אנחנו עכברים בניסוי......😱😱😱
-

אנחנו בעיצומו של ניסוי. כן כן, שמעתם נכון — ניסוי חברתי-פיננסי מהגדולים שהיו כאן! 🧪
והקטע? שאף אחד לא באמת יודע מה יהיו התוצאות שלו. מי יצדק ומי יטעה? הכל פתוח.
אפילו אנשי המקצוע הגדולים והבכירים ביותר חלוקים בדעתם. כל צד יכול לצטט דעה מדופלמת, הגיונית, ومגובה באינספור נתונים וטענות מוצדקות.
אבל האמת הפשוטה היא – שאף אחד עוד לא היה בעתיד.
כולכם – ללא יוצא מן הכלל – נחשפתם לעולמות שוק ההון בשנים האחרונות. מי יותר ומי פחות, בצורה כזאת או אחרת. יש כאלו שהלכו ועשו מעשה והשקיעו את כספם, ויש כאלו שעדיין מתמהמהים, אבל מתכננים להשקיע בעתיד.
ופה בדיוק הניסוי מתחיל:
מה יקרה ביום שבו השוק יקרוס ב-50% או 60%?
כשהפאניקה תשתולל, העיתונים ייצבעו באדום עם כותרות דרמטיות, וקווי הטלפון והזום יעבדו שעות נוספות בניסיון להבין מה המומחים אומרים – בסופו של דבר כל אחד יישב לבד מול המחשב, מול קופת הגמל או תיק ההשקעות שלו, ויצטרך להתמודד מול חוסר הוודאות. רק הוא והמסך.
מצד אחד: יש מומחים שקובעים בנחרצות שרוב הציבור פשוט לא ישרוד את המשבר הזה, וכל הטענות על "דור חדש של משקיעים" הן כעורבא פרח.
מצד שני: ישבסו להסביר לכם: "אתם לא מבינים, מה שהיה פעם זה דור אחר. אצלנו הקהילתיות וה'ביחד' יגרמו לנו לנצח את המשבר".
ואני אגיד לכם את האמת שלי: אני בעצמי עומד תמה ומבולבל, ולא יודע להכריע בנושא.
וזה בסדר גמור! זה בדיוק שוק ההון – ואל תתנו לאף אחד למכור לכם משהו אחר.
בשבוע הבא נפרסם את המשך הפוסט בבלעדיות לחברי "הפורום הפיננסי" מהם הדברים שקריטי לעשות כדי להתכוננן לעתיד -

אנחנו בעיצומו של ניסוי. כן כן, שמעתם נכון — ניסוי חברתי-פיננסי מהגדולים שהיו כאן! 🧪
והקטע? שאף אחד לא באמת יודע מה יהיו התוצאות שלו. מי יצדק ומי יטעה? הכל פתוח.
אפילו אנשי המקצוע הגדולים והבכירים ביותר חלוקים בדעתם. כל צד יכול לצטט דעה מדופלמת, הגיונית, ومגובה באינספור נתונים וטענות מוצדקות.
אבל האמת הפשוטה היא – שאף אחד עוד לא היה בעתיד.
כולכם – ללא יוצא מן הכלל – נחשפתם לעולמות שוק ההון בשנים האחרונות. מי יותר ומי פחות, בצורה כזאת או אחרת. יש כאלו שהלכו ועשו מעשה והשקיעו את כספם, ויש כאלו שעדיין מתמהמהים, אבל מתכננים להשקיע בעתיד.
ופה בדיוק הניסוי מתחיל:
מה יקרה ביום שבו השוק יקרוס ב-50% או 60%?
כשהפאניקה תשתולל, העיתונים ייצבעו באדום עם כותרות דרמטיות, וקווי הטלפון והזום יעבדו שעות נוספות בניסיון להבין מה המומחים אומרים – בסופו של דבר כל אחד יישב לבד מול המחשב, מול קופת הגמל או תיק ההשקעות שלו, ויצטרך להתמודד מול חוסר הוודאות. רק הוא והמסך.
מצד אחד: יש מומחים שקובעים בנחרצות שרוב הציבור פשוט לא ישרוד את המשבר הזה, וכל הטענות על "דור חדש של משקיעים" הן כעורבא פרח.
מצד שני: ישבסו להסביר לכם: "אתם לא מבינים, מה שהיה פעם זה דור אחר. אצלנו הקהילתיות וה'ביחד' יגרמו לנו לנצח את המשבר".
ואני אגיד לכם את האמת שלי: אני בעצמי עומד תמה ומבולבל, ולא יודע להכריע בנושא.
וזה בסדר גמור! זה בדיוק שוק ההון – ואל תתנו לאף אחד למכור לכם משהו אחר.
בשבוע הבא נפרסם את המשך הפוסט בבלעדיות לחברי "הפורום הפיננסי" מהם הדברים שקריטי לעשות כדי להתכוננן לעתידבשבוע הבא נפרסם את המשך הפוסט בבלעדיות לחברי "הפורום הפיננסי"
מה זה "הפורום הפיננסי"?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות