בעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!
-
@אבי-ר. כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
אז לידיעתך הממוצע של המדד בעשור האחרון הוא 1.72% ולכאו' (כמובן בלי ידיעה אלא שלזה בנק ישראל שואף) כך יהיה גם בעשור הקרוב.
אני בכוונה דיברתי על השנים האחרונות כי באמת עד 2020 המדד היה נמוך ואפילו עם ירידה. ולכן יש עדיין יועצים שממליצים על זה אך למעשה מאז המדד גבוה.
2024: 3.2%
2023: 3.0%
2022: 5.3%
2021: 2.8%
והשנה היא לבינתיים 2.7 אחרי ירידה של 0.6 בחודש האחרון.
כך שהממוצע הוא 5.4.@אבי-ר. כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
העניין הוא שיש בזה את הבחינה של האפקט ריבית דריבית וכידוע שבתקופה ארוכה יש לזה משמעות משא"כ בתקופה קצרה.
זה נכון שטווח הארוך זה יותר משמעותי מתקופות קצרות.
@כותב-רק-מה-שיודע כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
אני בכוונה דיברתי על השנים האחרונות כי באמת עד 2020 המדד היה נמוך ואפילו עם ירידה. ולכן יש עדיין יועצים שממליצים על זה אך למעשה מאז המדד גבוה.
אתה יודע מה עברנו בשנים האחרונות מהקורונה ועד...
וכידוע שדברים כאלה כמו בשוק ההון א"א לבדוק לפי שנים ספורות,
ואגב בדקתי את הממוצע ל20 שנה אחרונות וזה בס"ה 1.81%. -
ואגב בדקתי את הממוצע ל20 שנה אחרונות וזה בס"ה 1.81%.@אבי-ר. כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
ואגב בדקתי את הממוצע ל20 שנה אחרונות וזה בס"ה 1.81%.אני יודע. ולכן אני חושב שעד שלא רואים בפועל שהמצב מתאושש לא כדאי לבחור מסלול כזה.
וגם בשוק ההון אם תראה שבחמש שנים האחרונות מדד מסויים צונח גם אם באופן היסטורי הוא היה ריווחי אתה תחכה עד שתראה שהוא מתאושש ורק אז תשקיע בו שוב.... -
ואגב בדקתי את הממוצע ל20 שנה אחרונות וזה בס"ה 1.81%.אני יודע. ולכן אני חושב שעד שלא רואים בפועל שהמצב מתאושש לא כדאי לבחור מסלול כזה.
וגם בשוק ההון אם תראה שבחמש שנים האחרונות מדד מסויים צונח גם אם באופן היסטורי הוא היה ריווחי אתה תחכה עד שתראה שהוא מתאושש ורק אז תשקיע בו שוב....@כותב-רק-מה-שיודע
אני חושב שזה נקרא שכבר מתחילים לראות את ההתאוששות,
ולכל דבר יש סיבות ותמיד צריך לבדוק את הסיבות,
וכשאתה יודע שכבר אין את הסיבות דווקא יכול להיות שכדאי לקנות אז את המדד כשהוא בזול. -
@כותב-רק-מה-שיודע
אני חושב שזה נקרא שכבר מתחילים לראות את ההתאוששות,
ולכל דבר יש סיבות ותמיד צריך לבדוק את הסיבות,
וכשאתה יודע שכבר אין את הסיבות דווקא יכול להיות שכדאי לקנות אז את המדד כשהוא בזול.@אבי-ר.
כמו שכתבת, מתחילים.... עדיין כדאי לחכות. ולראות שאין עוד סיבות, ושהמלחמה באמת כבר הפסיקה להשפיע לחלוטין.@אבי-ר. כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
דווקא יכול להיות שכדאי לקנות אז את המדד כשהוא בזול.
אין שום משמעות האם נצמדים למדד כשהוא זול או יקר כיון שאין צפי שבגלל זה זה ירד אלא רק שתתמתן העליה.- שעדיין תהיה יקרה יותר מ2020.
-
אז לידיעתך הממוצע של המדד בעשור האחרון הוא 1.72% ולכאו' (כמובן בלי ידיעה אלא שלזה בנק ישראל שואף) כך יהיה גם בעשור הקרוב.
2024: 3.2%
2023: 3.0%
2022: 5.3%
2021: 2.8%
כך שהממוצע הוא 5.4.@אבי-ר. כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
העניין הוא שיש בזה את הבחינה של האפקט ריבית דריבית וכידוע שבתקופה ארוכה יש לזה משמעות משא"כ בתקופה קצרה.
זה נכון שטווח הארוך זה יותר משמעותי מתקופות קצרות.
כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
לבנתיים התפרסם המדד על אוקטובר. הוא עלה ב0.5 אחוז מה שמעלה את קצב העליה מתחילת השנה ל 3.2 אחוז.
-
כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
לבנתיים התפרסם המדד על אוקטובר. הוא עלה ב0.5 אחוז מה שמעלה את קצב העליה מתחילת השנה ל 3.2 אחוז.
נכון אבל מחשבים שנתי וכיון ששנה שעברה המדד עלה בעשירי ג"כ 0.5% א"כ המדד השנתי לא השתנה והוא עומד על 2.5%.
(זה נכון שמאוד הגיוני שזה סוף השנה זה יעלה כיון שבחודשים 11 ו12 שנה שעברה היתה ירידה ביחד של 0.65% אבל לא ניתן לדעת)
-
נכון אבל מחשבים שנתי וכיון ששנה שעברה המדד עלה בעשירי ג"כ 0.5% א"כ המדד השנתי לא השתנה והוא עומד על 2.5%.
(זה נכון שמאוד הגיוני שזה סוף השנה זה יעלה כיון שבחודשים 11 ו12 שנה שעברה היתה ירידה ביחד של 0.65% אבל לא ניתן לדעת)
@אבי-ר.
כתבתי על מתחילת 2025, שבזה עלה 3.2. לא ב12 חודשים אחרונים. -
@אבי-ר.
כתבתי על מתחילת 2025, שבזה עלה 3.2. לא ב12 חודשים אחרונים.@כותב-רק-מה-שיודע כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
כתבתי על מתחילת 2025, שבזה עלה 3.2. לא ב12 חודשים אחרונים.
ועל זה כתבתי שלא מחשבים כך.
וחוץ מזה מתחילת השנה המדד הוא 3.14 שאם אתה מעגל זה אומר 3.1.
-
כתבתי על מתחילת 2025, שבזה עלה 3.2. לא ב12 חודשים אחרונים.
ועל זה כתבתי שלא מחשבים כך.
וחוץ מזה מתחילת השנה המדד הוא 3.14 שאם אתה מעגל זה אומר 3.1.
@אבי-ר.
לא יודע מאיפה אתה מביא את המספרים שלך ואיך מחשבים ואיך ואיך לא..... -
@אבי-ר.
לא יודע מאיפה אתה מביא את המספרים שלך ואיך מחשבים ואיך ואיך לא.....@כותב-רק-מה-שיודע
גם אני לא יודע

-
מ מונטיפיורי פיצל נושא זה
-
@הגיוני
אשמח תכוין אותי מה לבקש ולהוריד
אני יודע שפריים +ס.3 זה הרבה ..
אבל למה שווה להוריד את הפריים או להחליף למשהו אחר
אשמח מאוד לכמה שיותר ברור כי אני כבר התבלבלי כבר מכל 24 העמודים כאן...
תודה רבה

@יוסףי
צהרים טובים
אני הייתי ממליץ לך למחזר פנימי את הפריים למל"צ כל 1.5 שנים
וגם את הק"צ שכיום בריבית 3.31% חובה למחזרבהצלחה
-
@הגיוני
אשמח תכוין אותי מה לבקש ולהוריד
אני יודע שפריים +ס.3 זה הרבה ..
אבל למה שווה להוריד את הפריים או להחליף למשהו אחר
אשמח מאוד לכמה שיותר ברור כי אני כבר התבלבלי כבר מכל 24 העמודים כאן...
תודה רבה

-
@יוסףי
צהרים טובים
אני הייתי ממליץ לך למחזר פנימי את הפריים למל"צ כל 1.5 שנים
וגם את הק"צ שכיום בריבית 3.31% חובה למחזרבהצלחה
@משכנתא-בקצב-שלך
מה הכוונה למחזר למל"צ ? איזה ריבית אני יכול לקבל?
ולגבי הקל"צ של ה3.1 מה הכוונה לצחזר לבקש הורדה בריבית ? אכ" כמה נראה לכם שאפשר לקבל
תודה -
@משכנתא-בקצב-שלך
ולגבי הקל"צ של ה3.1 מה הכוונה לצחזר לבקש הורדה בריבית ? אכ" כמה נראה לכם שאפשר לקבל
תודה -
@משכנתא-בקצב-שלך
תודה@יוסףי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
בלי הרבה מאמץ לכאורה אתה תוכל לקבל בסביבות 4.8%-4.9
אם תשקיע תוכל גם פחות מזה@יוסףי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
כמו שכתב @אבי-ר. וכמו שציינתי לעיל מדובר על קבוע שצמוד למדד, ומומלץ למחזרו לקבוע שאינו צמוד, תוכל לקבל בלי מאמץ בסביבות 4.9
אם תשקיע תוכל גם פחות מזה -
@יוסףי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
בלי הרבה מאמץ לכאורה אתה תוכל לקבל בסביבות 4.8%-4.9
אם תשקיע תוכל גם פחות מזה@יוסףי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
כמו שכתב @אבי-ר. וכמו שציינתי לעיל מדובר על קבוע שצמוד למדד, ומומלץ למחזרו לקבוע שאינו צמוד, תוכל לקבל בלי מאמץ בסביבות 4.9
אם תשקיע תוכל גם פחות מזה@משכנתא-בקצב-שלך @אבי-ר.
אני ינסה לראות אם הבנתי נכון את דבריכם..
1.את הפריים לבקש למחזר למל"צ אפשר לקבל 4.8
או אפי' פחות עם השקעה (הכוונה להביא הצעה מבנק אחר ? אני בעצם פונה לבנק אחר ומבקש אישור עקרוני על הסכום של הלוואת הפריים**?)
מה הכוונה 'כל 1.5 שנים? זה אומר שכל שנה וחצי צריך לבדוק אם יעלו את הריבית וא"כ לעשות את כל הדבר הזה שוב****?..****
למה זה עדיף מלבקש הורדת פריים למינוס 0.9 אולי יורידו את הפרים?**
2. לגבי הק"צ של ריבית 3.3 אשמח להסבר קצר למה למחזר את זה לקל"צ בריבית של 4.8 שגבוהה יותר ב1.5 %ושוב תודה רבה רבה
-
@משכנתא-בקצב-שלך @אבי-ר.
אני ינסה לראות אם הבנתי נכון את דבריכם..
1.את הפריים לבקש למחזר למל"צ אפשר לקבל 4.8
או אפי' פחות עם השקעה (הכוונה להביא הצעה מבנק אחר ? אני בעצם פונה לבנק אחר ומבקש אישור עקרוני על הסכום של הלוואת הפריים**?)
מה הכוונה 'כל 1.5 שנים? זה אומר שכל שנה וחצי צריך לבדוק אם יעלו את הריבית וא"כ לעשות את כל הדבר הזה שוב****?..****
למה זה עדיף מלבקש הורדת פריים למינוס 0.9 אולי יורידו את הפרים?**
2. לגבי הק"צ של ריבית 3.3 אשמח להסבר קצר למה למחזר את זה לקל"צ בריבית של 4.8 שגבוהה יותר ב1.5 %ושוב תודה רבה רבה
זה אומר שכל שנה וחצי צריך לבדוק אם יעלו את הריבית וא"כ לעשות את כל הדבר הזה שוב?
זה גם אומר שאם העוגנים ירדו הריבית שלך תרד איתם בעוד שנה וחצי,
ואם אתה לא רוצה לעקוב אחרי זה אתה יכול לקחת גם ל5 שנים ואפילו לעשות את זה קל"צ,
וכי פריים שיכול להשתנות כל חודש וחצי עדיף לך???@יוסףי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
למה זה עדיף מלבקש הורדת פריים למינוס 0.9 אולי יורידו את הפרים?
דובר ע"ז כאן לעיל, ובקצרה כיון שהיום זה יותר זול, ומה יהיה עם הפריים אנו לא יודעים, (כבר למעלה שנה שצופים ירידות ובינתיים זה לא קרה) וגם זה שהיא יכולה להשתנות כל חודש וחצי ואפי' שינויים דרסטיים למעלה.
- לגבי הק"צ של ריבית 3.3 אשמח להסבר קצר למה למחזר את זה לקל"צ בריבית של 4.8 שגבוהה יותר ב1.5 %
המדד מעלה לך את הקרן בכ2% (בשנים האחרונות אפי' יותר) כך שזה כבר עדיף,
וכן כשהקרן עולה היא צוברת ריביות משא"כ בלא צמוד. -
זה אומר שכל שנה וחצי צריך לבדוק אם יעלו את הריבית וא"כ לעשות את כל הדבר הזה שוב?
ואם אתה לא רוצה לעקוב אחרי זה אתה יכול לקחת גם ל5 שנים ואפילו לעשות את זה קל"צ,
וכי פריים שיכול להשתנות כל חודש וחצי עדיף לך???@יוסףי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
למה זה עדיף מלבקש הורדת פריים למינוס 0.9 אולי יורידו את הפרים?
דובר ע"ז כאן לעיל, ובקצרה כיון שהיום זה יותר זול, ומה יהיה עם הפריים אנו לא יודעים, (כבר למעלה שנה שצופים ירידות ובינתיים זה לא קרה) וגם זה שהיא יכולה להשתנות כל חודש וחצי ואפי' שינויים דרסטיים למעלה.
- לגבי הק"צ של ריבית 3.3 אשמח להסבר קצר למה למחזר את זה לקל"צ בריבית של 4.8 שגבוהה יותר ב1.5 %
המדד מעלה לך את הקרן בכ2% (בשנים האחרונות אפי' יותר) כך שזה כבר עדיף,
וכן כשהקרן עולה היא צוברת ריביות משא"כ בלא צמוד.@אבי-ר. כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
אז למעשה עדיף לקחת לשנה וחצי ולעקוב מאשר לקחת ל5 שנים?
לגבי 'להשקיע' הכוונה להגשת אישור עקרוני מבנק אחר?
מה ההבדל בעצם בין מל"צ שמשמע שהוא עדיף מקל"צ שתכלס שניהם אותה גבה ריבית?
תודה רבה -
תודה רבה@יוסףי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
כן.
במיוחד היום כשהצפי הוא לירידה בשנים הקרובות@יוסףי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
כן.
אמנם הריבית יחסית זהה, אבל קל"צ הריבית שלך ננעלת לכל חיי המשכנתא [עד המיחזור הבא... וגם אז יהיה עמלות היוון] על הריבית הזו לעומת מל"צ שבירידות הריבית הצפויות ירד לך לכיוון מטה.