דילוג לתוכן

דמי ניהול והאם חייב סוכן פנסיה

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
7 5 267 5
  • שלום וברכה, אשתי עובדת מדינה באחד הבתי חולים, בת 33 צבירה של 320K ודמי ניהול של 1.5 אחוז מהפקדה, 0.15 מצבירה במנורה דרך סוכן, מושקעת בקרן פנסיה מקיפה קופה 168.
    דיברתי עם הסוכן לאור כל הנתונים שראיתי כאן, והוא טען שלא כדאי לעבור היות והוא מטפל הרבה בתביעות וכו' והרבה עובדי מדינה דרכו במנורה ויש שירות וכו'.. בקיצור שורה תחתונה הוא הציע שנוכל להוריד את הצבירה ל0.1 אחוז..
    אני לא מכיר סוכנים ואין לי מושג אם עד הפנסיה אצטרך אותם.. השאלה האם לצאת לסבב השוואות כפי שמוזכר כאן, ובלי סוכן, או לסמוך על הסוכן שלי ולהישאר במנורה.
    אגב כששאלתי אותו אם הוא עובד עם כל החברות ושינסה להעביר אותי ולהתמקח, אמר לי שכן, אבל היות ויש לו שירות טוב איתם אז הוא מעדיף אותם.. נשמע שזה לא תשובה הכי טובה שהייתי רוצה לקבל..
    מצד שני כשאמרתי לו שיש לי יותר מודעות לשוק ההון ואני רוצה מסלול מנייתי , הזכיר את העובדה שלמנורה יש את המסלול העולמי הכי מפוזר ושלא כדאי כרגע להתקרב לסנופי אז זה גם יתרון.. (העברתי את הקרן השתלמות שלה לסנופי עכשיו בעקבות הפורום לקרן מח"ר 100 אחוז ככה שאולי יצא לי קצת פיזור)
    תודה מראש לעונים.

• שלום וברכה, אשתי עובדת מדינה באחד הבתי חולים, בת 33 צבירה של 320K ודמי ניהול של 1.5 אחוז מהפקדה, 0.15 מצבירה במנורה דרך סוכן, מושקעת בקרן פנסיה מקיפה קופה 168.
    דיברתי עם הסוכן לאור כל הנתונים שראיתי כאן, והוא טען שלא כדאי לעבור היות והוא מטפל הרבה בתביעות וכו' והרבה עובדי מדינה דרכו במנורה ויש שירות וכו'.. בקיצור שורה תחתונה הוא הציע שנוכל להוריד את הצבירה ל0.1 אחוז..
    אני לא מכיר סוכנים ואין לי מושג אם עד הפנסיה אצטרך אותם.. השאלה האם לצאת לסבב השוואות כפי שמוזכר כאן, ובלי סוכן, או לסמוך על הסוכן שלי ולהישאר במנורה.
    אגב כששאלתי אותו אם הוא עובד עם כל החברות ושינסה להעביר אותי ולהתמקח, אמר לי שכן, אבל היות ויש לו שירות טוב איתם אז הוא מעדיף אותם.. נשמע שזה לא תשובה הכי טובה שהייתי רוצה לקבל..
    מצד שני כשאמרתי לו שיש לי יותר מודעות לשוק ההון ואני רוצה מסלול מנייתי , הזכיר את העובדה שלמנורה יש את המסלול העולמי הכי מפוזר ושלא כדאי כרגע להתקרב לסנופי אז זה גם יתרון.. (העברתי את הקרן השתלמות שלה לסנופי עכשיו בעקבות הפורום לקרן מח"ר 100 אחוז ככה שאולי יצא לי קצת פיזור)
    תודה מראש לעונים.

@כל-הזמן-מתייעץ
    כמה השכר שלה?

תודה מראש לעונים.

@כל-הזמן-מתייעץ כתב בדמי ניהול והאם חייב סוכן פנסיה:

שלום וברכה, אשתי עובדת מדינה באחד הבתי חולים, בת 33 צבירה של 320K ודמי ניהול של 1.5 אחוז מהפקדה, 0.15 מצבירה במנורה דרך סוכן, מושקעת בקרן פנסיה מקיפה קופה 168.

מסלול מספר 168 הוא מסלול כללי חשיפה למניות 45.5%.
    https://www.futurevalue.co.il/קופה/קרנות-פנסיה/168/512245812/1
    ולאשה בגיל 33 אין שום סיבה שלא לבחור במסלול של 100% מניות.
    כמובן שאין בדברי שום המלצה.
    מלבד זאת אם מעניין אותך כשרות, למסלול זה אין כשרות.

