מגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן
-
@שמואל כש'הכי טוב בשבילו' מצריך שיחטה של ההורים ובעיקר כיום של הזוג עצמו באמת צריך לעשות את מכלול השיקולים.
אבל העיקר שצריך לדעת שיש המון סטיגמות בשיקולים ה'עיניניים' האלו,
כמות האברכים מסלתה ושמנה שמתגוררים בערי הספר זינקה בעשור האחרון וג"כ חלק גדול מ'השיקולים' האלו פשוט לא נכונים!
תבררו ותווכחו. -
@פריפריאליסט
ולענייננו גם אני בעד הפריפריה גם אם לא קוראים לי @פריפריאליסט ...
ועדיין אני לא סובל שחופרים ומחליטים לזוצי"ם מראש מה יהיו השיקולים שלהם,
תנו להם לשבת בעצמם ולהחליט לבד!@פריפריאליסט כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
כש'הכי טוב בשבילו' מצריך שיחטה של ההורים
אם השיקול הוא שעצם זה שההורים נותנים כסף על מנת שהחתן ישב וילמד,
והוא ילמד במקום פלוני טוב ובמקום אחר בכלל לא אז זה בהחלט שיקול שבעיני מצריך שאלת רב.
(ושוב, אני בעד הפריפריה ונגד הוצאות מוגזמות לדירה מההורים). -
@פריפריאליסט מה זה אברכים מסלתה ומשמנה להגדרתך?
-
@רבנאי-יתרעם-גאון
תורה בתפארתה מככבת ברא הרשימות במספר קהילות בפריפריה
אפילו תפרח לאחרונה ממריצה אברכים לכיוון נתיבות
ומכלל הישיבות יש נציגיים בכל מיני ערי ספר,
לפני עשור רק יכלו לחלום על זה. -
@פריפריאליסט כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
לשיטתך עדיף גם לתת להם להשקיע לפי הבנתם בכל יוזמה מזדמנת??
זה נשמע כמו איזו אפטרופסות על הצעירים הבורים שאינם מבינים,
יש הבדל בין להציע הצעות ואפילו להרים קמפיין לבין כל מיני שיקולים - שאולי לך זה ברור מאליו ולאחרים לעומתך יש הבנות שונות בתכלית - שעל פי השיקולים הנ"ל להכתיב את סדר היום של כל הסביבה. -
@פריפריאליסט אני בעד אני רק מנסה להבין מה הרמה של מה שאתה אומר "שמנה וסלתה" אם תגיד לי שיש קבוצות מפוניבז' אני יקבל אבל תורה בתפארתה לא רלוונטית כי יש בה הרבה בחורים טובים אבל גם הרבה לא
-
@רבנאי-יתרעם-גאון כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
@פריפריאליסט אני בעד אני רק מנסה להבין מה הרמה של מה שאתה אומר "שמנה וסלתה" אם תגיד לי שיש קבוצות מפוניבז' אני יקבל אבל תורה בתפארתה לא רלוונטית כי יש בה הרבה בחורים טובים אבל גם הרבה לא
ובפוניבז' ישרק בחורים טובים, אהה!
-
@פשוט-יהודי אם מדובר על יחיד אתה צודק אבל כשאתה מדבר על קבוצות אז כן בפוניבז' פחות קיימות קבוצות לא טובות משא"כ בתפארתה, בקיצור העניין הוא העובי של השוליים
-
@רבנאי-יתרעם-גאון כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
@פשוט-יהודי אם מדובר על יחיד אתה צודק אבל כשאתה מדבר על קבוצות אז כן בפוניבז' פחות קיימות קבוצות לא טובות משא"כ בתפארתה, בקיצור העניין הוא העובי של השוליים
אני חושב שהמונח "טוב" ו"לא טוב" פחות מתאים כאן,
בפוניבז אחוז הבחורים שהם ברמה גבוהה גדול באופן ניכר יותר מאשר בתורה בתפארתה,
ולכן זה שיש בחורים מתורה בתפארתה פחות מלמד על המגמה,
ואגב גם בחורים מפוניבז פחות מלמד על מגמה כי באמת גם בפוניבז יש בחורים שרמתם כשל ישיבות אחרות.