דילוג לתוכן

שאלה על אסטרטגיה באופציות שנוגעת לתקופתינו

שוק ההון והשקעות
14 4 142 4
  • אין דבר כזה לקנות ולכתוב פוט עם אותו סטרייק ואותו תאריך אתה פשוט נשאר על אפס . האסטרטגיה שלך היא במילים אחרות למכור פוטים אחרי הירידות! או שפספסתי משהו?

@סיכון-מחושב
    פספסת...
    תקרא בעיון שוב.
    למכור פוט אחרי ירידות זה דבר נחמד, אבל יש סיכון שימשיך לרדת ויפקע בהפסד מה שאני מנעתי.
    וגם למכור פוטים אחרי ירידות זה דבר אחד ולקנות פוט לפני ירידות ולממש אחרי שהם מתרחשות זה דבר אחר ואפשר לומר שזה עיקר הרווח שלי באסטרטגיה הנל וכפי שציינתי עיקר האסטרטגיה היא כדי לגדר את ה"נפילה הצפויה" של הסנופי בה אני מחזיק באופן ישיר ופאסיבי.
    מקווה שהובנתי יותר.
    יישכ על ההתייחסות.

• @סיכון-מחושב
    פספסת...
    תקרא בעיון שוב.
    למכור פוט אחרי ירידות זה דבר נחמד, אבל יש סיכון שימשיך לרדת ויפקע בהפסד מה שאני מנעתי.
    וגם למכור פוטים אחרי ירידות זה דבר אחד ולקנות פוט לפני ירידות ולממש אחרי שהם מתרחשות זה דבר אחר ואפשר לומר שזה עיקר הרווח שלי באסטרטגיה הנל וכפי שציינתי עיקר האסטרטגיה היא כדי לגדר את ה"נפילה הצפויה" של הסנופי בה אני מחזיק באופן ישיר ופאסיבי.
    מקווה שהובנתי יותר.
    יישכ על ההתייחסות.

אשמח מאד לכל תגובה בנושא, זה חשוב לי!
    @סיכון-מחושב אשמח לתגובתך.
    אם יש עוד מישהו שמבין בזה, קדימה.
    אם משהו לא ברור, לא מובן, אשמח לפרט ולהסביר.
    זה נוגע לי למעשה, ואני לא יודע אם להכנס או לא, לא רוצה לעשות טעות,
    מצד שני לא רוצה לפספס את ההזדמנות.
    וכיון שאין לי נסיון וידע מספיק- כל מידע בעניין יתרום לי.
    בתודה מראש.
    מתייג שוב @עומק-הסיכוי @ה.-שלמה וסליחה על הטרטור אם אתם לא בקטע לענות.

• אין דבר כזה לקנות ולכתוב פוט עם אותו סטרייק ואותו תאריך אתה פשוט נשאר על אפס . האסטרטגיה שלך היא במילים אחרות למכור פוטים אחרי הירידות! או שפספסתי משהו?

@סיכון-מחושב כתב:

אין דבר כזה לקנות ולכתוב פוט עם אותו סטרייק ואותו תאריך אתה פשוט נשאר על אפס .

אתה צודק!
    לפחות בחלק מהברוקרים לא ניתן לבצע 2 חשיפות עצמאיות על אותה אופציה עם אותם נתונים ממש שאחת מהם היא קנייה והשניה היא כתיבה, אלא הם מתקזזות מיד, ואין לך אפשרות אח"כ לסגור רק אחת מהם ולהשאיר את השניה.
    אני לא מבין למה זה ככה, (מה העניין של הברוקרים להרוס לי את הרעיון...)
    יתכן שזה רק עניין מערכתי, כנראה שעוד לא חשבו על אסטרטגיות מהסוג הזה, אבל תיאורטית, אני לא רואה שום סיבה למה שלא יאפשרו את זה.
    עכ"פ לענייננו,
    אפשר לשנות את מועד הפקיעה ביניהם,
    לדוגמא- כתיבה לעוד שנה, וקנייה לעוד שנה ויום,
    רק כדי שהמערכת תאפשר לך לבצע את 2 החשיפות העצמאיות שלא יתקזזו אוטומטית.
    נכון שעכשיו זה קצת פחות אחד על אחד, ויש פה איזשהו אפשרות של בריחה- כלומר שאם בדיוק באותו יום שבין פקיעות הלונג והשורט יקרה משהו, יתכן שתפסיד, (ובאותה מידה גם יתכן שתרויח מזה), אבל עדיין אני חושב שזה די מזערי ביחס לכלל האסטרטגיה, ועדיין היא שווה.
    לסיכום בקצרה: תפסת אותי על בעיה טכנית מערכתית, אך ניתן לעקוף אותה ע"י שינוי קטן בין האופציות.
    עוד יתכן שיש ברוקרים שכן מאפשרים לשמור אותם כ2 פוזיציות נפרדות בלי להתקזז אוטומטית, צריך לבדוק את זה.
    תודה, ואשמח לתגובתך

• @סיכון-מחושב כתב:

אין דבר כזה לקנות ולכתוב פוט עם אותו סטרייק ואותו תאריך אתה פשוט נשאר על אפס .

אתה צודק!
    לפחות בחלק מהברוקרים לא ניתן לבצע 2 חשיפות עצמאיות על אותה אופציה עם אותם נתונים ממש שאחת מהם היא קנייה והשניה היא כתיבה, אלא הם מתקזזות מיד, ואין לך אפשרות אח"כ לסגור רק אחת מהם ולהשאיר את השניה.
    אני לא מבין למה זה ככה, (מה העניין של הברוקרים להרוס לי את הרעיון...)
    יתכן שזה רק עניין מערכתי, כנראה שעוד לא חשבו על אסטרטגיות מהסוג הזה, אבל תיאורטית, אני לא רואה שום סיבה למה שלא יאפשרו את זה.
    עכ"פ לענייננו,
    אפשר לשנות את מועד הפקיעה ביניהם,
    לדוגמא- כתיבה לעוד שנה, וקנייה לעוד שנה ויום,
    רק כדי שהמערכת תאפשר לך לבצע את 2 החשיפות העצמאיות שלא יתקזזו אוטומטית.
    נכון שעכשיו זה קצת פחות אחד על אחד, ויש פה איזשהו אפשרות של בריחה- כלומר שאם בדיוק באותו יום שבין פקיעות הלונג והשורט יקרה משהו, יתכן שתפסיד, (ובאותה מידה גם יתכן שתרויח מזה), אבל עדיין אני חושב שזה די מזערי ביחס לכלל האסטרטגיה, ועדיין היא שווה.
    לסיכום בקצרה: תפסת אותי על בעיה טכנית מערכתית, אך ניתן לעקוף אותה ע"י שינוי קטן בין האופציות.
    עוד יתכן שיש ברוקרים שכן מאפשרים לשמור אותם כ2 פוזיציות נפרדות בלי להתקזז אוטומטית, צריך לבדוק את זה.
    תודה, ואשמח לתגובתך

@הגיוני
    באיזה מערכת אתה עושה את זה?
    נקודה אחת שהב"מ העירה
    פוט עמוק בתוך הכסף דורש הרבה מאד בטחונות במיוחד בשעת משבר שדרישות הביטחונות עולות

• בתקופה האחרונה רבו הדיבורים שפיצוץ בועה בסקטור האי איי קרב...
    תחזיות על משבר קרוב בדומה לדוט קום...
    תיקון... מימושים... וכו' כל אחד בסגנונו, אני לא בא לדון אם או כמה הם נכונים.
    מה שאני כן רוצה להציע, לפחות לעצמי (אישית אני מאמין שיתכן תיקון בזמן הקרוב. לא שזה כזה מפחיד עבור משקיע פאסיבי, אבל קצת כן...)
    היא לגדר את זה עם אופציות.
    ואקדים: אין לי נסיון ממשי באופציות ואף פעם לא סחרתי בהן, אבל ראש כן יש לי
    וחשבתי על רעיון ואשמח שהמבינים באופציות, אבל אנא רק מי שבאמת מבין, יעזרו לי ויענו לי האם יש בעיה באסטרטגיה הזאת והאם יש בה בשורה.
    והרעיון הוא:
    לכתוב ולקנות במקביל אופציית פוט על הסנופי עם סטרייק על הכסף, שניהם עם סטרייק זהה ושניהם עם אותו מועד פקיעה- הכי רחוק שיש,
    אם אני לא נוגע עד לפקיעה לא הרווחתי ולא הפסדתי, כי מה שלא יהיה, המימושים יתקזזו.
    והיה אם תהיה קריסה נניח של 30%, אני סוגר את פוזיציית הלונג פוט ומשאיר רק את השורט,
    כאן ניתן לעצור את האסטרטגיה באופן כזה שנמתין ונחכה עד לפקיעת השורט- סביר להניח שעד לסיום התקופה- להזכירכם לקחנו את מועד הפקיעה הכי ארוך שיש- הוא יחזור לעצמו מתישהו או לפחות יעלה בחלק אבל פחות מסתבר שעד סוף התקופה הוא רק ירד עוד יותר- שזה התרחיש היחיד של ההפסד.
    אבל כיון שאנחנו לא אוהבים סיכונים אז אפשר להמשיך את האסטרגיה- ושימו לב מכאן צריך קצת יותר ריכוז- במקביל לסגירת הלונג, לבצע זוג נוסף של קניה וכתיבה חדשה של פוט ג"כ עם אותו סטרייק על הכסף (של כמה שזה יהיה אז) למועד הפקיעה הכי ארוך שיש אז,
    מה שזה יוצר בעצם, שגם אם תהיה עוד ירידה, אנחנו מוגנים ע"י הלונג החדש, ואם ירד שוב- אז שוב לבצע סגירה של הלונג החדש וביצוע זוג חדש כנ"ל, ואח"כ כשהמדד יחזור לעצמו לסגור את כל הפוזיציות, ותמיד נצא ברווח.
    כמובן שכדאי להגדיר אחרי ירידה של כמה אחוזים לבצע את סגירת הלונג וביצוע הזוג החדש, כי אם הוא יהיה קטן מדי והוא ירד הרבה פעמים עם הרבה זוגות אז הרווח יהיה קטן יותר, ע"י שחיקה של העמלות והפרשי נזילות, אבל באופן נורמלי, מה שאני בדקתי, תמיד הוא מסיים ברווח!
    ואדרבה- תבדקו אתם, אשמח אם תמצאו תרחיש של הפסד!
    דבר נוסף, ברור שכל זה בהנחה שבסוף מתישהו הוא יחזור לעצמו (גם אם זה יקח 20 שנה) אבל בזה בכל מקרה אנחנו מאמינים אם אנחנו מושקעים בסנופי בצורה פאסיבית (ומקווה שכך).
    מה שכן, הקטע של הבטחונות.
    אז קודם כל זה ברור שכל כסף שאתה מקבל על השורטים ועל מימוש הלונגים אתה מכניס לבטחונות.
    אבל עדיין אני לא מספיק יודע כמה בטחונות צריך (כדי לא להגיע למרג'ין קול)
    וצריך לוודא שבכל שלב לא חסר לי בטחונות לפי מבנה האסטרטגיה.
    כמובן שיש גם הפרשי נזילות ועמלות אבל מאמין שזה קטן לעומת הרווח והתועלת, רק הבטחונות יכול להיות בעיה.
    אשמח אם מישהו יידע לעזור לי אם אני צודק ברעיון או לא ומה עם הבטחונות.
    לסיום: מה שמיוחד באסטרטגיה הזאת אם היא נכונה, שלא צריך להוציא שקל מהכיס הכל מתגלגל מהשורט ללונג.
    יש לאסטרטגיה הזאת עוד כמה שדרוגים שלא כתבתי עדיין אני חושב שזה מספיק כבד בשלב זה.
    @עומק-הסיכוי ?
    @ה.-שלמה ?
    מי עוד באופציות?
    תודה.

@הגיוני ברוך שובך!!!

לעצם העניין.
    איני מבין באופציות. וודאי שלא ניסיון.
    וגם ראש אין לי כ"כ.

אבל לא הבנתי ואשמח שתסביר.

אם אתה פותח שני פוזיציות מנוגדות אתה תמיד תהיה על האפס.
    ברגע שאתה סוגר פוזיציה אחת,
    לכאורה זה שקול לפתיחת הפוזיציה השנייה,
    בתנאים החדשים (דאז).

ולכן אני לא מבין למה האסטרטגיה היא לא פשוט למכור פוטים אחרי הירידות. כמו שכתב @סיכון-מחושב

@הגיוני כתב:

אבל פחות מסתבר שעד סוף התקופה הוא רק ירד עוד יותר- שזה התרחיש היחיד של ההפסד.

במשבר ארוך זה וודאי יקרה, כי אין אופציות ארוכות כ"כ.

@הגיוני כתב:

במקביל לסגירת הלונג, לבצע זוג נוסף של קניה וכתיבה חדשה של פוט ג"כ עם אותו סטרייק על הכסף (של כמה שזה יהיה אז) למועד הפקיעה הכי ארוך שיש אז,
    מה שזה יוצר בעצם, שגם אם תהיה עוד ירידה, אנחנו מוגנים ע"י הלונג החדש

לא הבנתי למה.
    הרי עכשיו יש לך בתיק.
    1.את החלק המנייתי שהוא בירידה.
    2.את השורט פוט הראשון.
    3.לונג-פוט חדש.
    4.שורט-פוט חדש.
    מכיוון ש 4 ו 3 מקזזים אחד את השני, נשאר לך רק 1 ו2. ואם יהיה המשך של ירידה, אתה תהיה בהפסד.

@הגיוני כתב:

פרט שוב כיצד זה נמנע.

@הגיוני כתב:

וגם למכור פוטים אחרי ירידות זה דבר אחד ולקנות פוט לפני ירידות ולממש אחרי שהם מתרחשות זה דבר אחר ואפשר לומר שזה עיקר הרווח שלי

אבל אם במקביל גם מכרת פוט, כל מה שהרווחת מהקנייה קוזזה בכתיבה.
    ורק אם השוק יחזור לעלות תהיה ברווח. והרווח יהיה זהה לחלוטין לכתיבת פוטים אחרי הירידות.
    מה אני מפספס?

@הגיוני כתב בשאלה על אסטרטגיה באופציות שנוגעת לתקופתינו:

וכפי שציינתי עיקר האסטרטגיה היא כדי לגדר את ה"נפילה הצפויה" של הסנופי בה אני מחזיק באופן ישיר ופאסיבי.

גידור לא יהיה כי התיק יהיה בהפסד של 30%.
    אתה מתכוון שלאחר ההתאוששות אתה תהיה מורווח?

• @הגיוני ברוך שובך!!!

לעצם העניין.
    איני מבין באופציות. וודאי שלא ניסיון.
    וגם ראש אין לי כ"כ.

אבל לא הבנתי ואשמח שתסביר.

אם אתה פותח שני פוזיציות מנוגדות אתה תמיד תהיה על האפס.
    ברגע שאתה סוגר פוזיציה אחת,
    לכאורה זה שקול לפתיחת הפוזיציה השנייה,
    בתנאים החדשים (דאז).

ולכן אני לא מבין למה האסטרטגיה היא לא פשוט למכור פוטים אחרי הירידות. כמו שכתב @סיכון-מחושב

@הגיוני כתב:

אבל פחות מסתבר שעד סוף התקופה הוא רק ירד עוד יותר- שזה התרחיש היחיד של ההפסד.

במשבר ארוך זה וודאי יקרה, כי אין אופציות ארוכות כ"כ.

@הגיוני כתב:

במקביל לסגירת הלונג, לבצע זוג נוסף של קניה וכתיבה חדשה של פוט ג"כ עם אותו סטרייק על הכסף (של כמה שזה יהיה אז) למועד הפקיעה הכי ארוך שיש אז,
    מה שזה יוצר בעצם, שגם אם תהיה עוד ירידה, אנחנו מוגנים ע"י הלונג החדש

לא הבנתי למה.
    הרי עכשיו יש לך בתיק.
    2.את השורט פוט הראשון.
    3.לונג-פוט חדש.
    4.שורט-פוט חדש.
    מכיוון ש 4 ו 3 מקזזים אחד את השני, נשאר לך רק 1 ו2. ואם יהיה המשך של ירידה, אתה תהיה בהפסד.

@הגיוני כתב:

פרט שוב כיצד זה נמנע.

@הגיוני כתב:

וגם למכור פוטים אחרי ירידות זה דבר אחד ולקנות פוט לפני ירידות ולממש אחרי שהם מתרחשות זה דבר אחר ואפשר לומר שזה עיקר הרווח שלי

ורק אם השוק יחזור לעלות תהיה ברווח. והרווח יהיה זהה לחלוטין לכתיבת פוטים אחרי הירידות.
    מה אני מפספס?

@הגיוני כתב בשאלה על אסטרטגיה באופציות שנוגעת לתקופתינו:

וכפי שציינתי עיקר האסטרטגיה היא כדי לגדר את ה"נפילה הצפויה" של הסנופי בה אני מחזיק באופן ישיר ופאסיבי.

@אנליזה-פיננסית כתב:

לא הבנתי למה.
    הרי עכשיו יש לך בתיק.
    2.את השורט פוט הראשון.
    3.לונג-פוט חדש.
    4.שורט-פוט חדש.

@אנליזה-פיננסית כתב:

בזה אתה צודק,
    אלא שזה רק עניין של ניסוח.
    לא דאגתי לדייק בניסוח (שלא בצדק!) כיוון שבניתי על זה שבסוף, העניין בכללותו יובן.

@אנליזה-פיננסית כתב:

מה אני מפספס?

פה אתה מפספס.
    למכור פוט אחרי ירידה, אתה מרויח מקסי' את הפרמיה שקיבלת על הכתיבה.
    לקנות פוט לפני ירידה ולממש אחרי ירידה, פה אתה יכול להרויח הרבה מאד.
    ומה בנוגע לכך שבמקביל יש כנגדו שורט שלכאו' מקזז את הרווח?
    בשביל זה בא המשכו של מבנה האסטרטגיה,
    והוא, קודם כל בגדול התשובה לנקודה הזאת, היא שהמדד בסוף (גם אם אחרי 20 שנה אבל בסוף) יעלה.
    ואז מה?
    ואז, סה"כ אני לא מפסיד מהשורט, דהיינו, אני מצפה שהשורט לא יקזז לי את ה"עסקה" שעשיתי עם הלונג.
    בעצם, עיקר העסקה שלי היא- הלונג. להרוויח מהמשבר הצפוי (וזה יפצה אותי גם על הירידה בהחזקה שלי במדד).
    תפקידו של השורט הוא- רק לגדר את הלונג.
    כי הרי יתכן שלא תהיה כלל ירידה, ואדרבה הסברא הפשוטה היא שהאי איי ימשיך לדהור לגבהים (אבל כמו שכתבתי לא רוצה להכנס ל"האם אנחנו לפני משבר או לא").
    אלא, שאם כן יהיה משבר והמדד ירד הרבה, אז אני מרשה לעצמי לסגור את הלונג ולהרויח ממנו על אף הסיכון שנשאר לי עם השורט הפתוח.
    וזה מ2 סיבות:

1. כפי שכתבתי לא סביר שהמדד רק ירד מנקודת המשבר שאני סוגר בה את הלונג עד לנקודת הפקיעה של השורט, הרבה יותר סביר ש- "או שהוא ישאר סטטי או יעלה קצת או יעלה הרבה", אבל שיהיה עוד ירידה על הירידה הראשונה ולא תהיה שום התאוששות לאורך כל התקופה זה די לא סביר.
    2. כפי שכתבתי כיוון שאנחנו לא אוהבים סיכונים אפי' רחוקים- כאן בא החלק השני של האסטרטגיה:
      אני מבצע זוג נוסף במקביל לסגירת הלונג הישן, ואפרט את התפקיד של כל אחד:
      הלונג- כדי לגדר בדיוק את המקרה הנ"ל שתתרחש עוד ירידה על הירידה הראשונה,
      וע"י הלונג אני מקזז את הפסד השורט מהירידה השניה.
      אלא שכמובן כאן נוצר סיכון חדש- שהמדד יעלה (וכפי שאף סביר יותר שיקרה),
      ואז אפסיד מהלונג.
      בשביל זה בדיוק בא השורט החדש לגדר מצב כזה.
      והיה, והמדד רק עלה משם, אני נותן לזוג החדש לפקוע ולקזז זה את זה בלי לגעת.
      אלא שאם מתרחשת הירידה הנוספת- אז אני סוגר את הלונג (ובכך אני מקזז את ההפסד של השורט הישן מהירידה החדשה).
      אלא שכאן צף סיכון חדש- אני משאיר כאן שורט רווק בלא עזר כנגדו שיקזז אותו במקרה הצורך,
      ע"כ בא ההמשך- ביצוע זוג נוסף במקביל לסגירת הלונג השני- דהיינו זוג שלישי.
      וחוזר חלילה עד לסוף הורוד- המדד חוזר לעצמו, ואז אני סוגר את כל הפוזיציות ותמיד המצב הוא שאני יוצא ברווח.
      אם חסר משהו אשמח להשלים.
      וסליחה על הבלגן בכתיבה, פשוט זה נושא מורכב ואפשר להסתכל ולהתייחס אליו מהרבה כיוונים ואין לי זמן לערוך הכל בצורה יפה ומסודרת.
      עוד דבר שאתה לא צודק:

@אנליזה-פיננסית כתב:

וגם ראש אין לי כ"כ.

• @אנליזה-פיננסית כתב:

לא הבנתי למה.
    הרי עכשיו יש לך בתיק.
    2.את השורט פוט הראשון.
    3.לונג-פוט חדש.
    4.שורט-פוט חדש.

@אנליזה-פיננסית כתב:

בזה אתה צודק,
    לא דאגתי לדייק בניסוח (שלא בצדק!) כיוון שבניתי על זה שבסוף, העניין בכללותו יובן.

@אנליזה-פיננסית כתב:

מה אני מפספס?

פה אתה מפספס.
    והוא, קודם כל בגדול התשובה לנקודה הזאת, היא שהמדד בסוף (גם אם אחרי 20 שנה אבל בסוף) יעלה.
    ואז מה?
    ואז, סה"כ אני לא מפסיד מהשורט, דהיינו, אני מצפה שהשורט לא יקזז לי את ה"עסקה" שעשיתי עם הלונג.
    בעצם, עיקר העסקה שלי היא- הלונג. להרוויח מהמשבר הצפוי (וזה יפצה אותי גם על הירידה בהחזקה שלי במדד).
    כי הרי יתכן שלא תהיה כלל ירידה, ואדרבה הסברא הפשוטה היא שהאי איי ימשיך לדהור לגבהים (אבל כמו שכתבתי לא רוצה להכנס ל"האם אנחנו לפני משבר או לא").
    אלא, שאם כן יהיה משבר והמדד ירד הרבה, אז אני מרשה לעצמי לסגור את הלונג ולהרויח ממנו על אף הסיכון שנשאר לי עם השורט הפתוח.
    וזה מ2 סיבות:

1. כפי שכתבתי לא סביר שהמדד רק ירד מנקודת המשבר שאני סוגר בה את הלונג עד לנקודת הפקיעה של השורט, הרבה יותר סביר ש- "או שהוא ישאר סטטי או יעלה קצת או יעלה הרבה", אבל שיהיה עוד ירידה על הירידה הראשונה ולא תהיה שום התאוששות לאורך כל התקופה זה די לא סביר.
    2. כפי שכתבתי כיוון שאנחנו לא אוהבים סיכונים אפי' רחוקים- כאן בא החלק השני של האסטרטגיה:
      ואז אפסיד מהלונג.
      אלא שאם מתרחשת הירידה הנוספת- אז אני סוגר את הלונג (ובכך אני מקזז את ההפסד של השורט הישן מהירידה החדשה).
      אלא שכאן צף סיכון חדש- אני משאיר כאן שורט רווק בלא עזר כנגדו שיקזז אותו במקרה הצורך,
      וחוזר חלילה עד לסוף הורוד- המדד חוזר לעצמו, ואז אני סוגר את כל הפוזיציות ותמיד המצב הוא שאני יוצא ברווח.
      אם חסר משהו אשמח להשלים.
      וסליחה על הבלגן בכתיבה, פשוט זה נושא מורכב ואפשר להסתכל ולהתייחס אליו מהרבה כיוונים ואין לי זמן לערוך הכל בצורה יפה ומסודרת.
      עוד דבר שאתה לא צודק:

@אנליזה-פיננסית כתב:

וגם ראש אין לי כ"כ.

@הגיוני כתב:

אבל אם אתה כותב פוט לאחר הירידה עם מחיר מימוש של לפני הירידה.
    כלומר עמוק בתוך הכסף, לכאורה המשמעות תהיה זהה.

האסטרטגיה שלך:
    נניח שהמדד עומד על 100 כתבתי וקניתי פוטים של 100.
    בהתעלם מהפרמיות המחיר של שני העסקאות הוא 0,
    המדד ירד ל-70 מחיר הפוט עלה ל 30,
    על הלונג פוט הרווחתי 30, ועל השורט פוט הפסדתי 30.
    כעת מכרתי את הלונג פוט, (בלי המשך האסטרטגיה שלך). מימשתי רווח של 30.
    ואני בהפסד על הנייר של 30 כעת המדד חזר לעצמו, האופציה חזרה ל-0, ההפסד על הנייר בוטל, ועדיין יש לי את הרווח של הלונג פוט שמימשתי.
    רווח של 30.

אך באותה מידה אם אכתוב כעת (לאחר הירידה) פוט עמוק בכסף, עם מחיר מימוש של 100 (והמדד על 70) הרי מחיר פוט כזה שווה כעת 30 (כי הוא מקבל אופציה למכור את המדד במחיר 100 והמדד כעת 70 כלומר הוא מקבל שווי של 30 ש"ח שאותם הוא צריך לשלם). אם כתבתי את הפוט עכשיו קבלתי 30 ש"ח והמדד עלה ל 100, שווי האופציה ירד ל 0
    ואני מורווח 30 ש"ח.
    אותו דבר.
    היכן הטעות שלי?
    (ברצוני בעז"ה להתייחס גם להמשך דבריך אך הזמן קצר... בל"נ באם יתאפשר אתייחס לכך).

• @הגיוני רק שאלה קטנה.
    מה אתה עושה אם בתאריך הפקיעה המדד עדיין לא חזר לעצמו?

• אחרי כל ההסברים ,האסטרטגיה שלך היא להחזיק פוזיציה ובזמני ירידות לכתוב פוטים כדי להרוויח את הפרמיות שלהם ,רק תשים לב שאם למשל השוק ירד ב10 אחוז והחלטת לכתוב את הפוט(או במילים שלך לשחרר את פוט שקנית וממילא אתה נשאר עם הפוט שכתבת)אז מעכשיו אתה ממונף על השוק ובמקרה של עלייה אתה מרוויח בחזרה את מה שהפסדת במניות שקנית ובנוסף אתה מרוויח את הפרמיה של הפוט שכתבת, ומאידך אם השוק יורד למשל בעוד 10 אחוז אז אתה ממשיך להפסיד על המניות 10 אחוז ובנוסף אתה גם מפסיד עוד 10 אחוז על הפוט ,הדבר היחיד שמגן עליך בצורה מסויימת הוא הפרמיה שקיבלת מהפוט בהתחלה ,וכן הלאה בירידה השלישית אתה תהיה ממונף פי 3 רק שיהיה לך שתי פרמיות ,ע"כ סיכום האסטרטגיה שלך .
    עכשיו האם זה כדאי ובכלל האם זה אפשרי?
    נראה שהתכוונת לבצע מעין שיטת מרטינגל שענינה להכפיל את הפוזיציה בכל הפסד ,רק שיש הבדל כי אתה כותב פוטים ולא מכפיל פוזיציה ולכן אם ימשיך לרדת אתה תפסיד יותר אבל מאידך בדשדוש אתה תרוויח בלל התטא של הפוטים , באופן כללי שיטת מרטינגל בשוק ההון זו אסטרטגיה עם תוחלת חיובית כי השוק לאורך הזמן מתקן את עצמו ,אבל זה לא מעשי כי למשל בצורה שהצגת עם כתיבת פוטים אתה צריך מלא כסף לבטחונות כי בכל ירידה אתה צריך להוסיף עוד בטחונות כי אתה כותב פוט חדש לכן זה לא אפשרי אלא אם כן אתה שמשאיר את רוב רובו של הכסף בצד שלא יהיה מושקע והוא רק יהיה ממיועד לביטחונות וכמובן שלא כדאי לעשות זאת כי הכסף הזה בינתיים לא מרוויח כלום .
    אז לכן הייתי ממליץ לך לא לעשות את זה על עוור בירידות ,אלא אם השוק ירד ואתה מזהה תחתית שממנה אין כל כך סיכוי לרדת למשל שהSP 500 נסחר במכפילים נמוכים אז תכתוב פוט אם יש לך אפשרות עם הבטחונות שלך מול הברוקר .
    אבל אתה יכול גם להתמנף בצורות אחרות כמו לקחת הלוואה מהבנק או מהברוקר (בIB חו"ל תשלם ריבית זולה יחסית רק צריך להיזהר לא להיכנס למארגין קול),אם אין לך אפשרות לקבל הלוואות או מינוף אתה יכול למכור את הפוזיציה ועם הכסף תוכל לקנות קולים וככה תהיה ממונף בלי צורך בביטחונות רק שכאן אתה תרוויח אם יעלה ובאסטרטגיית של כתיבת פוטים אתה יכול להרוויח גם בדשדוש אבל פחות בעליות .
    יש עוד צורות להתמנף כמו להיות בלונג עם חוזים עתידיים אבל זה גם דורש בטחונות, יש קרנות ממונפות שעושות את זה אבל בגלל המנגנון האיפוס היומי או החודשי מפסידים לאורך זמן בשוק מדשדש.
    שיהיה בכל מקרה בהצלחה !תמשיך לחפש ובסוף בעזרת ה' תמצא את הדרך להרוויח(גם לי יש כמה רעיונות ,אם תרצה אוכל לשתף אותך בפרטי).

• אחרי כל ההסברים ,האסטרטגיה שלך היא להחזיק פוזיציה ובזמני ירידות לכתוב פוטים כדי להרוויח את הפרמיות שלהם ,רק תשים לב שאם למשל השוק ירד ב10 אחוז והחלטת לכתוב את הפוט(או במילים שלך לשחרר את פוט שקנית וממילא אתה נשאר עם הפוט שכתבת)אז מעכשיו אתה ממונף על השוק ובמקרה של עלייה אתה מרוויח בחזרה את מה שהפסדת במניות שקנית ובנוסף אתה מרוויח את הפרמיה של הפוט שכתבת, ומאידך אם השוק יורד למשל בעוד 10 אחוז אז אתה ממשיך להפסיד על המניות 10 אחוז ובנוסף אתה גם מפסיד עוד 10 אחוז על הפוט ,הדבר היחיד שמגן עליך בצורה מסויימת הוא הפרמיה שקיבלת מהפוט בהתחלה ,וכן הלאה בירידה השלישית אתה תהיה ממונף פי 3 רק שיהיה לך שתי פרמיות ,ע"כ סיכום האסטרטגיה שלך .
    עכשיו האם זה כדאי ובכלל האם זה אפשרי?
    נראה שהתכוונת לבצע מעין שיטת מרטינגל שענינה להכפיל את הפוזיציה בכל הפסד ,רק שיש הבדל כי אתה כותב פוטים ולא מכפיל פוזיציה ולכן אם ימשיך לרדת אתה תפסיד יותר אבל מאידך בדשדוש אתה תרוויח בלל התטא של הפוטים , באופן כללי שיטת מרטינגל בשוק ההון זו אסטרטגיה עם תוחלת חיובית כי השוק לאורך הזמן מתקן את עצמו ,אבל זה לא מעשי כי למשל בצורה שהצגת עם כתיבת פוטים אתה צריך מלא כסף לבטחונות כי בכל ירידה אתה צריך להוסיף עוד בטחונות כי אתה כותב פוט חדש לכן זה לא אפשרי אלא אם כן אתה שמשאיר את רוב רובו של הכסף בצד שלא יהיה מושקע והוא רק יהיה ממיועד לביטחונות וכמובן שלא כדאי לעשות זאת כי הכסף הזה בינתיים לא מרוויח כלום .
    אז לכן הייתי ממליץ לך לא לעשות את זה על עוור בירידות ,אלא אם השוק ירד ואתה מזהה תחתית שממנה אין כל כך סיכוי לרדת למשל שהSP 500 נסחר במכפילים נמוכים אז תכתוב פוט אם יש לך אפשרות עם הבטחונות שלך מול הברוקר .
    אבל אתה יכול גם להתמנף בצורות אחרות כמו לקחת הלוואה מהבנק או מהברוקר (בIB חו"ל תשלם ריבית זולה יחסית רק צריך להיזהר לא להיכנס למארגין קול),אם אין לך אפשרות לקבל הלוואות או מינוף אתה יכול למכור את הפוזיציה ועם הכסף תוכל לקנות קולים וככה תהיה ממונף בלי צורך בביטחונות רק שכאן אתה תרוויח אם יעלה ובאסטרטגיית של כתיבת פוטים אתה יכול להרוויח גם בדשדוש אבל פחות בעליות .
    יש עוד צורות להתמנף כמו להיות בלונג עם חוזים עתידיים אבל זה גם דורש בטחונות, יש קרנות ממונפות שעושות את זה אבל בגלל המנגנון האיפוס היומי או החודשי מפסידים לאורך זמן בשוק מדשדש.
    שיהיה בכל מקרה בהצלחה !תמשיך לחפש ובסוף בעזרת ה' תמצא את הדרך להרוויח(גם לי יש כמה רעיונות ,אם תרצה אוכל לשתף אותך בפרטי).

@סיכון-מחושב כתב:

אחרי כל ההסברים ,האסטרטגיה שלך היא להחזיק פוזיציה ובזמני ירידות לכתוב פוטים כדי להרוויח את הפרמיות שלהם ,רק תשים לב שאם למשל השוק ירד ב10 אחוז והחלטת לכתוב את הפוט(או במילים שלך לשחרר את פוט שקנית וממילא אתה נשאר עם הפוט שכתבת)אז מעכשיו אתה ממונף על השוק ובמקרה של עלייה אתה מרוויח בחזרה את מה שהפסדת במניות שקנית ובנוסף אתה מרוויח את הפרמיהשל הפוט שכתבת ומאידך אם השוק יורד למשל בעוד 10 אחוז אז אתה ממשיך להפסיד על המניות 10 אחוז ובנוסף אתה גם מפסיד עוד 10 אחוז על הפוט הדבר היחיד שמגן עליך בצורה מסויימת הוא הפרמיה שקיבלת מהפוט בהתחלה ,וכן הלאה בירידה השלישית אתה תהיה ממונף פי 3 רק שיהיה לך שתי פרמיות ,ע"כ סיכום האסטרטגיה שלך .

לא הצלחתי להבין ממך אם הבנת את האסטרטגיה שלי או לא בדיוק.

@סיכון-מחושב כתב:

אבל זה לא מעשי כי למשל בצורה שהצגת עם כתיבת פוטים אתה צריך מלא כסף לבטחונות כי בכל ירידה אתה צריך להוסיף עוד בטחונות כי אתה כותב פוט חדש לכן זה לא אפשרי
    הו!
    כאן אתה מתייחס ל"בעיית הבטחונות" כפי שהצגתי בפוסט הראשון שהיא עיקר הבעיה שיכולה להיות כאן.
    אלא שהבנתי שכאשר יש שתי פוזיציות שבאחד מהם יש רווח לא ממומש ובשני הפסד לא ממומש, או סתם כך כאשר הסיכון שיש על אחד הוא סיכוי עבור השני, בכה"ג הם מתקזזים מבחינת דרישת הבטחונות, ואם כן, אני לא צריך כזה הרבה, כיוון שכנגד השורט יש לונג וגם מה שמשכתי אני מכניס כבטחונות כפי שכתבתי ג"כ למעלה.
    וזה מביא אותי לצטט מה שכתבת:

@סיכון-מחושב כתב:

אלא אם כן אתה שמשאיר את רוב רובו של הכסף בצד שלא יהיה מושקע והוא רק יהיה ממיועד לביטחונות וכמובן שלא כדאי לעשות זאת כי הכסף הזה בינתיים לא מרוויח כלום .