זכור לי שבמנורה יש מסלול שמתעדכן, ככל שיש יותר צבירה משלמים פחות בדמי ניהול על הצבירה.

אפשר לצאת לסבב השוואות אצל סוכנים.

נראה לי שכל סוכן עובד עם חברה אחרת או כמה, ולא עם כולם. וגם אם כן עובד עם כולם, לא כולם משלמים אותו הדבר...

הזכיר את העובדה שלמנורה יש את המסלול העולמי הכי מפוזר.

הוא כנראה התכוון למסלול עוקב מדדי מניות [כשר], שיש בו פיזור גלובלי ומורכב מכמה מדדים [בפנסיה ובקרן השתלמות, אבל בגמל להשקעה זה מסלול אחר יותר טכנולוגיה ונאסד"ק 100].

ושלא כדאי כרגע להתקרב לסנופי.

למה לא? הפנסיה לא מיועדת לטווח הקצר.

לקרן מח"ר.

מה זה?

בהחלט אפשר לפזר שהקה"ש במדד אחד, והפנסיה במדד אחר.
    תבדוק אולי יש הסכם קיבוצי לעובדי מדינה בבתי חולים להטבות מיוחדות בפנסיה.
    אולי רחל עומסי יודעת לענות ע"ז.

• צילום מסך 2025-03-31 121202.png

מישהו יכול לומר לי אם זה שווה או שאפר להשיג פחות

• צילום מסך 2025-03-31 121202.png

@נפש-יהודי כתב בדמי ניהול והאם חייב סוכן פנסיה:

כמה ההפרשות החודשיות והצבירה שלך?

• @נפש-יהודי כתב בדמי ניהול והאם חייב סוכן פנסיה:

כמה ההפרשות החודשיות והצבירה שלך?

@גמל-און לא הרבה רק כשנה אני מפריש
    יש לי צבירה של 8000 בערך הפרשה של של 700

• @גמל-און לא הרבה רק כשנה אני מפריש
    יש לי צבירה של 8000 בערך הפרשה של של 700

@נפש-יהודי כתב בדמי ניהול והאם חייב סוכן פנסיה:

הפרשה של של 700

כולל מעסיק?

