דילוג לתוכן

האם הטיל שנפל בבני ברק יסמן את תחילתה של התחדשות עירונית אמיתית?

נדל"ן
39 9 1.1k 7
  • @אבישי-ויינגולד
    אני גר לא רחוק משם,
    האנשים שרצים למקלטים תופסים את העין ולכן רואים אותם יותר,
    לצערי ראיתי כבר כמה שאמנם הם רצים אך לחלונות ולגגות...

@שמואל ה_כח_התורה_והברכה.jpg
    נמחק להם מהרשימה הפיגוע בפרדס כץ , כן מסומן במפה....
    קרדיט: המעניינים - רק מה שמעניין! ‫‎admin@hameanyenim.co.il‎‬

• עוד מיעקב רייניץ מהצ'אט של @ניסן-עציוני

אבל יש גם דוגמאות כואבות בהרבה, כאלה שממחישות באופן הכי ברור את הסכנות שבדחיינות. המלחמה האחרונה, לצערנו הרב, סיפקה לנו שיעור כואב בעניין. אני מכיר מקרים של אנשים שהתעקשו לא לחתום על הסכם פינוי-בינוי מסיבות שונות – בין אם קיוו לקבל מהיזם "יותר דברים", ובין אם פשוט דחו את הקץ. הם משכו ומרחו את הזמן, ובסוף גילו ששילמו על כך מחיר בלתי נתפס.

טיל איראני שפגע בבניין מגוריהם והרס אותו כליל, גבה מהם לא רק את הנכס הפיזי, אלא גם את הזכויות על הפינוי-בינוי. מדוע? כי החוק בנושא ברור: זכויות על פינוי-בינוי מוענקות רק כאשר קיים בניין עומד על תילו. ברגע שהבניין קרס, או אף הוכרז כמבנה מסוכן – הזכויות פשוט הלכו לאיבוד, במידה והתב"ע החדשה טרם אושרה. אנשים שקיוו להרוויח עוד קצת, או שפשוט לא פעלו מספיק מהר, איבדו הכל.

זוהי דוגמה קיצונית ומצערת, אומנם, אך היא מדגישה באופן חד משמעי את הנקודה: בנדל"ן, לדחיינות יש מחיר. בין אם מדובר בהפסד הזדמנות כלכלית משתלמת, ובין אם מדובר באיבוד זכויות יקרות מפז.

אבל יש גם דוגמאות כואבות בהרבה, כאלה שממחישות באופן הכי ברור את הסכנות שבדחיינות. המלחמה האחרונה, לצערנו הרב, סיפקה לנו שיעור כואב בעניין. אני מכיר מקרים של אנשים שהתעקשו לא לחתום על הסכם פינוי-בינוי מסיבות שונות – בין אם קיוו לקבל מהיזם "יותר דברים", ובין אם פשוט דחו את הקץ. הם משכו ומרחו את הזמן, ובסוף גילו ששילמו על כך מחיר בלתי נתפס.

טיל איראני שפגע בבניין מגוריהם והרס אותו כליל, גבה מהם לא רק את הנכס הפיזי, אלא גם את הזכויות על הפינוי-בינוי. מדוע? כי החוק בנושא ברור: זכויות על פינוי-בינוי מוענקות רק כאשר קיים בניין עומד על תילו. ברגע שהבניין קרס, או אף הוכרז כמבנה מסוכן – הזכויות פשוט הלכו לאיבוד, במידה והתב"ע החדשה טרם אושרה. אנשים שקיוו להרוויח עוד קצת, או שפשוט לא פעלו מספיק מהר, איבדו הכל.

זוהי דוגמה קיצונית ומצערת, אומנם, אך היא מדגישה באופן חד משמעי את הנקודה: בנדל"ן, לדחיינות יש מחיר. בין אם מדובר בהפסד הזדמנות כלכלית משתלמת, ובין אם מדובר באיבוד זכויות יקרות מפז.

@סתם-אחד כתב בהאם הטיל שנפל בבני ברק יסמן את תחילתה של התחדשות עירונית אמיתית?:

כי החוק בנושא ברור: זכויות על פינוי-בינוי מוענקות רק כאשר קיים בניין עומד על תילו. ברגע שהבניין קרס, או אף הוכרז כמבנה מסוכן – הזכויות פשוט הלכו לאיבוד, במידה והתב"ע החדשה טרם אושרה.

כמדומני זה בעיקר לתמ"א 38, פינוי בינוי ברוב המקרים ממילא מצריך תב"ע חדשה...

• @סתם-אחד כתב בהאם הטיל שנפל בבני ברק יסמן את תחילתה של התחדשות עירונית אמיתית?:

כי החוק בנושא ברור: זכויות על פינוי-בינוי מוענקות רק כאשר קיים בניין עומד על תילו. ברגע שהבניין קרס, או אף הוכרז כמבנה מסוכן – הזכויות פשוט הלכו לאיבוד, במידה והתב"ע החדשה טרם אושרה.

@טריידר כתב בהאם הטיל שנפל בבני ברק יסמן את תחילתה של התחדשות עירונית אמיתית?:

אבל לשכנים שחרגו או גנבו על הגג במקרה שהבניין יקרוס מטיל או מרעידת אדמה, יהיה להם מאוד קשה לקבל פיצוי על החריגות ועל ההכנסות משכירות של היח״ד, במיוחד אם זה לא מופיע בטאבו.

@סתם-אחד
    אז לפי מה מקבלים את הזכויות בתוכנית החדשה?

• @סתם-אחד
    אז לפי מה מקבלים את הזכויות בתוכנית החדשה?

