דילוג לתוכן

בשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!

נדל"ן
210 40 4.2k 35
  • @מגשש-באפילה מה כזה קשה להבין אם אין אפשרות לקנות דירה אנשים עוברים למדינות אחרות, יש כמיליון ישראלים שחיים בארה"ב ועוד כמה מאות אלפים בכל העולם, כרגע זה מתאזן עם עלייה של תושבי חו"ל, אבל כשהמחירים יעלו ההגירה החיובית תיחלש משמעותית.
    אני מבין שאתה רוצה שהמחירים יעלו ושלא יהיה הגירה אבל אני מניח שזה יותר רצון מהערכה. 😲

@מתכנן-פיננסי תשאל את עצמך, אם יקר לך לגור כאן, אתה מוסיף עוד עבודה, [או אשתך], ומנסה להצטמצם בהוצאות, או עוזב הכל ועובר לחו"ל...

• @מגשש-באפילה מה כזה קשה להבין אם אין אפשרות לקנות דירה אנשים עוברים למדינות אחרות, יש כמיליון ישראלים שחיים בארה"ב ועוד כמה מאות אלפים בכל העולם, כרגע זה מתאזן עם עלייה של תושבי חו"ל, אבל כשהמחירים יעלו ההגירה החיובית תיחלש משמעותית.
    אני מבין שאתה רוצה שהמחירים יעלו ושלא יהיה הגירה אבל אני מניח שזה יותר רצון מהערכה. 😲

@מתכנן-פיננסי כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

@מגשש-באפילה מה כזה קשה להבין אם אין אפשרות לקנות דירה אנשים עוברים למדינות אחרות, יש כמיליון ישראלים שחיים בארה"ב ועוד כמה מאות אלפים בכל העולם, כרגע זה מתאזן עם עלייה של תושבי חו"ל, אבל כשהמחירים יעלו ההגירה החיובית תיחלש משמעותית.

אם הייתה הגירה שלילית מסיבות כלכליות היו עוזבים כאן מזמן מסיבות הרבה יותר קריטיות מכלכלה.
    המצב הבטחוני המעורער מקום המדינה ועד היום , הצבא החיילים שנהרגים.
    מה אתה חושב שמי שיש לו מחשבה לעקור לחו"ל יכול לסבול את העובדה שהבן שלו יכול חלילה ליפול במלחמה כל שהיא?
    יש הרבה יורדים שעשו את זה מזמן.
    הנושא הכלכלי יכול להמריץ את מי שזה בראש שלו כבר בכל מקרה.
    אבל מי שגר פה בארץ עם כל המצב הבטחוני ולא חושב על חול, לא הכלכלה תזיז אותו.

• @אס-אנד-פי בהודעתך זו את רק מחזק את דברי, גם כאשר 'המדינה' התערבה בעניין מחירי הדיור, היא דאגה להקפאת מחירים ולירידה מינורית, בשום שלב לא היה ירידה משמעותית במחירי הדיור, וככה"נ גם לא יהיה מהטעמים הנ"ל.

לא יודע מה זה משבר כלכלי רציני, מה שקורה בפועל בשוק שעולים המחירים, עובדים הרבה יותר, יש גם עלייה במשכורת, והמדינה רק מרוויחה מזה.

צריך גם להבין, שיש גם שוק של מוכרים, מלבד הקבלנים שכוחם רב מאד, גם מוכרי דירות או 'משפרי דיור' לא מוכנים למכור את הדירה בירידת ערך משמעותית, צריך נס כדי שזה יקרה.

@מגשש-באפילה כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

היא דאגה להקפאת מחירים ולירידה מינורית,

ממש הייתה ישיבת מטה חשאית ובה הוחלט כמה אחוז ינודו מחירי הדירות במדד? נראה לך שאפשר 'לדאוג' שרק יקפא ולא ירד?
    ובכלל למה להם לנקוט צעדים כאלו לשיטתך - אין להם אינטרס שרק יעלה?

@מגשש-באפילה כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

לא יודע מה זה משבר כלכלי רציני

נכון, מקווה שכולנו לא נדע, בדרך כלל כשיש אחד כזה יש גם אבטלה גבוהה, אי אפשר לעבוד יותר וגם המשכורות רק יורדות.

גם מוכרי דירות או 'משפרי דיור' לא מוכנים למכור את הדירה בירידת ערך משמעותית, צריך נס כדי שזה יקרה.

דווקא הם באמת החוליה החלשה וכשיש לחץ הראשונים להוריד מחירים.

ככה"נ גם לא יהיה מהטעמים הנ"ל.

הכל נכון וזו תחזית סבירה, אבל לחשוב שזו וודאות זו קונספציה שגויה ונפוצה.

• @מגשש-באפילה כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

היא דאגה להקפאת מחירים ולירידה מינורית,

ממש הייתה ישיבת מטה חשאית ובה הוחלט כמה אחוז ינודו מחירי הדירות במדד? נראה לך שאפשר 'לדאוג' שרק יקפא ולא ירד?

לא יודע מה זה משבר כלכלי רציני

נכון, מקווה שכולנו לא נדע, בדרך כלל כשיש אחד כזה יש גם אבטלה גבוהה, אי אפשר לעבוד יותר וגם המשכורות רק יורדות.

גם מוכרי דירות או 'משפרי דיור' לא מוכנים למכור את הדירה בירידת ערך משמעותית, צריך נס כדי שזה יקרה.

דווקא הם באמת החוליה החלשה וכשיש לחץ הראשונים להוריד מחירים.

ככה"נ גם לא יהיה מהטעמים הנ"ל.

הכל נכון וזו תחזית סבירה, אבל לחשוב שזו וודאות זו קונספציה שגויה ונפוצה.

@אס-אנד-פי כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

תראה, לא צריך ישיבת מטה 'חשאית' כדי להחליט בכמה להוריד, ברור לכל שר או פקיד במדינה שירידת דרמטית של מחירי הדיור תוביל בהכרח לפגיעה חמורה בכלכלה ובבנקים, ולכן אף אחד לא מוכן לקחת על עצמו את הדבר הזה, גם אם קוראים לו כחלון או גולדקנופף.

לגבי ההקפאה, גם להם יש בחירות, וחשוב להגיע אם משהו לציבור... וזה פשוט.

באופן כללי, הייתי שמח אם היית מערער על עצם הקביעה הזו שלמדינה יש רווח ישיר מהעלאת מחירי הדיור, בצורה הגיונית וסברתית, עד עכשיו הטענות הרציניות שהועלו כאן באשכול, זה א. שבסוף בסוף יש תקרה כמה הציבור יכול לשלם, טענה שלדעתי לא לוקחת מספיק בחשבון את מחירי השכירות, את גובה המשכורות, ואת העובדה בשטח של הצורך של האנשים לגור בבתים, הועלתה עוד טענה ב. שבמחירי התקרה תהיה פה הגירה שלילית מאסיבית, מה שמחייב את המדינה לדאוג שלא יעלו עוד המחירים - טענה שנראית לי קצת רחוקה, הגירה שלילית זו טוב בפנטזיות, לא במציאות.

אין ודאות מוחלטת אף פעם בשוק חופשי, כמו שגם אין ודאות שמדד הS@P יעלה לנצח, יש הסתברות חזקה וכללי השוק, ולפי הנתונים הללו נראה לי שאין מה לצפות לירידה דרמטית של מחירי הדיור.

ולמה הזדעקתי? כי אני רואה השבוע את המדד שהתפרסם, עם חודש שני של עליה במחירי הדיור, ומנגד רואה את כל אותם אלו שמעדיפים שזה לא יקרה מסבירים שזה טעויות בחישוב, חד פעמי, וכו' וכו'.

ייתכן בהחלט שזה טעות בחישוב, אבל צריך לקחת בחשבון את כל נתוני המדד, עליה קטנה יותר של האינפלציה ממה שציפו- מה שעשוי להוריד את עלויות הריבית במוקדם או במוקדם פחות, עליה דרמטית של מחירי השכירות - מה שדוחף אנשים לקנות דירה, ועלייה מינורית במחירי הדיור, מה שמעיד [לכאורה] על איזה שהיא התעוררות בשוק.

מה שנראה כמו סוף החלום, ותחילת ההתקרקעות.

• נראה לי שבמקום לנהל דו שיח של חרשים, שכל אחד יציין כמה דירות יש לו, זה יתן קצת רקע על הדעות של כל אחד.

• @משהמשה כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

המדינה זה ביבי
    כל זמן שהוא ראש ממשלה הנדלן לא ירד
    כי מבחינתו זה הקטר של המשק, בגלל נדלן אנשים יוצאים לעבוד.

חשבתי שההיטק הוא הקטר של המשק, וברצינות כלכלה לא פורחת בגלל עליות מחירים, זה רק מגדיל את אי השוויון,
    וברור שהאם קצב עליית המחיר של 20 השנים האחרונות תימשך זה יגרום להגירה שלילית מאסיבית. (בסוף אנשים צריכים לגור איפשהו)

@מתכנן-פיננסי כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

חשבתי שההיטק הוא הקטר של המשק, וברצינות כלכלה לא פורחת בגלל עליות מחירים, זה רק מגדיל את אי השוויון,
    וברור שהאם קצב עליית המחיר של 20 השנים האחרונות תימשך זה יגרום להגירה שלילית מאסיבית. (בסוף אנשים צריכים לגור איפשהו)

לא צריך הגירה לחול אפשר גם הגירה למנורה, יש שם לפי התוכנית הראשונית יותר דירות מביתר אלעד וקרית ספר יחדיו, והסיבה שהציבור ינהר לשם, זה מאותו סיבה שהציבור נוהר לעכו והר יונה.

• @מתכנן-פיננסי כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

@מגשש-באפילה מה כזה קשה להבין אם אין אפשרות לקנות דירה אנשים עוברים למדינות אחרות, יש כמיליון ישראלים שחיים בארה"ב ועוד כמה מאות אלפים בכל העולם, כרגע זה מתאזן עם עלייה של תושבי חו"ל, אבל כשהמחירים יעלו ההגירה החיובית תיחלש משמעותית.

אם הייתה הגירה שלילית מסיבות כלכליות היו עוזבים כאן מזמן מסיבות הרבה יותר קריטיות מכלכלה.
    המצב הבטחוני המעורער מקום המדינה ועד היום , הצבא החיילים שנהרגים.
    מה אתה חושב שמי שיש לו מחשבה לעקור לחו"ל יכול לסבול את העובדה שהבן שלו יכול חלילה ליפול במלחמה כל שהיא?
    יש הרבה יורדים שעשו את זה מזמן.
    הנושא הכלכלי יכול להמריץ את מי שזה בראש שלו כבר בכל מקרה.
    אבל מי שגר פה בארץ עם כל המצב הבטחוני ולא חושב על חול, לא הכלכלה תזיז אותו.

@משהמשה אני מעריך את הביטחון שלך והנחרצות שאנשים לא עוזבים בשביל כלכלה, כאשר אתה מסתמך על תחושת בטן, בעוד הנתונים כאן מוכיחים שהסיבה הראשונה זה רמת החיים, וכמו שכל נתון מוכיח שעיקר הירידה היא של צעירים.
    נ.ב לדעתי חבל על הוויכוח, מדובר פה בוויכוח דתי, כשמי שמשקיע בנדל"ן בטוח שהמחירים יעלו לנצח. (אני אגב מאוד רוצה להשקיע בנדל"ן, אבל בעיקר מסיבות של תזרים ולא בגלל עלייות ערך דימיוניות)

• @מתכנן-פיננסי כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

לא צריך הגירה לחול אפשר גם הגירה למנורה, יש שם לפי התוכנית הראשונית יותר דירות מביתר אלעד וקרית ספר יחדיו, והסיבה שהציבור ינהר לשם, זה מאותו סיבה שהציבור נוהר לעכו והר יונה.

@פושט-רגל-מרמה-ד הנהירה לכסיף לא תעזור למחירי הדירות כיון שיש מספיק ביקוש גם לכסיף וגם לכל הפריפריות הקיימות,
    ככה שאולי זה יעשה שביתר מודיעין עילית ובית שמש יהיו במחירי ירושלים כיום ובכסיף יהיה דירת 3 חדרים ב1.7M ולא יהיה ברירה אחרת אלא לקנות שם או לחיות בשכירות או ללכת למקום יותר רחוק

• @מתכנן-פיננסי תשאל את עצמך, אם יקר לך לגור כאן, אתה מוסיף עוד עבודה, [או אשתך], ומנסה להצטמצם בהוצאות, או עוזב הכל ועובר לחו"ל...

תשאל את עצמך, אם יקר לך לגור כאן, אתה מוסיף עוד עבודה, [או אשתך], ומנסה להצטמצם בהוצאות, או עוזב הכל ועובר לחו"ל...

ברור שקצת עבודה אין לי בעיה להוסיף..
    אבל אם אני אצטרך לעבוד כל החיים מצאת החמה עד צאת הנשמה בשביל לקנות דירה, ולחיות בלחץ וסטרס פנימי בשביל לכסות את המשכנתא, ברור שאעבור לחו"ל. (זה דיון תיאורטי, כי יש לי כבר דירה משלי)
    רוב האנשים לא יקרבו את החיים והבריאות הנפשית שלהם רק בשביל לקנות דירה.

• @מגשש-באפילה כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

תשאל את עצמך, אם יקר לך לגור כאן, אתה מוסיף עוד עבודה, [או אשתך], ומנסה להצטמצם בהוצאות, או עוזב הכל ועובר לחו"ל...

ברור שקצת עבודה אין לי בעיה להוסיף..
    אבל אם אני אצטרך לעבוד כל החיים מצאת החמה עד צאת הנשמה בשביל לקנות דירה, ולחיות בלחץ וסטרס פנימי בשביל לכסות את המשכנתא, ברור שאעבור לחו"ל. (זה דיון תיאורטי, כי יש לי כבר דירה משלי)
    רוב האנשים לא יקרבו את החיים והבריאות הנפשית שלהם רק בשביל לקנות דירה.

@מתכנן-פיננסי מה יעזור לעבור לחו"ל?
    גם שם הוא לא יוכל לקנות דירה
    מקסימום לעבוד בעבודה שתרוויח יותר אבל לא לקנות דירה

• @מתכנן-פיננסי מה יעזור לעבור לחו"ל?

@שששששש כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

למה לא?! 90% מהאשכול מדבר על כך שרק בישראל יש תנאים יחודיים לעליית מחירי הדירות עד אין סוף, בגלל היצע מוגבל מול ביקוש קשיח, מה שיגרום שמחירי הדירות ימשכו לעלות ללא הפרעה.
    ופתאום לקבל תגובה שזה המצב בכל העולם.
    מודה שהתבלבלתי.😠

• @שששששש כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

למה לא?! 90% מהאשכול מדבר על כך שרק בישראל יש תנאים יחודיים לעליית מחירי הדירות עד אין סוף, בגלל היצע מוגבל מול ביקוש קשיח, מה שיגרום שמחירי הדירות ימשכו לעלות ללא הפרעה.
    ופתאום לקבל תגובה שזה המצב בכל העולם.
    מודה שהתבלבלתי.😠

@מתכנן-פיננסי המצב בחו"ל שהרוב לא קונים דירה אלא שוכרים כיון שהדירה עולה יקר והשכירות זולה, המצב בארץ הוא שהשכירות יקרה להחריד ולפעמים אין הבדל בין שכירות במרכז לבין לקנות דירה בפריפריה
    מי שילך לחו"ל בגלל שלא יכול לקנות דירה במרכז, יוכל לקנות דירה בפריפריה היותר רחוקה

