דילוג לתוכן

האם ניתן לשכנע זוצי"ם לעבור לחריש?

נדל"ן
103 16 3.1k 14
  • @משהמשה

@משהמשה כתב בהאם ניתן לשכנע זוצי"ם לעבור לחריש?:

@אלון-דוד
    אז למה באמת אין נהירה של זוצים לחריש????

שאלת המיליון דולר היא איך משכנעים אנשים לעבור למקומות חדשים או שונים.
    אני ו@ועדת-הדיור-בצפון עוסקים בנושא כבר כמה שנים יחד עם חברים נוספים,
    אין הרבה מה לעשות מעבר ללקט אחד אחד ולסייע לאלו שמגיעים הרבנים מוכנים לתמוך בכל מי שמנסה לעבוד על כך,
    אבל זה לא באמת עובד בצורה כזו שהרב אומר וכולם נוהרים
    הרב היחידי שהקים בפועל זה היה הגראי"ל שטיינמן זצוק"ל ומאז אין אף אחד כמוהו
    ותעיד גבעת המורה עם בסביבות 650 משפחותיה.
    (מה שבטוח שלגור בבני ברק ולשכנע לעבור זה לא עובד)

דרך אגב,
    החברה בחריש עובדים בצורה יוצאת מהכלל והקהילה שם תופסת התקדמות יפיפיה ב"ה
    מומלץ לברר.

• דרך אגב,
    החברה בחריש עובדים בצורה יוצאת מהכלל והקהילה שם תופסת התקדמות יפיפיה ב"ה
    מומלץ לברר.

@אלון-דוד אחת הבעיות הקשות בחריש (לפחות בשכונת בצוותא) זה קשיי הקליטה החמורים
    מה עושים בנידון?

• @אלון-דוד אחת הבעיות הקשות בחריש (לפחות בשכונת בצוותא) זה קשיי הקליטה החמורים
    מה עושים בנידון?

ברור לכולם ואין מה להכחיש שחריש הרבה יותר במרכז מעפולה, (הנסיעה בבוקר מבני ברק לחריש היא 45 דקות כמו הנסיעה מעפולה לחריש)

• ברור לכולם ואין מה להכחיש שחריש הרבה יותר במרכז מעפולה, (הנסיעה בבוקר מבני ברק לחריש היא 45 דקות כמו הנסיעה מעפולה לחריש)

@פשוט-יהודי אבל מה יהיה עם קשיי הקליטה???
    עכשיו סוף סוף הבנתי למה חריש לא מתרוממת.
    איך אברך יכול להסתדר בלי קליטה.
    איך ??????

• @פשוט-יהודי אבל מה יהיה עם קשיי הקליטה???
    עכשיו סוף סוף הבנתי למה חריש לא מתרוממת.
    איך אברך יכול להסתדר בלי קליטה.
    איך ??????

@משהמשה
    מה שאנשים עושים זה שיש להם גם טלפון נייח אבל כמובן שזה לא כזה נוח

• ברור לכולם ואין מה להכחיש שחריש הרבה יותר במרכז מעפולה, (הנסיעה בבוקר מבני ברק לחריש היא 45 דקות כמו הנסיעה מעפולה לחריש)

@פשוט-יהודי כתב בהאם ניתן לשכנע זוצי"ם לעבור לחריש?:

ברור לכולם ואין מה להכחיש שחריש הרבה יותר במרכז מעפולה, (הנסיעה בבוקר מבני ברק לחריש היא 45 דקות כמו הנסיעה מעפולה לחריש)

בכיון ההפוך כמה לא פחות משעה וחצי [אני נזכר עכשיו שאשתי נסעה לחריש מבני ברק בבוקר וזה היה יותר משעה וחצי]

• @פשוט-יהודי כתב בהאם ניתן לשכנע זוצי"ם לעבור לחריש?:

בכיון ההפוך כמה לא פחות משעה וחצי [אני נזכר עכשיו שאשתי נסעה לחריש מבני ברק בבוקר וזה היה יותר משעה וחצי]

@תיווך-בית-שאן היי נראה לי שהכוונה בבעיות קליטה היא לא בתקשורת אלא בקהילה "חבלי קליטה"

• @משהמשה נהירה אולי לא אבל יש הרבה שעוברים לשם או שקנו בעבר והיה עיכוב באכלוס אבל אל תשכח שתי דברים
    1.זה המחיר ששלוש חדרים זה 1.2
    2.הנסיעה לכיון ת''א בבוקר זה שעה וחצי [מי שכן קונה נניח 4 חדרים ב1.4 ויש לך הון של 400 זה משכנתא של בערך 6 מה שאני יודע שתכנות הרבה לא השיגו עבודה והעדיפו לחזור לב''ב]

