קהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?
-
@ועדת-הדיור-בצפון כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
@בוטח-בה כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
להבנתי בגבעת המורה בעפולה התערבות הקהילה בחיי הפרט ממש מקשה לחיות שם
כיוון שהרבה שואלים נשמח לפירוט
נ.ב. המקומיים לא מבינים על מה מדברים (לא רק צולי"ם מישיבות מסוימות)שקר שחוזרים עליו כל כך הרבה פעמים נהיה אמת.
אין מה לעשות.@הקול-השפוי
בשביל הטענות שלכם.. סיפור ממקור ראשון לפני כשנה וחצי.. [אולי אפ' פחות..]
מישהו ירד לזרוק זבל בשעה 3 בערך... והיה ללא חולצה.. [עם גופיה וציצית..]
והוא קיבל שיחת אזהרה שזה הפעם האחרונה שלו..
לשיפוטכם... -
@רואה-את-הנולד כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
אם יש בעיה במקוואות של מחסור בעיר
המחסור במקוואות לגברים הוא בגלל שמדובר בעיר ליטאית...
כשכל מקווה לגברים צמוד למקווה עירונית... ודל.
בעיר שיש בה גם חסידים כמעט בכל שטיבל יש מקווה קטן וזה מוריד מהעומס מהמקוואות העירוניות.
באופן יחסי לא נראה לי שבירושלים ובני ברק יש יותר מקוואות, יש בערך אחד לכל שכונה גדולה.
10 מקוואות עירוניים לכל מודיעין עילית זה סביר.
בכל בני ברק אין הרבה יותר מ 10@משהמשה כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
בעיר שיש בה גם חסידים כמעט בכל שטיבל יש מקווה קטן וזה מוריד מהעומס מהמקוואות העירוניות.
באופן יחסי לא נראה לי שבירושלים ובני ברק יש יותר מקוואות, יש בערך אחד לכל שכונה גדולה.
בכל בני ברק אין הרבה יותר מ 10אני לא יודע האם יש לעיריית מודיעין עילית יכולת לבנות עוד מקוואות.
אבל זה ממש לא רלוונטי האם חסר מקוואות כי אין חסידים או כי יש הרבה אנשים או כי האנשים נוהגים לטבול שלוש פעמיים כל יום שישי.
תכלס אם חסר מקוואות העירייה אמורה לדאוג שיהיה יותר.אגב אחד המקוואות בק"ס עבר שיפוץ לא מזמן וברוב גאונות הורידו מקלחות באופן משמעותי...
-
@איש-קיש כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
מי שנכנס בכל זאת לחנות התפרסמו תמונות שלו במקומון היומי איך הוא נכנס!!!
מישהו הזכיר פה אתמול רוסיה??מפחיד !!!!
לא רוצה להאמין שזה קיים, מעדיף לחשוב שזו שמועה.
כשאדם עובר עבירה זה עניין שבינו לבין קונו, אם מדובר במישהו שהוא פורץ גדר בצורה מיוחדת מאוד, ונדירה מאוד, ואחרי אזהרות ומושב ב"ד והתעייצות עם גדולי ישראל - יש הלכות בשולחן ערוך איך מותר לבזות אותו ברבים@משהמשה
בוודאות כתושב העיר מודיעין עילית אני יכול להעיד שזה ממש לא נכון שפרסמו תמונות של מי שנכנס לחנות של פאלפון לא כשר.
אני כבר עשרות שנים בעיר ומעולם לא התפרסם תמונה של מישהו שעשה מעשה שהוא לא ראוי או שהוא נגד ההלכה.
למעשה אין כמעט שליטה של הרבים על מהתנהגות של אדם פרטי, כגון לבוש ממש לא ראוי של האשה, ומשפחות ברמה רוחנית שקרובה לחילונים. המקסימום שקורה שמנסים [בדרך כלל זה השכנים] לדבר עם המשכיר שלא יאריך להם את החוזה.
