דילוג לתוכן

קרן כספית - כמה שאלות

כלכלת המשפחה
83 19 2.8k 18
  • שמעתי שנפתחה "קרן כספית מתחדשת" שהתשואה ידועה מראש אבל אפשר לצאת רק פעם בחודש או משהו כזה...
    אשמח למידע ע"ז.
    שאלתי- האם היא עדיפה על הקרן כספית הרגילה לדוגמא כספית שקלית של מגדל בה אני נמצא היום? מעלות וחסרונות.
    תודה

• שמעתי שנפתחה "קרן כספית מתחדשת" שהתשואה ידועה מראש אבל אפשר לצאת רק פעם בחודש או משהו כזה...
    אשמח למידע ע"ז.
    שאלתי- האם היא עדיפה על הקרן כספית הרגילה לדוגמא כספית שקלית של מגדל בה אני נמצא היום? מעלות וחסרונות.
    תודה

@הגיוני

חיפשתי וקראתי וזה מה שהבנתי:

יהיה אפשר לבחור זמן יציאה, שבוע, חודש, חצי שנה וכד'.
    אמנם התשואה ידועה מראש, אבל היא ממש לא מובטחת, כי אם ריבית בנק ישראל תרד, אז גם בזה הריבית תרד.
    בדיוק כמו קרן כספית רגילה.
    בקיצור זה בדיוק כמו קרן כספית רגילה, אבל בלי נזילות יומית.
    יש כאלו שזה טוב להם, יש כאלו שזה לא טוב להם.
    לתשומת לב, עדיין לא ידוע כמה הדמי ניהול ע"ז, האם כמו קרן כספית רגילה, או יותר.

אז מה הבשורה בזה?
    אין בשורה !!
    למי שאין רשיון ייעוץ אסור להמליץ על קרן כספית,
    ולכן הרבה אנשים שמים את הכסף בפק"מ מחוסר ידיעה,
    עכשיו הבנק יהיה מחוייב להציג אפשרות של קרן כספית מתחדשת לצד הפק"מ,
    כלומר אופציה משתלמת יותר,
    כי בשביל זה לא צריך רשיון ייעוץ.

אבל למעשה עדיין עדיף קרן כספית רגילה.

מלבד זאת,
    קרן כספית היא הלוואה בריבית ולכן צריך הכשר שיש היתר עיסקא,
    וכל עוד אין על הקרן כספית מתחדשת כשרות היא לא רלוונטית.

בקיצור:
    מדינת חלם.

• @הגיוני

חיפשתי וקראתי וזה מה שהבנתי:

יהיה אפשר לבחור זמן יציאה, שבוע, חודש, חצי שנה וכד'.
    אמנם התשואה ידועה מראש, אבל היא ממש לא מובטחת, כי אם ריבית בנק ישראל תרד, אז גם בזה הריבית תרד.
    בדיוק כמו קרן כספית רגילה.
    בקיצור זה בדיוק כמו קרן כספית רגילה, אבל בלי נזילות יומית.
    יש כאלו שזה טוב להם, יש כאלו שזה לא טוב להם.
    לתשומת לב, עדיין לא ידוע כמה הדמי ניהול ע"ז, האם כמו קרן כספית רגילה, או יותר.

אז מה הבשורה בזה?
    אין בשורה !!
    למי שאין רשיון ייעוץ אסור להמליץ על קרן כספית,
    ולכן הרבה אנשים שמים את הכסף בפק"מ מחוסר ידיעה,
    עכשיו הבנק יהיה מחוייב להציג אפשרות של קרן כספית מתחדשת לצד הפק"מ,
    כלומר אופציה משתלמת יותר,
    כי בשביל זה לא צריך רשיון ייעוץ.

אבל למעשה עדיין עדיף קרן כספית רגילה.

מלבד זאת,
    קרן כספית היא הלוואה בריבית ולכן צריך הכשר שיש היתר עיסקא,
    וכל עוד אין על הקרן כספית מתחדשת כשרות היא לא רלוונטית.

בקיצור:
    מדינת חלם.

עד לפני כמה חודשים היה אפשרות לראות באתר פאנדר צפי תשואה שנתית בכל הקרנות הכספיות, ולא הבנתי למה הורידו את הטור הזה.
    אבל אחרי שפרסמו את קרן כספית המתחדשת הבנתי,
    כל המעלה של המתחדשת היא שזה תשואה ידועה מראש - כביכול.