@תיווך-בית-שאן כתב בהאם ניתן לשכנע זוצי"ם לעבור לחריש?:

@משהמשה נהירה אולי לא אבל יש הרבה שעוברים לשם או שקנו בעבר והיה עיכוב באכלוס אבל אל תשכח שתי דברים
    1.זה המחיר ששלוש חדרים זה 1.2
    2.הנסיעה לכיון ת''א בבוקר זה שעה וחצי [מי שכן קונה נניח 4 חדרים ב1.4 ויש לך הון של 400 זה משכנתא של בערך 6 מה שאני יודע שתכנות הרבה לא השיגו עבודה והעדיפו לחזור לב''ב]

עם הרכבת זה שעה ועשרים לתל אביב ולספיר בנתניה זה שעה.
    לשלם החל 1.4 מיליון ל 4 חדרים חדשה במקום חדש ומאד יפה
    לא קיים עוד כזה דבר מקביל במיקום דומה.
    בהר יונה ועפולה עילית זה יעלה 1.5 ושם ייסעו קרוב לשעה לחיפה...

מי שחושב שחריש לא מפותחת כדאי לו שיעשה סיבוב בעפולה עילית, הר יונה ובתוך חריש + הסביבה הקרובה מאד לעיר כרכור גן שמואל...

לא חושב שיש למה לחזור לבני ברק.
    בבני ברק 5 חדרים חדשה 120 מ"ר יעלה 2.7 M ובחריש זה עולה 1.55 M.
    בחריש 4 חדרים 95 מ"ר חדשה 1.45 M , בבני ברק 2.4 M.
    וממש לא כל עם ישראל עובד בתכנות,
    מה לעשות שגם בעבודות אחרות קשה בערים הרחוקות,
    מה שלא קיים בחריש.

• @תיווך-בית-שאן היי נראה לי שהכוונה בבעיות קליטה היא לא בתקשורת אלא בקהילה "חבלי קליטה"

@איש-קיש כתב בהאם ניתן לשכנע זוצי"ם לעבור לחריש?:

@תיווך-בית-שאן היי נראה לי שהכוונה בבעיות קליטה היא לא בתקשורת אלא בקהילה "חבלי קליטה"

לא
    בעיות קליטה בטלפון
    @אלון-דוד מה ידוע לך בעניין?

• אף פעם לא הבנתי למה מקשרים את חריש לעפולה עילית (30 קילומטר)

ונוף הגליל וטבריה לדוגמא זה מקום אחר.

ההשוואה הנכונה של חריש צריכה להיות לפרדס חנה, חדרה, אור עקיבא,
    מקסימום כפר יונה יוקנעם.

ההשוואה של עפולה היא לטבריה, נוף הגליל, בית שאן.

• אף פעם לא הבנתי למה מקשרים את חריש לעפולה עילית (30 קילומטר)

מקסימום כפר יונה יוקנעם.

@אלון-דוד כתב בהאם ניתן לשכנע זוצי"ם לעבור לחריש?:

אף פעם לא הבנתי למה מקשרים את חריש לעפולה עילית (30 קילומטר)

מקסימום כפר יונה יוקנעם.

יש צדק בדבריך

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    5 פוסטים
    49 צפיות
    ו
    לא יודע אם התכוונת גם למי שבדק ולכן הוא יודע או רק לאלו שלא מכירים מקרוב, וניזונים משמועות. א. באופן אישי, הגעתי לחריש לבדוק מקרוב( ממליץ בחום), וממש הופתעתי, עשר שנים אני עובר ליד לפחות פעמיים בחודש, ועד לאחרונה לא חשבתי לבקר. גיליתי מקום יפיפה, בניה חדשה, מתאימה לציבור החרדי, קהילות מאורגנות, אברכים צעירים הכי קלאסיים שיכול להיות, בוגרי פונביז', תורה בתפארתה, מיר ברכפלד, אורחות תורה. כוללים מסודרים, חיידרים ובית יעקב כמו בק"ס (גני הבנות הם מרשת 'שירת התורה' בק"ס) הבנתי שהעבודות מגוונות ונגישות, ואפי' פגשתי את הרב החדש והכריזמטי של 'קהילת בית ה' הקהילה בשכונת החורש. ב. לגבי השאלה השניה, אני ממליץ בחום לכאלו ששואלים אותי ויש להם תקציב מתאים (1,300,000-1,400,000 לדירות 4 חד' למי שמתעניין) אני חושב שמלבד זה שהקהילות בחריש מתאימות מאוד לאברך צעיר קלאסי, יש להם פוטנציאל גדול מאוד. לדוגמא ב2025 נמכרו בשכונת החורש לבדה (1 מ5 שכונות בעיר) למעלה מ150 דירות, מה שאומר ששוק גדול= סיכוי להתפתחות מהירה (בשונה מקהילות אחרות שמתפתחות אבל מאוד לאט כי פשוט אין מספיק דירות לקניה) אם הציבור החרדי יקנה רק 3\1 מהדירות בשכונה בשנה יהיו בשכונה אחת תוך עשור 500 משפחות, זה קהילה ענקית, וזה אומר כל השירותים שצריך למשפחה צעירה. לאחרונה שמעתי מכמה כיוונים שיש התעניינות גוברת בעיר ונקווה שתשרה הברכה בעירכם והצלחה במעשה ידיכם.
  • 1 הצבעות
    28 פוסטים
    477 צפיות
    ב
    לפי מה שאני מרחרח, יש זעם בקהילות קטנות, הם מונים כבר 10 אברכים רוצים הקצאה, ואם לא נותנים להם הוא יותר גרוע מדהרי, ראינו כבר מה קרה עם ההקצאה לטוערסקי עם המכות שהלך שם, ויש שביעות רצון בקהילות הגדולות והחזקות.
  • 4 הצבעות
    25 פוסטים
    1k צפיות
    הקול השפויה
    יש התעניינות רצינית של אברכים מפסגת זאב מרכז לעבור למזרח בעקבות המחסור החמור של דירות 4+ במרכז. אם זה יקרה, זה יכול להיות דחיפה משמעותית מאוד.
  • נדל"ן במרכז או בפריפריה