וכל זה רק בשכנים שממש מזיקים לאחרים, אבל שכן שמתנהג לעצמו בצורה לא ראויה כגון שיש לו איפון אבל הוא לא מראה בו סרטים לילדים לא מתפלל , לא ינסו אפילו להעיר לו על כך. -
@הקול-השפוי
לשיפוטכם... -
@משהמשה כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
בכל בני ברק אין הרבה יותר מ 10אני לא יודע האם יש לעיריית מודיעין עילית יכולת לבנות עוד מקוואות.
אבל זה ממש לא רלוונטי האם חסר מקוואות כי אין חסידים או כי יש הרבה אנשים או כי האנשים נוהגים לטבול שלוש פעמיים כל יום שישי.
תכלס אם חסר מקוואות העירייה אמורה לדאוג שיהיה יותר.אגב אחד המקוואות בק"ס עבר שיפוץ לא מזמן וברוב גאונות הורידו מקלחות באופן משמעותי...
@הקול-השפוי כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
תכלס אם חסר מקוואות העירייה אמורה לדאוג שיהיה יותר.
לא נראה לי שיש תקציב עירוני, ובוודאי לא ממשלתי למקוואות לגברים, כשבונים מקווה עירוני עם כל ההידורים ההלכתיים, מכניסים דרך אגב גם מקווה לגברים...
אם העירייה במודיעין עילית לדעתכם לא מתפקדת בנושא המקוואות, אז תחליפו אותם כשאין בחירות -
לא נראה לי שיש תקציב עירוני, ובוודאי לא ממשלתי למקוואות לגברים, כשבונים מקווה עירוני עם כל ההידורים ההלכתיים, מכניסים דרך אגב גם מקווה לגברים...
אם העירייה במודיעין עילית לדעתכם לא מתפקדת בנושא המקוואות, אז תחליפו אותם כשאין בחירות@משהמשה כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
אתה רציני?
-
@משהמשה כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
אתה רציני?
@הקול-השפוי
רציני לגמרי
ראה תבחינים לחלוקת כספי תמיכות של המשרד לשירותי דת
מקווה" - מקווה נ... ציבורי בלבד באחריות רשות מקומית או מועצה דתית או שנבנה בתמיכות המדינה.
אולי יש תקציבים אחרים -
@הקול-השפוי
רציני לגמרי
מקווה" - מקווה נ... ציבורי בלבד באחריות רשות מקומית או מועצה דתית או שנבנה בתמיכות המדינה.
אולי יש תקציבים אחרים@משהמשה כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
@הקול-השפוי
רציני לגמרי
מקווה" - מקווה .... ציבורי בלבד באחריות רשות מקומית או מועצה דתית או שנבנה בתמיכות המדינה.
אולי יש תקציבים אחריםאין לי מושג מה זה המסמך הזה,
ברור לי שלא מכניסים דרך אגב הכפלה של המבנה.
כנראה זה עניין של המועצה דתית שמשתנה ממקום למקום כמה כסף משקיעים בזה.
גם מקוואות לא לגברים צריך את טהרת המשפחה שתעזור, מה שאומר שלא תמיד יש תקצוב מלא.ואם אתה רוצה מסמכים אז הנה.
-
@ia90990 כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
לשיפוטכם...איפה?????
-
@ia90990
בירושלים וב"ב בדרך כלל אברך נורמלי לא ירד עם גופיה גם באמצע הלילה, כי הוא לא יודע מי יכול לפגוש אותו למטה...
אפשר להמשיל את ההבדל בין הערים הגדולות לקהילות בפריפריה לישיבות.
בפונביז' וחברון השטייגען בנוי על לחץ חברתי נטו.
בישיבות קטנות יותר צריך משטר כל שהוא בשביל לשמור על השטייגען.
יש משגיחים שלוקחים את המשטר צעד אחד או כמה צעדים קדימה.
