האם אני המשקיע הנכון
-
@חופש-כלכלי כתב בהאם אני המשקיע הנכון:
@פשוט-יהודי כתב בהאם אני המשקיע הנכון:
@ניסן-עציוני מי שלא מיצה את האפשרות של קרן השתלמות שיעשה את זה קודם, נכון?
ברור מדובר על מעבר
לא לכולם זה ברור
מי שלא עובר את תקרת ההפקדה של עד 20,520 ש"ח בשנה לא מיצה את אפשרות קרן ההשתלמות, מדובר על יותר מ1500 ש"ח לחודש, כמה כאן כבר עושים את זה לפני שמתחילים לדבר גבוהה גבוהה על מסחר עצמאי? -
@ניסן-עציוני כתב בהאם אני המשקיע הנכון:
כמה שזה נשמע מעצבן, זה לא ממש, ענין פרוצדורלי פשוט, שאחרי שבחרם במה להשקיע לא יקח יותר מ2 דקות.
והנה השאלה הבנאלית:
אם אני הולך על מדד מסוים (נקרא לו 'סנופי'...) האם בכל פעם אני צריך לקנות מניות או שברי מניות לפי הערך שלהם במדד, או שבלחיצה על כפתור בסגנון 'הופס וגמרנו' אתה משקיע חודשית במדד,
והאם אפשר לעשות לזה הוראת קבע שתחסוך אפי' את זה.
עוד שאלה: (נפק"מ הלכתית) האם בצורת מסחר כזו מחזיקים ממש במניות וכתוצאה מכך בחלק מהחברות הכלולות בו, או שזה כמו שאר החברות שאין לך אחיזה ממשית במדד ובחברות. -
@שמואל כתב בהאם אני המשקיע הנכון:
והנה השאלה הבנאלית:
אם אני הולך על מדד מסוים (נקרא לו 'סנופי'...) האם בכל פעם אני צריך לקנות מניות או שברי מניות לפי הערך שלהם במדד, או שבלחיצה על כפתור בסגנון 'הופס וגמרנו' אתה משקיע חודשית במדד,אתה מחליט על סכום, הופס וגמרנו.
והאם אפשר לעשות לזה הוראת קבע שתחסוך אפי' את זה.
בחלק מבתי ההשקעות יש אפשרות להו"ק.
עוד שאלה: (נפק"מ הלכתית) האם בצורת מסחר כזו מחזיקים ממש במניות וכתוצאה מכך בחלק מהחברות הכלולות בו, או שזה כמו שאר החברות שאין לך אחיזה ממשית במדד ובחברות.
תלוי,
יש קרנות אקטיביות שקונות את המניות עצמם של החברות שנמצאות במדד,
ויש קרנות סינטטיות, וכאלו הם רוב הקרנות המחקות / עוקבות. -
@ניסן-עציוני
האם ממליץ להשקיע במדד אחד וזהו, או לשלב כמה מדדים, וא"כ איזה? -
@פשוט-יהודי כמו שכתבו פה, ברור לפחות בעיני שקרן ההשתלמות היא אפשרות מועדפת, אבל יש אנשים רבים שאין להם אפשרות להפקיד בקרן כזו, או בגלל שאין להם עוסק, או שהם שכירים ללא הפקדה של המעסיק, במקרים כאלו מדובר על חשבון מסחר, אלא אם כן הם מעונינים בפרוצדורה (בעיני היא נכונה) לא לכולם יש כח לזה.
-
@שואף-ליותר זה שאלה נהדרת, נהוג בדרך כלל לפזר בכמה מדדים מצומצמים ולא להניח הכל על סקטור אחד.
אני באופן אישי מפזר על 3 מדדים שונים, פלוס נגיעה מאד קטנה לאפיק נוסף.
-
@ניסן-עציוני
זה שלי
מה אתה אומר על זה? -
@שואף-ליותר כתב בהאם אני המשקיע הנכון:
@ניסן-עציוני
זה שלי
מה אתה אומר על זה?הפיזור יפה, האחוזים אולי לחלק יראו מעניין
-
הזמינות היא סכנה גדולה למעבר למסחר אקטיבי ופעיל, בכל רגע תוכלו למכור ולקנות, בשונה משאר אפיקי ההשקעה.
הפתרון >>
לפתוח חשבון מסחר עצמאי בבית השקעות,
התומך בהו"ק בנקאית ופקודת רכישה חודשית,
(כמו אינטראקטיב ארה"ב ואקסלנס)
ולמסור את הסיסמה של החשבון לאשה/אמא/דוד/חבר...
(ליתר ביטחון, להסתיר מהם לאיזה אתר/חשבון הסיסמה משמשת) -
@טריידר כתב בהאם אני המשקיע הנכון:
הזמינות היא סכנה גדולה למעבר למסחר אקטיבי ופעיל, בכל רגע תוכלו למכור ולקנות, בשונה משאר אפיקי ההשקעה.
הפתרון >>
לפתוח חשבון מסחר עצמאי בבית השקעות,
התומך בהו"ק בנקאית ופקודת רכישה חודשית,
(כמו אינטראקטיב ארה"ב ואקסלנס)
ולמסור את הסיסמה של החשבון לאשה/אמא/דוד/חבר...
(ליתר ביטחון, להסתיר מהם לאיזה אתר/חשבון הסיסמה משמשת)למסור סיסמה, לא מוסרים, ודאי לא של חשבון שלך, יש טריקים נוספים, כמו לשמור את הסיסמה במקום חבוי, אבל בסופו של יום, מי שקשה לו ברגעי משבר, שום דבר לא יעמוד בדרכו, לא אמא, לא דודה, ולא מחבוא.
בנוגע להצעה שלך עם ההוראת קבע, היא לא מושלמת בגלל הבעיה שאין מסחר בשברי מניות, ולכן לעיתים קרובות יתכן שהפקודה פשוט לא תתבצע, כך שכן צריך מעקב לראות שהפעולה עברה, או לסחור בקרנות ישראליות שהם בדרך כלל נמכרות בחבילות קטנות יותר
-
שאין מסחר בשברי מניות,
באיביאי יש מסחר בשברי מניות כמו שכתב כאן @ה-שלמה .
אלא שלכאורה אין שם אפשרות להו"ק. -
@סייעתא-דשמיא כתב בהאם אני המשקיע הנכון:
שאין מסחר בשברי מניות,
באיביאי יש מסחר בשברי מניות כמו שכתב כאן @ה-שלמה .
אלא שלכאורה אין שם אפשרות להו"ק.רק במניות אמריקאיות
ואין שם כרגע אפשרות להוק
רק באקסלנס ובפייר -
@טריידר כתב בהאם אני המשקיע הנכון:
(ליתר ביטחון, להסתיר מהם לאיזה אתר/חשבון הסיסמה משמשת)
אבל שיזכרו את זה בתוך כל הלחץ בזמן שמחתנים ילדים...
-
@רואה-את-הנולד כתב בהאם אני המשקיע הנכון:
זה מזכיר סיפורים קדומים על ילדים שחיפשו אחד את השני אחרי השואה
בשביל לדעת את החצי השני של הקוד של הכספת בשוויץהכל טוב, אני משער שבכל בית השקעות ישראלי ניתן לשחזר את הקוד...