• @משהמשה אני מעריך את הביטחון שלך והנחרצות שאנשים לא עוזבים בשביל כלכלה, כאשר אתה מסתמך על תחושת בטן, בעוד הנתונים כאן מוכיחים שהסיבה הראשונה זה רמת החיים, וכמו שכל נתון מוכיח שעיקר הירידה היא של צעירים.
    נ.ב לדעתי חבל על הוויכוח, מדובר פה בוויכוח דתי, כשמי שמשקיע בנדל"ן בטוח שהמחירים יעלו לנצח. (אני אגב מאוד רוצה להשקיע בנדל"ן, אבל בעיקר מסיבות של תזרים ולא בגלל עלייות ערך דימיוניות)

מדובר פה בוויכוח דתי, כשמי שמשקיע בנדל"ן בטוח שהמחירים יעלו לנצח.

לא תמיד זה נכון
    אני משקיע בנדלן וחשבתי בשנה האחרונה שהמחירים בהרבה מקומות ירדו.
    זה לא סותר השקעה נקודתית בנדלן במקומות שיש הערכה שהמחירים יעלו מסיבות נקודתיות.

• נראה לי שבמקום לנהל דו שיח של חרשים, שכל אחד יציין כמה דירות יש לו, זה יתן קצת רקע על הדעות של כל אחד.

נראה לי שבמקום לנהל דו שיח של חרשים, שכל אחד יציין כמה דירות יש לו, זה יתן קצת רקע על הדעות של כל אחד.

למה כל מי שחושב שהמחירים יעלו הוא נקרא אחד שדואג לדירות שלו, ומי שחושב אחרת הוא נקי מאינטרסים....
    אין אנשים עם דעה לגיטימית שחושבים שהמחירים יעלו, באמת קצת רצינות.

• @משהמשה אני מעריך את הביטחון שלך והנחרצות שאנשים לא עוזבים בשביל כלכלה, כאשר אתה מסתמך על תחושת בטן, בעוד הנתונים כאן מוכיחים שהסיבה הראשונה זה רמת החיים, וכמו שכל נתון מוכיח שעיקר הירידה היא של צעירים.

נ.ב לדעתי חבל על הוויכוח, מדובר פה בוויכוח דתי, כשמי שמשקיע בנדל"ן בטוח שהמחירים יעלו לנצח

הנה ציטוט של אחד שמשקיע בנדל"ן שחשב כמו כולם לפני חודשיים/שלוש שהמחירים ירדו אבל היום הוא חושב אחרת...

@משהמשה כתב במחירי הנדל"ן יזנקו אחרי המלחמה?:

אם אתה רוצה שאזרוק ניחוש פרוע לחלוטין.
    אני חושב שהשוק יתקן עיוותים של מחירים לא סבירים וירד קצת פה ושם אבל אחר כך יכול להיות שיעלה.
    אבל זה סתם בשביל ההימור.
    באמת שאין לי מושג.

נ.ב לדעתי חבל על הוויכוח, מדובר פה בוויכוח דתי, כשמי שמשקיע בנדל"ן בטוח שהמחירים יעלו לנצח

הנה ציטוט של אחד שמשקיע בנדל"ן שחשב כמו כולם לפני חודשיים/שלוש שהמחירים ירדו אבל היום הוא חושב אחרת...

אני חושב שהשוק יתקן עיוותים של מחירים לא סבירים וירד קצת פה ושם אבל אחר כך יכול להיות שיעלה.
    אבל זה סתם בשביל ההימור.
    באמת שאין לי מושג.

@בית-שמש
    הציטוט שלי שהבאת הוא לפני חודשייםכשהשוק כבר התחיל להתאושש...
    ואז כתבתי שזה הימור שבהמשך תהיה עלייה ואין לי מושג.
    במשך השנה האחרונה חשבתי שהמחירים ירדו.

כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

אני משקיע בנדלן וחשבתי בשנה האחרונה שהמחירים בהרבה מקומות ירדו.

לא נראה לי הוגן להוציא חצי פוסט מהקשרו
    הנה כל הציטוט

כתב במחירי הנדל"ן יזנקו אחרי המלחמה?:

@בוטח-בה כתב במחירי הנדל"ן יזנקו אחרי המלחמה?:

@משהמשה
    אולי תחכים אותנו לאן מחירי הדירות

מי שנותן תשובה הוא או אנליסט ברמה של ביל גייטס.
    או שהוא חושב שהוא כזה...
    או שהוא מדבר שטויות.
    חוסר הוודאות בשוק הכללי לא מאפשר לתת תחזית רצינית.

מה שכן יש מקומות נקודתיים שיש להם מאפיינים ספציפיים שנותנים יותר ודאות.
    כמו הבועה בתל אביב שכנראה תרד לא ידוע כמה.
    או כמו מקומות שלא מיצו את הפוטנציאל ויעלו קצת ויעשו השוואה למקומות סמוכים.

אבל זה סתם בשביל ההימור.
    באמת שאין לי מושג.
    איך קניתי בירושלים?
    לשוק הזה של החוצניקים יש כללים משלו, כי הוא קצת כמו לקנות בחו"ל
    והוא מבעבע בלי סוף

אבל זה סתם בשביל ההימור.
    באמת שאין לי מושג.

@בית-שמש כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

אם כל מה שיש לך להביא זה הציטוט הזה, אז באמת חבל על הוויכוח.

• @אס-אנד-פי כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

תראה, לא צריך ישיבת מטה 'חשאית' כדי להחליט בכמה להוריד, ברור לכל שר או פקיד במדינה שירידת דרמטית של מחירי הדיור תוביל בהכרח לפגיעה חמורה בכלכלה ובבנקים, ולכן אף אחד לא מוכן לקחת על עצמו את הדבר הזה, גם אם קוראים לו כחלון או גולדקנופף.

לגבי ההקפאה, גם להם יש בחירות, וחשוב להגיע אם משהו לציבור... וזה פשוט.

באופן כללי, הייתי שמח אם היית מערער על עצם הקביעה הזו שלמדינה יש רווח ישיר מהעלאת מחירי הדיור, בצורה הגיונית וסברתית, עד עכשיו הטענות הרציניות שהועלו כאן באשכול, זה א. שבסוף בסוף יש תקרה כמה הציבור יכול לשלם, טענה שלדעתי לא לוקחת מספיק בחשבון את מחירי השכירות, את גובה המשכורות, ואת העובדה בשטח של הצורך של האנשים לגור בבתים, הועלתה עוד טענה ב. שבמחירי התקרה תהיה פה הגירה שלילית מאסיבית, מה שמחייב את המדינה לדאוג שלא יעלו עוד המחירים - טענה שנראית לי קצת רחוקה, הגירה שלילית זו טוב בפנטזיות, לא במציאות.

אין ודאות מוחלטת אף פעם בשוק חופשי, כמו שגם אין ודאות שמדד הS@P יעלה לנצח, יש הסתברות חזקה וכללי השוק, ולפי הנתונים הללו נראה לי שאין מה לצפות לירידה דרמטית של מחירי הדיור.

ולמה הזדעקתי? כי אני רואה השבוע את המדד שהתפרסם, עם חודש שני של עליה במחירי הדיור, ומנגד רואה את כל אותם אלו שמעדיפים שזה לא יקרה מסבירים שזה טעויות בחישוב, חד פעמי, וכו' וכו'.