אבל לצופה מהצד קשה לומר אם המשגיח נוהג נכון או לא, זה תלוי מאוד בסגנון ואיכות הישיבה והצוות, ובסגנון ואיכות הבחורים.
כך גם בקהילות בפריפריה.... -
@ia90990
בירושלים וב"ב בדרך כלל אברך נורמלי לא ירד עם גופיה גם באמצע הלילה, כי הוא לא יודע מי יכול לפגוש אותו למטה...
אפשר להמשיל את ההבדל בין הערים הגדולות לקהילות בפריפריה לישיבות.
בפונביז' וחברון השטייגען בנוי על לחץ חברתי נטו.
בישיבות קטנות יותר צריך משטר כל שהוא בשביל לשמור על השטייגען.
יש משגיחים שלוקחים את המשטר צעד אחד או כמה צעדים קדימה.
אבל לצופה מהצד קשה לומר אם המשגיח נוהג נכון או לא, זה תלוי מאוד בסגנון ואיכות הישיבה והצוות, ובסגנון ואיכות הבחורים.
כך גם בקהילות בפריפריה.... -
@משהמשה
אין בעיה.. אף אחד לא טען שזה מעשה פסול..
רק להגיד שאין שם התערבות בחיי הפרט זה ממש שטויות... -
@ia90990 לא אמרתי שזה מעשה לא פסול.
רק שבלי להכיר את המקום קשה לשפוט ,
למרות שעל פניו זו התערבות בוטה מאוד, וגם מורידה את הרמה של המתערבים.
גם אם זה לא מתאים לקהילה, מכבד יותר להתעלם שיחשוב שלא ראו אותו...
אך שוב מבחוץ אי אפשר לשפוט... -
@רבנאי-יתרעם-גאון כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
על מה אתה מדבר? תקנות העירוב? או הדרכה לביעור חמץ?
@רבנאי-יתרעם-גאון כתב בעפולה עילית או קרית אתא. מתלבט מאד!:
על מה אתה מדבר? תקנות העירוב? או הדרכה לביעור חמץ?
רוצה דוגמאות מרגיזות? יש בשפע אתן לך שתים
1.כפי שהוזכר במקווה עז חצות שתי שקל מחצות חמש שקל כמו שהיה תמיד ביום שישי ומשעה וחצי או שעתיים לפני שבת 15 שקל!!
2.החילו בעיר את הכלל של חנויות פלאפונים כשרות עם גוף כשרות כפי שהיה בירושלים עם הפגנות לחנויות סוררות וכו' אבל הלכו עוד צעד אחד קדימה מי שנכנס בכל זאת לחנות התפרסמו תמונות שלו במקומון היומי איך הוא נכנס!!!
מישהו הזכיר פה אתמול רוסיה??@איש-קיש כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
2.החילו בעיר את הכלל של חנויות פלאפונים כשרות עם גוף כשרות כפי שהיה בירושלים עם הפגנות לחנויות סוררות וכו' אבל הלכו עוד צעד אחד קדימה מי שנכנס בכל זאת לחנות התפרסמו תמונות שלו במקומון היומי איך הוא נכנס!!!
באיזה מקומון זה התפרסם ובאיזה תקופה? (סתם לידע כללי)
-
@איש-קיש כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
@רבנאי-יתרעם-גאון כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
אני רואה שזה עשה קצת "רעש" הסיפור הזה אז הספר בדיוק את המקור..
לאחרונה התחילו לאכוף בעיר את העניין של התספורות ופרסמו מודעה נגד חנות שלא רצתה הכשר, אני מלמד בישיבה בעיר ומטבעם של בחורים הם זעמו על הדבר החדש שצץ להם והם התחילו לדבר שיאכפו את זה כמו שפרסמו את מי שנכנס לחנויות פלאפונים, ואני זקפתי אוזני בתדהמה כיוון ששמעתי את זה במשך כמה ימים מיותר בחור אחד, עד שתפסתי בחור שיספר לי את המעשה ופקפקתי אך עשיתי ע"ז "סבב" קטן בין הבחורים שיאשרו לי את הסיפור כמה פעמים.
