דילוג לתוכן

דברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים

השתדלות
81 22 3.1k 21
  • מי הסוכן ביטוח שדבר בכנס של יד שמשון שהוא מתנגד להשקיע במדד לחתונות הילדים?

• מי הסוכן ביטוח שדבר בכנס של יד שמשון שהוא מתנגד להשקיע במדד לחתונות הילדים?

• מעניין אותי אם רק בכנס הוא התנגד להשקעה במדד בגלל שזה היה רוח הכנס והוא רצה לזרום או שזה משהו שמלוו אותו תמיד
    ועל מה הוא כן ממליץ?

• כל התלונות פה על הרב קסלר שהוא נגד שאר הרבנים,
    ככל הנראה הוא לא שמע את דברי הגד"ל והגרמ"ה הירש בנושא,
    שהרי הוא אינו ידוע כמי שחולק על גדו"י,
    וכנרה שהוא שמע רק בשם רבנים שלדעתו יש בסמכותו לחלוק עליהם.

וכן יש לזכור שגם אם יש הוכחות נגד דבריו,
    ואפי' אם הוא טועה בדבר משנה וכו'
    עדיין אפשר לשמור מקום של כבוד לת"ח

נ.ב. אין לי שום סנטימנטים כלפיו, ולא ראיתי אותו מימי

@סומכוס
    הגר"מ קסלר שליט"א דיבר עם הגרמ"ה הירש שליט"א על הנושא הזה.
    וזכותו לומר לבני עדתו השומעים את דבריו מה שהוא חושב ומה שהוא קיבל מגדולי הדור הקודמים.

@סומכוס כתב בדברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים:

כל התלונות פה על הרב קסלר שהוא נגד שאר הרבנים,

דברי הרב קסלר נאמרו לאחר שפורסם מכתב גדו"י הפוסקים ומכתבו של מרן הגרמ"ה,
    בנוסף דבריו "דברי הרב ודברי התלמיד דברי מי שומעים" נאמרו על הרבנים המורים להוציא כסף מגמ"ח לטובת השקעה, דברים שפורסמו בפומבי ככל הידוע רק בשם הגרמ"ה.

אגב, הרב המשיך לומר את דעתו גם לאחר שפורסמה דעת מרן הגרד"ל.

לא ראיתי זלזול בכבודו אלא דיון עניני אולי קצת חריף.
    בכל אופן הדיון באשכול הזה נועד להציג את דעת רוב ככל הפוסקים וגדו"י שהוצגה כדעה מופרכת.

• @סומכוס כתב בדברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים:

כל התלונות פה על הרב קסלר שהוא נגד שאר הרבנים,

דברי הרב קסלר נאמרו לאחר שפורסם מכתב גדו"י הפוסקים ומכתבו של מרן הגרמ"ה,
    בנוסף דבריו "דברי הרב ודברי התלמיד דברי מי שומעים" נאמרו על הרבנים המורים להוציא כסף מגמ"ח לטובת השקעה, דברים שפורסמו בפומבי ככל הידוע רק בשם הגרמ"ה.

אגב, הרב המשיך לומר את דעתו גם לאחר שפורסמה דעת מרן הגרד"ל.

לא ראיתי זלזול בכבודו אלא דיון עניני אולי קצת חריף.
    בכל אופן הדיון באשכול הזה נועד להציג את דעת רוב ככל הפוסקים וגדו"י שהוצגה כדעה מופרכת.

@הקול-השפוי כתב בדברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים:

א. דברי הרב קסלר נאמרו לאחר שפורסם מכתב גדו"י הפוסקים ומכתבו של מרן הגרמ"ה,
    ב. בנוסף דבריו "דברי הרב ודברי התלמיד דברי מי שומעים" נאמרו על הרבנים המורים להוציא כסף מגמ"ח לטובת השקעה, דברים שפורסמו בפומבי ככל הידוע רק בשם הגרמ"ה.

א. יתכן שהוא לא שמע על זה, ולא קרא על זה.
    אמנם כתבו שהוא דיבר איתו על זה, אז לא יודע.
    ב. אולי הוא שמע בשם רב אחר שאמר ככה, כפי שמסתבר שהיה, גם אם לא בפומבי.

אבל כבר כתבו עליו לימוד זכות אחר, וזה העיקר מבחינתי.

@הקול-השפוי כתב בדברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים:

אם כך, אדרבה.

• @סומכוס
    וזכותו לומר לבני עדתו השומעים את דבריו מה שהוא חושב ומה שהוא קיבל מגדולי הדור הקודמים.

@צמיחה כתב בדברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים:

@סומכוס

מדובר פה על הפסד מרובה של הרבה יהודים ומותר היה לו לומר שכך היא דעתו (ובשם מי) ולציין שמרן גאון ישראל לא מסכים עם זה.

(אגב גדו"י מהדורות הקודמים, הכוונה בית בריסק הידועים בהתנגדותם לדברים כגו' אלו? (ואף לדור ישרים), כי אם כן, יותר מן הראוי היה שיציין והיה כן מן הדין)

• 2 הערות בלת"ק:
    א. כפי שכבר כתבו כל גדולי הפוסקים, נישואי הילדים היא הצדקה הכי גדולה שיש, וגם אפשרות הגיונית להתחיל לחשוב על דירה זה כדי חייו לעל דבר. כך שלא ברור לי למה אדם צריך לסייע לאחרים להשיא את ילדיהם ע"ח ילדיו שלו.
    ב. כפי שזה נראה, הוא התייחס גם ל'הלוואה' לגמ"ח המרכזי ודומיהם, שהדבר היחיד שמשותף להם ולגמ"ח זה השם השיווקי. ואני בער לא אדע, איך הפקדת כסף כדי לקבל הלוואה בתמורה כלולה במצוות הלוואה או חסד.

• 2 הערות בלת"ק:
    א. כפי שכבר כתבו כל גדולי הפוסקים, נישואי הילדים היא הצדקה הכי גדולה שיש, וגם אפשרות הגיונית להתחיל לחשוב על דירה זה כדי חייו לעל דבר. כך שלא ברור לי למה אדם צריך לסייע לאחרים להשיא את ילדיהם ע"ח ילדיו שלו.
    ב. כפי שזה נראה, הוא התייחס גם ל'הלוואה' לגמ"ח המרכזי ודומיהם, שהדבר היחיד שמשותף להם ולגמ"ח זה השם השיווקי. ואני בער לא אדע, איך הפקדת כסף כדי לקבל הלוואה בתמורה כלולה במצוות הלוואה או חסד.

@שמש-מרפא
    נראה לי ששתי ההערות קצת סותרות אחת את השניה,
    אם הצדקה הכי גדולה היא נישואי הילדים "שלי" אז גם להפקיד בגמ"ח לצורך הלוואה לחתונתם הרי זה החסד הכי גדול.....

ולעצם הדברים לא נראה לי שיש חולק על המצוה לחתן את ילדינו השאלה היא ממתי אפשר להוציא ע"ז מעשרות והיכן להפקיד אותם.
    ולגבי הערה ב. עיין בשרשור הזה והבן.
    ואם בכל זאת אתה רוצה לקיים את המצוה בהידור ניתן להפקיד ע"ד שלא ללוות.

• @שמש-מרפא
    נראה לי ששתי ההערות קצת סותרות אחת את השניה,
    אם הצדקה הכי גדולה היא נישואי הילדים "שלי" אז גם להפקיד בגמ"ח לצורך הלוואה לחתונתם הרי זה החסד הכי גדול.....

ולעצם הדברים לא נראה לי שיש חולק על המצוה לחתן את ילדינו השאלה היא ממתי אפשר להוציא ע"ז מעשרות והיכן להפקיד אותם.
    ולגבי הערה ב. עיין בשרשור הזה והבן.

@אבי-ר.
    אה"נ. עם מחשיבים שימוש בכסף לנישואי הילדים כשלעצמו לצדקה, מצד זה אפשר להשקיע בגמ"ח המרכזי, אבל אין טעם לדבר כאילו יש כאן מצוה נוספת של הלואה. מי שמפקיד אצלם כסף בעצם משלם כדי לקבל זכות להלוואה. אין לזה שום דמיון להפקדה לגמ"ח 'אמיתי' חוץ מהשם.
    מצד שני, אם כבר משקיעים בנישואי ילדים, אז עדיף להשקיע בהשקעה הגיונית כלכלית ולא בגמ"ח המרכזי (עם כל הכבוד לתחושת הבטן של הרב קסלר שהשקעות בשוק ההון לא יצליחו).

אם כבר להפקיד, הייתי מפקיד לגמ"ח השכונתי ולא למוסד להלוואות בריבית (גם אם נמוכה) שקורא לעצמו "גמ"ח".

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    11 פוסטים
    155 צפיות
    nigunN
    @שמיל-שמיל כתב בביטוח בריאות בנוסף על הקופה האם זה נצרך? ראוי?: אז הוא ענה לי שלסוכני ביטוח יש תשובה משלהם, אם נניח ביטחו אדם ביטוח חיים על מליון שקל והוא צריך למות אך מאידך גיסא נגזר על היורשים שלא יקבלו את הכסף אך אם הוא ימות הם יקבלו את הכסף של הביטוח שלו, לכן הקב"ה משאיר אותו בחיים ע"מ שהיורשים שלו לא יקבלו את הכסף.... זה לא המצאה שלהם https://www.dirshu.co.il/מדוע-ביטוח-חיים-הוא-סגולה-לאריכות-ימים/
  • יש כבר כסף!!! צריך עוד?

השתדלות השתדלות
    12
    3 הצבעות
    12 פוסטים
    365 צפיות
    ש
    @יהודי-גאה ישנם כאלו שאצלם העבודה היא אילוץ ובעיקרון הם רוצים שהאישה תהיה עקרת בית, רק שיוצאים לפרנס מתוך חובת ההשתדלות, וע"ז הייתה השאלה האם זה בגדר חובת השתדלות גם כעת.
  • 5 הצבעות
    2 פוסטים
    309 צפיות
    הקול השפויה
    המשך: "ר' דוב טען כמה וכמה פעמים שבדבר זה אין הוראה כללית ובעצם כל אחד צריך להתייעץ עם הרב שמכיר אותו אישית שידע לברר את הפרטים דלקמן: א. כמה כסף יש לו עכשיו וכמה זה ישגע אותו עכשיו להשיג כסף ב. כמה בנים ובנות יש לו ג. האיך ישאר יותר שקוע בלימוד אם ע"י השקעה בנדל"ן או במניות (דהיינו האם כל מאמר ביתד נאמן שמניה פלונית נפלנ יקפיץ אותו) ד. האם הינו אדם שחובות של 3 מליון ש"ח יכולים לגרום לו לעשות דברים שהם לא גלאט (שאז הוא צריך יותר להתאמץ וכו') מקווה שהובנו דבריו כראוי"
  • כמה השתדלות..?

הועבר השתדלות
    2
    5 הצבעות
    2 פוסטים
    248 צפיות
    צ
    @משה-חיים יפה כתבת, אני רק אחדד שבאמת אין פתרון שהיא בוודאות של 100%, ובפרט לפי מה שכתוב על אחרית הימים על מלך פרס שעתיד לעשות מלחמה עם כל העולם. וכל יום שעובר אנו רק רואים יותר את התממשות הנבואות, ואנו מתקרבים יותר להתממשות שאר הנבואות. אז אפילו שהמדד הכי בטוח, אבל ודאי לא 100%. ונשאר הרבה מקום לאמונה ובטחון.
  • 1 הצבעות
    1 פוסטים
    1k צפיות
    ארגון בנקלא
    [image: 1732397563933-%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%9E%D7%A0%D7%97%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%93%D7%9C-%D7%94%D7%9B%D7%94%D7%9F-%D7%A9%D7%A4%D7%A8%D7%9F-%D7%91%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%9F-%D7%97%D7%95%D7%91%D7%AA-%D7%94%D7%94%D7%A9%D7%AA%D7%93%D7%9C%D7%95%D7%AA-1.jpg]