• עד לפני כמה חודשים היה אפשרות לראות באתר פאנדר צפי תשואה שנתית בכל הקרנות הכספיות, ולא הבנתי למה הורידו את הטור הזה.
    אבל אחרי שפרסמו את קרן כספית המתחדשת הבנתי,
    כל המעלה של המתחדשת היא שזה תשואה ידועה מראש - כביכול.

@צמיחה יפה מאד.
    מה שחסר לי רק האם זה בשוק ההון כרגיל או שזה דרך הבנק כמו פק"מ?

• @צמיחה יפה מאד.
    מה שחסר לי רק האם זה בשוק ההון כרגיל או שזה דרך הבנק כמו פק"מ?

@הגיוני
    זה נשמע שזה יהיה דרך הבנק כמו פק"מ.
    בגלל ששוק ההון נשמע הרבה יותר מפחיד לרוב האנשים.

• מישהו יודע איך משקיעים בקרן כספית דולרית? והאם יש כשירה? והאם ניתן להעביר משקלית לדולרית באופן מיידי וללא אירוע מס? (אני מכיר את האתר של בנק הפועלים).
    פעם @אמת-מארץ-תצמח כתב במקו"א על כך שאפשר לסחור במט"ח באופן שמעבירים מקרן כספית לדולרית וחו"ח ועכשיו זה רלוונטי עבורי.
    אשמח מאד

• מישהו יודע איך משקיעים בקרן כספית דולרית? והאם יש כשירה? והאם ניתן להעביר משקלית לדולרית באופן מיידי וללא אירוע מס? (אני מכיר את האתר של בנק הפועלים).
    פעם @אמת-מארץ-תצמח כתב במקו"א על כך שאפשר לסחור במט"ח באופן שמעבירים מקרן כספית לדולרית וחו"ח ועכשיו זה רלוונטי עבורי.
    אשמח מאד

@הגיוני כתב בבקשת עזרה בנושא קרן כספית:

מישהו יודע איך משקיעים בקרן כספית דולרית? והאם יש כשירה? והאם ניתן להעביר משקלית לדולרית באופן מיידי וללא אירוע מס? (אני מכיר את האתר של בנק הפועלים).

וודאי שיש אירוע מס.
    ואני לא יודע אם יש כשירה.

אשמח מאד

מי שרוצה לסחור במט"ח לשם מט"ח, מאמין שיש דרכים מקצועיים יותר.
    מי שרק רוצה להמר כעת על שהשקל יירד מול הדולר, אכן יכול לקנות כעת כספית דולרית.

• אשמח מאד אם מישהו יודע אם יש כשירה או אם מישהו יודע שאין

• אשמח מאד אם מישהו יודע אם יש כשירה או אם מישהו יודע שאין

@הגיוני
    ישנה קרן כספית דולרית נקובת מט"ח וישנה חשופת דולר.
    לא רואה שיש קרן שרשום עליה שהיא כשירה

• @הגיוני
    ישנה קרן כספית דולרית נקובת מט"ח וישנה חשופת דולר.
    לא רואה שיש קרן שרשום עליה שהיא כשירה

@רחל-עומסי תודה רבה
    חבל מאד.

• טיפ קטן:
    מי שמבצע רכישות גבוהות בתקופה קצרה כגון ריהוט לבית וכדו' מומלץ לשקול לפרוס כל תשלום למס' התשלומים הגבוה שניתן ובינתיים להניח את כספי התשלומים העתידים בקרן כספית ולשלוף משם כשצריך.
    כך למשל אם ביצעתם רכישות בשווי 50000 שח ופרסתם אותם ל12 תשלומים ושמתם את השאר בקרן כספית הרווחתם בסביבות ה1000 שח בסוף השנה ואם ל24 תשלומים אז 2000.
    כמובן כל זה נתונים יבשים בלי להתחשב בשיקולים פסיכולוגיים והתנהלותיים.