איני יכול להישבע על זה אך כיוון ששמעתי זאת כמה פעמים היה נראה לי הגיוני לספר זאת.ועכשיו תנו לי לספר לכם סיפור מכלי ראשון (לכל האלו שגרים בעיר וקשה להם עם סיפורים כאלה.. בכל מקרה השם שמור במערכת..) החברותא שלי-חבר של שנים, אברך טוב שהולך צנוע בגדול... הגיע עצבני יום אחד לפני שנה בערך לכולל וסיפר לי שאשתו לבשה בגד "מעניין" בסגנון פתוח יותר משרגילה בו אך בשום אופן לא פרוץ (אחסוך תיאור מדויק..), וחיכה לו מכתב בתיבת דואר שנאמר בו "אל תתפלא אם לא יקבלו את בניך לחיידר כשאשתך הולכת ככה... על החתום אנונימי" והיה מצורף טופי להמתקת "המוסר"...
יש לי עוד כמה סיפורים מעצבנים שמעידים על הכלל ולא רק על הפרט אך הנושא פה הוא לא הכפשות ערים אלא ההתנהלות שלהם (אלא אם כן חשוב למישהו). -
@רבנאי-יתרעם-גאון כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
אני רואה שזה עשה קצת "רעש" הסיפור הזה אז הספר בדיוק את המקור..
לאחרונה התחילו לאכוף בעיר את העניין של התספורות ופרסמו מודעה נגד חנות שלא רצתה הכשר, אני מלמד בישיבה בעיר ומטבעם של בחורים הם זעמו על הדבר החדש שצץ להם והם התחילו לדבר שיאכפו את זה כמו שפרסמו את מי שנכנס לחנויות פלאפונים, ואני זקפתי אוזני בתדהמה כיוון ששמעתי את זה במשך כמה ימים מיותר בחור אחד, עד שתפסתי בחור שיספר לי את המעשה ופקפקתי אך עשיתי ע"ז "סבב" קטן בין הבחורים שיאשרו לי את הסיפור כמה פעמים.
איני יכול להישבע על זה אך כיוון ששמעתי זאת כמה פעמים היה נראה לי הגיוני לספר זאת.ועכשיו תנו לי לספר לכם סיפור מכלי ראשון (לכל האלו שגרים בעיר וקשה להם עם סיפורים כאלה.. בכל מקרה השם שמור במערכת..) החברותא שלי-חבר של שנים, אברך טוב שהולך צנוע בגדול... הגיע עצבני יום אחד לפני שנה בערך לכולל וסיפר לי שאשתו לבשה בגד "מעניין" בסגנון פתוח יותר משרגילה בו אך בשום אופן לא פרוץ (אחסוך תיאור מדויק..), וחיכה לו מכתב בתיבת דואר שנאמר בו "אל תתפלא אם לא יקבלו את בניך לחיידר כשאשתך הולכת ככה... על החתום אנונימי" והיה מצורף טופי להמתקת "המוסר"...
יש לי עוד כמה סיפורים מעצבנים שמעידים על הכלל ולא רק על הפרט אך הנושא פה הוא לא הכפשות ערים אלא ההתנהלות שלהם (אלא אם כן חשוב למישהו).@איש-קיש כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
אני מלמד בישיבה בעיר ומטבעם של בחורים הם זעמו על הדבר החדש שצץ להם והם התחילו לדבר שיאכפו את זה כמו שפרסמו את מי שנכנס לחנויות פלאפונים, ואני זקפתי אוזני בתדהמה כיוון ששמעתי את זה במשך כמה ימים מיותר בחור אחד, עד שתפסתי בחור שיספר לי את המעשה ופקפקתי אך עשיתי ע"ז "סבב" קטן בין הבחורים שיאשרו לי את הסיפור כמה פעמים.