ייתכן בהחלט שזה טעות בחישוב, אבל צריך לקחת בחשבון את כל נתוני המדד, עליה קטנה יותר של האינפלציה ממה שציפו- מה שעשוי להוריד את עלויות הריבית במוקדם או במוקדם פחות, עליה דרמטית של מחירי השכירות - מה שדוחף אנשים לקנות דירה, ועלייה מינורית במחירי הדיור, מה שמעיד [לכאורה] על איזה שהיא התעוררות בשוק.

מה שנראה כמו סוף החלום, ותחילת ההתקרקעות.

@מגשש-באפילה אתייחס בנתיים רק לנקודה מסוימת לשאר כשאתפנה אשנה.
    אין מדיניות רשמית במדינה של העלאת מחירי הדירות, אדרבה יש מדיניות מוצהרת של כמה גורמים משמעותיים להורדת מחירים ואף נעשים צעדים לשם כך.
    גם אם ירידה חדה תגרום לנזק לממשלה המכהנת או למשק בכללותו - יש אינספור דוגמאות של פעילות ומדיניות ממשלתית ומדינתית שהניבה תוצאות הרות אסון הן במדינה שלנו והן במדינות העולם, למה זה קורה? כי כשמדובר במערכות מורכבות ומסועפות לא הכל פשוט וברור וניתן לשליטה בצורה אינטרסנטית קרה.
    לר' יהודה מורגנשטרן אם יהיה ראש רמ"י ויגביר עוד את קצב השיווקים או לרח"ל אם תחליט לקדם חוק חדש להתחדשות עירונית כדי להרבות מיגון וממדי"ם, אין אחריות בכלל על ההכנסות ממיסים של החשב באוצר, זה לא מעניינם והאינטרס שלהם למלא את תפקידם בצורה הטובה ביותר. גם לא כשיעקב אשר מקדם הקלות באישורי כבאות, וכו' וכו'.
    כל ההנחה והטענה על התערבות בשוק לעליית מחירים מצד המדינה היא קונספארטיבית בעקרה, מסוג - 'מה אתה לא'יודע שפקידי האוצר שולטים במדינה'.
    זה לא רציני וזו בעיקר תעמולת תקשורת שמגיעה אכן מגורמים אינטרסנטים וקונה לה שביתה מכוח תודעת 'דיקטוטורת הפקידים' ששולטת בשיח.
    הדבר הנכון שבשביל רפורמה רצינית שתשנה את מציאות הבינוי מקצה לקצה נדרש כוח רחב ונחוש יותר במערכת, כזה שטרם קרה [ אולי עם כחלון היה ממשיך.] אבל זה תמיד יכול לקרות.

• @פושט-רגל-מרמה-ד הנהירה לכסיף לא תעזור למחירי הדירות כיון שיש מספיק ביקוש גם לכסיף וגם לכל הפריפריות הקיימות,
    ככה שאולי זה יעשה שביתר מודיעין עילית ובית שמש יהיו במחירי ירושלים כיום ובכסיף יהיה דירת 3 חדרים ב1.7M ולא יהיה ברירה אחרת אלא לקנות שם או לחיות בשכירות או ללכת למקום יותר רחוק

@שששששש כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

הנהירה לכסיף לא תעזור למחירי הדירות כיון שיש מספיק ביקוש גם לכסיף וגם לכל הפריפריות הקיימות

משרד השיכון מציף את השוק בדירות כדי שלא יהיה מספיק כסף למשקיעים לרכוש את הכל.

• @שששששש כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

הנהירה לכסיף לא תעזור למחירי הדירות כיון שיש מספיק ביקוש גם לכסיף וגם לכל הפריפריות הקיימות

@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:

בבצ'יק ומורגנשטרן באמת ניסו להציף את השוק בשביל להוריד מחירים.
    אבל הם רק זרוע אחת וזה לא מספיק בכלל.
    בזמנו כשכחלון ניסה להוריד את המחירים הוא דיבר על ארגז כלים ולקח לעצמו סמכויות מכמה וכמה משרדי ממשלה, והצליח לעצור את העלייה אולי גם להוריד טיפה.
    אז מה הכח של משרד השיכון לבד?

