דילוג לתוכן

מדד המחירים לצרכן- חודש יוני

כלכלת המשפחה
5 3 327 3
  • ערב טוב!

הלמ"ס פירסמו מקודם את מדד "המחירים לצרכן" לחודש יוני,
    וישנה עליה של 0.3%.
    (זאת לעומת צפי הפרשנים שצפו עליה של 0.2%).

מה שזה אומר, שמי שיש לו משכנתא צמודה למדד,
    אז על כל 100,000 ש"ח שצמודים למדד, נוסף לו לקרן ההלוואה 300 ש"ח נוספים.

עליה זו משלימה עליה של 3.3% בשנים עשר החודשים האחרונים (יוני 2025 לעומת יוני 2024).

לעומת זאת,
    במדד "מחירי תשומות הבנייה למגורים" לא היה שינוי החודש.

הרבה הצלחה ובשורות טובות!

• ערב טוב!

הלמ"ס פירסמו מקודם את מדד "המחירים לצרכן" לחודש יוני,
    וישנה עליה של 0.3%.
    (זאת לעומת צפי הפרשנים שצפו עליה של 0.2%).

מה שזה אומר, שמי שיש לו משכנתא צמודה למדד,
    אז על כל 100,000 ש"ח שצמודים למדד, נוסף לו לקרן ההלוואה 300 ש"ח נוספים.

עליה זו משלימה עליה של 3.3% בשנים עשר החודשים האחרונים (יוני 2025 לעומת יוני 2024).

לעומת זאת,
    במדד "מחירי תשומות הבנייה למגורים" לא היה שינוי החודש.

הרבה הצלחה ובשורות טובות!

@אשר-רוזנבוים
    ובדיוק משום זה לא לוקחים צמודות ממד חוץ ממקרים שזה ישתלם ללקוח

• @אשר-רוזנבוים

• @אשר-רוזנבוים

@התותח-זה-אני
    זה לא כ"כ מדוייק לומר את זה באופן גורף על כלל המשכנתאות,
    כי סוף כל סוף זה תלוי מקרה ותלוי עסקה ותלוי הכנסות,
    ויש מקרים שבהם אין ברירה אם לא צמוד מדד.
    אבל מה שכן ברור, שבמקרים קלאסיים עם הכנסות מסודרות לא להתקרב לצמוד.

• @התותח-זה-אני
    זה לא כ"כ מדוייק לומר את זה באופן גורף על כלל המשכנתאות,
    כי סוף כל סוף זה תלוי מקרה ותלוי עסקה ותלוי הכנסות,
    ויש מקרים שבהם אין ברירה אם לא צמוד מדד.
    אבל מה שכן ברור, שבמקרים קלאסיים עם הכנסות מסודרות לא להתקרב לצמוד.

@י.-ויסבקר
    לכן ציינתי

כתב במדד המחירים לצרכן- חודש יוני:

חוץ ממקרים שזה ישתלם ללקוח

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    1 פוסטים
    133 צפיות
    ש
    אי שם במרתף קטן באחת מערי אירופה, אחרי אין ספור ניסיונות, כישלונות והצלחות, הצליחו ג'וש והארי להגיע לתוצאה המושלמת... בירה שלדעתם תהיה הכי טעימה בעולם. כמובן שהם בחנו, בדקו, שתו וטעמו מכל הבירות שיש בשוק, ולבסוף הגיעו לתוצאה המושלמת מבחינתם. אך הם ידעו שייקח להם הרבה זמן להיכנס לשוק, מכיוון שיש כל כך הרבה סוגים של בירות וטעמים שונים ומגוונים. ️ מוחם החל לתור אחר פתרון קסם שיכניס אותם לשוק בצורה מהירה ובלי הרבה הוצאות. לאחר שעשו סיעור מוחות וחשיבה מחדש, הם הגיעו למסקנה: לא נצטרך שלטי חוצות, פרסומות או תשדירים, אלא בקבוקי בירה ריקים... כל ערב, ג'וש והארי שילמו לחבורת נערים שיפזרו בקבוקי בירה ריקים עם סמל המותג שלהם בפתח של מסעדות ובתי מרזח. לאחר זמן לא רב, החל גל ביקוש של מותג הבירה שלהם, ומפה הכל היסטוריה – החברה שלהם צמחה לממדי ענק שהם לא דמיינו לעצמם! אז מה קרה לנו פה? 🧐 אנחנו, בני האדם, כשאנחנו באים לבחון מוצר חדש, מתנהגים בחשדנות ומנסים לברר לעומק. אבל ברגע שאנחנו רואים כמות של אנשים שנוהרים לקנות את המוצר, אז אנחנו עושים אחד ועוד אחד: אם כולם רצים לקנות, אז בטח הם בדקו את האמינות והאיכות, אז אני אחסוך לעצמי עבודה ופשוט אקנה כמו כולם. ‍️ אבל פה טמונה הנקודה הקריטית, במיוחד בעולם של הרשתות החברתיות שמגבירות את הנהירה של ההמונים. אנחנו צריכים להיות חכמים יותר ולשאול את עצמנו: האם אני קונה את המנייה בגלל שכולם קונים? האם אני חושב כך בגלל שכולם חושבים? 🧠 או שבדקתי, התעמקתי וחקרתי, ואפילו לקחתי בחשבון שהרוב עושה כך – אבל ההחלטה באה משכל ולא מנהירה? ️ לקבלת תוכן פיננסי איכותי ניתן להצטרף לפורום הפיננסי במייל khny887@gmail.com או בווצאפ 0506719079
  • 11 הצבעות
    2 פוסטים
    226 צפיות
    איציק התותחא
    השקל שמעבר ל"פתיחת הדלת" בטור הקודם שברנו את האשליה המסוכנת של ה"חודשיים עבודה". עכשיו נגיע ישר לעיקר כי כאן נמצא ההבדל בין מי שרק שורד לבין מי שבאמת בונה חיים כלכליים. אני תמיד אומר ללקוחותי גם העסקיים וגם הפרטיים ברגע שסגרת את פתיחת הדלת של החודש, כל שקל נוסף הוא שלך. נקי. אמיתי. בלי מיסים סמויים של החיים. תיקחו את הדוגמא מהטור הקודם, הכנסה 5,000 ₪, הוצאות מחיה 4,500 ₪. עד 4,500 ₪ אתה עבדת רק כדי לא ליפול. כל השקלים האלה הם עבודה בשביל הבנק, המשכיר, החשמל ועבור יש חסד/אשר עד/רמי לוי. אבל מהשקל ה 4,501 זה השקל הראשון שלך. זה הכסף שיכול להתחיל לבנות לך עתיד. ועכשיו תעבירו את זה לעסק, אתה גאה במחזור של 50,000 ₪ בחודש. אבל אם שכירות, ארנונה, חשמל, משכורות, ספקים, פרסום וכל ההוצאות הקבועות אוכלות 48,000 ₪ =לא הרווחת כלום. עבדת חודש שלם רק כדי שהעסק יישאר פתוח. רק השקלים שמעבר ל 48,000 ₪ הם רווח נקי. רק הם נספרים באמת. השקל הזה, השקל שמעבר לפתיחת הדלת, הוא השקל החשוב, החזק והיקר ביותר בכל חודש. רוב האנשים מתמכרים למספר הגדול, להכנסה הגולמית, למחזור, ל"וואו". המצליחנים האמיתיים מתמקדים אך ורק בשקלים שנותרים אחרי שסגרו את הדלת. הלקח שכדאי לקחת הביתה, תדע בדיוק מהו סף פתיחת הדלת שלך. ואז תשנה את כל השאלות שלך, לא "איך אני מגדיל הכנסה?" אלא "איך אני מגדיל כמה שיותר את השקלים שמעבר לקו הזה?" כי שם ורק שם מתחיל החופש והשקט הנפשי.
  • השתתפות במשכנתא?!

כלכלת המשפחה משכנתא
    11
    1
    0 הצבעות
    11 פוסטים
    598 צפיות
    ש
    @הקול-השפוי חסר שם את מזרחי טפחות.
  • 8 הצבעות
    1 פוסטים
    506 צפיות
    ארגון תבונהא
    מוזמנים להוריד את הקובץ אקסל שיעשה לכם סדר בהוצאות השוטפות. מניסיון שלי, הקובץ בנוי מצוין ותוכלו לשנות בו לפי הצרכים שלכם ותגלו בסוף חודש נפלאות (בלי סגולות וקמעות) אקסל מאזן 'תבונה'.xlsx
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    749 צפיות
    אבי ר.א
    קישורים לטורים שנכתבו ע"י מחשב מסלול מחדש