הועבר נדל"ן פריפריה משכנתא
    2
    2 הצבעות
    2 פוסטים
    203 צפיות
    פלוספ
    @טריידר דירה ברמת גן עם משכנתא מלאה: עליית ערך: ברמת גן, במיוחד במרכז, יש עליית ערך עקבית יותר לעומת פריפריה. ניהול נכס במרכז יכול להניב רווחים גבוהים יותר בטווח הארוך, אם כי יש לקחת בחשבון גם את עלות המשכנתא הגבוהה. ביקוש: הביקוש לדירות במרכז תמיד גבוה יותר, ולכן קל יותר למכור דירה במקרה של צורך למכור. ריביות ותזרים חודשי: כמו שהזכרת, ברמת גן תצטרך לקחת משכנתא גבוהה, מה שיגרום לתזרים חודשי שלילי — כלומר, תצטרך לשלם יותר כל חודש מכפי שאתה מרוויח מהשכירות. זה יכול להכביד על המשקיע בטווח הקצר. שתי דירות בדימונה ללא משכנתא: עליית ערך: כפי שציינת, עליית הערך בדימונה לא בהכרח תהיה גבוהה או עקבית כמו במרכז. לדירות בפריפריה יש נטייה להישאר במחיר נמוך יותר לאורך זמן, עם עליות קטנות. ביקוש: בביקוש יש נטייה להיות נמוך יותר, וזה עשוי להקשות על מכירת הדירה במחיר הרצוי במקרה של צורך. זה גם יכול להשפיע על אפשרויות השכירות, אם כי השכירות בסך הכל גבוהה יותר בפריפריה. אחזקת הנכס: במקרה של אחזקת דירות ישנות בפריפריה, עלויות השיפוץ והתחזוקה עשויות להיות גבוהות יותר, וזה יכול למחוק את הרווחיות. שכירות: בפריפריה יש תשואה גבוהה יותר משכירות (למשל 8% בדימונה), מה שיכול להוות יתרון למי שלא מחפש למכור את הנכס מיידית ויכול להתמודד עם תזרים שלילי בטווח הקצר. ריביות: כאן היתרון ברור — אין משכנתא, כך שאין חוב שצריך להחזיר כל חודש, והמשקיע נהנה מתזרים חיובי או לפחות מאוזן. לכן: אם אתה מוכן להשקיע לטווח הארוך ורוצה להיות חלק מהשוק המרכזי עם פוטנציאל עליית ערך גבוה יותר, דירה ברמת גן יכולה להיות משתלמת. אך אם אתה מעדיף להימנע מתשלום ריביות ולהשקיע בטווח הקצר עם תשואות גבוהות יותר משכירות, שתי דירות בדימונה עשויות להיות אופציה טובה יותר — במיוחד אם יש לך גמישות בניהול הנכסים והוצאות תחזוקה.
  • 1 הצבעות
    10 פוסטים
    424 צפיות
    ד
    @הקול-השפוי כתב בהאם מישהו מעוניין באמת להוריד את מחירי הדיור?: רווח היזמי הממוצע הוא 15% ממחיר הדירה. כך שבדירה ששווה 2 מיליון יהיה ליזם רווח של 300 אלף ש"ח יש הרבה מאוד קבלנים שפושטים רגל ויש עכשיו מבצעים שהם עושים ומימון וכו וכו לא בטוח שהרווחים שלהם כל כך גבוהים