@שבתי-בבית-ה

לפי המגיע להם עפ"י חוק, גודל הדירה המקורית + 12 מ"ר מינימום (במידה ויותר, אז לכל הדיירים בשווה).
    (כמובן + מרפסת, מחסן, ממ"ד, מעלית).

כל עוד הבנין עמד על תילו היו יכולים להמנע לחתום על ההסכם עד ש"סידרו" להם תוספת שלא עפ"י חוק...

בעצם, גם עכשיו יכולים להמנע, אם כיף להם לגור בשכירות כמה שנים נוספים.
    (מדברים על הורדת/ביטול הרוב הדרוש לבניינים שקרסו)

• @סתם-אחד
    אולי עיריית בני ברק תאלץ לאשר מגדל בפרדס כץ...😉

• @סתם-אחד כתב בהאם הטיל שנפל בבני ברק יסמן את תחילתה של התחדשות עירונית אמיתית?:

אבל הרסיסים כן.
    נפלו כבר גם רסיסים גדולים שיכולים להרוג אנשים.

אמר לי אברך שהוא שמע ממקור ראשון שר' חיים אמר שאין הבטחה על רסיסים
    ושוב הבניברקים יטענו שתכל'ס לא קרה כלום מהרסיסים בתוך בני ברק עצמה...

יש בניינים שהתחילו התחדשות עירונית, רק כי זה כדאי כלכלית, בבניין נמוך שהחצר שלו גדולה מאוד, ואפשר כמנהג בעלי בתים חשובים דבני ברק לבנות בניין חדש עד לאף של השכנים מהבניינים הסמוכים.
    במקרים כאלו יש פינוי בינוי כי במקום 6 דירות בונים 20....
    ויש מספיק בשר לכולם גם למי שבנה לא חוקי עדיין משתלם לו...

@משהמשה כתב בהאם הטיל שנפל בבני ברק יסמן את תחילתה של התחדשות עירונית אמיתית?:

אמר לי אברך שהוא שמע ממקור ראשון שר' חיים אמר שאין הבטחה על רסיסים

מה שנופל עכשיו זה גם רסיסים???

@משהמשה כתב בהאם הטיל שנפל בבני ברק יסמן את תחילתה של התחדשות עירונית אמיתית?:

ושוב הבניברקים יטענו שתכל'ס לא קרה כלום מהרסיסים בתוך בני ברק עצמה...

פצועים זה כלום?

• כתבה של יעקב רייניץ על הנושא
    hamodia-hershkovitz.pdf

• מי שהוא יודע לומר (מבלי לזלזל בכבודם של הדיינים) איזה בתי דין מכירים כבר בבעיה?

למי שקיבל אישור מרב https://www.gov.il/he/pages/faq-public-inquiries
    חבל להמתין לא תעמוד על דם רעיך

נושאים מוצעים

• ירידה נוספת של הריבית

נעול נדל"ן ריבית
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    97 צפיות
    בית שמשב
    @ia90990 כתב בירידה נוספת של הריבית: ולמה..? למה שואלים כשמעלים לא שמורידים....
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    176 צפיות
    א
    מתוך אתר "אמס": [image: 1767473362396-b0a8aa31-3247-4331-af3c-1f04c4ad8d15-image.png]
  • 1 הצבעות
    29 פוסטים
    731 צפיות
    ב
    @חופש-כלכלי כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?: @משהמשה לא לכל האנשים יש דעה אנשים קוראים אוספים חומר ולומדים לא נראה לי שזה מעיד על חוסר התענינות ולא כל מי שהתחבר יפנה היום או מחר או בעוד חודש אולי הוא התגבש ויקבל אומץ או כסף בעוד שנתיים זה תהליך לא פשוט מסכים עם כל מילה ושאני מסתכל על עצמי ואני מאמין שיש עוד אנשים כמוני עד עכשיו אנחנו בטוחים שצריך הון עצמי מהבית נכון כתבת שיועצי משכנתאות יכולים לדאוג ל=100% מימון אבל אני לא מכיר אותם ועוד שאת המשכנתא צריך לשלם כעת והדירה תהיה מוכנה בעוד מספר שנים
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    104 צפיות
    מ
    האדריכלית הגב' "י. שטיינקולר" y0548431621@gmail.com מנצלת היטב את השטח ומעצבת מאוד יפה גם מבחינת תאורה ניקוז חלונות ממש בנתה לנו דירה יפה. העירה הערות הלכתיות שמקובלות בעיר בנושאים תכנוניים. גם בנושאי סוכה ועוד
  • בכמה מעלים את השכירות בחידוש חוזה?

נדל"ן שכירות
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    205 צפיות
    הקול השפויה
    @טריידר כתב בבכמה מעלים את השכירות בחידוש חוזה?: אגב, כדאי לזכור שחודש חודשיים שהדירה ריקה עקב עזיבת השוכרים, כבר 'מכסה' את ההנחנה החודשית של שנים רבות ! זה אמור להיות פשוט, אך נוכחתי כמה פעמים להיתקל בבעלי דירה שלא הסכימו להוריד אפילו 200 ש"ח מ5000 ש"ח, והעדיפו להשאיר את הדירה ריקה למשך חצי שנה ויותר, העיקר שהשוכר המיוחל ישלם את מבוקשתם.... זה מאוד נכון ופלא לראות אנשים שנוהגים אחרת. אמנם גם לזה יש גבול. אם שוכריי יתעקשו שלא אעלה להם כלום, יהיה לי שווה להפסיד חודש ואולי גם קצת יותר כדי להעלות להם את השכירות ב1000.