נושאים מוצעים

• האם ירוחם תעלה על מפת הדיור החרדית?

נדל"ן חרדים בפריפריה
    8
    3 הצבעות
    8 פוסטים
    99 צפיות
    אוריאל שורצברטא
    @בניהו-לוי כתב בהאם ירוחם תעלה על מפת הדיור החרדית?: @אוריאל-שורצברט כתב בהאם ירוחם תעלה על מפת הדיור החרדית?: מבחינת קהילות**, כיום יש קהילה ליטאית יחסית קטנה**, אבל אם מדובר על מאות יחידות חדשות זה יכול ללכת גם לקהילות חסידיות שיבואו במרוכז. כמה משפחות ליטאיות יש היום בקהילה ״הקטנה״? בערך 180-200
  • 1 הצבעות
    29 פוסטים
    717 צפיות
    ב
    @חופש-כלכלי כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?: @משהמשה לא לכל האנשים יש דעה אנשים קוראים אוספים חומר ולומדים לא נראה לי שזה מעיד על חוסר התענינות ולא כל מי שהתחבר יפנה היום או מחר או בעוד חודש אולי הוא התגבש ויקבל אומץ או כסף בעוד שנתיים זה תהליך לא פשוט מסכים עם כל מילה ושאני מסתכל על עצמי ואני מאמין שיש עוד אנשים כמוני עד עכשיו אנחנו בטוחים שצריך הון עצמי מהבית נכון כתבת שיועצי משכנתאות יכולים לדאוג ל=100% מימון אבל אני לא מכיר אותם ועוד שאת המשכנתא צריך לשלם כעת והדירה תהיה מוכנה בעוד מספר שנים
  • 1 הצבעות
    15 פוסטים
    398 צפיות
    הקול השפויה
    @טריידר אני הייתי לוקח את דבריך למקום אחר, אם אינך יכול לקנות דירה גדולה יותר היום, סיכויים גדולים שגם בעתיד לא תוכל לקנות אותה, וממילא זה אמור לגרום לך לעשות חושבים ואולי להשתקע במקום אחר שבו כן יש לך את היכולת לקנות דירה גדולה יותר.
  • האם באמת מחירי הדיור עלו ב-2024?

הועבר נדל"ן מחירי הדיור
    2
    3 הצבעות
    2 פוסטים
    147 צפיות
    טריידרט
    ידוע שמדדי הלמ"ס מעוותים, וצ"ע על בעלי תואר שני ושלישי שאינם יודעים חשבון, אבל תכל'ס, גם אם עקרונית חל ירידה במחירי הדירות החדשות עקב הטבות מימון, בפועל זה מחזיק את המחירים הריאלים בשוק ברמה הקודמת ואף מעלה אותם, (כמו שצויין בכתבה, ואכן גיס שלי לדוגמה רכש דירה במימון 10/90 לפני היתר בנייה במחיר גבוה יותר מדירה מוכנה יד2) כך שעם ירידת הריבית, ייבוא פועלים זרים, עליית שכר המינימיום, ושיקום שוק העבודה אחרי המלחמה, המחירים רק יעלו מכאן והלאה. ואכן, הקולר נמצא בעיקר בהלמ"ס, אך כמדומני שגם אם מדד הלמ"ס היה מורה על ירידת מחיר הידורת, הציבור מודד מחירים בריאלי, כלומר שגם אם הציבור היה מודע שהטבות מימון פירושו הורדה של 5%, הם לא היו רואים או חשים בהעלאת מחיר הדירה ב5% וביטול הטבות מימון עלייה של 10% שלא מקובל עליו. כך שהלמ"ס אכן אשם הלחצת אנשים לרכוש דירה כאן ועכשיו, אבל בעיקר בנק ישראל אשמה המאפשרת הלוואות קבלן ומימון 10/90 הזויים. כן נלענ"ד.
  • 1 הצבעות
    40 פוסטים
    1k צפיות
    ס
    @יוסי-0 כמה?