• טיפ קטן:
    מי שמבצע רכישות גבוהות בתקופה קצרה כגון ריהוט לבית וכדו' מומלץ לשקול לפרוס כל תשלום למס' התשלומים הגבוה שניתן ובינתיים להניח את כספי התשלומים העתידים בקרן כספית ולשלוף משם כשצריך.
    כך למשל אם ביצעתם רכישות בשווי 50000 שח ופרסתם אותם ל12 תשלומים ושמתם את השאר בקרן כספית הרווחתם בסביבות ה1000 שח בסוף השנה ואם ל24 תשלומים אז 2000.
    כמובן כל זה נתונים יבשים בלי להתחשב בשיקולים פסיכולוגיים והתנהלותיים.

@הגיוני
    אא"כ תשלום במזומן של כל הסכום יזכה אותו בהנחה של כמה אלפי ש"ח.

• @הגיוני

@צמיחה כתב בקרן כספית - כמה שאלות:

@הגיוני

צריך לבדוק אם הנושא של ריבית
    אם המוכר מציע תשלום זול יותר על מזומן
    זה אומר שבמקרה שבו הוא מלווה לך את הכסף אתה משלם יקר יותר שזה ריבית

• תזכורת:
    ממליץ בחום לכל מי שנמצא באמצע דיון ובירורים איפה לשים את הכסף הרב שלו- בסיכון מוגבר, או סולידי, או לפזר, או לסחור, או אולי בכלל שווה לו לקנות אופציות...
    אם הדיון לוקח קצת זמן-
    בינתיים לשים את הכסף בקרן כספית שקלית כשירה של מגדל (יעויין לעיל תגובה של צמיחה בעניין, הסבר מפורט)
    עד שיחליט איפה לשים את הכסף,
    וברגע שיחליט, יוציא מיד את הכסף וישים אותו במקום האופטימלי.
    כתבתי את זה כבר בכמה הזדמנויות,
    ואני כותב שוב,
    כי מרגיש לי שבזמן אמת אנשים לא עושים את זה, וחבל...

• תזכורת:
    ממליץ בחום לכל מי שנמצא באמצע דיון ובירורים איפה לשים את הכסף הרב שלו- בסיכון מוגבר, או סולידי, או לפזר, או לסחור, או אולי בכלל שווה לו לקנות אופציות...
    אם הדיון לוקח קצת זמן-
    בינתיים לשים את הכסף בקרן כספית שקלית כשירה של מגדל (יעויין לעיל תגובה של צמיחה בעניין, הסבר מפורט)
    עד שיחליט איפה לשים את הכסף,
    וברגע שיחליט, יוציא מיד את הכסף וישים אותו במקום האופטימלי.
    כתבתי את זה כבר בכמה הזדמנויות,
    ואני כותב שוב,
    כי מרגיש לי שבזמן אמת אנשים לא עושים את זה, וחבל...

@הגיוני כתב בקרן כספית - כמה שאלות:

לקנות אופציות

או למכור 🤠
    אופציות זה לא סוג נפרד — זה מתחבר עם כל א מהנ״ל

• @צמיחה תודה רבה, ריפרשתי וניסיתי שוב ואז זה הצליח.

@הגיוני תוכל להסביר? קניתי ועדיין לא מכרתי אף פעם ואני רוצה לדעת מראש אם יכול להיות לי בזה בעיה של נזילות. תודה
    אגב איך משלמים את המס זה מנוקה אוטומטי מהרווח או שצריך להפריש מעצמך?

• @הגיוני תוכל להסביר? קניתי ועדיין לא מכרתי אף פעם ואני רוצה לדעת מראש אם יכול להיות לי בזה בעיה של נזילות. תודה
    אגב איך משלמים את המס זה מנוקה אוטומטי מהרווח או שצריך להפריש מעצמך?

@איש-קיש כתב בקרן כספית - כמה שאלות:

אני רוצה לדעת מראש אם יכול להיות לי בזה בעיה של נזילות

לא, הכסף זמין בכל רגע נתון. רק קח בחשבון שיתכן שיקח יום או יומיים עד שהכסף ישתקף בעו"ש.

איך משלמים את המס זה מנוקה אוטומטי מהרווח או שצריך להפריש מעצמך?

מנוכה במקור אוטומטית.

• @איש-קיש כתב בקרן כספית - כמה שאלות:

לא, הכסף זמין בכל רגע נתון. רק קח בחשבון שיתכן שיקח יום או יומיים עד שהכסף ישתקף בעו"ש.

מנוכה במקור אוטומטית.

