאפשרות שבתוך הקופת גמל להשקעה במהלך השנים שהשקעתי בו היו מסלולים שהפסידו הרבה?! זה נראה לי דבר שקיים יותר ב'מסחר עצמאי', שם לפעמים מניה מסיומת או קרן סל מסוימת הפסידה, וזה מקזז את חישוב הרווחים משאר התיק, אבל מה שייך 'הפסדי הון' בקופת גמל להשקעה, שמפוזר במסלול עוקב מדדי מניות ועוקב s&p? תודה על התשובות עד עכשיו, ואשמח לקבל הסבר נוסף. אם משכת כסף בפועל בהפסד, זה מתקזז עם הרווח.
  • 2 הצבעות
    8 פוסטים
    200 צפיות
    מ
    @בן-עליה , ההפסד עלול להיות גבוה בהרבה מאשר הריבית דריבית ועלול להיות על הקרן עצמו , אם נייר הערך שכרגע מופסד יעלה עד סוף שנת המס ואז לא יהיה אפשרות למכור ולקזז ובמקרה זה גם אם נייר הערך יחזור להפסד בהמשך בשנים הבאות לא יוחזר הקרן. (סיבה נוספת למכור כעת ולא לחכות לסוף שנה היא, שבהפסד, הקיזוז הוא נומינלי, ומכיוון שכך עדיף לקבע את ההפסד לצורך הקיזוז כמה שיותר מוקדם כדי לקבל את האינפלציה על נייר ערך זה ולא לשלם עליו ריבית (אמנם בהנחה שהנייר יעלה לכאורה סיבת עלייתו עד האינפלציה היא האינפלציה מה שגורם לטיעון להיות חסר משמעות) דרך אגב לעניין מה שטענת שמפסידים את הריבית דריבית זה לא תמיד כי יש ריבית 4 פלוס הצמדה ללא מס .
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    142 צפיות
    צ
    @בן-עליה בד"כ מסחר עצמאי בבנק יקר ולא רלוונטי חוץ מקרן כספית.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    214 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @יום-הדין עקרונית החיסכון לכל ילד שייך בצורה חוקית לילד שלך. מה זה אומר זה לא אומר הרבה, אבל אני מכיר חברה צעירים שהוציאו את הכסף ללא ידיעת ההורים בבחרותם. (אז האמת היא שהם הוציאו דובר על סכומים קטנים אבל זה תמיד יכול לקרות) ככה שכדי שהכסף הזה ישמר ולא יבוזבז על ידי אחד מילדיך אתה תצטרך לחנך את ילדך מגיל צעיר שהכסף הזה מיועד לחתונה או הדירה שלו וכו' או במקרה שח"ו קורה ויורד למישהו ילד מהדרך הכסף יהיה שייך מבחינה חוקית לילד שיוכל גם לבזבז אותו על דברים לא מידי מרנינים.
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    324 צפיות
    ב
    אני התייעצתי עם רואה חשבון אמריקאי ואמרו לי שהם סוברים שאין שום בעיה עם דמי חסכון לכל ילד לילדים אמריקאים. זה כלל לא בטוח שיהיה בעיות על זה בעתיד.