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    6 פוסטים
    182 צפיות
    רחל עומסיר
    @בן-עליה נחשב זאת ביחד: בדמי ניהול של 0.9+0.15 מההפקדה יגבה 9 ש"ח לחודש, מהצבירה 19 ש"ח לחודש= 28 ש"ח בדמי ניהול של 1.5+0.05 מההפקדה 15 ש"ח מהצבירה 6= 21 ש"ח ולכן למשל בדוגמא כאן עדיף מהצבירה נמוך יותר. במיוחד שההפקדה כאן לא גבוהה רק 1000 ש"ח לחודש ולכן דמי הניהול על ההפקדה פחות משמעותיים.
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    195 צפיות
    צ
    @בן-עליה כתב בהתייעצות לגבי קרן פנסיה: את זה הבנתי א. אבל השאלה שלי היתה זה שהקרן משקיעה 2% במטח לא נראה לי הופך אותה למנוטרלת מטח השפעה של 2% היא כמעט לא רלוונטית. וזה נקרא מנוטרל מט"ח. ב. גם אם נאמר שזה כן נקרא מנוטרלת מטח בפועל התשואות שלה טובות והתשואות נמדדות אחרי העמלת גידור אז מה הבעיה בזה בדקת תשואות לפי שנה אחת מסויימת שאז באמת היה תועלת בגידור בגלל שהדולר ירד. ג.לענין הפנסיה עצמה אולי כדאי לשלב הראל הלכתי וסנופי או מיטב הלכתי וסנופי או מניות לאדם צעיר שיש לו עוד הרבה שנים עד הפנסיה עדיף כמה שיותר מניות, ולכן אין ענין לשלב מסלול הלכה שהוא רק 40% מניות.
  • 1 הצבעות
    18 פוסטים
    418 צפיות
    כ
    @הקול-השפוי על הנקודה הזאת כתבתי. אולי אני טועה...
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    224 צפיות
    בוטח בה'ב
    דבר שני, המעסיק בעיקרון מפריש פנסיה גם בתקופת חל"ד, אבל לא יודע אם זה גם כשהקרן עדיין לא הייתה פעילה לפני הלידה (אם כי כאמור במקרה הזה המעסיק אמור להפריש למפרע כשתדווח לו שהיה לה במקום העבודה הקודם קרן פעילה ואז הוא ודאי אמור להפריש גם בתקופת חל"ד). חוקית מעסיק לא חייב להפריש בחל"ד אא"כ העובדת התחילה לעבוד חצי שנה לפני הכניסה להריון (והיו מקרים במשרדים שחישבנו תאריך ו. אחרונה.. רמז: בוס שאינו גלוי ראש:(... ) יכול להיות שסוכן ביטוח יכול לסדר מעבר לקופה אחרת עם דמי ניהול זולים גם על התקופה הזאת בידיעה שעוד חודשיים ההפקדות חוזרות בכל מקרה מדובר רק על שקלים של הדמי ניהול בחודשיים האלה כי המעסיק צריך להפקיד מתחילת ההעסקה כיון שהקרן היית פעילה ואחר החל"ד היא תפעל שוב ככה נראה לענ"ד
  • 8 הצבעות
    1 פוסטים
    825 צפיות
    רחל עומסיר
    כללי תחילת שנת מס קרן ההשתלמות: ההטבה הכי משתלמת לפני סוף השנה במשא ומתן עם המעסיק - העלאת שכר או קרן השתלמות? כך תדעו שהייעוץ שאתם מקבלים – באמת משרת את האינטרסים שלכם לוח ניכויים 2025: המספרים, התקרות וההזדמנויות שמומלץ לא לפספס! השקעות משכנתא כדי להשקיע בשוק ההון מה מתאים לכם יותר - קופת גמל או קופת גמל להשקעה? מדריך קצר: כך בוחרים שילוב נכון של דמי ניהול ככה לא מתכננים מס מה ההבדל בין מדד למחקה מדד ארה"ב וסין חתמו על הסכם סחר חדש מה זה אומר על הכסף שלנו? השוק תנודתי? כך פועלים חכם - בלי לתזמן את הרגע הנכון כך פועלים חכם- בלי לתזמן את הרגע הנכון "עם כלביא" - שוק ההון הישראלי בתנופה האינפלציה מזנקת! כך תשמרו על הערך של הכסף שלכם חדש! מסלול כשר עם פיזור ברמת סיכון גבוהה האם זה הזמן הנכון להשקיע ב-s&p500? מה קורה בשוק ההון - ולמה לא להיבהל ? המשכורת נשארת זהה אבל המחירים עולים - מה עושים? השקעה פשוטה, חיסכון מניב – כך עושים את זה נכון! הזדמנויות השקעה חכמות לפניכם אם לא תתכננו, תפסידו! מסלול השקעה פאסיבי מול מסלול אקטיבי: יתרונות וחסרונות למה התשואה שלכם שונה, למרות שמסלול ההשקעה זהה? זה הזמן לנצל את הטבות סוף השנה לחיסכון האישי שלך השקעות- קרן כספית קרן כספית עדכון דמי ניהול לשנת 2026 מוצר חדש בשוק ההשקעות הסולידי הכירו "קרן כספית מתחדשת איך לשמור על הערך של הכסף שלך נזיל בלי לשחוק את הערך שלו קרן פנסיה האם המעסיק מפקיד לכם לפנסיה כמו שצריך? כמה כדאי להפקיד לפנסיה כעצמאי עצמאים- הפנסיה היא לא מותרות מ-70% ל-100% – השינוי הגדול בעולם הפנסיה האם כספי הפיצויים שלך מנוהלים כמו שצריך? דקה אחת עכשיו - יכולה לחסוך לכם הרבה עגמת נפש בעתיד עוזבים מקום עבודה? רגע לפני שאתם מושכים את כספי הפיצויים חשוב לדעת את זה מי המציא את הפנסיה? ולמה זה עדיין משפיע עלינו היום? מתחילים עבודה חדשה? מה חשוב לבדוק כבר עכשיו? כמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש? למי יש סיכוי לפרוש בראש שקט שכיר או עצמאי ? 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה - ואתם? משכת? ניידת? אולי עשית טעות? איך מחושבת הקצבה החודשית מקרן פנסיה מקיפה בגיל פרישה? הגיעו דוחות החיסכון שלכם - זה הזמן לבדוק את המצב! התנהלות כלכלית חינוך פיננסי מתחיל בבית אבל הפעם גם במערכת החינוך להיות מאושרים ולהרוויח יותר הרגלים כלכליים. מתי הם משרתים אותנו ומתי הם מנהלים אותנו? קרן חירום - הביטחון הכלכלי שלכם בשעת מבחן הלוואה אחרי החג? עצרו רגע לחשוב כלכלית חיסכון לכל ילד לא תאמינו כמה כסף אפשר להרוויח מחסכון לכל ילד! לא כל חיסכון חייבים למשוך ברגע שהוא נפתח