איני יכול להישבע על זה אך כיוון ששמעתי זאת כמה פעמים היה נראה לי הגיוני לספר זאת.זה לא נשמע פרסום של תמונות במקומון.
יותר נשמע שבחורים שנכנסו לחנויות כאלו הראו למשגיח שלהם תמונה...
זה משהו אחר, אפשר לאהוב ואפשר להתנגד, אבל זה לא פרסום ציבורי, זו הלשנה לא יפה לצוות הישיבה.
וזה מצוי מאוד בקרב עסקנים בעניינים כאלו, וזה לא בהכרח הרבנים...
אם היו מפרסמים ציבורית היו לכך עדים רבים, ולא רק סיפורים בין בחורים, וזה גם לא חוקי וזה היה מגיע לתקשורת ולמשטרה וכו'. -
@איש-קיש כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
אני מלמד בישיבה בעיר ומטבעם של בחורים הם זעמו על הדבר החדש שצץ להם והם התחילו לדבר שיאכפו את זה כמו שפרסמו את מי שנכנס לחנויות פלאפונים, ואני זקפתי אוזני בתדהמה כיוון ששמעתי את זה במשך כמה ימים מיותר בחור אחד, עד שתפסתי בחור שיספר לי את המעשה ופקפקתי אך עשיתי ע"ז "סבב" קטן בין הבחורים שיאשרו לי את הסיפור כמה פעמים.
איני יכול להישבע על זה אך כיוון ששמעתי זאת כמה פעמים היה נראה לי הגיוני לספר זאת.זה לא נשמע פרסום של תמונות במקומון.
יותר נשמע שבחורים שנכנסו לחנויות כאלו הראו למשגיח שלהם תמונה...
זה משהו אחר, אפשר לאהוב ואפשר להתנגד, אבל זה לא פרסום ציבורי, זו הלשנה לא יפה לצוות הישיבה.
וזה מצוי מאוד בקרב עסקנים בעניינים כאלו, וזה לא בהכרח הרבנים...
אם היו מפרסמים ציבורית היו לכך עדים רבים, ולא רק סיפורים בין בחורים, וזה גם לא חוקי וזה היה מגיע לתקשורת ולמשטרה וכו'.@משהמשה
גם בבני ברק לפני כשנתיים בערך שנלחמו בחנויות טלפונים שמוכרות גם דברים לא כשרים - רק במרכז העיר כמו רחוב רבי עקיבא ולא בז'בוטינסקי
אז האיום של העירייה שמה - שבפועל באמת עשו כך - זה שאת התמונות ממצלמו האבטחה של ליד החנות שמצלמות את מי שנכנס יסתובבו בין כל המקקי"ם של הישיבות בבני ברק... ואכן כך היה...
והצליחו בס"ד שאת החנות ברחוב רבי עקיבא עברה רק לכשר ומי שרוצה לא כשר שילך לז'בוטינסקי... [הגיעו איתו להסדר..]
נדמה לי שזה חנות ממש קרובה לאיצ'קוביץ' אני לא זוכר את שמה.. רק ראיתי הפגנה שמה פעם.. -
@הקול-השפוי
לשיפוטכם...@ia90990 כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
@הקול-השפוי
לשיפוטכם...איפה? בגבעת המורה?
נשמע לי סיפורי בדים
מי שגר במקום יודע שזה לא נראה, -
@הקול-השפוי
נשמע לי סיפורי בדים
מי שגר במקום יודע שזה לא נראה,@פשוט-יהודי כתב בקהילה = התערבות בחיי הפרט, האומנם?:
@הקול-השפוי
נשמע לי סיפורי בדים
מי שגר במקום יודע שזה לא נראה, ויש אנשים שעושים כך בקביעותאנשים ימשיכו להכפיש לא משנה מה תעשה.