דילוג לתוכן

סקר: האם אפשר לקחת משכנתא ולהשקיע ללא יכולת תזרימית בחודשי?

חתונות הילדים
3 2 47 3
  • שלום חברים יקרים!
    מעניין אותי לשמוע את דעתכם:
    נאמר משפחה שיש לה מקום למשכנתא נוספת על הבית לצורך השקעה, אך מבחינת המאזן החודשי אין להם מקום להוסיף כמה אלפים לחיסכון... האם אתם מכירים אסטרטגיית השקעה שיכולה להתאים להם?
    המהלכים המוכרים לכאורה לא עובדים כל כך:
    בשוק ההון אתה צריך לשכוח מהכסף לכמה שנים טובות, כך שבינתיים אתה מחזיר לבנק איזה 2700 ש"ח על משכנתא של חצי מיליון..
    כמו"כ בנדל"ן - במקרה הטוב שמצאת דירה מחולקת איפשהו שמכניסה 5% בשנה, אבל אחרי עלויות נלוות של מס רכישה ותיווך וכו' (12% בערך) - הגענו להכנסה משכירות של 4.4% בשנה.. והחזר המשכנתא הוא כ-6.5% בשנה...
    כך שעדיין מדובר בהואצה חודשית.

באופן אישי יש לי מה לומר בנושא הזה,
    אבל אני רוצה קודם לשמוע מהציבור למה נחפשתם כבר - השקעה בעסק, מינופים בשוק ההון... עוד כיוונים מעניינים..?

• אני חושבת שחד משמעית אין.
    ואם מישהו אומר שיש-
    אז תחששו גם על הקרן.

ההצעות הנוצצות שאני ראיתי היו רחוקות מהאמת.

מה כן?

-שותפות עם משקיע שמעדיף לשים כסף כל חודש והוא כבר ממונף,
    -דרכים יצירתיות לפרוס הלוואות/ משכנתא

• תהליך להגדלת הכנסות.
      רוב האנשים יודעים להגדיל הכנסות כשהם נמצאים במינוס, לעבור ממינוס 3000 ל איזון,
      ואותו דבר אפשר לעבור מאיזון להכנסה להשקעה של 2000-3000 ש''ח לחודש.
  • אוקי, שומע..
    כולם כאן מסכימים..?
    אני הולך לשאול את אהרן סלומון את השאלה הזאת היום בערב למי שמתכנן להשתתף בוובינר.
    מעניין לשמוע מה יש לו לומר בעניין...

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    1 פוסטים
    53 צפיות
    מ
    בהתרגשות רבה!! ניאות ידידינו החשוב ר' אבישי ויינגולד הי"ו לפתוח מועדון למאמנים כלכליים - שם נמשיך ללמוד ולהעמיק עוד ועוד בתחום הנפלא הזה של קידום משפחות מבחינה כלכלית, נקיים סיעור מוחות, נשתף, נתחזק ונחזק... (אני הק' אחראי על ה'אקשן' - רעיונות, ביזנס וכו'..) הבעיות שאנו באים לפתור כאן הן: א. למעשה ישנם מקומות נפלאים ללימוד המקצוע: גוטפלוס, מסילה, תבונה, פעמונים.. כל אחד בדרכו, אך כאשר המאמן הצעיר יוצא לשטח - הוא ניצב בפני אתגרים לא פשוטים כיצד להתנהל מול משפחות בפועל, איך לדרבן אותם להתקדם, איך עוזרים להם למצוא הכנסה וכו' וכו'... ואין עדיין איזה מקום שאפשר להתייעץ בצורה רשמית ומסודרת עם הותיקים בתחום. לאחר 10+ שנים של ניסיון בהכוונה למשפחות, וצבירת ידע מקצועי במגוון תחומים - הרב ויינגולד בא ליצור כאן קהילה שבה אנחנו מתכנסים לדון יחד, מותר וראוי לשאול הההכל ולהיו בהתקדמות תמידית ועקבית בס"ד בשליחות נפלאה זו. ב. המאמנים עצמם זקוקים לפרנסה עבור הבית כמו כל יהודי אחר... וכידוע יש אתגר מיוחד במכירת תהליכים שהם בעצם אוויר שאי אפשר לגמרי לחוש אותו (ואתה גם לא עושה שום דבר בשביל הלקוח, רק אומר לו שיפעל לבד וישלם לך על זה...). הנושא הזה דורש הרבה ליבון וחיזוק הדדי - ואנחנו נפתור הכל יחד בס"ד. ביום שני הקרוב בשעה 20:00 נקיים בע"ה ערב מבוא חינם - כדאי לבוא ולהתבשם! הרישום לקבלת ההזמנה לזום נמצא כאן >> מסתבר שלעשיריה הפותחת יהיה מחיר מיוחד באמת כמנוי חודשי במועדון. מתאים למאמנים העוסקים בפועל עם משפחות, וכן לאלו שלמדו וחוששים לצאת לדרך... ואולי גם מי שרוצה ללמוד מאפס יוכל לעלות על הגל (יהיה מאתגר אבל אפשרי). בברכה שכולנו נזכה לפרנסה בשפע, ולעסוק בשליחות המיוחדת שלנו - כל אחד במקומו שלו!
  • איך מקבלים החלטות בנדל"ן..?

נדל"ן ומשכנתאות 613
    5
    3 הצבעות
    5 פוסטים
    178 צפיות
    ב
    יש כאלו שמכניסים כסף מדבידנדים אבל כמובן הכל ביחס להשקעה
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    614 צפיות
    העץ הרענןה
    @המשקיע-הנבון said: להיכנס לשוק ההון לתקופה של פחות מחמש שנים זה חסר אחריות בתכלית. זה שכל הזמן מודדים וכולם שומעים שבשוק ההון אם אתה שם במדד אז אתה מקבל בין 8 ל10 אחוז זה בהחלט נשמע מפתה, אבל זה בנוי מחישוב של ממוצע, חלק מהשנים לדוגמא ברווח של 30 אחוז וחלק בתשואות שליליות ומזה נוצר ממוצע של 10 אחוז בערך. ואפילו 5 שנים זה מצב בסיכון משמעותי יחסית, וכסף שמיועד לדירה הוא לא נחשב כסף פנוי להשקעה. לדעתי. מה שכן חוץ מקרן כספית אתה יכול אולי אג"ח לטווח קצר שגם הוא בסיכון אבל יחסית נמוך. זה הימור עם סטטיסטיקה די טובה לטובת המשקיע, במקרה של השקעה ל5 שנים, מי שלוקח בחשבון שאם יקרה משהו לכסף בטווח הקצר הוא יוכל להמתין לטווח הארוך, אזי זה הימור, אבל עם סיכוי. אבל ודאי שלרוב המשקיעים זה לא מתאים, ודאי שלא בתחילת החיים!
  • 1 הצבעות
    11 פוסטים
    585 צפיות
    מ
    יש מקום לעוד 2 משתתפים ביום שלישי י"א אב רמה ד' ב"ש בשעה 10 בבוקר 50 ש"ח דמי השתתפות לא מעמד מכירתי!! אפשר ליצור איתי קשר בפרטי
  • 1 הצבעות
    13 פוסטים
    1k צפיות
    צ
    @נחמן-רוזנבלום אה"נ אין לקוות לסיכוי מבלי להבין את הסיכון, ובמאמר המוסגר כל החיים שלנו הם סביב נטילת סיכונים בגלל הסיכויים.