'חופש כלכלי'
-
מעניין אותי מאוד לשמוע מה דעתכם על המושג הזה...
האם זה נראה לכם כמו משהו טוב? או שמא הוא סותר את היהדות..?
האם זהו יעד טוב שמומלץ לשאוף אליו, או שעדיף לשכוח מעושר, ואם הוא יבוא אז יבוא..הכוונה למצב שאדם יש לו מספיק נכסים, שמהם נכנס לו כסף בכמות כזאת שהוא קם בבוקר ועושה את מה שהוא רוצה או את מה שנכון לו - בלי שהצורך בכסף יהיה אלמנט בקבלת ההחלטה.
איך זה קורה בפועל?
אם למשל במושגים שלכם - הכנסה פסיבית של 50 אל"ש תתן מענה לכל הצרכים שלכם גם יחד (דוגמה בלבד - תכתבו לכם מאה אלף.. אין עם זה בעיה) -
אז זאת אומרת שיש ברשותכם נכסים בשווי 15 מיליון שמכניסים לכם 4% בשנה, או נכסים בשווי 6.7 מיליון שמכניסים 9% בשנה.. וכן ע"ז הדרך.אז מה אתם חושבים על הנושא הזה?
חיובי \ שלילי \ רוגע \ תאוות \ בלתי אפשרי \ חלום \ יצאנו לדרך!
??? -
מצורף כאן פרק מספר מעלות המידות לרבי יחיאל ברבי יקותיאל [הרופא]
ספר זה הוזכר ע"י השל"ה, החיד"א, השבט מוסר ועוד
הפרק המובא עוסק בענין העושר ..
אולי יועיל למישהו -
זה יכול לתת פניות רגשית ונפשית לשקוד על התורה ועל העבודה.. ככה שזה חיובי מאד
כן צריך להגיע לשווי מאד גבוה כדי שזה יקרה - כי נרצה לחסוך כדי לחתן את הילדים בכבוד
אבל אם קרן כספית של כמה עשרות אלפים עוזרת מאד לשקט הנפשי ודאי שחופש כלכלי זה איכות חיים נדירה.. -
ברוך פייגר לא מתחבר למושג "חופש כלכלי".
מי שמגיע לסכומים האלו, הם אנשים עם כשרון ותחביב בתחום, וממילא לא עוצרים וזהו.
זה לא קשור ליש לו מנה רוצה מאתיים, אלא לאופי בן אדם, שזה מה שהוא יודע ואוהב לעשות, ולהמשיך לעשות.כלומר, ההסתכלות כאילו אני אברך כולל רציני עם תפקיד חשוב ונעלה,
רק אלמד איך לייצר נכסים בשווי 15 מיליון ש"ח ואחזור לתלמודי בכל ה"ברען",
הוא טעות גמור - כי מי שמצליח ליצור נכסים בשווי כזה, זה לא בא מתוך צדקות לשבת בכולל,
אלא מתוך כשרון ותחביב - וכמו שטראמפ מגדיר זאת: "ספורט" - להתעסק ולהצליח בנדל"ן...!אני אישית חשבתי על זה מפן אחר.
נכון מאוד שחופש כלכלי מאפשר לנו לעשות בדיוק מה שאנו רוצים.
אבל אם תסתכלו (במבט בוגר)על העולם והאנשים שבתוכו,
תתווכחו לדעת שחלק מאוד משמעותי מתוכניות החיים מופשעים מיחסי כסף/עבודה.להמחשבה בעלמא,
אברך שנכנס לתחום הדרכת חתנים, או ייעוץ חינוכי, או מגיד שיעור,
וכן בן תורה הפותח ארגון או עמותה או עסק המספק פתרונות לאנשים,
זה בא בדרך כלל עם "דחיפה" מהצורך בפרנסה, ולא מתוך יצירתיות בלבד.
ודווקא שם הוא צפוי למצוא את הייעוד והסיפוק ותחושת העשייה שלו !!מי שניחן עם מודעות עצמית מאוד גבוה, ובנוסף הוא כשרוני ויצירתי ובנוסף יש לו הרבה מרץ,
הוא יכול להגיע רחוק גם מתוך חופש כלכלי, להגשים את כל התוכניות והיצירות שלו,
אבל שוב חזרנו לפייגר, שאם אכן הוא כשרוני ויצירתי, והמצליח ליצור נכסים להכנסה פאסיבית - הוא ירצה להמשיך בזה...אני כן מכיר אנשים, עם הכנסה פסיבית שמכסה את רוב תקציב החודשי שלהם,
הם חיים ברמת חיים רגילה ומטה, ועדיין עובדים לפרנסתם כדי לסגור את החודש,
אבל ההכנסה הפסיבית מאפשר להם חופש לעבור בין תחומי עיסוק המועדפים,
בשונה מאדם הממוצע שתקוע בעבודה לא מתאימה,
כי הוא לא יכול להרשות לעצמו חודשיים של אבטלה,
ובוודאי לא יכול להרשות לעצמו לסכן מקום בטוח עבור מקום מבטיח...(נ.ב. אל דאגה, גם הרגש שלי עדיין לא השתכנע, בטח אני כן יצא לחופש כלכלי ומוצלח, מלא סיפוק ויצירה ועשיה, רובו ככולו חוזר לתלמודו...)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות