דילוג לתוכן

האם מותר לקבל ריבית על החזרי מס?

תורני
33 13 788 13

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    108 פוסטים
    974 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @בית-שמש כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא: השאלה האם אני יכול עכשיו לפתוח חשבון באותו בנק בסניף ליד הבית והמשכנתא תעבור לטיפול הסניף החדש או שבכל אופן אצטרך לפנות לסניף שבו פתחתי כדי לנהל את מה שקשור למשכנתא? תודה רבה!! להעביר פעילות עו"ש מסניף לסניף זה ודאי אפשרי. להעביר את סניף הביצוע של המשכנתא אין לי מושג, נראה לי קצת יותר מסובך.
  • 0 הצבעות
    28 פוסטים
    634 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @אנונימי2 וזו הסיבה שעכשיו ממש משתלם לבצע מיחזורים כדי לקבע מרווחים נמוכים. חשוב מאוד שאנשים ישימו לב לכך.
  • 1 הצבעות
    7 פוסטים
    188 צפיות
    ש
    @טריידר התכוונתי לומר שבנושא זה כסף הוא כמו קשרים, גם אם אדם יזכה בלוטו ובטיפשותו יפרסם זאת בכל השכונה וכוווולם יהיו חברים שלו, אותם 'חברים' יהיו הראשונים לצחוק עליו כשיפסיד את הכל ויכנס לחובות. (ע"פ הסטטיסטיקה). ואחרי ההפסד יראו מי באמת היה חבר שלו ומי באמת היה חבר אבל של הכסף שלו...
  • 5 הצבעות
    4 פוסטים
    210 צפיות
    צ
    @טריידר צודק בכל מילה, באופן אישי הייתי חותם ערבויות [על סכומים קטנים], פעם אחת גם שילמתי את הערבות... סיפרתי את זה לחבר, והוא אמר שאני אשם, הוא נוהג לחתום ערבויות לכל מבקש [כי הוא מגלגל הרבה כסף בשביל הבית כנסת וצריך להיות מוכר בכל הגמ"חים וצריך ערבים, אז הוא גם חותם ערבויות] הוא אומר לכל לווה, אם אתה לא מחזיר את הכסף בזמן ואני צריך לשלם במקומך, אני מגיע אליך הבייתה ומתחיל להוציא דברים... פעם אחת קרה שמנהל גמ"ח התקשר אליו והודיע לו שהלווה לא פרע בזמן, הוא הלך מיד לאותו לווה דפק בדלת, פתחה הגברת, הוא הודיע לה שבעלה לקח הלוואה והחתים אותו, אם עד מחר הוא לא מסדר את העניין, הוא לוקח את הספה. למחרת הלווה פרע את כל הכסף.
  • ללא שום חשש ריבית

לא נפתר תורני
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    334 צפיות
    I
    @i90990 בספר הזכרונות לגר"ח קנייבסקי זצ"ל בסימן נ' אותיות ט' וי' [עמוד תקיז'] מביא בשם החזו"א להשתדל לא לסמוך על היתר עיסקא והטעם מובא בהערות משום שלא תמיד ההיתר עיסקא נעשה באופן כשר על פי דין [ודרך אגב מובא שר' חיים פתח חשבון בבנק הדואר כי אין שם הלוואה בריבית העיקר להתרחק מזה!] ובסעיף י' שלתת כסף לבנק שהם יעשו עם זה עסקאות והם ישלמו לך על זה ריבית [קצת דומה לקופות גמל לכאורה לענ"ד...] אמר החזו"א שלעשות היתר עיסקא על זה עם קנין [אגב סודר או בדרך התגרים לפי הזמן] ולכתוב על הפינקס של הבנק [דהיינו השטר הלוואה או חוזה וכו'] שזה על פי היתר עיסקא ומבואר שלקחת כסף מהבנק בהיתר עיסקא יש יותר חשש לאסור כי לא תמיד זה לצורך עיסקא אבל להלוות לבנק והם עושים עיסקא מותר ודרך אגב מפורש שם בהערה 22 ששאלו את ר' חיים האם להשים את הכסף בגמ"ח רגיל או להלוות לבנק בהיתר עיסקא לצורך חתונת הילדים והשיב לו ר' חיים שאם ההיתר נעשה כהוגן רשאי לעשות כרצונו ובסעיף ז' אמר ששמע בשם החזו"א שאותן הגמחי"ם שמחייבין את הלוה ליתן תרומה לגמ"ח יש בזה חשש ריבית קצוצה אע"פ שקוראים לזה דמי חבר או תרומה וכו'.. ]