@סייעתא-דשמיא כתב בקרן כספית - כמה שאלות:

יום או יומיים

לעתים גם שלושה ימים.
    אבל לא יותר מזה.

• @איש-קיש כתב בקרן כספית - כמה שאלות:

מנוכה במקור אוטומטית.

@סייעתא-דשמיא כתב בקרן כספית - כמה שאלות:

עד שהכסף ישתקף בעו"ש.

וכן להיפך.

• אתה יכול לשלוח אליי מייל ואסביר לך בעזרת השם

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    51 צפיות
    צ
    @SH8597 בד"כ קרן כספית יותר טובה מפק"מ, בגלל גובה הריבית של קרן כספית שהוא די דומה לריבית בנק ישראל, ואילו הריבית בפק"מ היא פחות מזה. וסיבה נוספת שבקרן כספית המס הוא בניכוי אינפלציה בשונה מהפק"מ. אם בפק"מ אתה יכול לקבל ריבית יותר גבוהה מאשר ריבית בנק ישראל, אז בהחלט ייתכן שעדיף פק"מ. ומקסימום עוד שנה תבדוק שוב. בפרט שצפוי עוד ירידה בריבית. אבל לטווח של 4 שנים אתה יכול גם לקנות אג"ח ולקבע ריבית לפני הירידות, וגם לקוות לעליית מחיר האג"ח אם יהיו ירידות נוספות בריבית בנק ישראל. אבל הכי פשוט זה קרן כספית, לא צריך להבין בזה כלום. השאלה היא מה תהיה הריבית בשנים הקרובות.
  • 5 הצבעות
    11 פוסטים
    197 צפיות
    בואו חשבון.ב
    שבוע שעבר קיבלתי מייל מחתול פיננסי שבו הוא הסביר על מלכודת המס שצפויה למי שיעביר את הכסף שלו מקרן כספית יקרה לקרן זולה יותר הוא חישבן שבעוד שעליה של 0.13 שווה ל130 ₪ בשנה, המס על הפדיה עכשיו הוא שווה ל250 ₪ וממילא מסקנתו הייתה שלא שווה למשוך. הערתי לו שיש לו כאן טעות כלשהי, ויאמר לזכותו שהוא הודה לי שאני צודק. אם נפדה עכשיו נשלם מס של 25 אחוז על הרווח הריאלי וזה שווה באמת ל(אפילו קצת יותר מ) 250 ₪. אבל, וכאן האבל שלי, את המס הזה אנחנו נשלם בכל מקרה (אלא אם כן תהיה אינפלציה של מעל חמש אחוז בשנה הבאה) וממילא מה שצריך לחשבן זה רק כמה אנחנו נרוויח אם נשאיר את ה250 ₪ בקרן הכספית (בהנחה של תשואה של 4% אנחנו מדברים על משהו כמו עשר שקל) אז מה עדיף? 130 ₪ או 10 ₪?
  • 7 הצבעות
    25 פוסטים
    503 צפיות
    שמיל שמילש
    @שמח-לעזור כמעט כל אדם באימון יכול להגדיר לעצמו את המטרות בצורה מדויקת יותר, לקבל כלים נכונים איך לפעול, להסיר חסמים שמונעים ממנו [צריך לזכור שהמציאות הפיננסית של ימינו מורכבת מאוד בעיקר מבחינה התנהלותית] להגיע ליעדים גבוהים יותר משחשב. בסופו של דבר השכל לא גדל על העצים יש אנשים עם הבנה פיננסית רחבה יותר מאדם רגיל [גם אם זה תחום שמענין אותו] ולכן לדעתי הקטנה יש מה לשפר. האם אתה המיינסטרים של הקורס? ככל הנראה התשובה היא לא, אך האם יש לך מה לשפר, גם אני שלא הלכתי לשם [עדיין] מאמין שיש מה לשפר ולקדם.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    272 צפיות
    ס
    @ילוז-אברהם כתב ברשימה של קרנות כספיות כשרות: אני צריך רשימה של קרנות כספיות כשרות אפשר לשלוח לכאן או לעדכן איפה יש רשימה כזו תודה רבה תראה כאן את הטבלה המפורטת של אהרן זלץ, יש שם רשימה של כל הקרנות הכשרות כולל קרנות כספיות. הנה צילום מסך מתוך הטבלה שלו: [image: 1761065015704-caecc93b-90ff-4608-80f7-7b695e0eacc2-image.png]