והטענה שהכסף בינתיים לא מרויח כלום היא מצחיקה, כיוון שכל הכסף הזה ממונף, לא הוצאתי שקל מהכיס, העברתי את הפרימיה שקיבלתי על השורט- כתשלום על הלונג.
    אלא שכן יש כאן איזשהו פער, כיוון שבירידה השניה נניח, השורט בהפסד גדול יותר ממה שהרווחתי מסגירת הלונג הראשון, והכסף מהפרימיה מכתיבת השורט השני נצרך עבור קניית הלונג השני.
    לכן אני מנסה להבין כמה בטחונות אצטרך בערך להביא מהבית,
    בעיני זו שאלת השאלות, גם כי אין לי מושג בבטחונות לפי מה נקבעות הדרישות, וגם כי חלק גדול מהטריק פה- שאתה לא צריך להוציא שקל מהכיס!
    והמינופים שהצעת עולים כסף, לכן אני פחות אוהב, וגם הם מסוכנים- אצלי אין סיכון!
    לגבי הרעיונות שלך, כמובן שאשמח לשמוע.
    ושוב, ייש"כ על העזרה!

• מבחינה מטמטית אין דבר כזה להיות בשורט ולונג ביחד אתה בניוטרל וזה לא רק בגלל שהברוקר לא נותן זה מה שאנליזה פיננסית ואני כתבנו לך בהתחלה ,הפוזיציה מתחילה אחרי הירידה כשאתה סוגר את הלונג ואז אתה כותב שורט ,ולכן כתבתי את מה שכתבתי בסיכום ונדמה לי שהבנתי את האסטרטגיה שלך,לגבי הבטחונות תבדוק אצל IB בחשבון MARGIN ואם יש לך מעל 100000 דולר ותיק מאוזן יש אפשרות לקבל עוד מינוף רק תדע שכדי לכתוב אופציות ערומות צריך להוכיח על לפחות מעל 100000 דולר נזיל וגם שאתה מבין באופציות ,בכל מקרה מהירידה השלישית זה דורש מינוף מטורף ואתה חייב כסף בצד או אפשרויות לקחת הלוואות כדי להזרים כסף לחשבון ולכן זה לא מעשי כמו שכתבתי לעיל .
    מה שמעשי אם יש לך חשבון MARGIN הוא לעשות את זה פעם אחת בירידה רצינית ,קח בחשבון שאחרי הירידות יש לך פחות כסף בחשבון ואחרי הירידה השניה אתה מופסד פעמיים וכן הלאה.
    אם אין לך חשבון MARGIN ,פשוט תמכור את פוזיציה ותקנה איתם 2 קולים עמוקים בתוך הכסף לסטרייק הכי ארוך שאפשר,את הכסף המזומן שישאר לך תשים באגח קצר טווח או בקרן כספית שישאר לך ואיתם תקנה בירידה הבאה , ואתה מגיע בערך לאותה תוצאה אם השוק יתקן את עצמו אבל קח בחשבון שאתה ממונף ותפעל רק ברמות שמזהים שיש תחתית ,ושיהיה לך מתוך המזומן ואפשרויות הלוואה חיצוניות להמשיך לקנות עוד קולים אם השוק ימשיך לרדת או לדשדש.
    הבהרה זו לא המלצה לפעולה רק תרגום של הרעיון שלך לפסים מעשיים .
    באופן כללי זה טוב שאתה מתייעץ כי זה מאוד מסוכן להשתמש עם אסטרטגיות מסובכות אם לא מבינים בדיוק את מה שעושים!
    בהצלחה!

• @אנליזה-פיננסית כתב:

לא הבנתי למה.
    הרי עכשיו יש לך בתיק.
    2.את השורט פוט הראשון.
    3.לונג-פוט חדש.
    4.שורט-פוט חדש.

@אנליזה-פיננסית כתב:

בזה אתה צודק,

@אנליזה-פיננסית כתב:

מה אני מפספס?

פה אתה מפספס.
    ואז מה?
    וזה מ2 סיבות:

ואז אפסיד מהלונג.
      אם חסר משהו אשמח להשלים.
      עוד דבר שאתה לא צודק:

@אנליזה-פיננסית כתב:

וגם ראש אין לי כ"כ.

@הגיוני כתב:

ואז אפסיד מהלונג.

אך במצב זה אתה עדיין מופסד בגלל השורט החדש שאין מי שיקזז את ההפסד שלו.

@הגיוני כתב:

אתה משאיר שני שורטים ללא עזר כנגדם.
    הראשון שעדיין פתוח וכנ"ל השני, הוספת זוג נוסף לא יהווה עזר כנגדם.

בקיצור. יש לך שני שורטי פוט.
    ולונג פוט אחד. (ובכל ירידה נוספת אתה מוסיף עוד שורט פוט אחד)
    כל ירידה היא הפסד כי אין מי שמגן על שורט אחד כי יש רק לונג אחד.

אשמח שתתייחס, וגם לחישוב הקודם שבו הראיתי שאין סיבה לפתוח כעת את הפוזיציות וניתן לחכות לאחר הירידה ולכתוב פוט עמוק בכסף.
    (באופן כללי אני חושב שכדאי שתעשה דוגמא מספרית ותדגים כאן (גם אם היא תהיה רק קירוב) בשביל למדל את תוצאת האסטרטגיה וכך נוכל לבחון יותר מפורט).

בכל אופן תודה על ההתייחסות והעלאת נושאים מורכבים. המשך כך. הוכחת בצורה מושלמת (ולא רק באשכול זה). ש👇 המשך להשתמש בו.

@הגיוני כתב:

ראש כן יש לי

נושאים מוצעים