דילוג לתוכן

האם הטילים שנפלו בבני ברק יקדמו פינוי בינוי?

נדל"ן ומשכנתאות
69 11 3.1k 8

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    13 צפיות
    א
    שלום רב יש לי דירה להשקעה בקרית מוצקין, ובסייעתא דשמיא גדולה רכשתי דירה למגורים במרכז ואני צריך למכור את דירת ההשקעה. שוחחתי עם מתווכים מאזורים שונים, עם כיפות או קרחות בגדלים כאלה ואחרים, והתמחורים ששמעתי הם בין מליון לבין מליון וחצי, ואני כבר מבולבל ממש, אני רוצה לפרסם אותה במחיר הגון שהיא תימכר בזריזות [בלי לחץ] אבל בלי להפסיד סתם. יש לי גם עדיפות למכור אותה לאנ"ש ולא לאיזה משקיע חיפאי קשיש ושמאלני, כי לדעתי זו באמת עסקה טובה. פרסמתי ביד2, ותוך 48 שעות התקשרו אליי תשעה עשר מתווכים (!) ספרתי... מחקתי את המודעה חיש מהר, ואני מתכוון לפרסם אותה במודעות בבתי הכנסת והכוללים. הנתונים הם כדלהלן: דירה מחולקת לשתי יחידות, קומת קרקע עם חצרות. כ55 מ"ר רשמי ועוד הרחבה חורגת כנהוג. היחידות מושכרות ב1,900 ו2,000 לחודש, [מה שהמתווכים מכנים "חמשת אלפים חודשי"...], כל תשלומי החשבונות על השוכרים. יש לי מנהל נכס שלוקח חודש לשנה כמקובל. השוכרים נמצאים שם במשך שנים ולא מתכוונים ללכת בקרוב [אחד מהם נכה שחייב את הדירת קרקע, והשניה זו אשה שכבר שם שבע שנים]. ועכשיו לנתון המכריע: כל דירה שתבררו עליו בקריות תשמעו שהיא כבר אוטוטו בפינוי בינוי. ההבדל הוא שבמקרה שלנו הפינוי בינוי כבר חתום בחוזה עם לוח זמנים מסודר, והושג כבר רוב דרוש של חתימות מכל הפרוייקט! מדובר בפרוייקט גדול של הריסת כמה וכמה בניינים ובניית שלושה מגדלי יוקרה, קומת קרקע חנויות, שלוש קומות משרדים, ומעליהם קומות המגורים. כאשר דירות התמורה שלנו יהיו בשליש האמצעי ומעלה, בתוספת 25 מ"ר, מרפסת 10 מ"ר, מחסן 6 מ"ר וחניה פרטית. כן, אני יודע ש"אם זה כל כך טוב למה אתה מוכר", היה לי צד גדול להתאמץ להשאיר גם את הדירה הזו בבעלותי במקביל לדירת המגורים, אבל לבסוף זו ההחלטה שקיבלתי אחרי מחשבה והתייעצויות מעמיקות עם רבותי ויועציי. ואכמ"ל בתנאים האישיים שהובילו להחלטה הזו.ה מכל מקום אני עדיין חושב שזו באמת השקעה טובה, הן מבחינת התשואה החודשית הלא רעה, ואין מבחינת ההשקעה לטווח ארוך של הפינוי בינוי.
  • 5 הצבעות
    4 פוסטים
    204 צפיות
    ד
    חשוב לציין בהמשך למאמר שהסיבות לירידות בדולר בטווח הקצר , הם כנראה זה שארצות הברית נתפסת כקצת פחות חזקה מול איראן וההבנה שאיראן היא מדינה שכנראה כאן בשביל להישאר לפחות בטווח הקצר . מה גם שנוצר איום חדש על ההגמוניה של הדולר מצד המפרציות , מי שמעוניין להרחיב https://www.funder.co.il/article/198867
  • 1 הצבעות
    41 פוסטים
    2k צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    אני מסיכמה מאוד שיש אי וודאות. יש סיכויים לתרחישים ל 2 הכיוונים וייתכן שאכן תהיה עלייה בפריפריה וירידה במרכז מה שלמעשה אומר כך: מדרבן את הזוגות הצעירים להיכנס לרכישה של קורת גג בלי לדחות, ואת המשקיעים להיכנס רק להשקעות חכמות שלא תלויות בעליית מחיר. מהשטח אני כבר רואה עלייה סמויה בפריפריה שמתבטאת המקומות מסוימים בעליית מחיר, ובמקומות אחרים בצמצום בהיצע הגדול שהיה בתקופה האחרונה.
  • רשיון לחדר ממ״ד בתקופה זו

נדל"ן ומשכנתאות נדלן ממד מלחמה
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    270 צפיות
    מזומניםמ
    יש מידע איך בודקים את הדברים מול העירייה?
  • 1 הצבעות
    34 פוסטים
    2k צפיות
    הקול השפויה
    @הקוד-הפיננסי כתב במעלית שבת כשרה באישור מרן הגר"ד לנדו: @הקול-השפוי אכן הדגשתי בתחילת דבריי כתב במעלית שבת כשרה באישור מרן הגר"ד לנדו: אדגיש שאי"ז נוגע לאשכנזים ובכל העניין באשכול, רק מצטט למי שאולי נוגע לו נכון, וכמו שלא כתבת כאן על דעת הב"י בעניין פת הבאה בכיסנין באמצע הסעודה, גם לא עם הסתייגות שזה לא קשור, כך נראה לי אין מקום לכתוב כאן את הנ"ל גם עם הסתייגות שזה לא קשור.