  • 5 הצבעות
    14 פוסטים
    386 צפיות
    ה. שלמהה
    @קל-זכות כתב בכמה כסף צריך להרוויח כדי לקבל את המקסימום של הקצבאות: הנה המאמר שידידנו @ה.-שלמה פרסם הבוקר בקבוצה של @ניסן-עציוני בבית הכנסת שלוימי מוקף באנשים, והוא מסייע להם בחפץ לב במילוי הדו"ח השנתי בצורה שהיא רק תועיל להם. הוא מרגיש גאון. "אני מרוויח מכל הכיוונים!" אבל בפנים, משהו התחיל להציק. כל פעם שנפלה הזדמנות – הוא היה צריך לבדוק: "זה לא יעלה לי בזכאות?" הוא שקל להרחיב את העסק - אך בראשו עלו טבלאות וגרפים של תנאי סף. היתה לו הזדמנות להשקיע בדירה מציאה, אך זה פשוט לא השתלם לו בגלל אובדן מענק עבודה. ואז, ערב אחד שקט, כשאשתו אמרה לו: "אולי תנסה את מה שדיברת עליו כבר שנתיים?" הוא ענה: "אבל נפסיד את ההנחה…" ושתק. ופתאום הבין: ההנחות חוסמות אותי. מנהלות אותי. משאירות אותי תקוע במשבצת. שלוימי נזכר בדברי הגמרא הקדושים במסכת נדרים 'אין עני אלא בדעה' וחבל שיישאר בצמצום הדעת. למעשה, קשה מאוד לשלוימי להשתחרר מלפיתת העוני. שלומי במצב, שכל שקל נוסף שהוא מרוויח, גורם לו להפסיד שקל או אף יותר. אבל שלוימי לא קפץ ראש לתוך הים. הוא התחיל בקטן: פרויקט קטן בצד, קצת יותר שעות, טיפה פחות פחד. ופתאום – לא קרה כלום. הפסיד קצת בארנונה, אך הרחיב משכורת. הפסיד עוד במענק עבודה, אך הוא לא זקוק למענקים. לאט־לאט – הוא גילה שאפשר להרוויח יותר, גם אם זה בא עם קצת פחות הטבות. והכי חשוב – להפסיק להרגיש תלוי כל הזמן. המסר? לא צריך לקפוץ בבת אחת. לא חייבים לוותר על הכל ביום אחד. אבל צריך להפסיק לתכנן את החיים לפי הגבולות של ביטוח לאומי. אם כל צעד נמדד לפי איך הוא משפיע על הנחה במעון – אתה תישאר בגן. אבל אם תתחיל לזוז, גם בזהירות – תגלה שאתה יכול לבנות הרבה יותר. שלוימי? שלוימי השתחרר. הוא כבר לא סופר חלקי לגו. הוא בונה קומה נוספת. ומתי אתה משתחרר? וזאת למודעי, המאמר לא מתאים לכל אחד, ויש לכל אחד להתייעץ במה שנוגע אליו. המאמר נועד לתת כיון חשיבה, כמו יתר מאמרי הכותב. ייש"כ החלק הראשון: להשתחרר מענק עבודה | הנחה במעון | הנחה בארנונה. האם זה באמת מועיל לך? או כובל אותך? שלוימי היה עילוי – עוד מהגן. בעוד שאר הילדים בחרו לגו לפי צבע, שלוימי שקל עלות-תועלת: "אם אקח שני חלקים גדולים – זה ייראה מרשים, אבל ייגמר מהר. אבל אם אקח שמונה חלקים קטנים – אקבל יותר זמן משחק וגם יותר שטח שליטה בגן!" בקיצור – הוא נולד עם מחשבון בראש. כשהתבגר, שלוימי הפך למומחה בזכויות. הוא לא למד באוניברסיטה – הוא למד את מדריך הזכאויות של ביטוח לאומי בעל פה. ידע בדיוק כמה מותר לו להרוויח כדי לקבל מענק עבודה. כמה אחוזי משרה אשתו יכולה לעבוד כדי לשמור על הנחה במעון. איך צריך התלוש להיראות בסוף שנה בשביל הארנונה, ואיך זה צריך להיראות בעת חישוב דמי לידה.